טיול למזרח- מספר שאלות
-
שלום חברים

אני טסה ביולי למזרח- מתחילה מתאילנד ומתכננת להמשיך משם לויאטנם, לאוס, קמבודיה, בורמה, פיליפינים, נפאל, טיבט והודו.
כמה שאלות שאשמח לקבל עליהן תשובה-
1. המדינות מסודרות לפי הסדר בו חשבתי לבקר בהן- האם המסלול מומלץ או שיש צורך לשנותו?
2. בנוגע לויזות- מלבד תאילנד שהמליצו לי להוציא מראש מהארץ, האם יש צורך להוציא ויזות מראש בארץ לכל המדינות?
הבנתי שבחלק מהמדינות (ויאטנם והודו למשל) הויזה תקפה מהרגע שמאשרים אותה ולכן עלולה להגביל אותי מבחינת זמני הגעה למדינה באם אוציא אותה מראש.
3. אשמח לקבל המלצות בנושא תיק גב איכותי.
4. והמלצות בנושא נעליים לטרקים- חשוב שיהיו קלות ולא יכבידו.
תודה רבה לעוזרים! -
טיול למזרח- מספר שאלות1.בגדול הייתי ממליץ לך לעשות תאילנד- קמבודיה\לאוס לשניהן יש גבול משותף עם תאילנד ועם ויאטנם, אחרי ויאטנם קמבודיה\ לאוס חזרה לתאילנד לטובת מעבר לבורמה ומשם טיסה לפיליפינים (ככה תוכלי לבצע מעברי גבול יבשתיים ולחסוך כסף בחלק גדול מהמדינות, בורמה קצת בעייתית יבשתית). יש אפשרות גם לקחת טיסה מויאטנם לפיליפינים הבנתי שזה זול. אני ממליץ לך גם להתחשב בתכנון המסלול בעונות המומלצות בכל אזור.
2. לתאילנד לא צריך ויזה ממלאים טפסים במטוס ומקבלים חותמת ל-30 יום בכניסה אווירית, לכל שאר המדינות אני חושב שמיותר להוציא אולי חוץ מלסין, בכל מקרה להכנס לטיבט לא קל בכלל היום והסינים מערימים הרבה קשיים למטיילים שם.
3. חברות מומלצות הן אוספרי וגרגורי (אין לי שמות של דגמים ספיצייפים קחי בחשבון שהם יקרים). אופציה יותר זולה היא לואו אלפין מאקאלו אני השתמשי בו והייתי ממש מרוצה.
4. אני ממליץ לך על סלומון נעליים קלות וממש נוחות למרות שיש אנשים שטוענים שהם מתבלים מהר.
-
טיול למזרח- מספר שאלותבקשר לסדר הטיול שלך
במה שקשור לאזור תאילנד אני חושב שכדאי להתחיל דווקא בבורמה מבחינת הסדר. אומנם יש כבר כניסה קרקעית לבורמה אבל, אני חושב שעדיין טיסה זולה היא הדרך הכי מהירה ונוחה (ולא הרבה יותר יקרה אם בכלל) להגיע לבורמה. לכן אני מציע להתחיל שם ולחזור לתאילנד. משהם הייתי ממשיך ללאוס, יורד לקמבודיה ואז מטייל בויאטנם מדרום לצפון וטס לפיליפינים.
מתי את מתכוונת להגיע לנפאל? העונה שם היא אוקטובר -נובמבר. אם תגיעי לשם את צריכה להגיע מתאילנד. ככה שאת יכולה לקחת את ההצעה שלי והלפוך אותה. להתחיל בפיליפינים ולחזור לסיים בבורמה. במקרה כזה הסדר של לאוס קמבודיה יותר גמיש ובעצם יהיה תלוי באיך שתטיילי בויאטנם (מצפון לדרום או מדרום לצפון).
אני לא יודע מי המליץ לך להוציא ויזה בארץ לתאילנד אבל הוא טועה. ויזה תקבלי חינם ל30 יום ברגע שתנחתי. אם תכנסי קרקעית (באוטובוס) תקבלי ויזה בחינם ל15 יום.
ויזה לקמבודיה ולאוס תוציאי במעברי הגבול, וויזה לבורמה תוציאי בשגרירות בורמה בבנקוק. ויזה לויאטנם תוציאי בשגירות ויאטנם מראש במדינה בה תהיה (אפשר באינטרנט אם תכנסי בטיסה) אבל את צריכה לציין את התאריך המדויק בו את רוצה שהויזה תתחיל, אחרת, היא תכנס לתוקף מרגע שתונפק ואת תפסידי ימים. ויזה לנפאל גם כן תוציאי בשדה התעופה. טיבט והודו אני לא יודע לעזור לך.
מצטרף בחום להמלצה על תיק של אוספרי.
נעליים - פשוט למדוד יש מבחר גדול בחנויות.
-
טיול למזרח- מספר שאלותחסר רק נתון אחד משמעותי - כמה זמן מתוכנן הטיול?
נראה לי על פניו שזה מתאים לשנה טיול - חצי שנה ראשונה הודו ונפאל, חצי שנה כל היתר. לפחות זמן מזה - יותר מדי שאפתני.
הסדר של עוז (שמתיחס רק לדרום מזרח אסיה ולא להודו ונפאל, וכך גם ברק) נכון ויכול לעבוד לשני הכיוונים, עם מעברים קרקעיים (מצטרף להצעה לעבור לבורמה בטיסה למרות האפששרות הקיימת להכנס קרקעית).
אבל לפיליפינים, שממילא טסים אליה הלוך ושוב (או שוחים
), אפשר להגיע מתאילנד או מויטנאם או מכל מקום אחר שיש ממנו טיסות ישירות וזולות ואפשר גם לצאת ממקום אחד ולחזור לאחר.אין לי כל נסיון לגבי טיבט אבל נדמה לי שלהגיע לשם זה סיפור אחר לחלוטין ואינו מתיישב עם המסלול הכללי שלך.
-
טיול למזרח- מספר שאלותאין הגבלת זמן לטיול- ההגבלה היחידה היא התחלה בתאילנד (אני נמצאת שם למעלה מחודש ועל כן הויזה...)
האם כדאי להוציא ויזות מראש בארץ לויאטנם בורמה והודו או להמתין ולהוציא כבר שם?
ושוב תודה רבה לכולכם על ההמלצות והעזרה!!
-
טיול למזרח- מספר שאלותויזה לבורמה אין צורך להוציא מראש. אפשר להוציא בבנקוק בקלות. המחיר לקבלת ויזה ב3 ימי עבודה הוא 810 באט נכון לדצמבר 2013. בקשר להגבלה - את יכולה להוציא בארץ ויזה לתקופה ארוכה יותר. אופציה נוספת היא לפצל את הטיול בתאילנד, כלומר לטייל 30 יום להמשיך לבורמה למשל ולחזור לתאילנד.
ויזה לויאטנם תוציאי רק כאשר את יודעת את תאריך הכניסה המדויק שלך. בעקרון הויזה נספרת מרגע ההנפקה אלא אם תבקשי תאריך מסוים.
קחי בחשבון שבנפאל אידיאלי לבקר בין אוקטובר לתחילת דצמבר. נשמע צפוף אם תרצי לבקר בכל אזור תאילנד לפני זה
בהצלחה
-
טיול למזרח- מספר שאלותאז אם אין הגבלת זמן, ההצעה שלי בעינה עומדת. ועוז סיכם היטב את נושא הויזות.
-
טיול למזרח- מספר שאלותהמון מידע, תודה רבה!
האם אפשרי רק דרך בנגקוק לטפל בכל עניין הויזות?
-
טיול למזרח- מספר שאלותאיזה ויזות? אם את מתחילה בהודו ונפאל אז בנפאל יש אפשרות להוציא ויזה לבורמה (יש גם אתר אינטנרנט ממשלתי שלפני חצי שנה לא היה פעיל אבל שווה לבדוק). אם תגיעי לויאטנם בטיסה ישנה אפשרות להוציא אותה באינטרנט ולקבל אותה אחרי הנחיתה. אם תכנסי יבשתית אז בשגרירות ויאטנם במדינה בי תטיילי לפני.
ללאוס ולקמבודיה תוציאי את הויזה במעבר הגבול, בלאוס לא הייתי אבל לפחות בנוגע לקמבודיה לא ראיתי סיבה להוציא מראש (עברתי מתאילנד). בקשר להודו ולפיליפינים אין לי מושג. הודו אני חושב שצריך להוציא מראש, בארץ אם תתחילי משם וללנפאל תקבלי את הויזה בשדה התעופה.
-
טיול למזרח- מספר שאלותכמו שאמר עוז ועוד -
תאילנד - בכל כניסה מחדש. 30 ימים בשדה התעופה. 15 במעבר קרקעי. לזמן אחר - בשגרירות.
בורמה - בבנגקוק (כי ממילא את שם וטסה משם לינגון או מנדליי). 3 ימי עבודה. 29 ימים. לא צריך יותר.
וייטנאם - מוציאים אישור באינטרנט ומקבלים את הויזה בשדה התעופה 30 יום. אפשר, בתשלום נוסף ל 60 יום.
לאוס וקמבודיה - במעברי הגבול 30 יום כ"א.
הודו - מהארץ או מחו"ל (בנקוק או בכל עיר בירה אחרת). תוקף הויזה מתחיל עם קבלתה. חצי שנה עם ואריאציות. חשוב לבין את זה.
נפאל - בכניסה (צריך לבדוק שוב), במעבר הגבול או בשדה התעופה (תבדקי).
סין - בכל שגרירות בעיר בירה. אני הוצאתי בויינטיין, לאוס. 3 ימי עבודה. אפשר ביום אחד בתוספת תשלום. צריך לבדוק עלות תועלת מול מחירי הלינה.
-
טיול למזרח- מספר שאלותויזה לנפאל - מקבלים במעברי הגבול השונים ובשדה התעופה (להביא תמונת פספורט וזה נכון לכל מקום).
טיול מהנה,