טיפ מספר 4 - בשוק כבר הייתם?
-
בתאילנד יש שווקים מכל הסוגים, המינים והצבעים.
הפעם אני רוצה לספר על השוק הכי גדול והכי ותיק בצ'יאנג מאי, שנקרא בשפת המקומיים "שוק הבאפלו" (מנחשים למה? כן, יש בו איזור גדול לקנייה ומכירה של הבהמה המקסימה הזו). אומרים שהוא כבר קיים 200 שנה, באותו המקום ובאותה המתכונת. בשוק הענק הזה אפשר למצוא הכל. יש בו דברים חדשים ויד שניה. יש פירות ואוכל ויש מעדרים ותרנגולי קרב. האיזור של החיות ממש יפה ויש לא רק באפלו. לא מזמן חברה של הבת קנתה שם תרנגולת צעירה צבועה (הם צובעים אותה בצבע טבעי למזל) ב-10 באט. רוצים חיפושית מחמד בגודל של חצי אגרוף קשורה מקל? נחש בסל? חלקי חילוף לכל דבר אפשרי? אפשר לקנות אופנועים וסכינים והכל - הכי זול שרק אפשר. פעם קניתי פרי חמוץ, קטן ומדהים שלא ראיתי עד אז וגם לא מאז, אלא רק אצל אותו אדם שנמצא באותו המקום ורק הוא מוכר אותו ב-10 באט לקילו.זהו בעצם שוק שמשרת את איכרי האיזור וממש רואים אוכלוסיה שונה. זהו לא שוק יפה ונוצץ. זהו שוק מקומי, אמיתי ואותנטי לחלוטין. את מספר הזרים שניתן לראות במקום אפשר לספור על יד אחת, אולי שתיים, ומתוך אלה, רובם גרים באיזור.השוק פעיל רק ביום שבת ורק בבוקר. הוא מתחיל ב-5:00, אם כי הוא מגיע לפעילות מירבית לא לפני 7:30 ומסתיים בסביבות 11:30, אם כי יש רבים שנשארים גם אחרי. המקום מלא באנשים בכל שעות הפעילות.השוק נמצא על הכביש הדרומי מספר 108. זה אותו כביש שמגיעים איתו לדוי אינטנון וכל מי שנסע להר ביום שבת בבוקר ולא הבין מה זו ההתקהלות הגדולה בדרך, בעצם עבר דרך השוק שממוקם על הכביש משני צדדיו.ממרכז העיר מדובר בכ-45 דקות נסיעה עד שעה ולדעתי מומלץ לשלב אותו עם דוי אינטנון, כדי לנצל את הנסיעה שכבר נעשתה. אגב, אם אתם נוסעים לדוי אינטנון והזמן מאפשר, תעשו לעצמכם טובה ותבלו את הלילה באחד מעשרות הכפרים בדרך. זו חוויה שלא תשכחו.אפשר להגיע מהעיר לשוק עם המונית הצהובה (כ-20 באט). פשוט לרדת איפה שיש מליון אנשים, מכוניות ושוטרים. לאיזור קוראים sanpatong ויש הקוראים לשוק sanpatong market.אם נוסעים אם רכב, יש עוד כמה דברים לראות בדרך כמו כמה כפרי אומנים אמיתיים וגם מוזיאון מהיפים שיש בתאילנד אבל על כך בהמשך.האטרקציה הזו מתאימה לכאלה שכבר היו בתאילנד ומבינים ששוק הלילה הוא לתיירים בלבד ובא להם לראות דברים מיוחדים ואמיתיים. אם אתם פעם ראשונה במדינה, לא בטוח שתדעו להעריך את המקום ועדיף לכם למצות את המקומות הפופולריים קודם.מוזמנים לשאול שאלות.בהזדמנות זו רציתי לבקש, אם יש מטיילים המגיעים בקרוב לצפון ומוכנים להביא איתם כבר ספרים בעברית, נשמח מאוד לקבל. ליצור קשר בפרטי בלבד ולא כאן, לפי בקשת המנהל. תודה -
טיפ מספר 4 - בשוק כבר הייתם?סוף כל סוף המלצות אמיתיות. תודה רבה. ממתינה להמשך...

-
טיפ מספר 4 - בשוק כבר הייתם?אחלה טיפים!! מאוד מעניינים ומרעננים את הפורום.
האם אתה יכול לספר קצת עליכם? איך יצא לכם לעבור לתאילנד לכזאת תקופה? מה היו הלבטים, אם היו, לפני שטסתם לכזאת תקופה ואיך. התגברתם עליהם? ממה אתם מתפרנסים? איך ההתאקלמות היתה?
אני שואל כי אני מניח שאתם מגשימים פנטזיה של רוב חברי הפורום הקבועים..
תודה
-
טיפ מספר 4 - בשוק כבר הייתם?תודה רבה על הטיפ !!
אשמח אם תפרט על אפשרויות הלינה בכפרים או אולי שמות
הייתי בדוי אינתנון פעמיים אבל במסגרת טיול יום.. כך שלא הזדמן לי לראות את הכפרים בדרך...
-
טיפ מספר 4 - בשוק כבר הייתם?אלוף! תודה על הטיפ, גם את זה רשמתי לי לטיול!
לוטן
-
טיפ 4 - בשוק כבר הייתם? מקומות לינה דוי אינטנוןבאחד הפעמים היינו בכפר מאוד יפה שנקרא Mae Klang Luang. צ'יף הכפר החליט שהוא שם את הכפר על המפה ויש איזור בכפר שהוא מפותח יחסית. יש כמה גסט האוסים פשוטים ולא יקרים (כ-500 באט לחדר). בבוקר מוקדם אפשר לראות את המקומיים יורדים מהכפרים הסמוכים לעבוד באיזור הגידולים בכפר (הכפר הזה הוא מעין נקודת מעבר אז יש תנועה רבה בבוקר וכמובן בערב). אם נכנסים אל תוך הכפר, מגלים שיש איזור שמגישים בו קפה טרי, טחון במקום, מפולים שמגדלים במקום, על אש פחמים, למקומיים (תמריץ בוקר) בחינם לכל דורש, גם לזרים. אם הצ'יף נמצא באותו רגע במקום, הוא יסביר לכם על הכפר ועל מה שהוא עשה ועושה כדי לקדם וגם הסבר על גידול הקפה והכל חינם. כל כך היה מעניין שפשוט היינו שם לא פחות משעתיים. הוא דובר האנגלית היחיד שהיה נוכח. באיזור מלא מפלים. חלקם יפים, חלקם מדהימים. מלא מסלולים באיזור.
פעם אחרת התאכסנו במתחם של ה-Royal Project. לא חייבים לישון שם אבל חייבים לבקר שם. מלא גנים ואגמים יפים, ציפורי מים והמון שטחים לרוץ (לילדים). אני אומר "התאכסנו", אבל מדובר בבית פרטי שלם, כ-4 חדרי שינה והכל מעוצב כאילו יצא מז'ורנל החיים הטובים. הסיבה שישנו בכזה מקום היא שבאנו בלי תכנון והסתבר שהיה חג וזה היה הפנוי היחיד (2000 באט).יש כמובן את הפארק עצמו, למרגלות ההר, שם אפשר לישון באוהלים מוכנים (זול ומגניב) וגם באכנסיה היפה שלהם (גם זול).לא לשכוח שקר מאוד בלילה. -
טיפ מספר 4 - בשוק כבר הייתם?תודה רבה על הפרוט !
-
טיפ מספר 4 - בשוק כבר הייתם?מעולה תודה רב
-
טיפ מספר 4 - קצת עלינומאיר, אנחנו זוג + 3 (הקטן בן 7 חודשים נולד בתאילנד). אנחנו כאן כבר שנתיים וחצי.
אישתי ואני טיילנו כאן לפני 8 שנים, במסגרת טיול של שנה. התכנון אז היה חודש אבל היינו שלושה וחצי ותמיד רצינו לחזור לגור פה. לפני כ-3 שנים, קיבלנו החלטה לעזוב הכל ולבוא לגור בצ'יאנג-מאי, עם שתי בנות. ההחלטה היתה קשה (חברים, משפחה, עבודה), אבל היה ברור שזה מה שאנחנו רוצים. היה מאוד קשה לעבוד בהייטק שעות רבות ולראות את הבנות מעט זמן בערב, אז מכרנו הרבה ואת השאר זרקנו ובאנו. ההתאקלמות היתה קלה יחסית. שכרנו בית, למדנו את השפה ואנחנו מטיילים הרבה, בערך 30% מהזמן. לא מזמן חזרנו מטיול של 3 חודשים עם רכב במרכז תאילנד, עם שתי בנות, תינוק וכלב. אנחנו גם מטיילים במדינות שכנות כגון ויאטנם שאותה אנחנו מאוד מאוד אוהבים וגם לאוס.אנחנו מאוד אוהבים את המקומיים, את התרבות והאוכל (ששונה ממה שאפשר למצוא ברוב המסעדות). אוהבים את הטבע ואת צורת החיים הפשוטה שפה. בהרבה מובנים זה מזכיר לי את הילדות שלי - ילדים חוזרים מבית הספר ורצים לשחק בחוץ יחפים, גולות, מטפסים על עצים, חיים פשוט.חיים פשוט ופשוט חיים.אגב, תאילנד של המטיילים מאוד מאוד שונה מתאילנד האמיתית ולא רק בעלויות (בהזדמנות אני אכתוב מחירים מומלצים לכל מיני דברים, אם תרצו). השוני הוא רק לטובה. תאילנד מציעה כל כך הרבה ובעלות מזערית. לא פחות מ-99% מהדברים היפים בתאילנד פשוט לא מוכרים לעולם התיירות.גיא -
טיפ מספר 4 - קצת עלינו --שהייה ארוכהכיף לקרוא את הטיפים שלך.
אך מתארגנים עם ויזה לשהייה משפחתית ארוכה.
האם אתם גם עובדים?
האם הילדים לומדים במוסדות מוכרים?
בהצלחה