3 אתרים בהודו - שאלה
-
מייעץ לחבר ואין לי ידע במקומות הבאים:
Khimsar, רג'סטאן, (בדרך מביקנר לפושקר)
Orcha, אוטאר פראדש,
Khajurhao, מדיה פראדש (המקדשים הארוטיים?)
מה חשיבותם של המקומות הנ"ל בסיור בן 3 שבועות בהודו שעיקרו רג'סטאן ובנוסף - אגרה, ורנאסי ודלהי.
האם הזמן שלוקח להגיע אליהם לבקר ולשהות בהם (3 לילות לינה) לא מתבזבז לעומת, נניח, שלושה לילות במומבאי (במקום אפס), או שלושה לילות רישיקש (במקום אפס).
-
3 אתרים בהודו - שאלהבשני המקומות הראשונים לא הייתי, אבל על קג'וראהו (שכן הייתי), אפשר לוותר בקלות. בטח בטיול של 3 שבועות. הדרך להגיע אליהם ארוכה ומייגעת ולדעתי, רק לדעתי, המקדשים האלה לא כל כך שווים את זה. ראיתי מקדשים יפים מהם (גם הם עם פיסול אירוטי, אם זה מה שמושך).
בוודאי שרישיקש עדיפה. גם מעניינת יותר וגם הרבה יותר קלה להגעה.
-
3 אתרים בהודו - שאלהואני אתן את שני הסנט שלי לאורצ'ה
: מקום מקסים ונחמד עם מקדשים מעניינים וארמון יפה. בנוסף הכפר (העיירה) אורצ'ה היא מקום נחמד שאפשר לטייל בסביבתו. אפשר גם ללכת לגדת הנהר שליד ועוד... בקיצור - לא להחמיץ. ההגעה לאורצ'ה קלה - נוסעים ברכבת עד לג'האנסי שנמצאת על מסילת הרכבת הראשית מדלהי לבהופאל (מרכז הודו) - נסיעה של 6-7 שעות מדלהי או 4-5 שעות מאגרה ויש רכבות כל הזמן. גם בכיון ההפוך (מבהופאל ובומבי) יש כל הזמן רכבות. מג'האנסי לאורצ'ה זה סביב חצי שעה באוטובוס מקומי/מונית. אפשר גם כאמור להגיע לאורצ'ה מאגרה (4-5 שעות בשילוב של רכבת ואוטובוס ופחות אם נוסעים ברכב). בקיצור - אני חוזר שוב: מומלץ בחום
!ועוד מילה - לפנינה - לגבי קאג'וראהו: הדרך הארוכה התקצרה לאחר שהושלמה סלילה של מסילת רכבת ישירה עד לקאג'וראהו, וכיום אפשר לעלות על רכבת לילה בדלהי ולהגיע לקאג'וראהו בבוקר
. אין בדברי צשום מילה לגבי המקום עצמו (שלא הייתיבו - אבל שמעתי שהספספרים שם מציקים במיוחד והאוירה אינה נעימה) - אבל הדרך בכל אופן התקצרה.והנה מספר תמונות של אורצ'ה להמחשה
-
רן, כמו תמיד, מסכימה אתךאכן, לא ידעתי שיש כבר רכבת לשם. זה עושה את העניין קצת יותר סימפטי. אני נאלצתי לנסוע שעות בדרך עפר שנקראה "היי ווויי".....
עם זאת, אני עדיין סבורה שזה לא שווה את הדרך. ראיתי את מקדש השמש בקונארק, אוריסה וגם שם יש פסלים אירוטיים הרבה הרבה הרבה יותר מרשימים. נכון, גם לשם הדרך ארוכה....
-
רן, כמו תמיד, מסכימה אתךתודה לכם.
חברים אלה יוצאים לשלושה שבועות בדצמבר. הם יתנייעו ברכב צמוד עם נהג ומדריך.
מחצית מהזמן הם ישהו ברג'סטאן. שם הם יחוו את כל הפאר וההוד של ארמונות רג'סטאן ולכן נראה לי מיותר, בגלל המחסור בזמן מול השפע שיש להודו להציע, לכתת את דרכם כ"כ רחוק.
עדיף להם, לדעתי להקדיש יום נוסף על השלושה שיש להם לדלהי ועוד יום לג'ייפור בנוסף לשניים המתוכננים, ועוד שלושה ימים למומבאי שלה הם לא הקדישו זמן בכלל.
בדקתי את קימסאר שברג'סטאן. זהו ארמון מבצר בדרך בין ביקנר לפושקר שהפך למלון פאר רב עוצמה.
תודה פנינה ורן.
-
רן, כמו תמיד, מסכימה אתךהשנקל שלי - היות והתוכנית שלהם מבוססת כולה על ערים גדולות, אולי כדאי לוותר על היום הנוסף בדלהי ועל השלושה במומביי לטובת אזור כפרי/ירוק יותר.
-
רן, כמו תמיד, מסכימה אתךיש בזה משהו. מה את מציעה באזור רג'סטאן / אגרה / ורנסי.
מצד שני אם יוותרו על ימים כמו שאת אומרת - הם רוצים רישיקש.
ואני לא מוותר להם על בומביי. אני חושב שזו אחת הערים המרתקות בהודו ובעולם כולו (לצד כלכותה) ואם יש מדריך טוב זה שווה כל סנט (מה גם שהם הולכים על לוקסוס).
-
רן, כמו תמיד, מסכימה אתךאנחנו נעהננו ממונט אבו ליד אודיפור, יש במקום גם מקדש ג'יין מרשים ביותר.
-
רוני , סתם עוד להקשות …:)אחד הארמונות היפים שראיתי ברג'סטאן - בהמלצתו של יוסי ל. היה ב NAGAUR.
מקום נוסף עם בתי HAVELIS מצויירים בNAWALGHAR.ומשהו מיוחד במינו - אנשי שבט ה BISHNOI ליד ג"ודפור.
-
רוני , סתם עוד להקשות …:)קשה להמליץ לחבר על טיול קצר בהודו. בעצם אתה מוצא עצמך מנסה להוריד דברים. גם אחרי חצי שנה במדינה מרתקת זו אני יודע שראיתי בקושי חלק קטן בלבד ממנה והבנתי אותה עוד פחות. לכן השאלה שלי הייתה מאד ממוקדת. בכל אופן תודה
-
רוני , סתם עוד להקשות …:)ממליץ לא לוותר על רישיקש ולתת לה לפחות 4-5 ימים
-
רוני , סתם עוד להקשות …:)ברור. מכיון שהייתי שם אני יודע זאת.
תודה.
-
נקודה למחשבה...אני גם חושב כמו רן שאורצ'ה הוא מקום רב קסם, ארמונות ,מקדשים נהר העובר על שפת הכפר י,כולה להיות בהחלט חוויה. עכשיו ככה ,אני מבין שהחברים יהיו בורנאסי הם חוזרים בטיסה מורנאסי, להמשך המסלול? כי אם לא וחוזרים ברכבת לדלהי אז מדובר ב 13 שעות ברכבת. לאורצ'ה מורנאסי זה גם כ 13 שעות מה שיוסיף להם בככללי אם יעשו את זה כ 6 שעות נסיעה נוספות מג'הנסי הסמוכה לאורצ'ה חזרה לדלהי. -6 שעות נסיעה- נסיעה קצרה בהודו...
-
נקודה למחשבה...תודה גולני. אני בכל זאת חושב שאחרי 10 ימים שהם יטחנו את רגסטאן (כאמור רכב, נהג ומדריך צמודים) יספיקו להם ארמונות ומבצרים.
מאידך - רישיקש נהדרת ומומבאי תהלום בהם כמו שצריך.