ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ילוסטון במזג אויר בעייתי

פורום צפון אמריקה
    5
    8
    1411
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • TomiH
      TomiH נערך לאחרונה על ידי

ובכן הטיול החל להתגלגל ונתחיל להעלות חוויות, אבל קודם כל שאלה חשובה. למזלנו הרע, דווקא הימים הקרובים בילוסטון אמורים להיות די סוערים, בעיקר בשבת.. היות ויש לנו 3 לילות מוזמנים ואפשרות ביטול כבר לא תקפה (באיזור דרשו מעל 3 ימים ביטול מראש), נראה כי בשבת, 12 מעלות וגשום לא יהיה טעם להכנס לילוסטון, האם יש לחברים המלומדים הצעה מה ניתן לעשות כאלטרנטיבה ביום זה בהנחה שיוצאים וחוזרים לווסט ילוסטון? נהיגה זו לא בעיה, אפילו אם צריך להתרחק כשעתיים-שלוש… עדיין מקווים שביומיים האחרים יהיה סביר.. תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 נערך לאחרונה על ידי

ילוסטון במזג אויר בעייתי

די סוערים לא נראה לי מילים מתאימות, יכול להיות גשם וכמה סופות רעמים.

זה לא היה מרתיע אותי אישית.

יוצאים עם הרכב, מטיילים, איני מאמין שיהיה גשם באופן רציף. כאשר אין גשם יורדים ומטיילים.

לפי התחזית רוחות חזקות לא תהיינה, זה מה שהיה מרתיע אותי.

ולזכור שבילוסטון מזג האויר די הפכפך וקשה לחיזוי באופן מדויק, פתאום יכול להיות בהיר או מעונן חלקית, לפחות לפרקים.

ללבוש בגדים נוחים וחמים. מעיל גשם/רוח אם לקחתם אתכם.

• TomiH

ילוסטון במזג אויר בעייתי

תודה ראובן, עודדת אותנו, יש מעילים…

• reuben13
            reuben13 נערך לאחרונה על ידי

תמשיכו להינות ולדווח "און-ליין"

סעו בזהירות, אם יש עדר באפלו בכביש תעצרו וחכו שיתפזר. מקוה שלא לקחתם רכב בצבע אדום blush

• israelimom
              israelimom נערך לאחרונה על ידי

ילוסטון במזג אויר בעייתי

מסכימה עם ראובן ומוסיפה - אחת החוויות הכי מיוחדות שהיו לנו בילוסטון היתה סופת ברד. את הסופה הקצרה - כחצי שעה - עברנו במרכז המבקרים ואחריה יצאנו לילוסטון אחר ונדיר ביופיו. הבריכות החמות העלו אדים סמיכים באוויר הקר והאווירה היתה מכשפת. מאז תמיד קיוויתי ששוב יתפוס אותנו "מזג אוויר בעייתי" בילוסטון ולא יצא שוב.

בפארק נוסעים לאט יחסית, אז כבישים רטובים לא מפריעים כל כך, אבל אני רואה שהתחזית היא ללילות קרים מתחת לאפס, אז תזהרו מקרח על הכביש בבקרים. תתיעצו במקום עם הריינג'רים לגבי שבת, שבאמת התחזית היא לגשם מעורב עם שלג, מצב שחוויתי במקומות אחרים בארה"ב, אבל לא בילוסטון. צריך לברר מה זה אומר מבחינת עומסי תנועה בפארק. הריינג'רים גם יוכלו להגיד לכם אם הצפי הוא לכל היום או דווקא לבוקר או לאחה"צ ואולי תוכלו לתכנן חצי יום בווסט ילוסטון, בקולנוע האיימקס (משהו שלרוב אני לא ממליצה עליו כי נראה לי חבל, כשילוסטון ממש לידך, אבל במקרה הזה, אולי יהיה כדאי?) 

אם הריינג'רים אומרים לכם שכל היום יהיה בעייתי, אולי תשקלו לקפוץ לבוזמן (Bozeman) השכנה. פחות קר שם מאשר בילוסטון (אין צפי לקרח או שלג בשבת) ויש שם את מוזיאון הרוקיז, ששווה לדעתי כמה שעות ביקור (אל תפספסו את הבית החי ההיסטורי בחצר המוזיאון). הנסיעה לבוזמן מווסט ילוסטון לוקחת אתכם דרך כביש נופי יפהפה (הקניון של הגלאטין) ולוקחת כשעה וחצי. רק סעו בזהירות, כי כביש נופי הוא גם כביש מפותל והכביש הזה יחסית עמוס. אם לוחצים אתכם מאחורה, תעצרו ב-pullout ותנו להם לעקוף.

בבוזמן אפשר גם לעשות קצת קניות, יש וולמארט, סופרמרקטים וכל מיני חנויות כמו REI. עיר קטנה שאנחנו מאד מאד אוהבים במונטנה - תמסרו ד"ש חם.

• dfgh
                dfgh נערך לאחרונה על ידי

ילוסטון במזג אויר בעייתי

גם אני חושבת שמזג אוויר כזה לא היה מרתיע אותי מלהכנס לפארק היפה הזה, בכל מקרה, כדאי לפנות לרנג'ירים.

• TomiH

ילוסטון במזג אויר בעייתי

תודה רבה על כל העצות הטובות.. הגענו היום מגרנד טיטון כך שהספקנו טעימה קטנה (ומקסימה) מילוסטון. אכן נכנס לפארק ונראה מה מזג האויר, אולי נעלה ללופ הצפוני שעפ'י מה שמספרים, ידרוש פחות יציאות מהרכב במידה וממש גשום… (האם זה אכן כך..? ) וראובן, הרכב אפור כהה… חח.. רכב מצוין אגב.. ענת, נשקול לגבי בוזמן אם באמת יהיה בלתי אפשרי.. היום השלישי פה והחברה לא קנו כלום… אפילו לא וולמרט אחד לרפואה (עוד מעט מפלס הלחץ יעלה.. ).. נמסור דרישת שלום…

• צביקה
                    צביקה נערך לאחרונה על ידי

ילוסטון במזג אויר בעייתי

אני ממליץ לכם לדאוג שמיכל הדלק שלכם יהיה מלא ושיהיה לכם מזון ושתיה, למקרה של הפסקת חשמל, דבר שיכול לקרות במזג אויר בעייתי.

הפסקת חשמל יכולה לשתק תחנות דלק, חנויות, מסעדות ואפילו מים חמים בחדר.

הסיכוי לכך אינו גבוה, כל עוד אין רוחות עזות, אך לא מזיק להיערך.

הנ"ל בעקבות התנסות אישית שלי בטיול בילוסטון, שבמהלכו רוחות עזות הפילו שם כ-300 עצים, נפגעו קווי מתח ונחסם לזמן מה הכביש המערבי בלולאה התחתונה, עד שהריינג'רים ניסרו ופינו את העצים שנפלו על הכביש.

באותו ערב לא עבדו קופות רושמות, משאבות דלק, מתקני חימום ובישול ולכן לא ניתן היה לקנות דלק, אוכל, שתיה או כל דבר המחייב חשמל ולי בבקתה בה שהיתי לא היתה תאורה. מזל שהייתי חכם מספיק להתקלח כל עוד היו מים חמים.

• 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון