ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

סלובניה -קרואטיה

פורום אירופה
    5
    11
    1443
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אלי_88
      אלי_88 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב ,מה הייתם ממליצים ,מקומות שלא כדאי להחמיץ ,אחרי אגמי פליטויצה -הטיסה חזרה היא מונציה ,יהיו לי יומיים או שלושה לחזור לונציה ,ברור לי שאחזור דרך החופים ,איך כדאי לי להתנהל?עם רכב שכור כמובן ולאחר 7 ימים בסלובניה-

אודה על טיפים 

אלי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • פרוידי
        פרוידי נערך לאחרונה על ידי

סלובניה -קרואטיה

הי

כמה ימים הטיול? מהיכן אתה מתחיל וגם מונציה?

• shilski
          shilski נערך לאחרונה על ידי

סלובניה -קרואטיה

אלי

אני אחדד את השאלות

תאריך מיקום ושעת נחיתה

תאריך ושעת ההמראה מונציה

• אלי_88

סלובניה -קרואטיה

שוב שלום לכם ,תשובות ,נחיתה בונציה יום ראשון בבוקר שעה 900 ,בתכנית איסוף רכב ויציאה לכיוון סלובניה ,יום שלם (לאחר לילה לבן) להתקדמות צפונה לא תהיה לי בעיית נהיגה ,בתכנית שבוע ראשון סלובניה ,עד סלוני ,פליטויצה ,נישאר לי יום ראשון מלא ,יום שני מלא ויום שלישי מלא טיסה לארץ ממריאה 22.00 ,חשבתי ביום האחרון להקדיש לונציה ,במחשבה שנייה אולי לא ,להישאר קרוב אולי בקרואטיה ,אולי סלובניה מה דעתכם?יוצא ב31 לאוגוסט חוזר ב10 לספטמבר

תודה אלי

• shilski
              shilski נערך לאחרונה על ידי

סלובניה -קרואטיה

קודם כל אני שואל

הגעת לונציה-למה לך סלובניה?תישאר באיטליה, ותתחיל מיד לטייל.

אבל,היות וביקשת עזרה ולא עצה, אנסה לעזור

Smile

יום א

נסיעה לכוון פיראן-כשלוש שעות.הנחת עבודה-הגעה סביב 14:00,מנוחה, ויציאה לעיירה לשוטטות אחהצ וערב.(מלון מומלץ בבלוג שלי-על קו המיים,עשר דקות הליכה על הטיילת, חניה חינם)

יום ב

עיירת האמנים גרוזניאן Grožnjan  כ 40 דק נסיעה, ושעתיים שלוש בעיירה.

משם לרוביני  rovinj  כשעה נסיעה.לינה ברוביני או סביבתה.אנחנו לנו כ10 דקות נסיעה מהעיירה במקום נהדר.

יום ג

נסיעה לכון סלוני-דרך אופטיה , רייקה וקו החוף עד סאני  senj   ומשם לחתוך לכוון סלוני בכביש 23 ולאחר מכן e71/

עם עצירות בעיירות, ותצפיות נוף,זה איזה 10 שעות נסיעה-לפי הקצב שלכם.

את הערב מסיימים על המפלים בסלוני.

לחילופין- לנים בקירת פליטביצה, חוסכים חצי שעה נסיעה בערב ובבוקר,ולנים בסלוני לאחר פליטביצה, או רק עוברים בדרך.

יום ד פליטביצה

אני כמובן ממליץ על המסלול הארוך, והיורד- מסלול H

יום ה

בהנחה שלנתם בסלוני,יציאה בבוקר לליובליאנה-כשלוש שעות נסיעה, סיור של כ 3-4 שעות, ונסיעה לבלאד.

הגעה משוערת סביב 18:00-19:00-אפשר לתפוס שיטוט באזור הטיילת, וגם לעלות לטירה לתצפית-הכניסה לאחר 20:00 בערב חופשית-כדאי לברר שעות פתיחה מראש.

יום ו

קניון וינטגאר, שייט באגם בלאד לאי,סיור סביב האגם,טירת בלאד-אם לא היספקתם אתמול גבעת סטרזה עם הרכבל ואולי ירידה במגלשות(אני ירדתי ברגל-הנוף מהמם!)

יום שבת

בוהיני-שייט באגם, הר ווגל, המפל  וקניון מוסטניצה

יום ראשון

יציאה מבלאד למעבר ווגל, מפל קוזיאק, נקיק טולמין , ונסיעה לאורך נהר הסוצ'העל כביש 103

לאחר נקיק טולמין, להיתקדם לכוון עמק ויפאבה-כמה שהאור והכח יאפשרו.

יום שני

נסיעה למערת פוסטוינה-בין שעה ושעה וחצי, להערכתי-תלוי היכן תלונו.

כשלוש שעות ברוטו במערה, ומשם נסיעה לונציה-שעתיים עד שלוש נסיעה.לינה מחוץ לונציה לדעתי-מאסטרה היא בחירה טובה.שיטוט ערב בונציה, ולמחרת השלמות סיור,אפילו עם שייט לאחד האיים,ונסיעה לשדה התעופה.

אם תחליטו לותר על ונציה, אפשר להוסיף יום בלוגרסקה דולינה, עם הנסיעה המדהימה לשם, והעמק הנהדר-וללון בבלאד לילה נוסף

רוב ההמלצות מבוססות על חוויה אישית!!

אני מניח שיהיו המון הערות והארות מאחרים בקשר למסלול המוצע פה.

הצעה שלי-תירשום את כל ההערות כבנק מטרות , וכל יום תחליטו מה ביום הבא לפי מצב ההתקדמות והחשק.

שים לך נקודות  must  וכל האחרות יהוו בנק

• אלי_88

סלובניה -קרואטיה

היי תודה ,רק שאני מתכנן קודם סלובניה ,ומשאיר את קרואטיה לסוף הטיול ,מאחר וכבר הייתי בונציה חשבתי לוותר עליה ,הטיול הפעם לסלובניה, גם קרואטיה אני יודע שהיא מדהימה רק שהפעם אקדיש לה רק טעימה קטנה עם חשק לעוד בפעם אחרת .לוגרסקה דולינה בוודאי בתכנית שלי ,אני מחפש טיפים לגבי הדרך חזרה לכיוון ונציה אחרי אגמי פליטויצה ,כבר כתבת לי על כמה מקומות בקרואטיה ,ועל כך תודה לך ,נבדוק במפה איך אני עושה את המסלול הפוך,

אלי

• bsayar
                  bsayar נערך לאחרונה על ידי

סלובניה -קרואטיה

אתה יכול לרדת לכוון החוף, ולנסוע לאורכו. אם תרצה תוכל לנסות להדרים לזאדאר. כולל כמה עיירות בחצי היא איסטרה, ואולי איים קרובים. את הגבול לאיטליה תעבור ליד טרייאסט.

• xfwind
                    xfwind נערך לאחרונה על ידי

סלובניה -קרואטיה

פליטויצה - H מצויין. אבל בהחלט מומלץ להגיע הכי מוקדם שאפשר - רווח נקי.

אנחנו נסענו מפליטויצה ל-SENJ ולנו שם (קרוב למצודה על ההר, בדירה נהדרת). מקום חביב ועיר עתיקה קצת מוזנחת עם נמל חמוד ומסעדות סביב.

אחלה אוכל.

למחרת נסענו לאורך החוף הקרואטי - מפרצים יפים ועיירות קטנות. שמנו פעמינו לטרייסט. לצערנו הזמן איפשר לנו רק סיבוב קצר ליד הנמל ו-Piazza Unità D'Italia וארוחה במסעדה בסמוך. היינו דחוקים כדי להספיק לסיור האחרון בפוסטוינה (16:00).

יתכן ותמצאו שאפשר להתמקד קצת באזור שבין טרייסט ל-SENJ.

• אלי_88

סלובניה -קרואטיה

ערב שקט לכולם ,תודה על התשובות 

אלי

• פרוידי
                        פרוידי נערך לאחרונה על ידי

סלובניה -קרואטיה

ראשית המסלול ששישקי נתן לך מצויין, מפורט ולעניין.  יש לי מיספר הערות. אני הייתי מוותר על מערת פוסטוניה והולך למערת סקוציאן. מערות נטיפים יותר יפות מפוסטוניה יש בהרבה ארצות אחרות . תכלס יש לך מספיק זמן להיות בשתיהן. המפל בסוף הדרך לאחר אגם בוהיני  מאכזב ביותר. הייתי שם לפני מיספר שנים, הזרימה חלשה, המפל לא מרשים ונקודת התצפית שממנו ראינו את המפל היתה מגודרת ורחוקה מהמפל.בדרך מרוביני תכנס גם ל-pula .אגם בלד מקסים, לך סביבו וליד האי קח סירה ושוט לאי.  אחר הצהריים תאכל קרם שניט במירפסת  של מלון פארק הצופה אל האגם והטירה

• אלי_88

סלובניה -קרואטיה

בוקר טוב ,תודה על התשובות

אלי

• 1 / 1
                          • פוסט ראשון
                            פוסט אחרון