ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

עזרה לכרתים

פורום אירופה
    4
    5
    1707
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Eli3305802
      Eli3305802 נערך לאחרונה על ידי

~~היי לכולם רציתי להתייעץ איתכם בדבר מה.. אנחנו 3 חבר'ה (סטודנטים) שרוצים לטוס לכרתים לסופ"ש בזמן החופשה שלנו. כרתים יוצא לנו הכי זול לכן החולט על המקום הזה. לאחר בירור קצר בגוגל גילנו שאנחנו זורמים לכיוון של חאניה, מאליה והרקליון. בכדי לפרט יותר - אנחנו מחפשים מקום לנוח , לראות קצת טבע, חופים יפים, קצת מסעדות ובערב לבלות באיזה פאב נחמד. חשוב לנו שהמקום גם יהיה מקום תיירותי אך לא תיירותי מידי בילדים שיכורים שבאים לעשות רעש. אשמח לטיפים ועצה לבחירת המחוז המתאים לנו. אשמח גם לקבל המלצות על מקומות לינה זולים (אין בעיה עם מלון דירות)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מאיר שפירא
        מאיר שפירא נערך לאחרונה על ידי

עזרה לכרתים

בנוסף לדבריו של יוסיא:

1.

המרחק בין חאניה למאליה כ-180 ק"מ.

2.

אין לי מושג מהיכן כל מיני אנשים לוקחים לפעם הראשונה בחשבון את חאניה כאשר לפחות בפעם הראשונה מומלץ להיות במרכז (עם גיחה לחאניה).

חאניה העיר עצמה איננה מרכז תיירותי למרות שהיא עיר מעניינת מאוד מהבחינה ההיסטורית (כעיר ונציאנית) וגם לחובבי שופינג במרכז ג'ימבו או בעיר העתיקה.

3.

הרקליון איננה עיר תיירותית, היא עיר הבירה של כרתים, ולתיירים יש בהחלט מה לעשות שם למי שאוהב היסטוריה ואתרים (וקניות במרכז ג'ימבו או ברחוב הראשי עם מותגים, בראשון המחירים זולים, בשני יקרים...)

4.

מאליה היא עיירת תיירות פרועה שם תמצאו שיכורים לקראת בוקר ובעיקר ילדים ובעיקר ישראלים בני 14-18 שעשו כל כך הרבה בלגן, עד שזרקו אותם מכל המדרגות ולא נותנים להם להיכנס למועדונים.

מה שמתאים לכם היא עיירת התיירות לימאני-חרסוניסו המרוחקת כ-4 ק"מ ממאליה (תוכלו לקפוץ למאליה לבקר כמובן אם אתם מעל 18).

5. 

לא הבנתי את ענין הנופים.  זה נאמר לתפארת המליצה ?

כרתים איננו סנטוריני, זהו אי ענק שהוא מקור התרבות האירופאית וכדי לטייל בו צריך לשכור רכב (ולהיות מעל גיל 23 ולא נהג חדש) ולהכין חומר, בטח שלא מהמקור שאמר לכם להעדיף את חאניה בפעם הראשונה.....

מי שלא מטייל בכרתים, מפספס את כל הפואנטה (אני חוקר את כרתים זו השנה ה-25 וטרם סיימתי).

6.

לינה זולה.

כיוון שלא כתבתם על שפת הים, הרי המקום הזול ביותר ונחמש עם חדרים גם לשלושה היא למשל וילה מדוזה, הנמצאת בכפר חרסוניסו (יש בריכה) חדר זוגי עולה 25 יורו ללילה ויש מטבחון ומצרכים קונים במכולת של המקומיים (למשל אצל "לידל" ברחוב הראשי של העיירה ממש בכניסה המערבית) 

7.

איסוף מידע רק ממקור מהימן ולא מכל מיני כתבים של אנשים בכל מיני מקומות .

איך אמר מי שהיה פה שבוע ומזה טייל יום אחד - "מיציתי"..... אז - זב"שו.....

• Eli3305802
          Eli3305802 נערך לאחרונה על ידי

עזרה לכרתים -

ראשית כל אם היה לי יותר ידע בנוגע לכרתים כנראה שלא הייתי פונה פה לאנשים.

לאחר עיון קטן בגוגל הבנתי שאלו הם המקומות המומלצים.

אין בכוונתנו לשכור רכב,אלא להתנייד בתחבורה ציבורית.

כשכתבתי שאין ברצוננו להשתרע עם ילדים שיכורים במאליה, זה מתוך ספק שלא כל מאליה כזו ואולי יש איזורים שקטים יותר.

בנוגע לטבע - אני לא מתכוון עכשיו ליערות ולעשות טרקים או להזרק באיזה נחל. אני מתכוון לחופים קרובים שאולי קצת פחות ממוסחרים, מרחק קצר יחסית לכפרים מהעיר עצמה וכד'.

• וינסנט וגה
            וינסנט וגה נערך לאחרונה על ידי

שאלות על כרתים

אלי שלום - 

יש לכם כמה אפשרויות - 

אתם לוקחים דיל מהארץ שכולל טיסה + העברות + מלון?...

במקרה של דיל, וגם במקרה שלא (כלומר רכישת כרטיס טיסה לחוד ולינה לחוד...) - הייתי ממליץ לכם, כמו שאמר לכם שפירא - להתמקם בלימאני חרסוניסוס - הייתי הולך על אחד מהמלונות הצנועים יותר ממש בעיירה - במקרה שתסתפקו במלון יחסית נעים וצנוע ותוותרו על בריכה (נבצר מבינתי למה אנשים - בעיקר בלי זאטוטים - צריכים בריכה בכרתים) ועל חצי פנסיון תוכלו בהחלט להקטין עלויות.

חאניה - רחוקה אבל מקסימה ושווה גיחה ליום אחד. אמרו את זה לפני - הכי פרקטי לשכור רכב (העלות מתחלקת על 3) ולטייל.

אם אתם מגיעים בדיל לכרתים - כשתעלו על האוטובוס שמפזר בין המלונות הנציג הישראלי יתן לכם דף אם פירוט של כל מיני טיולים שהחברה מוציאה במהלך הנופשון - ודאי חאניה תהיה שם - האופציה הזו בהכרח יקרה משמעותית מלשכור רכב ולטייל לבד.

אגב - אם אתם מחפשים שקט, חופים יפים ופראיים, לא בטוח שכרתים היא האופציה היחידה שלכם - אתם יכולים, למשל, לטוס בטיסה סדירה של אגיאן לאתונה ומשם מעבורת לאין ספור איים  - חלקם במרחק די קצר מפיראוס - למשל אגיסטרי המקסים! שנמצא במרחק הפלגה של שעתיים הפלגה.

למי שרוצה מנוחה, חופים יפים, וקצת טיולים ברגל בלי רכב ואיזה יום נוסף של שייט לאי סמוך (הידרא למשל...) - האי הוא קטן וקומפקטי ויכול להוות אופציה מצויינת

• יונית
              יונית נערך לאחרונה על ידי

לתשומת לב הגולשים

כאן נמחקו כמה הודעות שעסקו בגופו של גולש 

ברמת הידע, האישיות ,ופוגעניות

הודעות  שאינן מוסרות מידע
              אלא לגופו של גולש 
              ביקורת על גולש
              או כל תגובה לא עיניניית ימחקו.

אנא הקפידו בכבודם של אחרים בדיוק כמו שאתם מקפידים בכבודכם.

• 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון