מרכז אמריקה בחודשיים
-
שלום..
מתכנן טיול למרכז אמריקה למשך חודשיים.
בגדול הרעיון הוא חופים, טבע, טרקים, ובעיקר להנות מחוויות ותרבויות חדשות, רציתי להתייעץ לגבי מספר דברים.
1. הזמן המוקצב לטיול הוא חודשיים, בהנחה שאיני רוצה לבלות את מירב הזמן בדרכים וכן להנות ממה שיש למקום להציע, מה המסלול המועדף? כרגע הרעיון הוא מקסיקו>גוואטמלה>קוסטה ריקה>פנמה. או המסלול מהצד ההפוך.
2. איך מתקצבים כזה טיול? ברור לי שהרבה תלוי בבחירות אותן אבצע, בהנחה שפחות משנה לי הפינוק ובתי מלון מפוארים..
3. את מירב הטיול אבצע לבד, זהו יעד נוח למטיילים בודדים? או שאולי כיוונתי ליעד לא מתאים..
אודה לכם מאוד על עזרה כי אני הלכתי לאיבוד...
תודה!
-
מרכז אמריקה בחודשייםאם אתה לא רוצה להיות הרבה בדרכים- לא כ"כ ברור לי למה אתה רוצה בחודשיים לעשות את כל הדרך מפנמה למכסיקו? קודם כל זה משאיר אותך עם בממוצע כמעט שבועיים לארץ- מה שאומר הרבה תנועה ומעט העמקה.
בד"כ לסיבוב קוסטה ריקה- פנמה עם זמן סביר לחופים ( לא השתקעות ארוכה) מקדישים כחודש וחצי ( במיוחד אם טרק הקורקובדו כלול בביקור), אפשר יותר וכמובן גם פחות- אבל זהו זמן טוב להתרשם היטב מהמקומות. אותו זמן גם לגווטמאלה- יוקטן- ציאפאס במכסיקו, ומי שעושה עוד חלקים במכסיקו יכול להתחיל להוסיף עוד הרבה שבועות שם.
לגבי תקציב- אתה יכול להסתכל בצד שמאל של הפורום על גישת התקציב שלי ולהכין לעצמך את התקציב שמתאים לך ( אחרי שתתמקד במדינות שאתה רוצה לבקר)
לגבי טיול לבד- אני טיילתי לבד, בזוג וכמשפחה במקומות שונים בעולם כולל מרכז אמריקה. החוויות שונות בכל מצב ויש יתרונות וחסרונות לכל דבר, הרבה תלוי גם במטייל עצמו, ככה שאני לא חושב שיש מקומות שמתאימים או לא מתאימים לטיול לבד.
אם רצית לשאול האם תמצא שם אנשים לטייל עימים? שוב- זה תלוי בך, אני בכל טיול לבד האזור מצאיתי אנשים לטייל חלקים יחד, או לדבר במלון או לשבת במסעדה- הרבה תלוי בך ואיזה צורך חברתי יש לך הטיול....