ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מסלול לקרואטיה

פורום אירופה
    8
    29
    5738
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ayala3280115
      Ayala3280115 נערך לאחרונה על ידי

היי חברים, אנחנו מתכננים טיול של שבועיים וחצי (17 ימים ברוטו) באזור קרואטיה- מונטגרו, נחיתה בדוברובניק וחזרה מזגרב. בהתחלה חשבנו לשלב גם את סלובניה, אבל החלטנו להתמקד כי ראינו שיש המון מה לראות ואנחנו לא אוהבים לרוץ ממקום למקום. כרגע אני מנסה לעשות איזשהו תכנון ראשוני לפני שאנחנו מתחילים ממש לתכנן מסלול. יש לי כמה שאלות שאשמח אם מישהו שטייל באזור יוכל לסייע: 1. האם שווה לטייל באיסטריה? קראתי דעות לכאן ולכאן. מה שקראתי על אופאטיה למשל, לא נשמע מעניין במיוחד. האם רוביני ובעיירות מסביב שוות יומיים שלושה? 2. מבין ערי הנמל העתיקות, ספליט זאדאר טרוגיר וכמובן דוברובניק, שווה לבקר בכולן או שהם דומות וחוזרות על עצמן? 3.אם אנחנו רוצים לשלב טיול יום או שניים באיים, על איזה הייתם ממליצים? הואר, קורצולה, סטון? משהו אחר? 4. האם מישהו עשה טיול יום למוסטר בבוסניה? קראתי על זה באתרים זרים בעיקר, אשמח לשמוע אם מישהו עשה טיול כזה.

אשמח לדעתכם/עזרתכם! תודה מראש:)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Ayala3280115

מסלול לקרואטיה

מישהו? Smile

• שרון75
          שרון75 נערך לאחרונה על ידי

מסלול לקרואטיה

היינו בחצי האי רק באופטיה ואכן לדעתי אפשר לוותר.

לגבי ספליט, זאדאר, דוברובניק וטרוגיר כולן מקסימות באופן שונה ואין לותר עליהן.

סטון היא על חצי אי ונחמדה לטיול קצר.

הערה כללית: 17 ימים מהווים טיול מכובד ויש משהו מאוד נחמד בלשלב את סלובניה שמאוד מאוד שונה במוקדי המשיכה שלה מקרואטיה כך שלפחות לדעתי כדאי פחות להתעמק בקרואטיה ולהקדיש מספר ימים לסלובניה.

שרון

• hאורי
            hאורי נערך לאחרונה על ידי

מסלול לקרואטיה

המסלול שאני יכול להמליץ תלוי בזמן הטיול שלכם וכן עד כמה אתם אוהבי ים,הליכה רגלית, ערים עתיקות באבן ובסגנון הטיול  שאתם אוהבים.

בכל מקרה, זמן מונטנגרו  עדיף על זמן איסטריה והיא האזור העיקרי שאפשר לוותר עליו אף כי רוביני יפה מאוד .שאר הערים באיים  ובמונטנגרו יפצו אתכם על ההפסד הקטנטן.

תכננו לפחות 5 ימים למונטנגרו .אם יומיים בטן גב בערי החוף הנהדרות שלה באים בחשבון, תכננו  כשבוע. סטון לא משהו ,במקום להתעכב בה עדיף להיכנס למאלי סטון.

בסטון אתם עוברים אם אתם בדרך לעיר קורצ'ולה שהיא העיר השניה ביופיה בקרואטיה

והמעבר אליה הוא במעבורת קצרה וגם הדרך אליה יפיפיה.עוברים בסטון גם בדרך למעבורת לאי מלייט  שהוא אי שמורת טבע, די קטן והכי יפה באזור. מלייט היא מאסט לטעמי  ועדיין לא הבנתי מדוע הישראלים מדלגים עליה.אפשר עם תכנון נכון לעבור ישירות עם מעבורת(פעם בשבוע לא בעונה)  מקורצ'ולה  לחוואר לקורצ'ולה תגיעו בנסיעה מדוברובניק ותחסכו הרבה זמן נהיגה. מלייט כבר תצא לכם על הדרך וידרש לה כמעט יום.

אם אתם מחליטים על חוואר תתכננו עבורה יומיים ,בגלל האופרציה המורכבת של מעבורות ונסיעה באי. ביציאה מחוואר מתעכבים בספליט כשעתיים ,עבור טיול בארמון דיאוקליטיאנוס(העיר העתיקה). בקיצור ,תציגו כאן תכנית מפורטת עם ימי ושעות נחיתה והמראה ותקבלו עזרה.לפני זה כדאי שתקראו את סיפור הטיול האחרונים  למונטנגרו

ותקבלו המלצות מטיילים הכי מעודכנות שאפשר.

• וולף 2001
              וולף 2001 נערך לאחרונה על ידי

מסלול לקרואטיה

חצי האי איסטריה - מקסימום יום אחד. רוביני ופורץ נחמדות, מזכירות יפו/עכו.

ממליץ להוסיף כמה ימים לסלובניה. המדינה קטנה, יפה ויותר מפותחת תיירותית מקרואטיה.

תשומת לב - מעבר לבוסניה דורש אישור מחברת השכרת רכב.

• Salvador26
                Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

מסלול לקרואטיה

יכולה לענות רק על חלק משאלותייך.

דוברובניק היא עיר הכי גדולה בין כל עיירות הנמל העתיקות, הכי מעניינת ויש בה הכי הרבה מה לעשות. זאדאר, טרוגיר וספליט דומות אחת לשנייה וכולן מזכירות את יפו העתיקה. הייתי מבקרת לפחות באחת מהן בנוף לדוברובניק.

היינו באי חוואר,עלינו עם האוטו למעבורת וטיילנו באי עד הערב. היה מקסים, אבל נראה לי שכל אי בקרואטיה יהיה יפה. 

באיסטריה לא היינו, עשינו מסלול מזאגרב לדוברובניק.

נסענו לפני דיי הרבה שנים, אז אסור היה לצאת עם הרכב השכור למונטנגרו וגם לבוסניה. הוסבר לנו כי מותר לנסוע בכביש חוף בקטע הבוסני רק במעבר לחלק הקרואטי בחזרה. אול יעכשיו הכללים שונים.

• rmatarasso
                  rmatarasso נערך לאחרונה על ידי

מסלול לקרואטיה

כמה דברים להוסיף על חבריהמלומדים בפורום:

1. לדעתי כל הערים העתיקות נראות פחות או יותר אותן דבר!!! ולכן נראה לי שדוברובניק בהחלט שווה. אם נכנסים למונטנגרו אז בדרך תכנסו גם לקוטור, ולבודווה זה נראה לי מספיק בהחלט.

2. במנטנגרו לא להחמיץ שייט בביצה של אגם סקאדר (יוצא מרייאקה צרנוביקה) זה גן עדן לחובבי טבע.

3. אופטיה זה לא יותר מעצירה לקפה/ארוחת צהרים בדרך וממש אפשר לוותר.

תבלו רוית

• Ayala3280115

מסלול לקרואטיה

תודה רבה לכולם על התשובות המושקעות. אבדוק את הנושא לגבי בוסניה. בקרוב אשב לקבוע את המסלול ואעלה אותו לחוות דעתכם. שוב תודה, עזרתם מאוד:)

• y y y
                      y y y נערך לאחרונה על ידי

מסלול לקרואטיה

1. אופטיה היא אכן לא עיר מעניינת במיוחד. לגבי רוביני, ולאחר שטיילתי לאורך כול החוף הקרואטי, לדעתי היא היפה בערי החוף, שנייה אולי רק לקורצ'ולה. השאלה היא אם בכוונתכם להגיע כל כך צפונה או לא.

2. הערים בטח לא חוזרות על עצמן ולכן שווה לעשות ולו גיחה קצרה בכולן. אם חייבים לוותר על אחת-זאדאר הכי פחות מרשימה ומעניינת מהארבע.

3. אם אתם מטיילים 17 יום בקרואטיה מדוברובניק עד זאגרב לא הגיוני שאתם מקדישים רק טיול או שניים באיים. קרואטיה היא האיים, זה מה שמיוחד ויפה בה! קורצ'ולה, חוואר, בראץ', ראב, במינימום.

4. שווה שווה שווה, ושווה להשאר גם ללילה. 

• Ayala3280115

מסלול לקרואטיה

תודה yyy. ה-17 יום הם סך כל הטיול, שמתוכם נקדיש 6-7 למונטנגרו, כך שלקרואטיה עצמה יש לנו 10-11 יום. כמובן שאנחנו מתכננים ורוצים לטייל באיים, השאלה היא רק במה לבחור. כרגע נראה לי שמסלול כזה: דוברובניק- קורצולה -מלייט -חבאר -ספליט -טרוגיר -קרקא -זאדאר -פליטוויצה -סלוני -זגרב מתאים לתקופת הזמן הזאת, או שזה יותר מדי/פחות מדי? ובאמת אנחנו מאוד היינו רוצים לעשות לילה במוסטר אם יתאפשר מבחינת חברת ההשכרה, אולי על חשבון יום במונטנגרו .. איסטריה ככהנ נוותר ולו רק כי נוכל לשלב אותה בעתיד עם טיול בסלובניה.

• hאורי

הערים העתיקות בחוף ובאיים אינן "אותו הדבר''.

אחרי כשש פעמים באזור אני ממשיך להסכים עם  yyy

ומנסה להדגיש כמה דברים ,בשונה מהכתיבות האחרונות בפורום.

1.לפנים מונטנגרו ,מספיקים שלושה  עד ארבעה ימים כולל ראפטינג על הטארה ושייט באזור הסקאדר.

2. שווה להקדיש לפחות יומיים נוספים לאזור החוף במונטנגרו וללון על איזה מפרץ כמו אלו שבמצגת. הנה טיול יום קצר באזור החוף.

לחצו על הV בצד שמאל ותקבלו מצגת קצרצרה עם כתוביות.

אפילו רוית שמתיימרת להיות מומחית  אולי תסכיםblush שהדרכים אל הערים העתיקות (שהן כביכול דומות )הדרכים שוות .

אם יש יומיים לחוואר -גם זה נחמד כולל מעבר בלי האוטו לביקור קצר בבראצ'.יומיים מפני שעד שתגיעו ללינה  יתבזבז הרבה זמן בדרכים ובהמתנה למעבורות.

3.בנסיעה צפונה אחרי מפלי קרקא אפשר לדלג על זאדאר,כבר ראיתם יפות ומעניינות ממנה. אבל, אם יש זמן ,להמשיך לאורך החוף ולהכנס גם לראב וממנה לעלות לפליטויצה.

נדמה לי אחרי קריאה של שנים שחוץ מyyy כמעט אף אחד לא היה שם.

• Ayala3280115

תודה רבה אורי, חסרים לי עוד כמה פרטים ובקרוב אגבש מסלול שאשמח לדעתכם לגביו. בינתיים שאלה קטנה - כמה זמן להקדיש לקורצולה עצמה? חצי יום? בהנחה שאנחנו מקדישים יום מלא לנסיעה מדוברובניק לקורצולה, יום מלא למלייט שנראה לי הגיוני שלאחריו נלון בקורצולה.. השאלה אם בימים האלו נספיק למצות את העיר (למשל אחרי החזרה ממלייט) או שכדאי להקדיש לה זמן נוסף? נניח חצי יום ולהמשיך להוואר כדי שלמחרת יהיה לנו בהוואר יום מלא. שאלה ל-yyy: מאיפה אתה ממליץ לנסוע למוסטר? מספליט?

אני כבר יושבת לראות את המצגת Smile תודה רבה!

• hאורי

ממש לא הכרחי לגור בקורצ'ולה וגם לא בהכרח יעיל. יש הרבה מאוד אופציות על הדרך ומציאת לינה בעיר היתה  (כשלנו בסביבה) גם יותר יקרה.לדוגמא.אם את יוצאת מדוברובניק בבוקר ,תגיעי לקורצ'ולה בשעות הצהריים ותספיקי גם לחזור ללון בסביבת  סטון ולמחרת לעבור לאי מלייט.וכמובן הפוך כמו שרצית.לעיר קורצ'ולה מספיקות ארבע שעות.רק אם יש בלוי מיוחד בערב המתוכנן  ,ובעיקר בעונה,הייתי לן שם   כי יש קאטמארנים וכאלה ישירות לשמורה במלייט. ניתן גם להמשיך עם המעבורת הגדולה מקורצ'ולה ישר לחוור ולחסוך הרבה זמן כביש.זה כמובן תלוי מתי בדיוק תהיי שם.אם תגיעי לחוואר בנסיעה לא יהיה לך אפילו קירוב של חצי יום לטייל חוץ מהנהיגה אל העיר.הדרך היבשתית לשם+מעבר במעבורת הקצרה מסביבת מאקאראסקה ונהיגה באי אל העיר  תמשך יום שלם.למצב לינה בקורצ'ולה כמעט בכל מקרה,עדיף להשאיר את האוטו בפלוצ'ה ולעבור לאי עם השאטל .בעיירה הזו יש הצע עצום של לינות יותר זולות ,גם חופים נחמדים וגם תצפית מההר שמעליה על כל המייצרים והאיונים שסביב קורצ'ולה.

כרטיסי טיסה כבר יש לך?

• Ayala3280115

קצת בלבלת אותי. תכננו לפי ההמלצות שקראתי מדוברובניק לנסוע דרך חצי האי, מאלי סטון והסביבה ולחצות מאורוביץ לקורצולה. האם ביום כזה עדיין נספיק לטייל בקורצולה? זה נראה לי צפוף מדי? איפה נמצאת העיירה שהמלצת עליה? השאטל הוא לקורצולה? יש לנו כרטיסים, ממריאים ב-1/9 בערב כך שהטיול מתחיל למעשה ב2/9. אם עדיין אפשרי בעונה זו, נראה לי באמתהכי הגיוני לעבור מקורצולה ישירות לחוואר.

• hאורי

אני לא בלבלתי אותך-זה אני שהתבלבלתי ,כתבתי מהזיכרון ולא טרחתי להסתכל במפה . מתנצל.

המעבר הוא אכן מאורביצ' 2 ק'מ מהעיר ושם עדיף ללון.

קבלי לינק ותראי בתמונה של קורצ'ולה אורות בחוף זה המקום.

תגלשי שם ותמצאי את כל האפשרויות של המעבורות.הנה הקטע על  אורביצ'  מתוך הלינק הקודם נקוה שהעברתי נכון.

בלינק  הבא תמצאי את ימי וזמני המעבורות בספטמבר מקורצ'ולה לסטארי גראד-חוואר

לפי הלו'ז הזה ,את עדיין בעונה ופעמיים בשבוע תפגשי את המעבורת הגדולה. . מחוץ לעונה יש רק מעבורת אחת כזו בשבוע.תכנני לך את הטיול במונטנגרו ובדוברובניק כך שתגיעי ביום הנכון לקורצ'ולה.

• hאורי

הלינק לזמני המעבורת משום מה עבר רע.

הנה המקור אולי תצליחי את לפתוח אותו. או שתחפשי ישר ביאדרולינה.

http://www.viamare.com/route/korcula-stari-grad/jadrolinija- lines

זהו, לפחות זה עבר. תכניסי את הזמנים שלך בעצמך.

חוץ מזה תני לי  ביס מהעוגהwink

• sivansky
                                      sivansky נערך לאחרונה על ידי

היי,

אני מחפשת רעיונות לטיול של חודשיים באירופה וההתכתבות פה עשתה לי חשק להבין טוב יותר את האזור המדובר... כמובן שלא לכל החודשיים אבל צריך להתחיל מאיפה שהוא (האמת שאני מתחילה מהונגריה).

רציתי לדעת האם יש לכן/ם הערכה גם לגבי העלויות של כל התענוג הזה שדובר עליו פה?

תודה,

סיון

• Ayala3280115

המעבורת אכן מסתדרת עם התאריכים, אבל עכשיו אני בהתלבטות קשה.. היא יוצאת מקורצולה בשעה 13 בצהריים ומגיעה ב-16. מכיוון שאני לא חושבת שהספיק יותר מדי בבוקר במיוחד אם לא נלון באי, ועד שנגיע לחוואר אחהצ, זה לא יום קצת מבוזבז? וגם אני עוד מתלבטת לגבי הוויתור על הדרך היבשתית לאורך החוף, בתיאורי טיול רבים כתבו שזה אחד החלקים היפים בטיול. האם חואר שווה את ההחמצה? עוד אפשרות שחשבתי עליה היא לאחר המעבר לחוואר ועוד יום מלא באי, לקחת מעבורת לדרבניק ולבצע את הדרך יבשתית לספליט. מה דעתך?

• hאורי

א. אני לא בטוח שהמעבורת יוצאת "בזמן" בשבילך כי חסר לי יום טיול אחד לפחות, אחרי שמונטנגרו די מקוצרת.  תבדקי שוב את התכנון ותראי אם יש לך 5 שעות לדוברובניק  ואחרי זה נסיעה לסטון ישר למעבורת האחרונה  למלייט).תלוני במלייט תטיילי  בערב  ועוד קצת בבוקר ותגיעי לאורביצ' אחרי הצהריים תלוני שם ותתפסי את המעבורת אחרי טיול בקורצ'ולה או אפילו לינה שם.. וגם לא תכנסי למוסטאר שראיתי שמעניינת אותך,

איין שם משהו  מעניין במיוחד ,חוץ מהגשר התורכי העתיק והקפיצות ממנו למיים.השוק למי שבא מאצלנו הוא סתמי-והמסגד עבורנו, ממש עני.

הדרך היבשתית מדוברובניק  בסדר, יחסית לא הפסד כזה גדול ,אחרי כל מה שראית מחופי מנטנגרו ועד קורצ'ולה.מרבית המתפעלים ממנה, לא ראו את מה שאת תראי מכל החופים המרהיבים.

ב. הרעיון לחזור ליבשה מדרבניק בהחלט טוב ויש לך גם עוד מספיק זמן עד סוף הטיול להכל. הבעיה היא רק בימים הראשונים .

ג.מכיוון שייש לך נחיתת לילה, תזמיני צימר קרוב לשדה שיסיע אותכם הלוך ושוב לשדה התעופה ,כך תחסכי יום השכרת רכב(זה די מקובל שם -אני לא ביצעתי,אבל קראתי בפורם מכאלה שכן עשו את התרגיל.)

• Ayala3280115

אורי קודם כל תודה על התשובה המהירה (שוב)! זה ממש עוזר לי לבנות את כל הטיול. מה שחישבתי הוא ככה: 1- נחיתה ולינה באזור דוברובניק 2-7- מונטנגרו (בעבודה.. ) 8- נסיעה לדוברובניק, לינה בעיר 9-נסיעה לסטון, מאלי סטון, קורצולה (לינה באורוביץ) 10- יום מלא במלייט (לינה במלייט/קורצולה/אורוביץ?) 11- משהו בבוקר, מעבורת בצהריים להוואר 12-הוואר 13-18- מעבורת לדרבניק. אולי יום במוסטר. מכאן והלאה עוד דרוש תכנון לימים אבל נראה לי כבר פחות מסובך, נפעל לפי סדר עדיפויות (ספליט טרוגיר קרקא זאדאר ראב סלוני פליטוויצה זגרב) הטיסה בלילה מאוחר כך שיש לנו שישה ימים מלאים. המעבורת פועלת בחמישי ושבת בספטמבר, כך שה-11 מתאים. לגבי מוסטר, אנחנו עוד מתלבטים, נראה לי שיש לנו זמן להשקיע בזה אבל באמת שמעתי גם דעות שליליות .. או נלהבות. אין באמצע:) איך זה בתור שלד בסיסי? הקטע הזה של הטיול עםהמעבורות מרגיש מסובך. נראה לי שבהמשך יהיה פשוט בהרבה, לכן אני רוצה לסגור את החלק הזה. שוב תודה על העזרה הענקית!

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון