צרפת יפה, מאוד יפה!!!
-
הכפרים היפים בפרובאנסרבקה,
אני שמחה שכל זה מחכה לי.
קראתי על הבורים את המידע שאת קראת כך שאין לי חידוש בצד האינפורמטיבי. אני חושבת שבמאה ה-19 החקלאים השתמשו במבנים האלה כמחסן ולמחסה לעצמם או לבעלי החיים. עוד לא היו מכוניות, ואם השדה או המרעה היו במרחק מהבית - היה צורך בפתרון.
חוץ מזה, אני חושבת שהערים הימי-בינימיות המפוארות ואפילו העיירות והכפרים היפים שאנו מבקרים בהם יוצרים אצלנו אשליה שהחיים היו דומים לאלו שלנו. אני חושבת שלרבים מאוד (רבים יותר מאשר היום) החיים היו פשוטים ודי קשים במושגים שלנו. בצרפת חיו בבתי טרוגלודיטים עד המאה העשרים. בדורדון יש מחסה סלע אחד שהתקיים בו רצף של התיישבות מימי האדם הקדמון ועד המאה העשרים. לפני שנסעתי לדורדון קראתי את הספר "הנהר הגדול" המתאר משפחה המתפרנסת מהנהר וגרה בקרבתו. אלו היו חיים מאוד קשים.
-
הכפרים היפים בפרובאנסהי זיוה, כיף שאת מלווה אותי!
זה שהחיים באזור היו קשים עמוק לתוך המאה העשרים - זה ברור.
בתי הבורים היו מחולקים לבתי חיות, בתי מגורים ומבנה שהיה תנור של כל הכפר. התהיה שלי היא לגבי סגנון הבנייה שנראה די פרימיטיבי - אבן על אבן ללא טיח מחבר, כשאין הפרדה בין הקירות לגג.
רבקה
-
הכפרים היפים בפרובאנספונטיין דה וקלוז fontaine du vaucluse
שבועיים לפני נסיעתי, חזרה חברה טובה מטיול באזור, והכריזה שאין מה לראות בעיר והיא לא מעניינת. למרות שאני מאוד סומכת על דעתה, אני הייתי מצויידת במילה אחת של עודד: "שווה". הוא תיאר את הטיול בעיר וכתב שלמרות שהפלא של המעיין לא התקיים כשהיה שם, שווה לבקר בעיר.
אנחנו היינו אחרי יום מאוד עמוס, נוסעים לכוון פונטיין דה וקלוז ואיל סור סורג'. ברור לנו שאין לנו כוח לשתיהן בשעה זו, וצריך לבחור. המילה של עודד הכריעה.
ולא הצטערנו לרגע!
החניה די רחוקה, 4 יורו לכל אחה"צ.
כפי שאמרתי בפתיחת הסיפור, הגיוון הוא סוד הצלחת טיול כזה, שהוא מרובה עיירות, וכיוון שעד כה, היום השישי של הטיול שלנו, טרם ראינו מקווה מים ראוי לשמו, הטיול לאורך נהר הסורג' - היה מאוד מרענן.
העיירה עצמה, לא דומה לעיירות האחרות שביקרנו בהן, היא יותר מזכירה את העיירות הגרמניות, או האוסטריות באווירה, דוכני פיצ'פקס פזורים לאורך שביל הגישה למסלול העולה למעיין, אבל כל זה לא מפריע לנו, להיפך, אפילו משמח.
ההליכה לעבר המעיין היא במגמת עלייה מתונה, אבל מצד אחד השתכשכות קלה במים (רגליים בלבד...) נעימה, גלידה בצד שני...
המעיין עצמו - אינני יודעת איך זה נראה כש"הפלא" מתרחש, אבל מה שאני ראיתי היה מאוד מאוד יפה - מעיין מערה בתוך ההר שתחתיתה מלא מים כחולים מדהימים! אנשים זרקו מדי פעם אבן והאיוושה שנוצרה נשארה שם הרבה מעבר לזמן המצופה.
כשחזרנו לרכב, כבר היינו די עייפים (מכל היום), בכל זאת נסענו לאיל סור סורג' הקרובה, עשינו סיבוב קל עם הרכב, התרשמנו שלו היינו מבלים כאן כמה שעות היינו נהנים מאוד, אבל כייוון שאני לא אוהבת רק לסמן וי, אז אין לי אפילו תמונה אחת ויכול מאוד להיות שהיא תהיה הסיבה לחזרה עתידית לאזור.
רבקה
-
הכפרים היפים בפרובאנסמנרב Ménerbes
הסיפור "השנה הטובה" מתרחש בכפר הזה (אף כי מצולם במקומות אחרים). העיירה התלויה היא מצודה בעלת חומה, יפה ומעניינת. אנחנו מתארחים כאן ביום חג, כך שדוכני שוק פרוסים לאורך החניה למטה, ולאורך הרחוב הראשי. יפה וצבעוני. גם כאן יש לנו הרושם שאנשים "אמיתיים" חיים כאן.
היות והגענו לכאן בשעת צהריים, אנחנו מחפשים מסעדה ומוצאים אחת עטורת מזלגות מישלין ביקב, שמגישה באותו יום מניו המבוסס על פטריון כמהין, שזו עונתן, אנחנו חושבים שהמחיר של הארוחה הזו לא ייכנס למסגרת התקציב, אז אנחנו הולכים לחפש מקום אחר ברחוב הראשי ומוצאים. כדאי להבהיר שה"רחוב הראשי" זה בערך חמישה בתים וחצי....
הנוף מכאן לעמק - מהיפים ביותר!
רבקה
-
ולטובת נוסעים עתידייםהיי רבקה
אני עוקבת אחרי סיפור הטיול שלך, ומתעורר בי רצון חזק לחזור לאזור להשלמות ו לטייל עם הבנות שלנו באזור.
לטובת נוסעים עתידיים שיחליטו לבקר ב Fontaine-de-Vaucluse
במקום הזה יש מים בצבע מ ר ה י ב בזכות נחל סורג, מראה יפייפה של צבע ברקת. צבע של המים מהפנט.
יש שם את מפעלונציק לייצור נייר. כמו פעם. שמייצרים בטכנולוגיות של פעם. אפשר לצפות בתהליך ולקנות את הנייר בסוף בחנות המזכרות. הכניסה חינם
-
ולטובת נוסעים עתידייםרבקה,
נהנה מאד מהקריאה של מראות פרובנס.
התמונות שלך כרגיל יפות ומוצלחות, ומעבירות מצוין את הטעמים והריחות של האיזור.
נשאר לך במקרה מהלחם אגוזים ?
-
ולטובת נוסעים עתידייםלגבי פונטן דה ווקלוז - כל מה שג'ן אמרה, ועוד דבר: גם מוזיאון-חנות סנטונים יש שם ששווה להציץ בו. קטן יותר מהמוזיאון הנהדר באמת שב-paradou, אבל אם לא מגיעים אל ההוא, כדאי לפחות להיכנס לזה שבפונטן דה ווקלוז, כי איך אפשר לבקר בפרובנס בלי לראות את בובות החרס הקטנות האלו, שכל כך מאפיינות את האזור - הרועה, קוטפת הלוונדר, הזקן שמחזיק את כובעו שמחשב לעוף בשל המיסטרל, הנפח, הבולנז'ה וכל השאר.
ובקשר למסעדה במנרב - מה, רבקה, אמרו לכם שזאת עונת הכמהין? איך ומה פתאום? הכמהין בסתו, באוקטובר-נובמבר, כמו מרבית הפטריות. טוב שלא אכלתם שם, גם יקרים וגם משנים את המציאות כדי שתתאים לצרכיהם

(תענוג להתלוות אליכם)
-
ולטובת נוסעים עתידייםיורם - דוגמית של הלחם בשבילך
ג'יני - הירוק של הסורג' בשבילך
ריני - ראיתי את מוזיאון הסנטונים, אבל כמו שכתבתי, זה היה יום עמוס מדי בשבילי ולא היה לי כח לעוד משהו... אולי הייתי צריכה לתת עוד פוש... אבל יום קודם זכינו לאכול במעדה בסנט רמי שהיה להם קיר שלם של סנטונים... ובקשר לפטריות - מזל, הה?? ואולי זו אני שלא הבנתי נכון? אני אתן להם את הקרדיט.
תודה שאתם איתי.
רבקה
-
ולטובת נוסעים עתידייםלחם אגוזים,חמאה טרייה...קפה כבר הכנתי.בוקר נפלא!
כפרים עתיקים יש בלא מעט מקומות בעולם. בצרפת,אנגליה...הם פשוט ארוזים יפה כל כך,נראים מיוחדים ונעים.
לא שחסרו לי עיירות בבולגריה,רומניה אך בלי אריזת בונבוניירה ,לטוב ולרע.
כן,רבקה,אני בטוחה שהעיירות מתאימות לי.
אמה
שאלה של מתחילה באזור,הטיסות...לאן?
-
ולטובת נוסעים עתידייםאמה - יש טיסות גם לניס וגם למרסיי. שתיהן נוחות, אם רוצים לעשות את כל הסיבוב. אם רוצים רק את המזרח, או רק את המערב - צריך לבחור מבינהן.
רבקה
-
ולטובת נוסעים עתידייםלאמה,
בעניין טיסות -
בעיקר למרסיי (אלעל, איירפראנס)
אפשר גם לניס (איירפראנס)
תלוי מה מיקוד הטיול. למה שרבקה הראתה עד עכשיו, מרסיי היא הקרובה ביותר. לקניון ורדון, למשל (שרבקה בטח תגיע אליו בקרוב, כך אני מקווה) - המרחק מניס וממרסי ממש זהה. כפרים תלויים, עיירות עתיקות ונוף יש גם באזור הריביירה שאני טיילתי בו ושלמיטב הבנתי הוא חלק מפרובנס בהגדרה הרחבה שלה (רינת, אשמח אם תתקני אותי או שתדייקי יותר).
ואפשר גם לנסוע באיזיג'ט, חביבת הפורום, מג'נבה, תוך טיול בדרך, כפי שרבקה עשתה. לטעמי, זה לטיול יחסית ארוך כמו זה של רבקה ולא לטיולים בני שבוע.
לאיירפראנס יש בתאריכים מסוימים (מן הסתם, לא בעונות הבוערות) מחיר אטרקטיבי. כמו ב"איזי", המחיר משתנה לפי ימי השבוע, וצריך לשחק עם התאריכים כדי למצוא מחיר טוב.
בפסח טסתי לניס עם איירפראנס במחיר לא זול כי זה היה פסח (511 דולר ללא מזוודות), אבל יחסית זול לתקופה מפני שטסנו בשבת. יש לומר שהכרטיסים נקנו חצי שנה מראש. בהמשך מחיר עלה.
קניתי כרטיסים לספטמבר למרסיי באלעל במחיר סביר בעיני: 440 או 460 דולר (כבר לא זוכרת). זה לא לואו קוסט אבל יותר זול מיעדים אחרים של אלעל.
בטיסות של איירפראנס יש לשים ב לנושא המזוודות. בכרטיסי ה"מיני" יש לשלם בעבור מזוודה בנפרד. בפסח זה עלה 15 דולר לכל צד. אני לא שמתי לב שצריך לשלם לשני הצדדים, וכשהגענו לשדה התעופה בדרך חזרה לארץ, חיכתה לנו הפתעה ונאלצנו לשלם קנס: 30 אירו לכל מזוודה.
אלה היו 60 השניות שלי על טיסות לפרובנס (ובינתיים אני רואה שגם רבקה ענתה).
רבקה, בחזרה אלייך.
-
ולטובת נוסעים עתידייםקיבלתי זיוה. תודה על ההרחבה.
עניין פעוט - אזור הריביירה אינו שייך לפרובאנס היום. אחת ההפתעות הגדולות שלי בטיול הזה היה הנאמנות של התושבים לאזור המגורים שלהם... ולכפרים התלויים של הריביירה עוד אגיע.
רבקה
-
הכפרים היפים בפרובאנסכמה טוב שיש מונדיאל - ואפילו ענת לקחה הפסקה של חודש מהסיפורים הסיניים
יש את הנינוחות של הקפה מול הככרות שאת מתארת (אפילו ששלי מול המסך)
וכל התאורים נלגמים בקצב הפרובאנס כולל התוספות של המשתתפים
תענוג
-
הכפרים היפים בפרובאנסרבקה
אני כל כך נהנית מהעיירות והנופים .
הילדים היו סוקלים אותי אם הייתי לוקחת אותם לשם ... שומרת לפעם . לטיול זוגי .

-
ולטובת הנשארים בארץ...כל יום אני חוטפת לי כמה דקות ומתגנבת לכאן לבדוק אם יש חדש מרבקה...
וכמה אני מתמלאת שמחה כל פעם מחדש כשאני רואה בלון כתום שלידו אייקון של מצלמה ובסוף השורה, אחרי הכותרת, כתוב "רבקה.ק."
אז אני כאן, נפעמת כל כך ומתלהבת מאד...
ויכולה להגיד לך רק דבר אחד - את יודעת לטייל כמו שצריך!!
אורה
-
צרפת באמת יפה..........איזה יופי, טיול כלבבי! וגם התמונות מקסימות, כרגיל....
-
צרפת יפה!תודה אורה - הסמקת אותי..
איריס - גם לי לא נראה שילדים היו אוהבים סוג כזה של טיול, מצד שני יש כל מיני ילדים ומצד שלישי, לא באמת בדקתי אילו אטרקציות יש לילדים, חוץ מזה שראיתי בכל מלון שהיינו לוח די גדול עם הרבה מאוד קופונים לאטרקציות עם ילדים, אז כנראה שהם כן שם...
נעה - תודה, אני עוד חולמת שיום אחד אסע לטיול כמו טיול הדיג שלך...
אפט APT
אפט היא יותר עיר קטנה מעיירה, אבל היא בהחלט בלוברון. זה המקום להודות לכל מי שהניא אותי מלגור באפט, לא בגלל שיש לי משהו נגדה, אלא בגלל שבסוף גרנו בלורמרן המקסימה!
ביקרנו באפט פעמיים, היות והיא נמצאת על צומת דרכים בדרך ללורמרן, שם גרנו. פעם עברנו בה באופן קליל בסוף היום, וערכנו קניות בסופר, עברנו ליד הדירה שהזמנו דרך בוקינג והחזקנו די הרבה זמן - אין טוב ממראה עיניים - לא מקום גרוע, אבל גם לא מלבב...
פעם שנייה היינו בשוק של יום שבת, הגענו מוקדם כדי למצוא חניה במקום סביר, הסתובבנו ברחובות העיר העתיקה עוד לפני שכל הדוכנים הוקמו - האמת? השוק מרהיב, צבעוני, ארוך ומעניין למי שאוהב את הז'אנר. בדרך חזרה למכונית כבר נהיה צפוף מאוד ברחובות, קשה היה לגשת לדוכנים. מסקנה? להגיע מוקדם!
והמסקנה הנוספת שקראתי אצל רבים ואני בהחלט מאשרת אותה - אם אתם רוצים לראות עיר/עיירה מסויימת - יום השוק הוא לא זמן מתאים! השמשיות מכסות את קו הראייה, בככרות חונים הרכבים של המוכרים וכל מה שרואים זה בעצם השוק.
רבקה
-
צרפת יפה!מנזרים בלוברון
ביקרנו בשניים. הראשון כונה בפינו "הילרי" אבל שמו האמיתי הוא Abbaye de st' Hilaire והוא נמצא ליד מנרב. המנזר הוקם במאה ה-13 ע"י נזירים כרמליטים, ב1961 נקנה ע"י זוג פרטי ומאז לא משמש עוד כמנזר. ב-1975 הוכר כאתר הסטורי.
החניה אי שם למעלה, טיול קטן בשביל ביער מוביל למנזר המטופח והיפה. בכניסה כתוב שעלות הכניסה היא 2 יורו, אבל לא היה איש שיגבה את הכסף, גם לא היה מקום להניח אותו. טיילנו במנזר הקטן, בגינה המקסימה שלו וביער הפורח שליד.
רבקה
-
צרפת יפה!כמה שאני אוהב 'נפילות' כאלו. ממש מעשה ניסים.
תמשיכי רבקה. זה עושה אותי שמח!
-
צרפת יפה!מנזר סננק Sénanque Abbey
זהו המנזר היותר מפורסם בפרובאנס, בעיקר בגלל תמונות הלבנדר הפורח בחזיתו. אני מודה שחשתי מן אכזבה כשהבנתי שהלבנדר לא פורח, עקבתי מדי יום אחר ניצני הלבנדר, ודחיתי את הנסיעה לכאן ליום האחרון לשהייתנו באסור הלוברון.
אז היה פיצוי כלשהו, פיצוי יפה בשדה הסגול שפרח ליד שדה הלבנדר, אין לי מושג איזה פרח זה, אבל התיירים הצרפתים שהיו שם אמרו בצרפתית שגם אני הבנתי - זה לא לבנדר. אני מאמינה להם...
הביקור במקום מותנה קודם כל בלבוש הולם, זה אומר מכנסיים שמכסים את הברכיים וחולצות שמכסות את הזרועות - לשני המינים.
כניסה למנזר עצמו רק עם סיור. כשאנחנו הגענו, היינו צריכים לחכות יותר משעה וחצי לסיור....
כמו שאמרתי כבר קודם, הטיול הזה היה מותנה ב"מתחשק לי" ולא "מוכרחה" - אז לא התחשק לי לחכות... גם זה יחכה לפעם הבאה...
רק אקדים את המאוחר - למנזר הזה מגיעים באחד הכבישים היותר יפים בהם נסענו בטיול הזה. יש בדרך עצירה לתצפית מרהיבה על המנזר, החלק האחרון של הכביש הוא פרטי - שייך למנזר, ויש להניח שהוא סגור מתישהו - כדאי לבדוק.
רבקה