חבל אזלס ושטרסבורג
-
שלום,
אנחנו מתכננים ביום אחד (מודע שזה עמוס , אבל אנחנו נכין את עצמנו) :
קולמר ריקוויר קייזרסברג
ריבווילה
וביום אחר
שטרסבורג.
האם מומלץ לקחת אחד האתרים של יום ה"אחד" ולהעביר ליום עם שטרסבורג , או ששטרסבורג זקוקה ליום משלה?
דרך אגב מקום הלינה שלנו ממוקם שעה וחצי (שעה ארבעים) משטרסבורג.
-
חבל אזלס ושטרסבורגבנוגע ליום הראשון - אני רוצה לנסות ולהבהיר עוד נקודה (את דעתי בעניין תכנון היום הזה ואת המלצתי לגביו כבר כתבתי לך באשכול הכללי) -
כשמדברים על עומס, הכוונה אינה רק לשאלות של הספק ושל זמן (שהן חשובות כשלעצמן) אלא גם לדבר נוסף -
לדעתי לפחות, יכולת 'הקליטה' שלנו - של מראות, של נופים, של חוויות - היא מוגבלת.
ככל שהטיול מתקדם, צוברים עוד ועוד חוויות והיכולת הזאת מתמעטת.
הדבר נכון עוד יותר כאשר עוסקים בעיירות ציוריות.
הדבר נכון פי כמה בנוגע לטיול עם ילדים וליכולת שלהם בעניין הזה, כאשר כאן צריך לקחת בחשבון שילדים לא מרוצים נוטים על פי רוב להראות את זה - בין אם יותר ובין אם פחות.
ולבסוף - הדבר נכון במיוחד לחבלי ארץ שבעיני לפחות החוויה המרכזית בהם היא חוויה של אווירה כללית ולא של אטרקציה מקומית כזו או אחרת.
לכן - בעיני - הניסיון לדחוס - בטיול עם ילדים - את כל הרביעייה הזאת - הוא בבחינת תפסת מרובה לא תפסת. זה לא רק 'שלא תספיקו' או שתהיו עייפים. זה יפגע גם בהנאה הכללית מהיום הזה - ובחווייה שתשאר ממנו - כאשר אצלנו לפחות - זה היה אחד הימים המהנים ביותר בטיול.
מטעמים אלו - אני חוזר על המלצתי המשעממת -
קולמר;
הר הקופים;
ריקוויר;
(לכל היותר - אחרי הר הקופים - קייסרסברג כנקודת עצירה קצרה לפיקניק של צהריים או משהו דומה).
שמוליק
-
חבל אזלס ושטרסבורגתודה !!
אם כך ויש לנו עוד יום
האם אפשר : ריבווילה +שטרסבורג
ואז ענינו גם על עניין העומס
-
חבל אזלס ושטרסבורגבשטרסבורג אנחנו לא היינו כך שאני לא יודע להשיב על זה.
מניח שיתקבלו התייחסויות נוספות ממי שהיה.
-
חבל אזלס ושטרסבורגמסכימה עם שמוליק.
לגבי ריבווילה-שטרסבורג.
תלוי מה אתם רוצים לעשות בשטרסבורג יש הרבה אופציות והשאלה מה רוצים.ריבווילה עיירה חמודה אבל האמת אם כבר הייתי ברקוויר ובקייזרסברג היא די מיותרת...מאוד MORE OF THE SAME ( אלא אם אתם מחפשים בה משהו מיוחד )
-
חבל אזלס ושטרסבורגמסכימה, אחרי קולמר, ריקוויר ושטרסבורג, באמת מיותר (בלי לזלזל בריבווילה).
-
חבל אזלס ושטרסבורגתודה לכל המגיבים.
מי שהיה בשטרסבורג האם זה ממלא יום שלם ? האם כדאי לשלב עוד משהו ביום הזה ?
מה יש שם להוציא שייט וקטדרלה ?
-
חבל אזלס ושטרסבורגאני מסכים עם קודמי, אין טעם להיכנס לעיירה אם הספקתם להיות בשתיים נוספות.
אם מחפשים סוג של שבירה\הפסקה:
1. טירת Haut-Koenigsbourg
2. Daniel Stoffel | Ribeauvillé
אני לא יודע מאיפה אתם מגיעים , אבל אם הלינה שלכם באלזס , אנחנו הגענו
מכיוון רכס הווז וירדנו למטה.
בנודע לשטרסבורג העיר עצמה יפה אבל אנחנו מיצינו אותה בחצי יום
כמובן אם אתם יוצאים ב 10 ומגיעים לקראת 12:00 אז זה נקרא יום שלם
-
חבל אזלס ושטרסבורגאנחנו היינו בשטרסבורג כמעט יום (עברנו דרך רובנוויל ועוד עיירה בדרך, הגענו בצהריים). לא הספיק לנו, ולכן חזרנו לשם לעוד חצי יום. קנינו את כרטיס שטרסבורג, שטוב ל 3 ימים, מכיוון שלא מיצינו ביום אחד, שנו לשם למחרת להשלמות. בין השאר, בקיץ מקירינים בערב מופע אור קולי על הקתדראלה, היה קסום...
אבל, חלק מהכיף היה, ששכרנו אופניים (מקבלים לחצי יום בכרטיס שטרסבורג), ורכבנו להנאתינו. אולי אם מגיעים מוקדם אפשר למצות הכל ביום אחד מלא.
-
חבל אזלס ושטרסבורגמאוד תלוי בתחומי עיניין.
הרובע של צרפת הקטנה מאוד יפה,לשיטוט,שייט אולי..
תבדקו גם את לוח אירועים באזור...
לנו קצת מעל חצי יום שטראסבורג הספיק.אבל אז לא ידענו על ההקרנות או משהו יחודי בעיר.
ביקור בטירה יכול להיות מעניין אף יותר.גם בשטראסבורג אפשר להיכנס לארמון רוהאן ולאולמות תצוגה .
אמה
-
חבל אזלס ושטרסבורגלדעתי שטרסבורג צריכה יום, עיר לא קטנה, יש הרבה מקומות לראות. וגם כייף לשוטט בלי למהר.
-
חבל אזלס ושטרסבורגבאחד הטיולים עוד אגיע לשטראסבורג לכמה ימים. בינתיים, היינו בה פעמיים, בשני טיולים שונים, ובכל פעם כחצי יום. עד שעות אחה"צ.
האם הייתי יכולה לטייל בת"א שלנו מהבוקר ועד הלילה? לא בטוחה...
על כן אני חושבת שכדאי להיות ביום אחד בשטראסבורג, ואז דרך אחת העיירות הציוריות שהזכרת.
ביום אחר תתחילו מהעיירות. אל תוותרו על ריקווייר. אם מאוד חשוב לכם עיר- תמשיכו לשטראסבורג.
בפועל לנו מספיקה עיירה אחת כזו ביום טיול, ואני מתה על העיירות המקושתות, אולי עוד חלקי עיירה. וזהו.
בקיצור, ביום אחד הייתי זורמת כך: קולמאר- הייתי הולכת על משהו ממשי כמו הרכבת הירוקה/ מוזיאון הצעצועים.
ריקווייר.
פארק קופים/פרפרים/כל חיה אחרת...
בסיום היום הייתי הולכת על משהו רגוע. בריכה כלשהי? קניות? בית קפה או מסעדה באחת העיירות/ בשטראסבורג?
ביום האחר מתחילה בשטראסבורג: קתדרלה, שייט, אולי ארמון רוהן. ומשם ממשיכה לאחת העיירות לא כדי להסתובב ללא תכלית, אלא לשבת איפשהו.
אבל זה מתאים לנו ולקצב שלנו.
תיהנו,
אורנה
-
חבל אזלס ושטרסבורגתודה רבה !
באיזה שעה ההקרנה על הקטדרלה ?
והיכן ניצן למצוא את רשימת האירועים.
בקיצור הבנתי כאן בין השורות שאפשר לוותר על רביווילה.
-
חבל אזלס ושטרסבורגבחוסר זמן,ואם אין בה משהו מיוחד באותו היום,כן,בלב כואב

תראה,המרחק בין השתיים,רקוויאר וריבווילה קצר מאוד.לא זוכרת מתי אתם באזור,תבדוק כאן בכללי לעיירות הקרובות גם.
וב15-17.8 יש פסטיבל עתיק בריבווילה דווקא.
אמה
-
חבל אזלס ושטרסבורגיעקב - גם אנחנו באותם תאריכים בחבל אלזס,
לנים די רחוק מהעיירות היפות , כך שתכננו להגיע לפסטיבל הימי הביניים בריבוויל דווקה בשביל זה, אחר כך להמשיך לריקוויר ולסיים בקולמר.
הילדים שלי גדולים יחסית ואני ממש לא רוצה לרוץ בין העיירות (מה גם שיש עניין של חיפוש חניה בימי החג העמוסים), אז אם יוחלט במשפחה שזה לא לעניין - נוותר על ריבוויל לטובת סיור מעמיק יותר בריקוויר וקולמר ביום אחד.
לגבי שטרסבורג - אם תעשו אותו ב 14 או 15 לאוגוסט - במרחק של 20 קמ' נמצאת עיירה Marlenheim , בימים האלו נערכת שם "חתונה של פריץ ומרי" http://www.mariage-ami-fritz.fr/html/index.php?page=1 - אנחנו בונים אל זה גם.
אמה - תודה רבה על המידע לגבי שטרסבורג , הייתי רוצה לראות מופע אור קולי, אבל יש עוד נסיעה של שעה לכפר שלנו.
-
חבל אזלס ושטרסבורגאנחנו עשינו ביום אחד מהיער השחור , התחלה לקולמר היפה בהמשך ריקוויאר המדהימה עם המאקרונים הכי טעימים בעולם ולקינוח נסענו לשטראסבורג התעשייתית [שייט ושיטוט ליד הקתדרלה ] והפינלה היה שווה עם מסעדת לה קינג הכשרה באיזור היהודי, יום מעייף אבל מאלף.
-
חבל אזלס ושטרסבורגלגבי שטרסבורג, ובהתאם לגיל הילדים (לא יודעת בני כמה הילדים שלך ג'ייקוב) - יש שם מוזיאון מדע ממש נחמד. הילד שלי והילדים של איילת לא רצו ללכת משם.
-
המופע האורקולי בקתדראלה בשטרסוברגנכון ל 2011 המופע האורקולי היה ב 10 בלילה ביולי אוגוסט. ממליצה לברר ולקבל עדכון.
-
חבל אזלס ושטרסבורגוואו מדהים , איך עשיתם את זה ביום אחד ?
לנו יש נסיעה בבוקר ובערב של שעה וחצי כ"א מהצימר ולצימר.