צרפת יפה, מאוד יפה!!!
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!צרפת באמת יפה. היא עוד יותר יפה דרך התמונות שלך.
תודה על השיתוף. מחכה להמשך
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקה,
יופי, יופי... התחלת טוב מאוד. גם אני מצטרפת לבקשה של נירית בעניין השמות. אני מבינה שהדרך הייתה העיקר. ברור לי המוד שלכם של השוטטות, ובכל זאת הייתי מאוד רוצה להבין גם לאן הגעתם.
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!תודה ריקי!
עיירות הלוברון
די בהתחלת הטיול החלטתי שאני לא רוצה לדרג אותן. לא רוצה להחליט מי יפה יותר ואיזו מהן אסור להפסיד - לפי דעתי. די נאמנה להחלטה זו, אתן תיאורים קצרים של העיירות לפי זכרוני, ואגיד רק משהו כללי, הנכון לגבי כולן: אם יש מי מהן שאתם רוצים מאוד לראות - בואו אליה מוקדם בבוקר! אח"כ יהיה קשה מאוד למצוא חניה במרחק הליכה סביר. ברור שיהיו עיירות שתגיעו אליהן בסוף....
בעיירות כולן שומרים על סגנון בנייה מסורתי, לפחות בחלק העתיק - רואים לפעמים שיש בתים חדשים או כאלה ששופצו, אבל כולם בסגנון המסורתי לאותה עיירה.
לורמרן Lourmarin
כבר אמרתי פעמים רבות שהמקום בו גרים נדמה כיפה ביותר, וזה נכון גם הפעם. גם בגלל שהקדשנו לה הרבה יותר מלאחרות, גילינו בה כל יום פינות חדשות, אהבנו אותה ממש.
היא יושבת בצומת דרכים מאוד נוחה, כל הכבישים היוצאים ממנה הם כבישים יפייפיים לנסיעה, אבל היפה ביותר הוא D943 המגיע עד אפט (APT).
בעיירה עצמה סמטאות יפייפיות העולות עד לאורלוגין וככר מאוד תוססת, יושבים בה בכל שעות היום והערב, יש בה מסעדות, חלקן אף מומלצות בספרים רבים, מספר חנויות בגדים מעוצבים, גלריות - אחת יפה במיוחד ושאר חנויות עבודות יד - אין, או לא ראיתי חנויות פיצ'פקס לתיירים... בכלל, יש הרגשה שהעיירה הזו אמיתית ולא תפאורה לתיירים.
יש בה טירה שמומלץ לבקר בה, אבל אנחנו לא הספקנו... למרגלותיה בפארק הגדול מטיילים חמורים שהם סמל העיר - אינני יודעת למה...
בבית הקברות שלה קבורים כמה אנשים מפורסמים, אנחנו חלקנו כבוד לקברו המאוד צנוע של אלבר קאמי.
רבקה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!ביום שישי בבוקר מתקיים שוק בלורמרן. זה השוק הכי מקסים שראינו בטיול הזה! הוא אמיתי, מיועד לאנשים המקומיים, מעט מאוד לתיירים, הוא מתקיים ברחובות ספורים בלבד, לא מאפיל על כל העיר... מאוד נהנינו בו!
בתמונות הקבר הצנוע של אלבר קאמי, האקזיסטנליסט, ומצאנו עליו פתק תודה.
רבקה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!זיוה, נירית - לא יכולתי לעמוד בבקשותיכן ורשמתי מתחת לכבישים את שמותיהם...
תודה לכן!
רבקה
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רבקהלה,
ברוכים השבים גם כאן.
מתענגת על כל תמונה ותמונה, מדהימות.
קוראת את הסיפורים ונהנית יחד עם כולם.
שבת נפלאה
ענת
-
צרפת יפה, מאוד יפה!!!רוסיון Roussillon
עשינו שגיאה רצינית שהגענו לעיירה הזו ראשונה... אחריה השוונו את כולן אליה...
רוסיון מאוד צבעונית מכל הבחינות, מספקת אינספור פריימים יפים ומעניינים, אפשר להסתובב בה הרבה זמן, ויש לה אטרקציה מאוד מיוחדת - שביל האוקר.
אני חושבת שבסיפור של מירה התאהבתי לגמרי בשביל הזה, והוא היה סוג של "מאסט" בשבילי. אולי בגלל זה נסענו לרוסיון קודם.
השביל עובר בין אדמות האוקר המאוד מעניינות ומיוחדות. יש שביל קצר יותר וארוך יותר. עודד מציע בסיפור הטיול שלו לעשות את הארוך כי אז זה הרבה יותר מרשים. אנחנו מסתפקים בקצר. חם לנו...
הגענו לכאן מוקדם מאוד, יש לנו חנייה בשפע במרכז העיר - 3 יורו במדחן ל-3 שעות. את שביל האוקר פותחים רק ב-9:30. כשנעזוב לקראת 12, אין כבר איפה להניח סיכה...
תמונות מהשביל יגיעו מאוחר יותר...
תודה ענתי שקפצת לבקר.
רבקה
-
הכפרים היפים בפרובאנס -
הכפרים היפים בפרובאנסדוד - תודה! יהיו לי עוד כמה, לפי הלינק המצורף....
בוניו Bonnieux
בוניו אולי לא אחד הכפרים היפים, אבל אותנו מאוד מאוד ריגשה. הטיפוס אליה לא היה קל, בלשון המעטה, לא לרכב ולא לנו...
החננו את הרכב במקום שצופה לאחד הנופים היפים ביותר, והתחלנו לטפס במדרגות הרבות אל הכנסיה שבראש ההר.
ליד הכנסיה נטועים שלושה ארזים עתיקים - לא מצאתי בני כמה הם, אבל נראים מאוד מאוד עתיקים. זרועות ענפיהם נוטים למרחוק ונדמה שמצלים על כל ההר. קשה לי להסביר למה, אבל אנחנו מאוד התרגשנו לשבת מתחתם, היתה שם הילת קדושה אמיתית...
הומלצה לנו בחום מסעדת cezar בעיירה, אבל לא ניסנו בגלל השעה המוקדמת בה היינו שם.
רבקה
-
הכפרים היפים בפרובאנסגורד Gordes
בתכנון הטיול היה לי הרושם על פי כל מה שקראתי, שזו העיירה האולטימטיבית, היפה ביותר והאכזבה היתה גדולה. אני אנסה להסביר.
גורד יושבת בלב אזור מאוד יפה, מעניין מבחינת הארכיטקטורה, סביבו כבישים יפים ועוד עיירות יפות לבקר בהן, העיר העתיקה מוקפת חומה עתיקה, כנראה מהמאה העשירית, שעומדת בשלמותה. החומה היא הדבר הכי מעניין מבחינתי. העיירה עצמה היא בעיקר בתי מגורים, וברחובות אין את היופי הפרובנסאלי - אין את אותם פרטים קטנים שהופכים את העיירות האחרות לכל כך מיוחדות.
צילום העיירה מרחוק - הוא מהתמונות המפורסמות של פרובאנס, אנחנו מצאנו שצילומי עיירות אחרות בזווית דומה לא פחות יפות, לפעמים יותר.
הככר המרכזית שימשה את צילומי הסרט "השנה הטובה", אבל שום דבר מהככר התוססת בסרט לא באמת דומה במציאות... באסה...
שתי המסעדות בככר לא היו מזמינות עבורנו והלכנו לרחובות צדדים לחפש מסעדה, ומצאנו... והיא היתה מעולה.
הרחובות שמובילים לגורד מגודרים בגדר המיוחדת להם, כמו בתמונה למטה, אני מבינה את עניין הבנייה המיוחדת באבנים המונחות זו על גבי זו אופקית, לא מבינה את האבנים האנכיות...
אחרי הביקור בעיירה הלכנו לראות את כפר הבורים, ממש ליד. זה מוזיאון פתוח של כמה מבנים בורים משוחזרים. אמנם לאורך הדרכים באזור רואים פה ושם מבנים בורים כאלה, אבל מעניין לראות את הכפר השלם וחלק מהכלים שלהם מוצגים שם.
בכניסה יש סרט המציג את הבורים, אבל הוא לא ענה לי על כמה שאלות בסיסיות שאולי מישהו יוכל להבהיר לי:
לפי תיאוריות מסויימות הבורים היו שם עוד בתקופת הברונזה. לפי המטבעות שנמצאו במקום,אומרת תיאוריה אחרת שלא יתכן שהיו שם לפני המאה ה-15. מה שידוע בודאות הוא, שרוב המבנים שם הם מהמאה ה-19. תאוריה אחרת אומרת שכנראה היתה שם התיישבות על גבי התיישבות בתקופות השונות.
מה שאני לא מבינה, זה למה אנשים במאה ה-19, או אפילו ה-15 חיו בתנאים שנראים כמו של האדם הקדמון??? לא נראה לי ש"מסורת" תפתור את הבעיה...
וכדי להבהיר עצמי - אני לא ממליצה לותר על גורד ועל הסביבה!
רבקה
-
הכפרים היפים בפרובאנסונאסק Venasque
לעיירה היפייפיה הזו הגענו בעיקר בגלל הכביש הנופי, אחד היפים בטיול D177 ואחריו D4. בהתחלה שימש לנו שם העיירה רק כסימון על מפת גוגל ורק מאוחר יותר גילינו את יופיה.
על הדרך היפה בהמשך. העיירה היא מהעיירות התלויות, עומדת בראש הר צופה לנוף מקסים של ריבועי מטעים למטה. כנסיה יפה בראשה, רחובות צרים וחמודים שמאכלסים אמנים ואווירה מקסימה. אחת משתי המסעדות הטובות ביותר שחווינו נמצאת כאן. אהבנו מאוד!
רבקה
-
הכפרים היפים בפרובאנסרבקה
כל מילה, כל תמונה, הנאה צרופה !
לי יש בעיה אמיתית: אני אוהב את צרפת! מת עליה! אבל לא אוהב את הצרפתים. מה לעשות?
-
הכפרים היפים בפרובאנסתודה צפריר!
אתה טועה בגדול! הצרפתים הכפריים אנשים מדהימים!!! כדאי כדאי לנסות!
רבקה
-
הכפרים היפים בפרובאנסאני למדתי לאהוב את הצרפתים,אחרי שהתאהבתי באלזס,והאלפים.
מזמן פוזלת לפרובנס. הדורדון של זיוה,ועכשיו שלך פשוט עושות חשק כל כך גדול.בדיוק סוג של עיירות שכל כך בא לשבת,לטייל בהן,ללא ריצה,ברוגע.לבקר בשווקים,לאכול בגט עם גבינה...
מקסים.
אמה
-
הכפרים היפים בפרובאנסעבדת אתם אמה?
זוגתי ואני עובדים אתם ביום יום. (כל אחד בשטח שלו) הם איומים!!! ים תיכוניים פאר-אקסלאנס! ולא חשוב אם הם מעונבים ובחליפה מחוייטת.
להסתובב ברחובות ולזלול בגטים וגבינה, זה 'טריק זול' כשיודעים מי הם באמת!
-
הכפרים היפים בפרובאנסצרפתי אין לנו בעבודה..
האמת בפריס קיבלנו ריגליים קרות מצרפתים ואפילו רשמתי זאת לפני זמן מה..
אבל אחרי אלזס,אלפים והעזרה שקיבלנו, העיירות המקסימות ואנשים נחמדים בבלונזרי,שווקים...כנראה לתייר המטייל זה אחרת.
אמה
-
הכפרים היפים בפרובאנסרבקה,
נהנית מכל מילה ותמונה.
פשוט מקסים

האזור נמצא אצלי מזמן במגירת התוכניות והבלוג שלך נכנס מיד למועדפים.
לורה
-
הכפרים היפים בפרובאנסבוקר טוב וברוכה השבה רבקהלה
רפרפתי על התמונות (גם זמן ההסברים יגיע)
תמונות נהדרות ובהחלט עשית חשק לעוד חלק בצרפת שעד כה טרם חשבתי עליו
אולי תקדים שורדיץ יחזור ?
מי יודע
בכל מקרה אתעמק גם בהסברים שקצת יתפנה לי זמן ובתור חקלאי בדימוס אשמח לתמונה או שתיים של הכלים החקלאיים שציינת שראית
ליאור
-
הכפרים היפים בפרובאנסרבקה ברוכה השבה,
איזה יופי של תמונות, יופי של כתיבה ויופי של טיול.
מצפה להמשך ובעיקר לשכנועים שגם לגליליים כמוני שווה לבקר בפרובאנס...
-
הכפרים היפים בפרובאנסתודה לכל המצטרפים!
אלון - אני מבטיחה להתייחס לסוגיה הזו ברגע שאגמור לספר על העיירות - לא הגליל!
ליאור - בקשתך לי... אעבור על התמונות בבית...
אמה - יש לי הרגשה שאת מאוד תאהבי את האזור!!!
רבקה