דנמרק קופנהאגן - חפירות
-
אז אחרי חסימה ממושכת, פתאום בהחלטה של רגע, הוחלט על נסיעה לדנמרק. בעיקר קופנהאגן ועוד כמה ימים שכירת רכב וטיול סיבובי - לא כולל נורווגיה.
שאלה ראשונה נוגעת לחפירות. אחרי שהזמנתי והתחייבתי, התברר לי שקופנהאגן מצויה בעיצומו של מבצע להרחבת קווי המטרו, והעיר חפורה בכל מיני איזורי תיירות, כבר משנת 2011. זה אמור להמשך עד 2018! האם מישהו היה שם לאחרונה ויכול להגיד כמה זה גרוע? ממה להמנע? האם זה יפגע לנו בשהות המתוכננת בעיר, מבחינת היופי, ביקור באתרים וההתניידות?
וחפירות כלליות - אשמח לשמוע המלצות על מקומות יפים בדנמרק שיעניינו הרכב משפחתי שכולל בנים מבוגרים 18 (לחוץ לפני גיוס) ו - 22 (עושה טובה שבא) וגם בן 11 (המתלהב)
ורעיון נוסף שעלה לי - האם כדאי לעבור לשבדיה באמצעות הגשר, לנסוע צפונה, ולבקר בפארק השעשועים הגדול שיש בעיר גוטברוג, ששמו ליסברג? מישהו ביקר? האם כדאי לעשות מסלול סיבובי מקופנהאגן לשם, ואחר כך חזרה לדנמרק ולשדה התעופה?
-
דנמרק קופנהאגן - חפירותזה בגלל הגשר את נוסעת , הא ???
לא הייתי, אבל כמכורה ל״הגשר״ ירוקה מקנאה ומחכה לסיפור כבר עתה.

-
דנמרק קופנהאגן - חפירותהיי תמי,
גם אנחנו באוגוסט לכיוון אבל יותר לשבדיה וקינוח קטן בקופנהגן(שינינו טיסת חזור משטוקהולם לקופנהגן). למרות שהנסיעה קרבה המסלול המדויק טרם נרקם אך כפי הנראה או שהפארק בגוטנבורג יכנס אצלנו למסלול או שהפארק בקופנהגן, אחד משניהם. אין לי מושג איזה מהם הוא הטוב יותר, האם לקחת את השניים בחשבון והשווית ביניהם?
איריס, אני יודעת בידיוק איזו הפתעה את מכינה לנו לקיץ ומחכה בכיליון עיניים לסיפור שלך. אין לך שום סיבה לקנא...
-
דנמרק קופנהאגן - חפירותאיריס, לא נעים להודות, אבל לא הצלחתי להתחבר ל"גשר". אולי אנסה שוב לקראת הנסיעה...
אגב, תענוג לא זול בכלל לעבור את הגשר, ובכלל לנסוע לאיזור...
וקיפודה, לגבי הפארקים, אני לא יודעת מה גילאי הילדים שלכם, אבל נראה לי שהפארק בשבדיה מתאים יותר לגילאים אצלנו, מבוגרים יותר, וסה"כ נשמע לי מוצלח יותר. עם זאת, בהחלט נראה לי ששווה לבקר גם בטיבולי, וגם בפארק בשם באקן, שנמצא מחוץ לקופנהאגן.
המחשבה על הפארק בשבדיה, אם בכלל זה יצא לפועל, זה במקום לנסוע לפארק לגולנד, שממילא נראה לי שמתאים אצלנו בעיקר לצעיר.
אשמח לשמוע רעיונות, תובנות והצעות ממי שהיו באיזורים הללו. ימי הטיול מחוץ לעיר, עדיין גמישים לגמרי. בינתיים גם לא הצלחתי למצוא ספרים על דנמרק בחנוות סטמצקי. לא נוסעים לשם??
-
דנמרק קופנהאגן - חפירותהייתי כמה ימים בקופנהגן באפריל האחרון בכנס (בסיום טיול שווה במיוחד מטאלין ועד קופנהגן. אם מתחשק לך, מוזמנת לקרוא - בלוג מטאלין לקופנהגן - אפריל 2014 ).
ובתשובה לשאלתך... כן, קופנהגן חפורה. וכן, זה מבאס.
לא יודעת להשוות לימים אחרים, חפורים פחות, אבל העבודות בהחלט ניכרות. הכיכרות כולן בשיפוצים וחסומות בגדרות. המדרכות חסומות בהרבה מקומות... התנועה במרכז עמוסה ופקוקה, אבל אולי ככה זה תמיד וקווי המטרו הקיימים ממילא דלים ולא מגיעים לכל מקום. מכיוון שכבר הוזמן, ואתם בכל מקרה נוסעים... אז תחליטו פשוט ש"זה מה יש" ואני בטוחה שתיהנו בכל מקרה.
והגשר, לעומת זאת.... אחחח, הגשר!
אתמול ראיתי שוב את פרק הסיום של העונה השנייה שצולם בחלקו במרכז הקונגרסים בו היה הכנס שלי ובמלון בו שהיתי. נחת...

-
דנמרק קופנהאגן - חפירותהי קטי
אני חושבת שכשקראתי את תיאור המסע שלך (שכתוב כל כך יפה...), הבנתי שיש בעיה. אני מנסה להבין כמה היא משמעותית. האם מדובר ממש בכל העיר? גם ברחובות הקטנים? גם במדרחוב הארוך של הקניות? גם ברחוב הצבעוני שמול הנמל? באיזורי הארמונות השונים? בפארקים? כשאת מדברת על קושי בתנועה, למה הכוונה? ברכב? ברגל? במטרו?
מה יש בגשר ששווה כל כך? כלומר, האם שווה לעבור לשבדיה רק בשביל לנסוע עליו? האם כדאי לבקר באחת הערים הקרובות בשבדיה לדעתך?
-
דנמרק קופנהאגן - חפירותלא, לא. לא עד כדי כך גרוע.
מדרחוב הקניות, הסטרואה, סבבה. הכיכרות שבקצותיו, פחות. כיכר העירייה חפורה. הרחוב הצבעוני היפה של הנמל, בסדר גמור....
אין בעיה להתנייד ברגל. ברכב, כאמור, קצת צפוף ואיטי.
והגשר... אני סתם צוחקת. הוא מרשים מאוד ואפוף הילת הסלברטאיות של הסדרה, אבל ממש לא הייתי מתעקשת לנסוע עליו סתם בשביל לנסוע. מה גם שהנסיעה יקרה.
לונד, שמצידו השני, חמודה להפליא. אחלה מסעדות ויופי של חנויות יד שניה

-
דנמרק קופנהאגן - חפירותטוב, אז אנחת רווחה מסוימת... נקווה לטוב. ואנחנו גם בלי רכב.
ואם אלך בעקבות הגיבורים הדמיוניים, עד שאצליח לראות את הסדרה בכל זאת, אני חושבת שהייתי מעדיפה לנסוע ל ystad בתור חובבת בלשים סקנדינביים יש לי חשק עז לנסוע לעיירה השבדים של השוטר וולנדר, גיבור ספריו של הנינג מנקל, ולעשות סיור במקומות המוזכרים בספריו.
-
מקפיצהאולי בכל זאת יש בוגרי דנמרק/שבדיה עם תובנות ונסיון מהשטח? במיוחד לגבי גיחה לשבדיה ואפשרות למסלול סיבובי - או שזה רעיון מופרך.
-
מקפיצהלא מופרך בכלל. אם יש מספיק זמן ניתן לטייל מקופנהגן עד ל-Frederikshavn (בשילוב ביקור נרחב בדנמרק כולל בקצה דנמרק -skagen) לקחת מעבורת ל-Gothenburg ולחזור לקופנהגן דרך הגשר.
דרך אגב, אני התאכזבתי מהגשר (בעיניי זו לא אטרקציה בפני עצמה).
-
מקפיצההי תמי,
רשימת המלצות קצרה (בשלוף) למקומות שנהניתי לטייל בהם בקופנהגן:
שיטוט במדרחוב היפה ועליה לתצפית מהמגדל העגול RUNDETARN.
איזור כריסטיאנה (אמסטרדם הקטנה).כנסיית VOR FRELSERS. יש ממנה תצפית מרהיבה על העיר אבל.... צריך לעלות ברגל איזה 350 מדרגות במעלה מגדל הפעמונים. מי שעושה את זה מקבל בתור בונוס מראה של הפעמונים עצמם ושל הקרביים של השעון.
הגנים הבוטאניים נפלאים.
עם או בלי ילדים - גני טיבולי.
אותנו בת הים הקטנה והקבר של אנדרסן איכזבו. לא הייתי מגיעה במיחד.מחוץ לקופנהגן ומעבר לשבדיה - אפשר לסוע עד מוזיאון האומנות לואיזיאנה (בעיירה הומלבאק, כ- 40 דק' נסיעה צפונה מקופנהגן). גם ה"ילדים" יהנו שם מאד אני חושבת. מי שלא רוצה, יכול סתם לשבת על המדשאות הרחבות ולהנות מהנוף המרהיב לים.
ממש ממש לא רחוק משם, עוד קצת צפונה נמצאת הטירה של המלט, ליד העיר הלסינור, שממנה יש מעבורות לשבדיה. אם לא בא לכם לשלם הון על גשר שראיתם בטלוויזיה – זו דרך טובה וגם מאד קצרה יחסית לעבור למדינה השכנה.
עוד בסביבה של קופנהגן, בכיוון צפון מערב, העיר הילרוד. יש בה טירה מדהימה, FREDERIKSBORG, שמאד שווה להכנס אליה ולטייל בגנים הסובבים אותה.
אלו מקומות שהם ממש בסביבה הקרובה לקופנהגן.
אם בא לכם לסוע יותר רחוק, ממליצה לסוע דרומה, לכיוון האי Møn (שעה וחצי נסיעה מקופנהגן בערך). יש מעבר יבשתי. האי מוקף בצוקים אדירים לבנים ש"נופלים" לים ובראשם יער ירוק ויפה. אפשר לעשות שם יום טיול משגע בטבע – גם ביער שמעל הצוקים וגם לרדת דרך הצוקים לים ולחוף.
מקווה שעזרתי קצת,
אורה
-
מקפיצה -
דנמרק קופנהאגן - חפירותאיזה כיף! אורה, נהדר לקבל המלצות ממי שאני יכולה לסמוך עליה!
ושרון - אשמח מאוד אם תוכלי לפרט לי קצת יותר. (הבטחתי חפירות...) האם עשית את הסיבוב המעגלי הזה? כמה ימים נדרשים לו? היכן עצרתם/לנתם ומה כדאי לראות? האם הנסיעה במעבורת מגוטנבורג לפרידריקסהאבן או הפוך, לא יקרה וארוכה מידי יחסית ליופי ולעניין שבסיבוב הזה?
-
דנמרק קופנהאגן - חפירותהי תמי,
קודם כל ברכות על היעד החדש.
אני בטוחה שתהנו בקופנהגן גם עם החפירות.
גם לדעתי הגשר הוא לא אטרקציה בפני עצמה אבל כן שווה בעיני לחצות לשבדיה אם יש זמן, לטייל בלונד ואולי להגיע עד גוטבורג היפה ולחזור במעבורת (או הפוך).
היינו גם בטיבולי וגם בליסברג (אישית לא עליתי על שום מתקן מלבד מגדל התצפית בליסברג). אהבנו את טיבולי שהוא יותר ציורי אבל מבחינת המתקנים אני חושבת שליסברג יותר אטרקטיבי לחבר'ה בוגרים.
מעבר להמלצות הטובות של אורה לדעתי נחמד גם לבקר באחד מכפרי הדייגים שמהם יצאו הסירות עם יהודי דנמרק לשבדיה.
בנוסף, אם אתם חובבי מתח סקנדינבי אולי תמצאו רעיונות גם כאן (למשל אישית הייתי כן הולכת לאחד מהמיקומים של הסדרה killing או borgen ), ול"גשר" יש מה להציע חוץ מהגשר עצמו.
בכל מקרה, שיהיה בכיף!
-
דנמרק קופנהאגן - חפירותנירית תודה רבה! אני בשלב שבו כל רגע אני משנה את דעתי לגבי הימים מחוץ לקופנהאגן. כל פעם מגלה מקום חדש מעניין.
בכמה ימים אי אפשר להקיף את כל מה שנשמע מעניין ומיוחד. מה היה המסלול שאתם עשיתם?
ואני רואה שאני צריכה להשלים צפיה בסדרות הללו... בינתיים עדיין נמשכת ל ystad שבשבדיה. ראיתי שאפשר לנסוע ממנה לאי דני בשם בורנהולם, שנשמע מאוד ציורי. אבל אם אהיה ראלית, לא נראה לי שאפשר יהיה למשוך את המשפחה לשם, ויש להניח שניסע במסלולים יותר מקובלים.
-
דנמרק קופנהאגן - חפירותטיילנו בדנמרק עד לצפונה משם מעבורת לשבדיה טיול באזור הפיורדים וחזרה דרך קו החוף של שבדיה לקופנהגן דרך הגשר. טיילנו 15 ימים אבל בזוג עם ימים ארוכים. אני בטוח שהרכב מלא דורש ימים נוספים. הואיל ומכוונים רק למעגל הראשון אזי לדעתי צריך עשרה ימים.
המעבורת לא יקרה (לא במידה שאני זוכר) וההפלגה די קצרה (כמה שעות בודדות).
טיול כלל את ארמון פרדיקסבורג, הצוקים הלבנים בstege. האי Tasinge, לגולנד, העיירה ribe , בית קברות ויקינגי, העיירה הצפונית, טירת קורנסבורג. זה מה שאני זוכר...