עזרה בסין-מחוז henan
-
אהלן.. עוד כחודש אני לוקח אקח רכבת משיאן לשנגחאי ורציתי לעצור בדרך לכמה ימים אולי שבוע. חשבתי על המחוז הזה כי הוא בדרך אבל האם יש מה לעשות שם? אני מחפש יותר תרבות ואת סין הפשוטה. פחות טרקים לאחר יונאן וסצואן.
-
עזרה בסין-מחוז henan -
עזרה בסין-מחוז henanתעצור לילה אחד (לפחות) בקאיפנג בשביל סיבוב באחד משוקי הלילה הכי מדליקים בסין.
לואויאנג גם היא שווה עצירה בשביל המערות הבודהיסטיות והאוכל.
הנוף סביב מנזר שאולין ו-Song Shan יפה, אבל המנזר עצמו וכל הטררם מסביב ממוסחר למדי.
-
עזרה בסין-מחוז henanשאויה אם אני לא טועה מתחת למנזר שאולין יש עיר/עיירה שכל כולה עם בתי ספר לקונג פו ולא ממוסחר כמו המנזר המפורסם שעל ראש ההר
-
עזרה בסין-מחוז henanהמון תודה.. יש פה הרבה מידע
-
בקאיפנג לא אמורה להיות גם קהילה יהודית מרתקת? -
בקאיפנג לא אמורה להיות גם קהילה יהודית מרתקת?כן, אבל נכון יותר יהיה לדבר על הקהילה הזו בלשון עבר. רובם המכריע נטמע באוכלוסיה המקומית וגם אלה שעוד זוכרים שמשפחתם יהודית, שמרו על קשר רופף בלבד אם בכלל.
בשני הביקורים שלי בעיר הנהדרת הזו, כל ניסיון שלי לרחרח עם המקומיים נתקל בפרצופים די תמוהים בחזרה.
ואגב, האחרון שניסה לרחרח ברצינות, הגיע לאותם צאצאי יהודים (ואף, רחמנא ליצלן, ניסה על פי השמועה לשכנע אותם לעלות לארץ) מצא עצמו אישיות בלתי רצויה בסין ומסורב ויזה.
ופפקין, אתה לא טועה, אבל בכל זאת לא אחד האזורים החביבים עליי במחוז. יש לדעתי מוצלחים ממנו, אלא אם כן אתה חובב מושבע של קונגפו כמובן
-
בקאיפנג לא אמורה להיות גם קהילה יהודית מרתקת?יש קהילה יהודית בקייפנג, שרובם, כמו ששאויה ציין, אלו צאצאי יהודים, שנראים סינים לכל דבר.
חלקם מדברים עברית וביקרו בישראל, והג'וינט גם מספק ממימון ל"שליחים" לחיזוק הזהות היהודית שם.
יצא לי לפגוש כמה מהם בכנס "לימוד" (זה היה כנס של יהודים באסיה) בשנגחאי לפני שנה.
-
בקאיפנג לא אמורה להיות גם קהילה יהודית מרתקת?הייתי בקאיפנג לפני חודשיים.
עיר יפה עם מורשת ועבר יהודי.
ביקרתי את שארית הפליטה בעיר -ואף שאינני דתי התרגשתי מאוד.
אם היא במילא בדרך הייתי עוצר ליום יומיים.
מצרף את סיכום הביקור שלי וקישור למידע על היהודים שם כולל דרכי התקשרות
בהצלחה
-
בקאיפנג לא אמורה להיות גם קהילה יהודית מרתקת?http://njjewishnews.com/article/23326/from-kaifeng-to-jersey -to-find-his-jewish-past
-
בקאיפנג לא אמורה להיות גם קהילה יהודית מרתקת?רועי יצא לך לינק שבור.
אגב הייתה כתבה לפני שנה או שנתיים על בחור סיני בן לשארית הקהילה היהודית בקאיפנג שעלה לבדו לישראל על מנת להתגייס מעניין אם לאכול לוף עם מקלות זה נוח

-
בקאיפנג לא אמורה להיות גם קהילה יהודית מרתקת?פפקין, הצלחת אותי עם הלוף

הנה הלינק לכתבה על יהודי מקיימפנג שהיגר לארה"ב כדי ללמוד עוד על יהדות, ועכשיו הוא גם משגיח כשרות.
-
בקאיפנג לא אמורה להיות גם קהילה יהודית מרתקת?לדברי הבחורה היהודיה שנפגשתי איתה בקאיפנג, חלק ממשפחתה עלה לארץ והם באים לביקור מדי פעם. יש במקום תמונה משפחתית, והיא הצביע במדויק על אלה שעלו ארצה.
לדבריה הקהילה הצטמצמה למספר משפחות ספורות.
לפני הביקור בקאיפנג חיפשתי קצת חומר על העלייה הזו, יש מעט חומר באינטרנט.