ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

דרום אפריקה - מסלול

פורום אפריקה
    5
    42
    9060
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • annaly
      annaly נערך לאחרונה על ידי

שלום לכולם,

אנחנו מתחילים להיסגר על מסלול, ואשמח להערות / המלצות...

אני מזכירה שאנחנו שתי משפחות עם ילדים בגילאים שנה וחצי עד 12.

יום 1: טיסה ליוהנסבורג + טיסת המשך לפורט אליזבת'. נחיתה והתארגנות, לינה בפורט אליזבת'

יום 2: פארק הפילים אדו. לינה בפורת אליזבת.

יום 3: נסיעה ל- Tsitsikamma national park – שייט במעלה הסטורם, מסלול רגלי לגשר התלוי. לינה באיזור ציציקמה.

יום 4: ממשיכים בציציקמה – מסלול רגלי של שעתיים – שלוש + אומגה (קנופי או מעל הנהר) – יש המלצה ספציפית? לינה באיזור ציציקמה.
      יום 5: נייצ'ר ואלי + עצירה בגשר הבאנג'י. לינה נייזנה.

יום 6: Robberg national reserve (נמצאת צמוד ל Plettenberg Bay) + פארק קופים וציפורים. לינה נייזנה.

יום 7: Knysna – סיור מודרך בטאון - שיפ  + שייט בלגונה. לינה נייזנה.

יום 8: שמורת Wilderness + הליכה עם אריות. לינה Oudtshhoorn.

יום 9: נסיעה להרמנוס (כ-5 שעות) + הרמנוס (לוויתנים). לינה הרמנוס.

יום 10: הר השולחן (+ קייפטאון). לינה קייפטאון.

יום 11: כף התקווה הטובה (+ קייפטאון). לינה קייפטאון.

יום 12: אזור הכרמים (+ השלמות בקייפטאון). לינה קייפטאון.

יום 13: טיסה צפונה ליוהנסבורג, לוקחים רכב לספארי פילנסברג (3.5 שעות נסיעה). בערב סיור ספארי. לינה פילנסברג.

יום 14: בוקר – סיור ספארי. ביום – או ספארי עצמאי או סאן סיטי. בערב סיור ספארי. לינה פילנסברג.

יום 15: בוקר – סיור ספארי. נסיעה חזרה ליוהנסבורג לטיסה חזרה לארץ.

המון תודה,

ענהלי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • yuval_s
        yuval_s נערך לאחרונה על ידי

דרום אפריקה - מסלול

הי ענהלי,

מחר-מחרתיים אתעמק יותר, בינתיים דבר אחד שבלט לי לעין. בימים 8-9 אתם משקיעים הרבה זמן וקילומטרז׳ להגיע ללון באודסהורן, ולמחרת ישר יוצאים לכיוון הרמנוס, אבל לא ראיתי זמן שבו עושים משהו באודסהורן (יענים? מערות? מוזיאון?) פיספסתי משהו?

יובל

• Eytanin
          Eytanin נערך לאחרונה על ידי

דרום אפריקה - מסלול

היום השני נראה לי צפוף מאוד.

תגיעו בלילה הקודם הרוגים אחר 2 טיסות. לדעתי לא תצאו לדרך לפני עשר בבוקר ולא תגיעו לפארק לפני 12 בצהרים. תסיירו שלוש ארבע שעות. תהיו רעבים רצח...... נראה לי לא סביר. עדיף אולי ללון בלילה בפארק ולא בעיר וזה יפתור את הבעיה.

גשר הבלוקראנץ: אתם הולכים לעשות באנג'י? אם לא, אתם תחלפו עליו ואפילו לא תרגישו. אסור לעצור על הגשר ואפילו לא לפניו או אחריו. יש תחליף לא פחות יפה מעל הסטורם-ריוור. גשר מאוד גדול ומרשים. יש לידו תחנת דלק ואזור פיקניק פתוח שצופה על הנהר והגשר. ניתן לעצור שם להתרעננות ולאמיצים, לעבור את הגשר בהליכה מתחתיו כשהקניון הוא מאות מטרים מלמטה.

באיזה חודש הטיול? אני שואל בגלל המצאות הלוויתנים. לא לשכח להביא מהארץ משקפות טובות.

לגבי השאר, אתעמק מאוחר יותר.

• Eytanin

דרום אפריקה - מסלול

יום 6: Robberg national reserve (נמצאת צמוד ל Plettenberg Bay) + פארק קופים וציפורים. לינה נייזנה.

יום 7: Knysna – סיור מודרך בטאון - שיפ  + שייט בלגונה. לינה נייזנה.

לעלות להאדס (הראשים) של נייזנה! לשקול הליכה קצרה ביערות (אתר 'הקפות ביער') לא רחוק מהעיר (וכדאי לקרוא את הספר)

יום 8: שמורת Wilderness + הליכה עם אריות. לינה Oudtshhoorn.

וחוץ מהאריות?

יום 9: נסיעה להרמנוס (כ-5 שעות) + הרמנוס (לוויתנים). לינה הרמנוס.

יום 10: הר השולחן (+ קייפטאון). לינה קייפטאון.

להר השולחן עולים רק כשהתנאים מתאימים! זה יכל לשנות עבורכם את כל התכנית. לשקול ביקור באקואריום.

יום 11: כף התקווה הטובה (+ קייפטאון). לינה קייפטאון.

כמובן לשקול ביקור בסיימון טאון.

יום 12: אזור הכרמים (+ השלמות בקייפטאון). לינה קייפטאון.

הייתי שוקל לינה בסטלנבוש או בפרנצ'הוק

יום 13: טיסה צפונה ליוהנסבורג, לוקחים רכב לספארי פילנסברג (3.5 שעות נסיעה). בערב סיור ספארי. לינה פילנסברג.

הייתי מגדיש את היום לסיור כולל בסאן-סיטי ו'בעמק-הגלים'. יש פעילויות רבות לילדים. לא הייתי יוצא ישר לספארי.

יום 14: בוקר – סיור ספארי. ביום – או ספארי עצמאי או סאן סיטי. בערב סיור ספארי. לינה פילנסברג.

יום 15: בוקר – סיור ספארי. נסיעה חזרה ליוהנסבורג לטיסה חזרה לארץ.

• annaly

דרום אפריקה - מסלול

תודה רבה!!!

יובל - לגבי אודסהורן - על היענים החלטנו לוותר, לפחות על החווה הממוסחרת (וההתעללות בלרכוב על יען)... גם מערות נטיפים כבר ראינו הרבה... ומצד שני, קראנו שכביש 328R מאוד יפה, עם תצורות גיאולוגיות מרשימות... וגם הדרך מערבה מאודסהורן יותר יפה מאשר דרך הים (ומוסיפה כשעה נסיעה). ולכן החלטנו להגיע לשם, ולפחות לעבור שם.. אנחנו טועים?

במקור גם רצינו להגיע לנסיך אלברט ולמעבר ההרים שבדרך, אבל על זה ויתרנו מעודף נסיעה...

איתן - המון המון תודה. אשתדל להתייחס להכל, ובכל מקרה מעתידה את כל ההמלצות לקובץ שלי wink

יום 2: ביום הראשון אנחנו אמורים לנחות בפורט אליזבת' ב-12:30... ככה שלא כזה מאוחר.. ולקחנו את המשך היום להתארגנות... מקווה גם לישון במטוס... אני אופטימית ? עדיין נהיה גמורים ביום השני? חשבנו על שני לילות בפורט אליזבת' גם כדי לאחד לינות (עם ילדים פחות נוח לעבור כל יום מקום) וגם כדי לקצר את הנסיעה ביום שאחרי לציציקמה.. וגם, כי חשבנו שבפארק נהיה בין חצי יום ליום... אז הסתדר לנו ככה. עדיין נראה לך צפוף?

יום 5: באנג'י - לא באמת התכוונו לקפוץ... אבל מאוד נחמד לראות אחרים קופצים... אי אפשר לראות אפילו? מי שכן מתכנן לקפוץ - איפה הוא יורד מהכביש? קראנו שאפשר לטייל רגלית על גשר אחר, מתחת לזה שקופצים ממנו. וחשבנו לעשות את זה. עכשיו מדבריך אני מבינה שמדובר בשני מקומות שונים?

יום 7: ההאדס (הראשים) בתוכנית כמובן. פשוט לא פירטתי... מה זה "הקפות ביער"? לא שמעתי על זה... יש בלונלי? מייד אבדוק... ו...על איזה ספר מדובר? אני לצערי לא כ"כ קוראת, אבל אחרים בטיול ישמחו לקרוא על זה ספר angel

יום 8: בשמורת Wilderness חשבנו לעלות לתצפית Map of Africa, וגם לעשות טיול רגלי בשמורה. כיוון שיש לנו נסיעה של שעה לפני Wilderness , שם נהיה 3-4 שעות + נסיעה לאריות, ההליכה עם האריות - שעה + נסיעה לאודסהורן - כשעה - נראה לי שזה ממלא לגמרי את היום... אם אני טועה אנא תקן Smile

יום 9: הטיול באוגוסט... מתאים לעונת הלוויתנים לפי מה שהבנתי. 

ימים 10-11-12: קייפטאון. ברור שלהר השולחן עולים במז"א טוב! פירטתי ככה סתם כדי לראות שיש זמן לדברים הגדולים, ושם נחליט על סדר הימים בהתאם למז"א ולמצה הרוח. בפינגווינים בוודאי שנבקר! אני חולה על פינגווינים surprise. האקווריום רשום לי. מניחה שגם נעשה קצת שופינג, או לפחות נסתובב קצת בעיר (הילדים ביקשו גם כמה דברים angel). לגבי מסלול היין - שקלנו אם לעשות "בדרך" לקייפטאון, או לישון באיזור. אבל כמו שרשמתי קודם, גם אנחנו רוצים לאחד לינות, וגם חשבנו שאולי נרצה קצת "לצאת מהעיר" ולהתאוורר באווירת הכרם. שוב, בהנחה שישנים באותו מקום זה גם מקל על שינויים פנימיים בתוך הימים של קייפטאון, אז החלטות סופיות יהיו שם...

ימים 13-15: חשבנו לישון בתוך השמורה. זה ייתן לנו ערך מוסף? ראינו גם שהלודג'ים יקרים... ביום 13 עם הטיסה מקייפטאון, והנסיעה עד לפילנסברג / סאן סיטי, כבר לא נספיק הרבה... נראה לי... על סאן סיטי אני מודה שטרם הספקתי לקרוא. אחפש גם מידע על עמק הגלים... זו הבריכה הזו עם הגלים?

אם יש לך איזה לינק לאתר טוב אשמח לקבל..

לגבי "לא הייתי יוצא ישר לספארי" - למה? מטרת היומיים האלה היא ספארי... ראינו גם שילדים קטנים מגיל 6 לא יכולים לצאת לסיורים. ידוע לך למה? בגלל הרעש שהם עלולים לעשות? או מבחינה בטיחותית? אולי אם אנחנו 8 ישימו אותנו באותו "רכב ספארי" וכן נוכל לקחת את הקטנצ'יק? אם לא ניקח אותו, אחד מאיתנו יישאר איתו, ואז כן חשוב לנו לצאת ליותר סיורי ספארי, כדי שגם מי שנשאר עם התינוק ייצא בחלק מהסיורים...

המון המון תודה! זה ממש עוזר, ומלמד, ומראה נקודות מבט חדשות ואחרות!

• Eytanin

דרום אפריקה - מסלול

יום 2: ביום הראשון אנחנו אמורים לנחות בפורט אליזבת' ב-12:30... ככה שלא כזה מאוחר.. ולקחנו את המשך היום להתארגנות... מקווה גם לישון במטוס... אני אופטימית ? עדיין נהיה גמורים ביום השני? חשבנו על שני לילות בפורט אליזבת' גם כדי לאחד לינות (עם ילדים פחות נוח לעבור כל יום מקום) וגם כדי לקצר את הנסיעה ביום שאחרי לציציקמה.. וגם, כי חשבנו שבפארק נהיה בין חצי יום ליום... אז הסתדר לנו ככה. עדיין נראה לך צפוף?

נניח שאם תגיעו ב12.30 אחר טיסת לילה ומעבר בין השדות ביוהנסבורג ועוד ארבעים דקות עד למלון (איזה)? אז תהיו גמורים (תשאלו את יובל) ואני בכל זאת מציע לכם ללון בשמורה. חצי יום בשמורה זה כמו 'חבל"ז'.

יום 5: באנג'י - לא באמת התכוונו לקפוץ... אבל מאוד נחמד לראות אחרים קופצים... אי אפשר לראות אפילו? מי שכן מתכנן לקפוץ - איפה הוא יורד מהכביש? קראנו שאפשר לטייל רגלית על גשר אחר, מתחת לזה שקופצים ממנו. וחשבנו לעשות את זה. עכשיו מדבריך אני מבינה שמדובר בשני מקומות שונים?

לא. יש כביש אגרה (עובר על הגשר) ויש כביש נופים (הישן) שעובר תחת הגשר החדש (לפעמים הוא סגור בגלל שטפונות וכדאי לברר) שנע הכבישים פחות או יותר עוברים בנתיבים מקבילים ושניהם משולטים. טחג בחום ואחד בכחול. אני דברתי על גשר שלישי. בערך שעת נסיעה מפורט-אליזבט.

יום 7: ההאדס (הראשים) בתוכנית כמובן. פשוט לא פירטתי... מה זה "הקפות ביער"? לא שמעתי על זה... יש בלונלי? מייד אבדוק... ו...על איזה ספר מדובר? אני לצערי לא כ"כ קוראת, אבל אחרים בטיול ישמחו לקרוא על זה ספר 

שם הספר 'הקפות ביער' של דלין מתייא. השמורה הקטנטנה היא על שמה. 

יום 8: בשמורת Wilderness חשבנו לעלות לתצפית Map of Africa, וגם לעשות טיול רגלי בשמורה. כיוון שיש לנו נסיעה של שעה לפני Wilderness , שם נהיה 3-4 שעות + נסיעה לאריות, ההליכה עם האריות - שעה + נסיעה לאודסהורן - כשעה - נראה לי שזה ממלא לגמרי את היום... אם אני טועה אנא תקן

כן, זה צפוף

יום 9: הטיול באוגוסט... מתאים לעונת הלוויתנים לפי מה שהבנתי.

מתאים! משקפות ומצלמות עם עדשות זום של 400MM או הגדלה אופטית X20

ימים 10-11-12: קייפטאון. ברור שלהר השולחן עולים במז"א טוב! פירטתי ככה סתם כדי לראות שיש זמן לדברים הגדולים, ושם נחליט על סדר הימים בהתאם למז"א ולמצה הרוח. בפינגווינים בוודאי שנבקר! אני חולה על פינגווינים . האקווריום רשום לי. מניחה שגם נעשה קצת שופינג, או לפחות נסתובב קצת בעיר (הילדים ביקשו גם כמה דברים ). לגבי מסלול היין - שקלנו אם לעשות "בדרך" לקייפטאון, או לישון באיזור. אבל כמו שרשמתי קודם, גם אנחנו רוצים לאחד לינות, וגם חשבנו שאולי נרצה קצת "לצאת מהעיר" ולהתאוורר באווירת הכרם. שוב, בהנחה שישנים באותו מקום זה גם מקל על שינויים פנימיים בתוך הימים של קייפטאון, אז החלטות סופיות יהיו שם...

ימים 13-15: חשבנו לישון בתוך השמורה. זה ייתן לנו ערך מוסף? ראינו גם שהלודג'ים יקרים... ביום 13 עם הטיסה מקייפטאון, והנסיעה עד לפילנסברג / סאן סיטי, כבר לא נספיק הרבה... נראה לי... על סאן סיטי אני מודה שטרם הספקתי לקרוא. אחפש גם מידע על עמק הגלים... זו הבריכה הזו עם הגלים?

אם יש לך איזה לינק לאתר טוב אשמח לקבל..

הלודג'ים בשמורה מאוד יקרים הם למעשה TIME SHARE של אנשים. בתוך סאן-סיטי, המלונות הזולים יותר CABANA למשל הם סבירים מבחינת המחיר בהשוואה למחיר בתוך השמורה. יש גם כביש ישיר שמחבר את סאן-סיטי לשמורה. www.sun-city-south-africa.com  www.sun-city-south-africa.com/activities-and...    תסתכלו על אקטיביטיז

לגבי "לא הייתי יוצא ישר לספארי" - למה? מטרת היומיים האלה היא ספארי... ראינו גם שילדים קטנים מגיל 6 לא יכולים לצאת לסיורים. ידוע לך למה? בגלל הרעש שהם עלולים לעשות? או מבחינה בטיחותית? אולי אם אנחנו 8 ישימו אותנו באותו "רכב ספארי" וכן נוכל לקחת את הקטנצ'יק? אם לא ניקח אותו, אחד מאיתנו יישאר איתו, ואז כן חשוב לנו לצאת ליותר סיורי ספארי, כדי שגם מי שנשאר עם התינוק ייצא בחלק מהסיורים...

קנו מפה בשער השמורה וסעו לבד עם התינוק

• annaly

דרום אפריקה - מסלול

שוב, המון תודה!

פארק אדו - אתה מציע לנו את שני הלילות ללון באדו? או בראשון כן להתמקם בפורט אליזבט?

לגבי מלונות אנחנו עכשיו מחפשים, בודקים קודם את ההמלצות כאן בטיפים.. אבל ראיתי כמה אפשרויות קרובות לשד"ת....

מה יש לעשות בפארק אדו? חוץ מלנסוע עם הרכב? מותר לצאת מהאוטו? אני תוהה כמה זמן תינוק יכול לשבת באוטו בלי לצאת...

באנג'י וגשרים - 

אז נשמח לחפש את הגשר שאתה ממליץ עליו wink אני מבינה שהוא לפני הבנג'י? יש לו שם? או פשוט לחפש לפי תחנת הדלק?

וגם נשמח לראות את אלו שקופצים... אז באיזה כביש צריך לנסוע כדי לראות את הקפיצות? בכביש הנופי?

תודה על ההמלצה על הספר. נשמע מעניין!

לגבי יום 8 - האם צפוף מדי? יש המלצה לשינוי? יש המלצה למסלול נחמד בווילדרנס? או שנגיע ונחליט שם.... האם שווה הגיחה (והכביש הנופי) לאודסהורן, גם אם לא מתכננים שם פעילות בחוות היענים או במערות?

תודה על המידע על סאן סיטי. נשב ללמוד את האיזור...

השבוע מקווה להזמין לינות Smile מה שיסגור לנו פחות או יותר את המסלול, ונוכל לרדת ברמת התכנון לפרטים הקטנים יותר...

• Eytanin

דרום אפריקה - מסלול

פארק אדו - אתה מציע לנו את שני הלילות ללון באדו? או בראשון כן להתמקם בפורט אליזבט?

לגבי מלונות אנחנו עכשיו מחפשים, בודקים קודם את ההמלצות כאן בטיפים.. אבל ראיתי כמה אפשרויות קרובות לשד"ת....

מה יש לעשות בפארק אדו? חוץ מלנסוע עם הרכב? מותר לצאת מהאוטו? אני תוהה כמה זמן תינוק יכול לשבת באוטו בלי לצאת...

לא! אני רק מציע את הלילה השני. וככה זה בספארי. במקום שיש פילים, נמרים ואריות (וגם בפאלו וקרנפים) אסור לצאת מהרכב!!!

אם התינוק ייתעייף, תוכלו להחזירו ללודג' ולהמשיך לטייל (בשביל זה באתם)

באנג'י וגשרים -

אז נשמח לחפש את הגשר שאתה ממליץ עליו  אני מבינה שהוא לפני הבנג'י? יש לו שם? או פשוט לחפש לפי תחנת הדלק?

וגם נשמח לראות את אלו שקופצים... אז באיזה כביש צריך לנסוע כדי לראות את הקפיצות? בכביש הנופי?

הגשר

The N2 concrete arch bridge over the Storms River

Carries

N2 national highway.

Crosses

Storms River

Locale

Eastern Cape, South Africa

Designer

Riccardo Morandi

Design

Arch bridge

Material

Concrete

Height

120 metres (394 ft)

Longest span

100 metres (328 ft)

Construction begin

1953

Construction end

1956

Coordinates

33°58′6.56″S 23°55′53.57″E / 33.9684889°S 23.9315472°E / -33.9684889; 23.9315472

The Paul Sauer Bridge is a concrete arch bridge over the Storms River in the Eastern Cape

Located on the beautiful Garden Route N2, between Cape Town and Port Elizabeth (160 km far), it was the highest concrete arch in Africa. It loses this record in 1984 in favor of Bloukrans Bridge, on the same street (height 216 m, site of the world's highest bungee jump). It was renovated in 1986.

לראות את הבאנג'י מלמטה, מחייב לעזוב את 2N ולרדת לכביש הנופים לפני הכניסה לשמורת הציציקמה. כביש הנופים עובר תחת הגשר הענק בלוקראנץ שממנו קופצים.

תודה על ההמלצה על הספר. נשמע מעניין!

לגבי יום 8 - האם צפוף מדי? יש המלצה לשינוי? יש המלצה למסלול נחמד בווילדרנס? או שנגיע ונחליט שם.... האם שווה הגיחה (והכביש הנופי) לאודסהורן, גם אם לא מתכננים שם פעילות בחוות היענים או במערות?

תחליטו במקום. יש תינוק במכונית. לנסוע לאוצהורן זה כמו להגיע לדימונה מכוון דרום.

• Eytanin

דרום אפריקה - מסלול

הגשר שממנו קופצים באנג'י

Carries SA road N2.svg National Route 2 Crosses Bloukrans River Locale Nature's Valley, Western Cape Design Arch bridge Total length 451m[1] Height 216m Longest span 272m[2]     Opened 10 June 1983[1]

• annaly

דרום אפריקה - מסלול

תודה על כל המידע, שומרת כמובן הכל!

שאלות המשך כמובן angel

לגבי הלילה השני, לאחר התייעצות החלטנו להשאיר ככה. מבטיחה לחזור לעדכן אם זו טעות. דווקא בגלל שיש תינוק, אנחנו רוצים גם לאחד לילות, וגם לא לנסוע יותר מדי רצוף (ברור לי שיש יום שהוא רק נסיעות.... אתייחס לכך בהמשך), אז נראה לנו הגיוני בסוף פארק אדו לחזור ללינה בפורט אליזבט' (כבר נכיר את המקום וזה יקרב אותנו למסלול של למחרת...).

לגבי הבאנג'י דווקא נראה לי נחמד יהיה לרדת מה N2, לנסוע קצת בכבישים נופיים ולצפות בהם קופצים... נחפש גם את הגשר השני שהמלצת עליו. כל מקום מעניין לעצור להפסקה ולפיקניק מתקבל בברכה Smile

אהבתי את ההשוואה לדימונה blush ומצד שני, אין לנו כל כוונה לטייל בדימונה angel או להגיע לשם במיוחד אם אין צורך. 

אז אשאל שוב - האם כביש R328 (ממוסל ביי לאודסהורן) יפה ושווה את הנסיעה?

אנחנו מעוניינים להחליט מראש, כיוון שאנחנו רוצים להזמין מקומות לינה מהארץ, וכרגע לפי התכנון יש לנו לינה של לילה אחד באודסהורן.

ועוד שאלה בנושא דומה...

לגבי המסלול מאודסהורן לקייפטאון - מהי הדרך המומלצת? האם R62 נופי יותר? (מאשר להישאר על N2) האם כדאי לעשות הכל ביום אחד? אנחנו עם תינוק, אבל אם זה יום אחד בכל הטיול של נסיעות אז הוא יסתדר עם זה.... אם ללון בדרך - איפה מומלץ? כרגע התוכנית היא מאודסהורן להרמנוס, ולעצור שם ללילה + לוויתנים, אבל זה לא ממש סגור לנו בראש עדיין.... 

לינה בקייפטאון - יש מקום מומלץ? סביבה מומלצת? עדיף בתוך העיר או אולי ב Hout Bay?

המון המון תודה!

ענהלי

• yuval_s
                          yuval_s נערך לאחרונה על ידי

דרום אפריקה - מסלול

למיטב זכרוני החלק היפה הוא בין אודסהורן לפרינס אלברט, כשמתחיל להיות הררי. הנסיעה מהחוף לאודסהורן לא זכורה לי כמשהו יוצא דופן. אצלנו היא היתה בסלילה, אז אני זוכר בעיקר אבק, אבל גם מבעד לאבק לא זוכר שנשקף נוף מיוחד. אולי פספסתי משהו.

• Eytanin

דרום אפריקה - מסלול

האם כביש R328 (ממוסל ביי לאודסהורן) יפה ושווה את הנסיעה?

אנחנו מעוניינים להחליט מראש, כיוון שאנחנו רוצים להזמין מקומות לינה מהארץ, וכרגע לפי התכנון יש לנו לינה של לילה אחד באודסהורן.

אוטצהורן היא עיירה מדברית מיוחדת. הדרך אליה אינה משהו מיוחד. בחלק 'האחורי' של העיר (הדרכים לכוון מדבר הקלהרי) הן יותר 'מרשימות'. הן עוברות במעין קניונים די צרים עם נחלים קטנים שזורמים לארכם. לא משהו שישראלים (לדעתי) צריכים 'להתרגש' ממנו במיוחד. בייחוד מי שביקר למשל בואדי קאטרינה למשל במדבר סיני. אפשר ללון בדרך בעיירה סוולמדהם ואפילו הייתי שוקל את גאנס-באיי אם רוצים בהזדמנות גם לצפות בעדרים של כלבי ים וכרישים לבנים.

ועוד שאלה בנושא דומה...

לגבי המסלול מאודסהורן לקייפטאון - מהי הדרך המומלצת? האם R62 נופי יותר? (מאשר להישאר על N2) האם כדאי לעשות הכל ביום אחד? אנחנו עם תינוק, אבל אם זה יום אחד בכל הטיול של נסיעות אז הוא יסתדר עם זה.... אם ללון בדרך - איפה מומלץ? כרגע התוכנית היא מאודסהורן להרמנוס, ולעצור שם ללילה + לוויתנים, אבל זה לא ממש סגור לנו בראש עדיין....

במידה ותסעו על כביש 62 תראו דרך יותר רוראלית. הרבה ירוק, נחלים וחוות. הדרך תארך 30 40 אחוז יותר זמן מהכביש המהיר. הדרך גם צרה ולא כל כך מתוחזקת ולפעמים, אחר שיטפונות, קטעים ממנה נסגרים. לעומת זאת, לא תשלמו דמי אגרה כמו בכביש המהיר.

לינה בקייפטאון - יש מקום מומלץ? סביבה מומלצת? עדיף בתוך העיר או אולי ב Hout Bay?

האט-באיי, מקום נחמד, (מעט מרוחק מהעיר). לא כנ"ל השכונות המערביות, באנטרי-באיי או קאמפס-באיי. הייתי שוקל גם מקום כמו טוקאי (מרוחק) או קונסטנציה (קרוב יותר). בשום מקרה לא לקחת מקום בסי-וויאיו !

• annaly

דרום אפריקה - מסלול

המון המון תודות!!!!

נחשוב קצת על הדברים, ובטח אחזור עם עוד שאלות

• annaly

דרום אפריקה - מסלול

הי eytanin,

לא הבנתי מה התכוונת כשכתבת "לא כנ"ל השכונות המערביות" - 

באנטרי ביי / קאמפס ביי - זה מקום טוב לישון בו או לא טוב לישון בו?

כמו כן, החלטנו לישון בפילנסברג (ולא בסאן-סיטי) בשביל לחוות יותר את חווית הספארי... יש לך המלצה ספציפית ללודג' שמתאים לילדים?

בינתיים פנינו לKwa Maritane Bush Lodge אבל אנחנו מחפשים עוד אופציות לילדים...

תודה רבה,

ענהלי

• Eytanin

דרום אפריקה - מסלול

הי

המילה 'לא' במשפט "לא כנ"ל וגו'....... היא מיותרת. ז"א שהן מומלצות.

קווה-מאריטן ('המקום של האבנים' אם אני מתרגם נכון) הוא יותר לזוגות ולא למשפחות (הוא מרהיב במיקומו) שאר הריסורטים, מתאימים יותר. אבל.... אם רק קווה מאריטן, זה בסדר. אני לא זוכר אם יש שם בריכה.

בלי קשר, אוכלים ארוחת בוקר ויוצאים לספארי ככה שלילדים יש כבר עניין (חוץ מאשר אולי לתינוק)

• annaly

דרום אפריקה - מסלול

תודה רבה!

לגבי קווה מריטן ראינו שיש שם "מגרש משחקים" קטן.. ואמרו שאין בעיה ילדים (ויש חדרים עם דלת בין חדר ההורים לחדר הילדים) - וגם המחיר סביר - ואם הוא מרהיב במיקומו אז בכלל מעולה.

שלחנו לעוד שניים-

Ivory Tree Lodge ו- Shepherd's Tree Game Lodge

טרם קיבלנו תשובות מסודרות (אחד החזיר תשובה ללא מחיר, והשני טרם ענה...)

נחכה עוד יום-יומיים לתשובות, ונחליט.

שוב, תודה.

• annaly

דרום אפריקה - מסלול

הי,

יש לך דעה / המלצה על Black Rhino Game Lodg?

פתאום אין מקום בקווה מאריטן smiley

תודה

• Eytanin

דרום אפריקה - מסלול

לצערי לא.

לא מכיר

תודה

• annaly

דרום אפריקה - מסלול

אוקי, תודה 

• annaly

דרום אפריקה - מסלול

הי,

אנחנו עדיין מתלבטים... קצת מצטערים ש"קווה" התפספס לנו...

מכיר את Bakgalta resort? נמצא בצפון מזרח של פילנסברג... (אם נכנסים מדרום חוצים אותו..)

תודה

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 1 / 3
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון