הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...
-
היי..קראתי בכמה מקומות באינטרנט (וגם ניסיתי באתר הרשמי של הצוגשפיצה)
על ההגעה והחזרה.
הבנתי שיש רכבת גלגלי שיניים שניתן לקחת מגרינאו גם.. וניתן לערוך נסיעה של שעה ומשם להמשיך ברכבל,
או לעשות נסיעה של רבע שעה ולהגיע עד לאגם איבסי - ומשם רכבל.
האם הבנתי נכון?
http://zugspitze.de/en/service/ueberuns/oeffnungszeiten
כי קראתי במקומות אחרים שיש 3 שלבים...
לא הבנתי כל כך איך זה הולך, ומה לדעתם עדיף? מבחינת יופי ונוף...
קראתי גם שזול יותר לעלות מהצד האוסטרי..השאלה אם זה גםמגיע לאותם גבהים? ומדוע זה פחות "מוכר"?

תודה למשיבים
דנה
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...שלום דנה
במורדות ההר ליד אגם אייבסיי יש חניון גדול למכוניות.
מכאן יש 2 אפשרויות לעלות להר
(רק שיהיה מזג אוויר טוב עם ראות טובה)
1. עליה ברכבת שיניים ובהמשך רכבל (כלול במחיר הרכבת) עד לפיסגה
2. עליה ברכבל מחניה ישירות לפיסגה
הרכבל בצד האוסטרי אמנם יותר זול ומגיע גם הוא עד הפיסגה אבל אם תרצו לרדת "למדרגה" היותר נמוכה לתחנת הרכבת העליונה תצטרכו לשלם עוד כרטיס ואז יוצא שהזול הוא גם יקר.
בראש ההר (בפיסגה) אפשר לעבור מהצד הגרמני לאוסטרי וחזרה ברגל וזה חלק מסיור הפיסגה
מצורפת תמונה של אפשרויות העליה להר מהצד הגרמני
החלק המקווקו מסמן את מעבר הרכבת במנהרה
נ.ב. באוקטובר האחרון עליתי עם הרכבת - העליה הרבה יותר מרשימה מאשר לעלות עם הרכבל
ב ה צ ל ח ה
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...יש להתעדכן כל הזמן המצב מזג האויר. לדעתי רצוי לצאת מוקדם.
העליה מצד האגם (EIBSEE) היא יפה. אנחנו עלינו ברכבת (חלקה הגדול במנהרה) שמגיעה לאזור משחקי שלג וממנה יש רכבל קטן לפסגה הגבוהה.
וירדנו ברכבל מהתחנה העליונה.
היה נפלא.
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...אם להוסיף על דבריו של צביקה - הרכבת יוצאת למעשה מגארמיש כך שמכל מקום שמחליטים לעלות עליה (גראמיש, גרינאו או איבזיי) אתם קונים למעשה כרטיס שמאפשר טיול מעגלי בכל אמצעי התחבורה הגרמניים באתר, היינו : הרכבת עד לתחנת הקרחון, הרכבל מתחנת הקרחון לצוגשפיצה והרכבל מהצוגשפיצה לאיבזיי (ניתן גם בכיוון ההפוך, כמובן).
אם יצאתם מגרינאו או מגראמיש אז כשיורדים מהרכבל באיבזיי פשוט עוברים לתחנת הרכבת הצמודה וממשיכים חזרה על לנק' ההתחלה ברכבת (שחזרה מתחנת הקרחון).
אפשר כמובן לעלות הלוך וחזור באותה דרך ובאותו אמצעי תחבורה אבל מסלול מעגלי כמו שתיארתי יספק הרבה יותר נופים וחוויות.
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...תודה רבה לכם
עזרתם לי מאוד!
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...שלום.
לפי המפה המצורפת, יש עליה להר הראשי עם הקרחון, ועוד עליה צדדית להר נמוך יותר.
האם מישהו היה שם שיכול לומר האם זה כדאי, ומה תוספת התשלום לשני ההרים?
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...לדעתי זה אותו מחיר.
הרכבת מגיעה לתחנת הקרחון וממנו עולים עם עוד רכבל קצר למתחם העליון.
הרכבל הארוך מEIBSEE מגיע אל הנקודה העליונה.
אזור הקרחון (התחנה העליונה של הרכבת, ותחנת ההמשך לרכבל הקצר עד לפסגה) - טוב לשהיה בתנאי שיש שלג והילדים משחקים (בעיקר גלישה עם כסאות/מזחלות - שנמצאים שם חופשי.
בסה"כ די מעייף כי גולשים ועולים ברגל...
היינו בקיץ והיה שלג מסודר ויפה. ביולי 2012.
אני תיחמנתי את המשפחה וטענתי שהתכנון לעלות ברכבת ולרדת ברכבל הוא כדי לגוון ולחוות חויות שונות. האמת היא שפחדתי מהרכבל וקיצרתי את השימוש בו לחצי...
בכל מקרה העליה והירידה ברכבל לקצה ההר יותר מרשימה מהנסיעה ברכבת, שכאמור חלק גדול מהדרך נוסעת במנהרה.
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...שלום.
אני מתכוון לעליה ליד תחנת קראוצק (או משהו כזה).
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...שם (מזרחית לזוגשפיצה) יש רכבלים שעולים לפסגות נמוכות ולדעתי פעילים בחורף למטרות סקי.
בדוק באתר איזה רכבל פעיל מתי.
לביקור ה"סטנדרטי" העליה והירידה היא לתחנה ליד ימת איב (אם ברכבת גלגלי השיניים או הרכבל).
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...תודה.
אני כנראה אלך לאן שכולם הולכים, אלא אם אני אגיע לשם ויתברר לי מידע מיוחד בלשכת התיירות.
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...אם אתה מדבר על הALPSPITZBAHN - המדובר אכן על פסגה אחרת ועל רכבל אחר ולפי מיטב זכרוני גם על כרטיס אחר. הפסגה לשעצמה יותר מרשימה מהצוגשפיצה ובעיקר מומלצת למי שמתכנן טיול רגלי ארוך (עם כמה מסלולי הליכה ארוכים חזרה לעמק). למרות כל זאת, אם מדובר רק על חוויית העליה וצפייה בנוף הצוגשפיצה מציע חוויה מגוונת יותר.
-
הגעה ZUGISPIZEלצוגשפיצה - מבלבל...היי
אני הייתי לפני שנה ביוני וזה היה פשוט נפלא.
לקחנו מגרמיש רכבת עד לפסגה מסוימת ומשם לקחנו רכבל עד הפיסדה הסופית בצד הגמני.
קונים כרטיס שכולל את הרכבת בנסיעהל שעה וחצי דרך אגם משגע והדרך משגעת ולא לווותר על הנסיעה הזו
הכרטיס כולל את הרכבל עד לפיסגה.
טמפרטורה בפסגה היתה 0 מעלות ושלג נהדר, ממליצה בחום לא לוותר על המקום
תהנו
-
הגעה לצוגשפיצה - מבלבל...אני גם רוצה לנסוע לצוגשפיצה ואני מחפש שותפ\ה משהו מעונין?