טיול ראשון ברומניה
-
חברים יקרים, מצורף בזאת טיול בן 10 ימים, באדיבותה של דפנה, חברת הפורום.
אנו זוג בני 50+, נטייל עצמאית עם רכב שכור אני מבינה היטב רומנית אך לא דוברת את השפה זו נסיעתנו הראשונה ברומניה. נוחתים בבוקרשט ב-13.7 בלילה ועוזבים את בוקרשט ב-24.7 בבוקר. מתעניינים בעיקר בנופים יפים, ומקומות מיוחדים ופחות בכפרים שכוחי אל..
מאוד אשמח לשמוע את הערותיכם המלומדות והארותיכם מתוך נסיונכם למוצע.
בנוסף יש לי כמה שאלות:
1) האם להתחיל את הטיול מבוקרשט לכיוון סינאיה, או לכיוון סיביו?
2ׂ) לינות - המקומות שציינתי טובים ללינה או שעדיפים אתרים אחרים ללינה? האם לדעתכם יש מקומות ששווה לישון שם עוד לילה ע"ח מקום אחר?
3) האם המרחקים לנסיעה מדי יום הגיוניים? אנחנו ממש לא רוצים לבלות כל היום על הכבישים..
3) הצעות לאטרקציות ומקומות מעניינים על הדרך.
4) הצעות למלונות מיוחדים וטובים (!) ומסעדות טובות.
פירוט הלינות:
13-14.7 - בוקרשט
15.7 - סינאיה
16.7 - בראשוב
17.7 - פיטרה ניאמץ
18.7 - סיגישוארה
19.7 - קלוז'
20.7 - אלבה-יוליה
21.7 - סיביו
22.7 - קורטה דה-ארגז
23.7 - בוקרשט ליד שד"ת
מודה לכל אחד ואחת מכם על ההתייחסות.
שוש

-
טיול ראשון ברומניהשוש קודם כל הקישור לא נכון
לדעתי אפשר לשנות מספר לילות,ולהספיק יותר ב10 ימי טיול
לו תותרי על חלק מהלינות ולשלב מסלולים
כדוגמא לבקר בסינאיה בדרך לבראשוב
מקלוז' לסיביו ולוותר על הלינה באלבה יוליה
סיביו יבוקרשט דרך הטראנס פאגאראש או דרך עמק האולט [כ300 קמ וזה אפשרי ביום אחד,מאחר ורוב הנסיעה בכבישים משופרים
כך ניתן יהיה להצפין מפיאטרה ניאמץ לנסוע לטעום ולהנות מדרכי נוף של מאראמורש.
בדיוק אתמול ישבה איתי מישהו ששאלה בפורום והתלבטה,מתברר שהיא מכרה של ביתי,ובנינו מסלול דומה
-
טיול ראשון ברומניהבוקר אור יהודה ותודה על התשובה.
אם כך האם תוכל לשנות לי את מסלול הלינות בהתאם למה שאתה חושב שיהיה אפשרי, בהתחשב בכבישים (שאני לא יודע בכלל מה מצבם, רק שמעתי שהם גרועים..).
משהו שיהיה אפשרי אבל לא "מסע טירונות"..
תודה שוב.
-
טיול ראשון ברומניהרוב הכבישים במצב טוב חוץ מקטע מסויים בכביש הצפוני בין יקובני לבורשה [נכון לאוגוסט 2013 יכול להיות ששופץ אבדוק את הנושא ואעדכן]
הצעתי רק אפשרויות,תתעמקי בחומר תתכניני את המסלול בעזרת גוגל ותשני בהתאם לרצונך,
בקשר לכבישים,רוב ההפחדות הן מכאלה שנסעו פעם או פעמיים לפני שנים,היום רוב מערכת הכבישים שופרה,העובדה שמטיילים מנוסים מספיקים לראות יותר ,לא היית שואלת לפני שלוש שנים לא הייתי ממליץ על שינו במסלול,בקטעים רבים מהמסלול שהעלית יש כבר כבישים מהירים אם מהירות מותרת של 130 קמש
-
טיול ראשון ברומניהאוקיי יהודה, תודה. בהחלט אעשה שיפוץ למסלול ואעלה תיקון שוב. אשמח לשמוע את דעתך.
-
טיול ראשון ברומניהבקשר לקטע הכביש המשובש שכתבתי ,נכון להיום הכביש עדיין מלא מהמורות לאורך של למעלה מ20 קמ
-
טיול ראשון ברומניהבוקר טוב שושנה,
יהודה צודק לגבי הכבישים ברומניה. רוב המטיילים יספרו על נסיונם מקסימום לפני שנה+ -.
בודדים מבאי הפורום מתעדכנים ממדיה רומנית ויודעים על נעשה ברומניה בפרטים יותר קטנים.
מה שאת צריכה לחשוב ולהתאים לכך את הטיול שלכם,הוא מה מתאים לכם?
ברומניה קשה לעשות טיול כוכב . לא שבלתי אפשרי. הכול עיניין של סדרי עדיפויות ורצון המטייל.
גם אנו בני 50+ טיילנו ברומניה 14 ימים מלאים. הטיול כלל את המרכז הקלאסי וחלק מצפון.
3 לילות לנו באזור ברשוב,בעיירת רשנוב וממנה טיילנו בבראן,פרדיאל,בושטני...
בסיניה ביקרנו בדרך חזרה לבוקרשט. לנו היה מספיק ביקור בארמונות סיניה, סיבוב בשווקים וזהו...יש שמתאכסנים בסיניה ונהנים מהטבע והאזור.כמו בכול עיירה אחרת...
טיולים מאורגנים רבים לנים בסיניה או פויאנה ברשוב ומטיילים משם בטיולי כוכב. הם באוטובוס והנסיעות רבות הן על הנהג,מצד שני תחשבי כמה נשאר להם להנות מאגם זה או אחר או מרכז עיר יפה.
עוד החלטה שלכם היא האם לטייל בבוקרשט עצמה או לא?שוב,יש שיגידו למה,זאת עיר עם קצת עתיקות לא בדיוק פראג או בודפשט,חבל על הזמן....יש שאהבו לטייל בה ,בפארקים שלה וגם להנות מעיר מערבית עם כל המשתמע.
הנחיתה בלילה,נשארים ללון ע' השדה? בבוקר יוצאים לאיזה כיוון?
אם בכוונה לעלות על טרנספגרשאן או להגיע ללסיביו דרך עמק האולט?
בקורטאה, נשארים ללון בה בדרך לכביש טראנספגשן,לראות את המנזר אפשר על הדרך,גם לאכול צהרים...ללון אין טעם,אם יוצאים מבוקרשט מהבוקר.
אני יכולה לרשום לך את המסלול של החברה ,קייץ שעבר,10 ימים גם בני 50+ שרצו טיולי יותר איזי ללא ריצות.
הם נשארו 2 לילות בבוקרשט. ללילה הראשון הגיעו בשעות הערב,אז למעשה היה להם יום וקצת לעיר.
אז להם היה כך:
בבוקר יצאו ממלון בשדה תעופה ,ביקור בקורטאה (שוק קניית פירות וארוחת צהרים) עלו על טראנספגרשן,לינה באגם וידרארו,בערב קצת טיולים רגליים בסביבה.מלון עם בריכה ונוף מקסים.
המשך על הטראנספגרשן עם עצירה באגם בלאה,עצירה נוספת בחוות דגים אלבוטה,משם ללינה בסיביו.עוד הספיקו סיור ערב בעיר.
בבוקר המשך ביקור בכיכרותיה של סיביו,נסיעה לאלבה יוליה ומשם לטורדה. לינה בטורדה,באחת העיירות הקרובות.
לאחר ביקור בקניון טורזי ומכרה מלח,המשך לסיגהשוארה,דרך כפר עתיק ביארטן.לינה ובילוי ערב/בוקר בסיגהשוארה.
המשך לאגם האדום ללינה,דרך ביקור במתחם SOVATA על ברכות שלה,אגמיה והפסקה לארוחה.
באגם האדום,שייט ובילוי,הליכה רגלית המשך כמה ק"מ בכביש יפייפה.
ירידה לכיוון ברשוב ל3 לילות(הגיעו בערב) ממנה טיילו בכוכב באזור.
ולבוקרשט עם ביקור בסיניה על הדרך(לבדוק איזה יום בשבוע יוצא כדי לבקר בארמונות).
אם אתם מבטלים את הרעיון של ביקור בבוקרשט,מתפנים לך יומיים...בערך,אותם תוכלי לחלק או למשוך טיפה צפונה. אולי לקלוג'-הגנים הבוטניים,או ספא ביער במתחם ספא גרדנס,,אולי יום בהרי אופסאני. או מעבר ביקז עם פיאטרה נמטץ.
אני ממליצה לך לקרוא בבלוגים את סיכומי הטיול,להתרשם מחוויות,לראות תמונות,ספר של רומניה-מולדובה,למרות שהוא גדול ומקיף לטיול של הפעם,וודאי ישרת גם לטיולים הבאים...
אם אתם חובבי טירות ומצודות,תני שריקה,אצרף לך לינק לכאלה...מיקי וטובה ביקרו על הדרך..
יש אשכולות רבים של תכנוני רומניה, וטיולים יפים בפורומים.אם תרצי אצרף לך לינק לטיולי של ורדה למשל...הם פשוט היו יותר ימים,וצריך לחתוך ממנו די הרבה...
אמה
-
טיול ראשון ברומניההיי אמה,
תודה רבה על התשובה המפורטת. זה פחות או יותר המסלול שכתבתי אבל בסדר הפוך.. אנחנו מתחילים ביומיים בבוקרשט (לילה ההגעה ועוד יום ולילה) ואז מתחילים לזוז לכיוון סינאיה. האם יש משמעות לכיוון? עדיף להתחיל מהצד המערבי? כן, אנחנו מתכוונים לעלות על הטראנספאגאלש.
לא מתעניינים כל כך בעתיקות.
אשמח אם תוכלי לשלוח לי לינק לאיזשהו טיול דומה..
את חושבת כמו יהודה שכדאי לעלות לכיוון מארמורש?
תודה שוב!
-
טיול ראשון ברומניההיי,
אני די איטית.. אם יומיים לבוקרשט אז ממש למרמורש ,אישית,לא רואה זמן.
אפשר כמובן פחות עצירות,יותר ק"מ ונסיעות...השאלה היא מה לראות במרמורש? מה קודם?
אזור המנזרים המצויירים ובוקובינה או הכפרים עם שערי העץ הגדולים,כנסיות עץ עתיקות מנזר בורסאנה??
לטעמי זה 3 ימי טיול(יומיים למהירים יותר, שלהם זאת פעם ראשונה)בפעם ראשונה מתלהבים מכול שער גדול ויפה,ואם "נופלים" על חתונה אז הלכו עוד שעה+...אבל זה יפה...השווקים היפים..הפרות ששבות הביתה לבד...איפה עוד רואים זאת??
למה זה קשה בנסיעה ראשונה?עוברים את אלבה יוליה,עוצרים המצודה,מתהלכים בשבילים,בא לכם לשבת באחת ממסעדות/בתי קפה?נופלים על אירוע כל שהו..זה הכול זמן. תורים במכרה מלח-זמן. קניון טורזי-לנו לא היה זמן למשל,בתמונות של חברה ראיתי כמה נהנו מטיול שם.
בגלל זה כתבתי מה מתאים לכם יותר. יש שמספיק להם לעבור,לראות והבינו ויש שצריכים יותר זמן.
זה נכון לכול מקום ויעד.
כשחברה בנתה את המסלול,התכנון היה לעבור באגם האדום,ללא לינה ולהתחיל לרדת למרכז,אולי ללון באמצע או להגיע לברשוב...בעלה ראה את האזור,את האגם וביקש ללון שם, ליהנות מהאגם ,הנוף ולא רק נסיעות בכבישים.
על אזור קלוג' יש את הטיולי חורף של השנה אבל אפשר לגזור מהם מסלול גם.
אותה חברה בילתה בחורף כמה ימים בקלוג' ,מהם יום בספא בסאן גרדנס ומאוד נהנו מהנופים,מרחצאות..אפשר לפרגן לעצמכם גם יום/חצי יום פינוק ,במידה וזה מתאים לכם.
התחלת המסלול לא משנה כל כך,שוב יש שאהבו כך ויש אחרת. אני,בדרך כלל אוהבת לסיים טיולי טבע בעיר.
זה לא חשוב כל כך מאיזה כיוון מתחילים. לנו בזמנו הטראנספגרשן היה עוד סגור מכיוון קורטה.לכן עלינו מעמק אולט.
ואת יום טיול בכביש עשינו מרשנוב. נראה לי היום הייתי עושה מטראנספגרשן לסיביו וכו'...
עמק אולט היה נחמד אבל פחות עשה רושם. עצרהו בעיירת מרפא קלמנשטי,יש בה פארק נחמד,טיילת על החופים וכולם שותים מיים בריאים....
-
טיול ראשון ברומניההיי שוש
מצרפת מסלול של 9 ימים קסומים שעשתה יויו (גם בזוג 50+)- קצת שונה משלכם
ויתרו על בוקרשט (שאנחנו אהבנו ) והיו להם נקודות קסומות שעשו לי המון חשק כמו אגם אנה ... בסיכום יש רשמים ותובנות מאוד מועילים לטעמי .
הסיפור הרומני שלנו רק שבוע - הסיבוב הקלאסי ולמרות קוצר הזמן יש מס' נקודות השקה למסלול שלכם .
מצטרפת לקודמי שאין טעם לפצל את הלינות של סינאיה ובראשוב מדובר באותו איזור ואפשר להתפנק על מיני כוכב של 2 לילות בנקודה מרכזית .
וכמו שאמה רשמה קורטה דה-ארגז נקודת עצירה בדרך להתרעננות /ארוחה ולא יותר
לגבי בוקרשט יש 2 סיכומים שמאוד אהבתי ותוכלו לגזור רעיונות
סופ"ש בבוקרשט של לאה
בוקרשט" הקסם האירופאי והרישול הבלקני " +ארמון פלש בסיניה
תהנו
טובה
-
טיול ראשון ברומניההנה טובה צירפה את הטיול שלהם ועוד...
וזאת מצודת
בטורדה ישנו במלון דרקולה,קיטצ' להחריד,אבל אהבתי...איפה עוד יכולתי להיות בחדר כזה,חדרי אוכל כאלה...וחצר?.והכול מול השוק העירוני שבבוקר הצטיידנו בו בכול פירות האפשריים ובבניצה חמה

וזה שני חלקי טיול של ורדה,אהבתי את המסלולים שלהם,הטיול היה ארוך יותר.תראי אם תוכלי לגזור ממנו טיפים..
אמה
-
טיול ראשון ברומניהטובה הזכרת לי נשכחות,לאחר שעזרתי ליויו ברגע האחרון,הכיף היה השידורים החיים ששלחה לי בווטס אפ, מיסרי לה דש
-
טיול ראשון ברומניהאמה ,כמה הצחקת אותי עם מלון דרקולה -
באמת " איפה עוד יכולתי להיות בחדר כזה,חדרי אוכל כאלה...וחצר?"
ושוש - יש לך על השולחן מס' אפשרויות למסלול .
תקראי ,תתרשמי ותאמצי את מה שמתאים לכם .
אם משהו יתפקשש (כמו אצלינו עם הלינה באגם בליאה )תשני תוך כדי תנועה .
טובה
-
טיול ראשון ברומניהיהודה
רק אחרי שרשמתי , את הודעה מס 13 - שאפשר לשנות תוך כדי תנועה .
ראיתי את ההודעה שלך .
את יויו (אין לי הכרות אישית איתה)שידכתי לך , בעקבות העזרה שהגשת לי בזמן אמת בווטס אפ .
ויש לי עוד מקצה השלמות שכשאגיע אליו בטח אחפור לך לפני ותוך כדי ...ראה הוזהרת

-
טיול ראשון ברומניהטובה תרגישי נוח אשמח להעביר לך מניסיוני