דלהי ומעלה
-
דלהי ומעלהמצאתי טיסה זולה משלהי לסרינגר. מישהו יודע מה אורך הנסיעה א'כ מקשמיר ללה? ובכלל מה הדעות לגבי נסיעה לקשמיר בהתחשב האזהרות מסע?
-
דלהי ומעלההיי אביגיל,
נסיעה מסרינגר ללה נמשכת יומיים (עצירת לילה בקרגיל).
לגבי הבטיחות בקשמיר - המבוגרים והאחראים יותר יגידו לך לוותר, הצעירים יותר יגידו: אין שום בעיה...
אני מציע לך - לוותר על קשמיר. לא חסרים מקומות יפים בהודו ולא תספיקי לראות את כל הודו...
טיול מהנה,
-
דלהי ומעלהתודה על העצה תאי. למרות שבעצם בחודש אוגוסט אין לי הרבה איפה לטייל בצפון הודו בנוחות (בלי לשהות הגשמים שוטפים) חוץ מלאדק ומנאלי. (במידה שאני לא נוסעת לקשמיר) נכון?
-
דלהי ומעלהלא הייתי פוסל את האפשרות לטייל באזור דארמאסלה, למרות שהיא גשומה באוגוסט. מנסיוני (ואני מטייל שם כל שנה בתקופה זו), אפשר לטייל שם גם באוגוסטת, כנ"ל עמק צ'אמבה.
טיול מהנה,
-
ממליץ על קשמיראני ממליץ על קשמיר ואני לא צעיר במיוחד, למרות אזהרות המסע.
הינו שם לפני שנתיים, המצב לא השתנה הרבה מאז והרגשנו בטוח.
המקום יפה, האוכלוסייה ידידותית, מקבלת את התיירים בחום, אחרי שנים שהתיירות לאזור הייתה משותקת. בתקופתי היו כ- 14 טיסות יומיות מדלהי והיו הרבה תיירים הודים באזור.
הנסיעה מסריניגר ללה ארוכה וקשה, אך אפשר לעשות זאת אם את צעירה.
-
ממליץ על קשמיראז גם אתה חסר אחריות!!
מה אתה כל כך מתלהב? קשמיר לא יותר יפה ממקומות אחרים בהודו, אבל אתם עושים ממנה מיתוס (וכן, טיילתי שם הרבה בשנות ה- 80).
מה זה "הרגשנו בטוח"??, לצערי, גם הילדים הצעירים שנחטפו לפני עשרה ימים הרגישו בטוח.
לא מדובר על זה שבקשמיר יש יריות ופיצוצים כל יום, מדובר על זה שישנה שם מחתרת פעילה מאוד ולכן ישנה אזהרת מסע.
אבל שכל אחד יעשה את חשבון הנפש שלו.
-
זה לא שקשמיר רק מסוכנת לנו :משרד החוץ הבריטי:
Jammu & Kashmir
The FCO advise against all travel to Jammu and Kashmir with the exception of (i) travel within the cities of Jammu and Srinagar, (ii) travel by air to the cities of Jammu and Srinagar, (iii) travel between these two cities on the Jammu-Srinagar national highway, and (iv) travel within the region of Ladakh. Please note that the tourist destinations of Phalgam, Gulmarg and Sonamarg fall within the areas to which the FCO advise against all travel.
-
ממליץ על קשמיראני לא מבין את התגובה שלך, האם אתה ממליץ גם לא לנסוע לקטוף דובדבנים בגוש עציון?
לגבי קשמיר, אח שלי היה בשנות ה- 80 היה יפה והאוכלוסיה היתה מגעילה ביותר.
20 שנה של מהומות ובלי תיירים עשו את שלהם, היום הם ידידותים ביותר לתיירים, לא מנסים לסדר אותך, כמו ברוב הודו. המדינה השקיעה הרבה כסף בשנים אחרונות בעזור ושיפרה את רמת החיים, לכן רוב האוכלוסיה הבינה שהאופציה של עזרה מפקיסטן, מדינה שלא דואגת לארחיה לא שווה את המאמץ.
אם אתה רוצה לקבל דיווחים עדכנים לגבי המצב בקשמיר היום אני מציע להכנס לטריפאדוויזר ולראות מה אנשים כותבים:
http://www.tripadvisor.com/Tourism-g297623-Srinagar_Kashmir_ Jammu_and_Kashmir-Vacations.html
ממליץ להתרשם לבד ושכל אחד יחליט מה שמתאים לו.
לפחות אף אחד לא אמר שזה לא מקום יפה.