מומחי לונדון נקראים לעזרה
-
שלום לכולם, היעד שלנו הוא לונדון, משך הזמן הוא שבוע, המשתתפים הם אמא שהייתה בלונדון לפני הרבה שנים ובן 18 לפני צבא שזו בשבילו פעם ראשונה בלונדון.
לאחר קריאה והכנת שיעורי בית, הכנתי את המסלול הבא ולאחריו מספר שאלות...
אשמח להתיחסות שלכם: העירו ועזרו לי, חוו את דעתכם ..... הכל פתוח ונתון לשינויים ואשמח לשמוע הכל!
הערה- בלונדון כמו בלונדון הכל תלוי במזג האויר... לוקחים בחשבון שיהיו שינוים בין הימים...
יום מס' 1: שישי
טיסת אחרה"צ להית'רו. קניית כרטיס חד פעמי לתחתית ונסיעה למלון President שנמצא בראסל סקוור באמצעות הרכבת התחתית.
אופציה לצאת בלילה לפאב ולצפות במונדיאל, יהיה רבע גמר וסיכוי שהאנגלים ישחקו.
יום מס' 2: שבתלעשות Travel Card שבועי לאזורים 1+2 והרחבה להיתרו בתחנת Kings Cross
מאדאם טוסו
קובנט גארדן כולל שוק, כיכר טרפלגריום מס' 3: ראשון
קמדן מרקט
הליכה לאורך תעלת רג'נט מערבה
אופציה- גן חיות
ליטל וניסיום מס' 4: שני
ארמון באקינגהאם: טקס החלפת המשמרות (11:00) \ הסוסים
חדרי המלחמה של צ'רצ'יל
הייד פארק: פינת הנואמים והמזרקה של דיאנהיום מס' 5: שלישי
London walks בנוטינג היל ושוק פורטבלו
מוזיאון Believe it or Not
מלך האריותיום מס' 6: רביעי
טאוור וגשר הטאוור מעבורת לגריניץ` למוזיאון הימי ולמצפהיום מס' 7: חמישי
מרתפי לונדון (London Dungeons)
לונדון איייום מס' 8: שישי
צ'יינה טאון וסוהו
השלמת קניות באוקספורד
19:00 יציאה לנמל התעופה הית'רו. נסיעה בקו Piccadilly עד לתחנה האחרונה.
טיסה לנתבגשאלות על המסלול:
1- האם יש ימים עמוסים במיוחד? רעיונות לשינויים? דברים מעניינים שעולים לכם לראש ולא נמצאים במסלול?
2- לגבי לונדון וולקס בפורטבלו ונוטינג היל: המבטא של המדריך קצת מפחיד אותי, יכול להיות שלא נבין כלום?.. מישהו שהיה ויכול לחוות דעה? האנגלית שלנו ברמה טובה מאוד
3- לגבי קיצור תורים במאדאם טוסו, לונדון איי ודנג'ן: לא הבנתי כל כך איך עושים את זה... הכוונה היא להדפיס ולמלא את הקופונים של ה-1+1. האם הם מקצרים את התור? מישהו יכול להסביר איך בדיוק משתמשים בהם וכיצד ניתן לחסוך תורים?
4- האם לדעתכם כדאי לקנות למלך האריות כרטיסים מהארץ או כמו שקראתי במס' מקומות רק בלונדון בדוכן TKTS בלסטר סקוור?
5- האם כדאי לעשות סיור אומנות רחוב במזרח לונדון? מומלץ? אשמח לשמוע ממישהו אם השתתף... המלצות גם לגבי חברה שעושה כאלה סיורים אם אפשר.
זהו לבנתיים.... תודה רבה לכל מי שיעזור
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהאני רק רציתי להגיד לגבי הציפיות שלך מהאנגלים לרבע הגמר......זאת אופטימיות מאוד גבוהה בהתחשב בעובדה שבעוד כארבע שעות הם יכולים למצוא את עצמם בדרך הביתה.
לגבי קיצור התורים . אם אתם משתמשים ב 1+1 אז עומדים בתור הרגיל.
לגבי הימים עצמם, ממבט מהיר נראה לי שהם בכלל לא עמוסים ואפילו להיפך.
אני הייתי ממליץ גם על סיור באולפני הארי פוטר . אפשרי להגעה בתחבורה ציבורית .
חשוב להזמין כרטיסים מראש!!
ג'מוס
-
מומחי לונדון נקראים לעזרההמסלול שלכם מאוד נינוח. אין לי שום דבר נגד זה, נהפוך הוא.
מאוד ממליצה לטייל בשכונת שורדיץ, ויש אפילו הממליצים על סיור שם.
לעוד רעיונות - הפוסט האחרון שלי על לונדון
רבקה
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהזאת התוכנית הכי נינוחה בלונדון שנתקלתי בה. לא שאני אומרת את זה לשלילה חלילה. אבל יש ימים שמעוררים תהייה מסוימת למשל יום 2. גם אם ניקח בחשבון שתעמדו שעה בתור למאדאם טיסו עדיין היום הזה ריק. אלא אם אתם מהמשוטטים האיטיים (וזה נפלא בעיניי) אבל גם אז קובנט גארדן נגיד שלוש שעות ומה הלאה? עוד הערה מאדאם טיסו לבן 18? בחיי שחבל על הכסף. אבל אם זה החלום שלך - בכיף.
יום 4 אותו כנ"ל ושוב שלא תביני אותי לא נכון. אפשר לבלות בהייד פארק או בסנט ג'יימס פארק חודש בכיף. אבל בן 18 פעם ראשונה בלונדון יישב על הדשא שעתיים ויצפה בסנאים?
דווקא יום 6 הייתי מפזרת. המצודה היא מקום מרתק ואישית הייתי שמחה להישאר לגור בה. אבל לא יתנו לי. אז מהמצודה הייתי ממשיכה דרך עמוד הזה לזכר השריפה לגשר לונדון ואם הילד חובב זוועתונים (וראיתי לשמחתי את דנג'ן בתוכנית) אז יש את "חווית גשר לונדון" שהיא הרבה יותר זוועתית אבל מקצוענית ומשעשעת לא פחות. את גרינוויץ הייתי מעבירה ליום אחר אולי בשילוב עם O2 ומוזיאון המוסיקה האינטראקטיבי.
יום 7 - תוכנית לחצי יום. ובחצי השני שופינג, נכון?
לגבי 1+1 את לא צריכה למלא כלום. את מדפיסה את הקופונים, ומציגה אותם יחד עם הטראוולכארד (למרות שלא תמיד מבקשים אותו) בקופה. אבל את עומדת בתור הרגיל. אין קיצורים. אם את רוצה קיצורים, את קונה כרטיסים "מקוצרים" במחיר שהוא יותר גבוה אפילו מהמחיר הרגיל באתר של האטרקציה מראש.
למה מלך האריות דווקא? לא שיש לי משהו נגד סימבה. אני יודעת רק שהמתבגר הפרטי שלי היה אוכל לי את המוח אם הייתי מעזה להציע לו את מלך האריות. מה עם מחזמר של קווין? מה עם הפאנטום? עלובי החיים? שרק אפילו?
הנה סיפור טיול שלנו עם מתבגר אולי תראי משהו שיעניין אתכם:
אלונה
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהשלום לך,
כמה הערות שעולות על דעתי כרגע:
בגדול, הימים ברובם דלילים מאוד ואלא אם מדוובר במקרה שאתם לא יוצאים לפני 11:00 מהבית ובסביבות 18:00 כבר מחפשים מקום לארוחת ערב ומתקפלים - אז יישאר לכם זמן פנוי ברוב הימים ויש מקום לעבות אותם לדעתי.
ביום שבת הייתי מתחילה בשוק פורטובלו ואח"כ עושה את שאר התכנון.
אני לא יודעת אם את ערה לעובדה שביום שלישי (השיבוץ המקורי שלך לפורטובלו) השוק הוא רק של פירות, ירקות ואוכל. אם אתם רוצים גם את האווירה, קצת בגדים ואקססוריז, הרבה וינטג' ויד שנייה ועוד סחורות מגוונות - אז שבת הוא יום הרבה יותר מוצלח לכך.
עם מאדאם טוסו אפשר גם לשלב סיבוב / פיקניק בפארק ריג'נטס הסמוך.
כשאתם מטיילים לאורך תעלת ריג'נטס למחרת, ממליצה לכם לעלות לתצפית יפה על לונדון מהגבעה של פרימרוז היל, רצוי לשלב עם פיקניק על הדשא יחד עם שאר הלונדונים.
פינת הנואמים ששיבצת ביום שני - הסצינה של פינת הנואמים קורית ביום ראשון, וגם אז מדובר בעיקר באוסף מטיפים דתיים פנאטיים או פרו-פלשתינים. אפשר לוותר בקלות.
עדיף באמת להתרכז בטיול בהייד פארק או בגני קנזינגטון הצמודים - קחו בחשבון שהשטח עצום וזו לא קפיצה קטנה ברגל מפינת הנואמים לאנדרטה של דיאנה.
אני מניחה שבדקת כי הסיור בנוטינג היל הוא אכן ביום שלישי. ללונדון ווקס יש תכנית סיורים וכל יום יש סיורים אחרים. דווקא עם בן ה-18 סיור ערב בפאבים של המסטד נראה לי הרבה יותר אטרקטיבי (כמו גם שכונת המסטד עצמה).
המוזיאון של ריפלי'ס פתוח עד שעות מאוחרות וכדאי לעשות אותו בסוף יום. רצוי שהיום יתמקד באיזורים סמוכים גיאוגרפית - למשל באחה"צ של קניות באוקספורד וריג'נט שמסתיים בפיקדילי סירקס.
שוב - עם בן 18 המיוזיקל מלך האריות לא היה הבחירה הראשונה שלי אבל מניחה שיש לכם סיבות לבחירה. כדאי להציץ ברשימת המיוזיקלס בקופונים של 2FOR1, אולי תקבלו עוד רעיונות - יש קופונים לסטומפ שזה מופע מדליק לגמרי, יש לבילי אליוט, LET IT BE, קווין ועוד שאולי ילהיבו את הבחור.
לונדון דאנג'ן ולונדון איי זה בקושי חצי יום. תוסיפו עוד משהו ביום הזה.
כל הטיילת של SOUTHBANK מאוד מוצלחת ויש בה הרבה עניין בעיקר בשעות אחר הצהריים והערב, ובמיוחד בסופי השבוע.
גם שוק בורו שהוא שוק אוכל שווה ומיוחד יכול להשתלב ביום הזה או אחרי הטאואר.
שימי לב לימי ושעות הפעילות של השוק.
לא בא לכם להיות באף מוזיאון? גם לא לראות כמה דברים ייחודיים בבריטיש מיוזיאום?
אני לא יודעת מה התאריכים שלכם אבל בלונדון קורים המון דברים כל הזמן.
ממליצה להיכנס ללוח האירועים ולראות אם יש משהו שמעניין אתכם בשבוע הזה - פסטיבל, תיאטרון פתוח, הקרנות סרטים, ירידי אוכל, תערוכה מיוחדת ועוד.
בקיצור - יש עוד מה לחפור....
תהנו,
אוסי
נ.ב. כשכתבתי עוד לא ראיתי את התגובה של אלונה אז מתנצלת על החזרות.
-
לגבי הטאוורהיי,
רעיון שאני שוקלת ליישם בעצמי הוא לסייר בטאוור עם הלונדון ווקס - זה אומר סיור מודרך ביום רביעי לפני הצהריים (זמן לארוחת בוקר רגועה), התור נחסך, יש הנחה (לא בדקתי אם זה יוצא זול יותר מ - 1+1) ואפשר ללמוד ולהבין מספר דברים ולא "רק" (זה גם המון) לראות...
הנה, תראי כאן:
אוהבת את שילוב חדרי המלחמה של צ'רצ'יל בתכנית

מצטרפת בחום להמלצה על סיור פאבים בהמסטד של הלונדון ווקס (עשינו לפני שנים, הייתי עושה שוב הערב...)
המוזיאון הימי יפה מאד, נסי לשלב עם השוק החמוד בגריניץ', שנמצא ממש ליד ופתוח שבת-ראשון-שני:
גם לי נדמה שעדיף להפריד בין היום "של" הטאוור לבין היום של גריניץ'.
ואפרופו, שוק האוכל בורו נמצא די קרוב לטאוור, ואחרי ההמלצות של רבקה ודני אני מתכוונת לנסות... ברביעי (סיור של הלונדון ווקס, זוכרת?
) ובחמישי פתוח במלואו:גם אם אתם לא בעניין של מוזיאונים גדולים, בכל זאת שווה לחשוב על מוזיאון התחבורה בקובנט גרדן, אם אתם כבר שם:
כמו כן, אם את או הוא חובבים, משום מה, מנועים עתיקים (אצלי יש כאלה
), יש מוזיאון המוקדש למנועי קיטור שנפתח לא כל כך מזמן אחרי שיפוץ יסודי, ועל פי הרשת הוא מומלץ בחום. הוא נמצא לא רחוק מגני הקיו שלא ראיתי ששילבת אותם בתכנית והם כנראה אחד הגנים הבוטניים היפים והמעניינים בעולם:מוזיאון מנועי הקיטור, ליד גני הקיו
רעיון נוסף שמצאתי בספר ואני מקווה לממש הוא לטייל רגלית ממש ליד גני הקיו ומוזיאון הקיטור באזור שנקרא סטרנד און דה גרין.
שיהיה כיף!
אורנה
-
לגבי הלונדון ווקסלא לדאוג מהמבטא. א - גם אם לא מבינים כל מילה, בעיניי עדיין שווה. ב - הם מדריכים תיירים, מכל העולם, חלקם מבינים אנגלית כנראה פחות טוב מכם. ג - ואם יצא מדריך עם מבטא סקוטי
, עדיין בעיניי הרבה פעמים יהיה יותר מעניין לסייר ולהבין שליש ממה שהוא אמר מאשר בכלל לא לשמוע אותו.אבל ברור שזה אישי לגמרי, לפי הסבלנות שלכם...
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהשלום לכולם, קודם כל תודה רבה על ההירתמות והעזרה שלכם!!
דבר שני- אני האבא שנשאר בבית לראות מונדיאל ועוזר בתכנון המסלול לפי הבקשות של הנוסעים, כיוון שלונדון מוכרת לי קצת יותר.
רוצה להוסיף הערה כללית: הטיול הוא לא טיול של לרוץ ממקום למקום ולנסות להספיק כמה שאפשר, אלא לעשות דברים בנינוחות ותוך כדי שיטוט, אחרי הכל בטירונות יש מספיק ריצות...יש מספר ימים שמתכונן בהם שופינג באוקספורד באחרה"צ, למשל יום 2, ולא ציינתי את זה בתוכנית. דברים נראים אחרת כשזה התכנון...
ג'מוס - האנגלים כבר אכן עם רגל אחת במטוס חזרה מברזיל... אבל עדיין צפייה במשחק של המונדיאל בפאב אנגלי יכולה להיות חוויה, ואני מאמין שהיא תקרה בסופו של דבר.
הארי פוטר לא רלוונטי בשבילנו...
רבקה - תודה רבה על הקישורים. את הסיפור של ליאור יצא לי לקרוא בימים האחרונים ולקחת ממנו רעיונות. אשמח לשמוע עוד פרטים על הסיור שהזכרת. והבלוג שלך יפהפה!
אלונה - מכיר את לונדון שלך. עשית אותה הכי טוב שאפשר. תודה על ההערות. לגבי מלך האריות- קראתי בטיפים שמדובר שהצגה שמומלצת לכל גיל וגם הטריילר נראה נורא מושקע. מה לגבי העלילה במחזות שהזכרת? מלך האריות הוא סרט קלאסי שכל אחד מכיר ולכן קל להתחבר. מתבגרים כידוע משתעמיים מהר ולכן אני מפחד שפאנטום או עלובי החיים ישעממו ויעיקו כי הם יותר כבדים מבחינת תוכן. מה דעתך?
מאדאם טיסו באמת מיותר? לפי דעתי זה מוזיאון חובה בלונדון, אחד שאם לא היית בו פעם אחת לא ראית חלק מלונדון... לא ביקרנו גם במוזיאון דומה לזה באף טיול שלנו.אוסי - לגבי שוק בורו: את לא חושבת שיותר מידי שווקים ישעממו? קראתי על בורו דברים טובים, גם עכשיו אצל לונדון של ליאור. אבל אחרי קמדן, פורטבלו ולפני הצ'יינה טאון, האם לא יראה אותו דבר? לקחתי את המלצתך על הטיילת ובעניין המוזיאונים, נלך על מוזיאון התחבורה. נראה מעניין. את פינת הנואמים אוריד מהתוכנית. אבדוק לגבי סיור הפאבים ולגבי פורטבלו.
אורנה- לקחתי את ההערה על מוזיאון התחבורה, אוסיף אותו. סיור פאבים ובורו - התייחסתי. שוב לגבי השוק בגריניץ: האם זה לא יותר מידי שווקים? זה לא חוזר על עצמו?..
שוב המון תודה, אשפצר ואעלה בבקרוב להמשך התייחסות שלכם!
שבת שלום ואשמח לשמוע מענה על שאלותי פה בתגובה
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהפאב אנגלי זו אכן חוויה גם בלי מונדיאל... בלי קשר שווה לאכול בפאב מדי פעם ולשתות real ale !
מאד אוהבת את רעיון הנינוחות. יש מספיק זמן ולא צריך לרוץ בשביל "לסמן וי"... מזכיר לי ששכחתי להמליץ על ההית' בהמסטד. שווה לנסות ולשלב טיול נינוח ופיקניק שם לפני סיור הפאבים. הנה קישור שיכול לעזור:
אגב, שופינג זה לא רק אוקספורד... מצרפת המלצות מהטיים אאוט:
לגבי השוק בגריניץ' - בזמנו אהבתי אותו יותר מאשר את קמדן. בעצם אהבתי אותו נקודה. אכן הייתי מורידה את קמדן או את פורטובלו ומשאירה אותו. בכל מקרה, הוא לא כזה גדול כך שלא מדובר בנתח גדול מיום כלשהו.
אורנה
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהלא מחזיק מעצמי מומחה אבל אנסה לעזור קצת
הסיור של לונדון וולקס בנוטינגהיל ופורטבלו מתקיים לדעתי רק בשבת.ענין מאוד אישי ההמלצה באם כן או לא.אני עם מתבגרת שלי לא הייתי לוקח אותו ולא בגלל טיב האנגלית.יש המון המון הסברים שלא בטוח שיענינו אותה למרות שעלי לציין שאין סיכוי שהייתי מגיע לחלק מהמקומות בלעדיו.לטעמי באם באים ביום שבת בהרכב שלכם אזי סיבוב בשוק וברחובות ראשים של השכונה עם בן 18 עדיף על הסיור.בהרכב שונה ללא ילדים בהחלט מומלץ
מאדאם טוסו-אשתי הייתה עם הבת בטיול בת מצווה והן נהנו מאוד.השנה היינו במאדאם טוסו בניו יורק ושני הילדים מאוד מאוד נהנו (וגם אנחנו) .
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהקודם כל אני מוכרחה להגיד שזה רעיון מבריק איך לראות מונדיאל בשקט. מגיע לך שאפו על היצירתיות

קח בחשבון שככל שהאשכול יתארך, הבלבול שלך ילך ויגדל. כי אני הייתי מוותרת על גריניץ' כולה כולל קו האפס לטובת יום נוסף בקמדן. והנה אורנה לחלוטין לא מסכימה איתי. ככה שיהיו פה עוד הרבה דעות נחרצות וסותרות. אבל זה חלק מהכיף.
כך גם לעניין מאדאם טיסו שבעיניי מיותר לגמרי. פעם הבאה במקום בובות השעווה אלך לבקר את הולמס והדוקטור שלו בבייקר סטריט הסמוך. אבל אתה הרי ממילא תכניס את מאדאם טיסו לתוכנית. כל מי שמגיע ללונדון בפעם הראשונה מכניס אותה לתוכנית.
לגופו של סימבה - בכל זאת הילד בן 18. אני מורידה את עלובי החיים ואפילו את פאנטום שאולי קצת יותר מתאים לבנות. LET IT BE וקווין גם יורדים מהרשימה אם הילד לא מכיר את השירים. אבל מה עם שרק ופיונה?
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהאלונה, תיקון קטן, לא הייתי במאדאם טוסו ולא מתכוונת להיות גם הפעם

לגבי גריניץ', יכול להיות שנפלתם על יום מבאס מבחינת המצברוח, זה עלול לקרות בכל טיול, לא נראה לי שיש מצב שלא היית אוהבת את השוק שם...
אורנה
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהביקור באחד מאצטדיוני הכדור רגל יכול לעניין את הנער?
הטור דה פרנס בלונדון
פסטיבל מוסיקה חינם ב South Bank
-
מומחי לונדון נקראים לעזרהאמנות רחוב)וסתם שוטטות ב) שורדיץ' ובריק ליין .חובה.יום א. גם בפעם הראשונה וגם בפעם העשירית.חד משמעית. סיור מאורגן? ממליץ.חסרונות - קצת עלויות והעובדה שאפשר לראות גם בלעדיו. יתרונות - דברים שאין סיכוי שתבחין בהם.ראה שוב את הסקירה של ליאור וחפש את הסיכומים שלי.
-
לונדון איי כבר לא ב 1+1?הרגע ישבתי עם אמא שלי לתכנון המסלול, לוקחת את הנכדה לטיול בת מצווה.
חיפשנו באתר של ה 1+1, הדפסנו קופונים למאדם טוסו, לונדון טאוור, גן החיות, אקוואריום. אבל לא מצאנו ללונדון איי. האם ירד?
מישהו יודע?
-
לונדון איי כבר לא ב 1+1?אם כתוב באתר This attraction is currently not available with 2FOR1 אז כן

מקריאה ברשת כנראה שכל שנה ההטבה תקפה רק בחודשי החורף ומורידים אותה בקיץ.