הולנד עם ילדים
-
שלום לכולם
בתאריך4/7 נוסעים עם שלושה ילדים (בני 10,5,1.5) להולנד לפארק דההיימוף למשך 10 ימים.
זה טיול ראשון שלנו בחול עם הילדים לא יודעת מאיפה להתחיל את התכנון ומה חשוב לדעת לגבי טיול כזה עם ילדים
אשמח לקבלת טיפים ומקומות שכדאי לראות
רכשנו גם את הספר המשפחה המטיילת לקבל קצת מושג אבל אין כמו לשמוע המלצות מכם
תודה
-
הולנד עם ילדיםעם רכב?
מה ההעדפות האישיות שלכם - התמקדות במקום שבו תהיו ובקרבתו או שאתם הרפתקנים ורוצים להתפרס?
-
הולנד עם ילדיםערב טוב
כן נהיה עם רכב במהלך כל הטיול , אין לנו בעיה להתפרס כמובן שניקח גם חלופות קרובות יותר במקרה ויהיה קשה עם הקטן שבחבורה, אבל בגדול המטרה היא לנסוע ולראות גם אם מדובר במקומות קצת רחוקים מהפארק
-
הולנד עם ילדיםמאחר ואתם חדשים בתחום כפי שציינת, חשוב לי לציין שאחד הדברים החשובים בטיול משפחות הוא תכנון מראש. אצלי זה כמה חודשים אבל יכול להיות שאני קיצוני מדי.
בכל מקרה, בטיול משפחות חשוב האיזון בין נסיעות, פעילויות מבוגרים ופעילויות ילדים, ומנסיון הדבר דורש להפוך עוד ועוד בתכנון כל יום עד שמגיעים לתוצאה טובה (וגם אז זה לא תמיד מצליח).
אי לכך, מה שאני מציע לך זה להיצמד למסלולים יומיים מטיולים קודמים. דומני שהספר של המשפחה המטיילת בנוי בדיוק כך. אני יכול גם להמליץ לך על סיפור הטיול שלנו, שבנוי מימים שלמים באיזור מסוים, עם שילוב סביר של פעילויות ומינימום נסיעות בין האתרים.
גם בזמן הקצר שנותר לכם אפר לבנות יופי של טיול, באופן סכמטי כך
יומיים אמסטרדם,
יום קינדרדייק (לא לפספס, לטעמי) ורוטרדם, תשקלו את פארק המים בדווירנל, אם אתם אוהבים.
יום אוטרכט, חאודה, אופניים ביער ההואה פלואה
יום כפרי דייגים ושוק הגבינות באלקמר,
יום ספינת דייגים לטקסל,
יום לליסטאד (מוזיאון כיבוש הים) וחיטהורן ,
יום גן חיות טוב (בורחר או אמסטרדם, זה מה שאני מכיר)
זאנסה סכנס או מוזיאון פתוח ארנהיים
יום אפטלינג
יום האג (לקראת סוף הטיול כמה שיותר, לטעמי, בגלל מדורודאם)
לגבי שווקי הגבינות - יש באלקמר, חאודה ואדם. דומני שאלקמר פעיל בימי ששי, אדם ברביעי וחאודה בחמישי. כדאי לבדוק. העדיפות הראשונה לדעתי לאלקמר.
אלה ההמלצות שלי, אבל תקחו עוד....
דוד
-
הולנד עם ילדיםוכמובן שכדאי לקרוא בלוגים בלמטייל, וכמה שיותר. יש בהם המון אינפורמציה מועילה.
-
הולנד עם ילדיםבשנה שעברה טיילנו בהולנד וגרנו בכפר הזה.
אני מצרפת לך את סיפור הטיול. אולי יכול לעזור.
רוצה לציין שטיילנו לאט. יצאנו מאוחר וחזרנו מוקדם יחסית כדי להינות מהכפר. משפחה אחרת יכולה "להספיק" יותר. מאד אהבנו את הכפר.
-
הולנד עם ילדיםתודה רבה על האינפורמציה המועילה - עכשיו מרכיבה טיול בהתאם להמלצות העלה אותו בהמשך
-
הולנד עם ילדיםתודה רבה על האינפורמציה עזרת לי מאוד בלהתחיל את תכנון הטיול
-
הולנד עם ילדים -
הולנד עם ילדיםכמה עצות - לא על הולנד אלה בכלל על טיול עם ילדים (מהנסיון האישי שלי - כל משפחה היא כמובן אחרת)
נכון שחשוב לתכנן - לקרוא ספר, בלוגים וכו'. אבל גם חשוב לדעת לשים את התכנון בצד ולזרום. זה נכון תמיד, אבל נכון שבעתיים לטיול ראשון עם ילדים.
פתאום מסתבר שהם לא מוכנים לאכול כלום במסעדה וצריך לשנות את כל תוכניות הארוחות, שהם רוצים להשאר בפארק כדי לנצל את הבריכה, מפחדים מהפוני ואוהבים את מועדון הילדים, וכו'. יכול להיות שמקום שתכננתם לו 3 שעות יקח 6, ומקום שתכננתם יום שלם תרגישו מיצוי אחרי שעתיים. לא להלחץ ולתת לעצמכם לזרום.
חופשה משפחתית בחו"ל היא בעיני קודם כל משפחתית, אחר כך חופשה ובסוף בחו"ל. כלומר החוויה המשפחתית פחות חשובה מכן שוק גבינה או לא שוק גבינה. אז לא להתבייש לקום בבוקר מאוחר ולשחק מונופול בצימר, לעשות ערב סרט עם פופקורן בטלביזיה או כל דבר אחר.
שחררו קצת את הארנק - נכון החופשה זה עסק יקר, ו10 אירו כל יום על גלידה למשל זה עוד 500 ש"ח לטיול כולו. אבל לפעמים דברים כאלה עושים את הטיול. לשבת בכיכר ללקק גלידה, לנשנש עוגיות, להכנס למוזיאון למרות שיקר וכו'. לא אומר להוציא מיליונים, אבל אם תהיה חריגה בתקציב בסוף של 1000 ש"ח זה צריך להיות סביר (כמובן כל משפחה והארנק שלה)
אני יכול להציע לכם לקרוא סיפורי טיול שלי בבלוג פה באתר (לינק בחתימה למטה). דווקא הסיפור על הולנד פחות מפורט, אבל סיפורים על מקומות אחרים יותר מפורטים ויוכלו גם להעביר לכם את המסביב, ולא רק את בנק היעדים.
-
הולנד עם ילדיםאני לגמרי מסכים. חופשה משפחתית טובה אמורה להיות אחת הפיקים החיוביים של האינטראקציה המשפחתית, להישמר בזכרון הקולקטיבי של המשפחה לאורך זמן ולייצר מדי פעם זכרונות משותפים מגניבים (אתם זוכרים כשהלכנו על הגשר על הסיין וניגשה אלינו צועניה וניסתה למכור לנו טבעת??) הפקה של ספרי תמונות מהטיולים גם עזרים לייצר את האתוס המשפחתי הזה.
התכנון המפורט חשוב מאוד ליעילות של ניהול הזמן ולא להגיע למצב שנמצאים בחו"ל וצריך להתחיל לחשוב מה לעשות היום - בהנחה שרוצים לצאת לטייל, כמובן. אין זמן יותר מדי לבירורים ותכנונים בחול, זה גם גוזל המון אנרגיה שאמורה להיות מופנית להנאה ולבילוי משותפים ולא לשבור את הראש מה לעשות.
יחד עם זה צריך גם לא להתבייש ולשים את התכניות בצד - אגב, לא רק בגלל רצונות הילדים, או אם העומס פתאום גדול מדי. מבחינתי נקודות השיא של הטיול הם דווקא בימים שבהם פתאום התלהבנו (אני או האישה והילדים) ממקום מסוים והחלטנו "לחפור" עליו על חשבון התכנון המוקדם.
אני אתן דוגמא - בפירנאים נתקלנו בדרך במעיינות שלא רקאתי עליהם בשום מקום. היתה שעת ערב והיינו נורא עייפים. הילדים ביקשו לטבול. ה"טבילה" הזו לקחה שעתיים אבל הם נהנו עד הגג, וחזרנו לשם עוד פעם אחת או פעמיים במהלך הטיול. זה אחד המקומות הכי זכורים לנו מהטיול ההוא, ועל כמות התמונות משם חבל לדבר...
דוד