דרום ארגנטינה באוגוסט- Please help!!
-
שלום לכם,
אני כנראה אנצל את חופשת סמסטר ואסע לארגנטינה לבקר את המשפחה שלי שחיה בבואנוס איירס.
אני רוצה לנצל את הזדמנות שאני בארגנטינה ולהדרים עד אל קפלטה.
אני מודעת שמזג האוויר לא מתאים אבל אינני מוכנה לוותר והתמודדתי עם החורף המושלגת בארה"ב.
אני רוצה להיות באל קפלטה ולראות את "פוריטו מורנו" (הקרחון המנפץ) ומאל קלפטה לנסוע לברילוצ'ה ולעשות שם סקי.
אז יש לי כמה שאלות טכניות... מצטערת שאני חופרת אבל אשמח מי שיכול לעזור:
1) יש אוטובוס שנוסע ישיר מאל קלפטה לברילוצ'ה? (אני לא רוצה לטוס דרך בואנוס איירס), מצאתי מסלול שמתחיל מאל קלפטה ועוצר באל שאלטן ללילה אחד ומאל שאלטן ממשיך לברילוצ'ה, זה מתשלם?
2) אם מזג אוויר מתאים ויש שלג בברילוצ'ה, יש מקום שאפשר לשכור ציוד סקי ליום אחד-יומיים? מכירים אולי אתר סקי עם מסלולים שונים (למתחילים עד למומחים בסקי)?
3) יש לי דוד שחי בסנטיאגו בצ'ילה, הוא הזמין אותי ללון אצלו. חשבתי אולי אחרי ברילוצ'ה אסע לסנטיאגו, השאלה היא: האם יש טיסות ישירות מברילוצ'ה לסנטיאגו? יש אוטובוסים שנוסעים בכיוון זה או שאני צריכה להחליף אוטובוס במנדוסה?
אשמח לעזרה,
תודה רבה ובברכה
מיקה
-
דרום ארגנטינה באוגוסט- Please help!!יש אוטובוס ישיר בין אל קלפטה לברילוצ'ה. הנסיעה לוקחת כ-28 שעות. יש רק בעיה אחת - האוטובוס נוסע גם בדרכי אפר, ובגלל שמדובר בחורף אני לא בטוח שהדרכים האלה שמישות, אז צריך לבדוק את הנושא עם חברות האוטובוסים.
לדעתי לא שווה לעצור באל צ'לטן ללילה.. זה בסה"כ שלוש שעות מאל קלפטה, כך שנשארו לך בכל מקרה 25 שעות עד ברילוצ'ה. עדיף לעשות את זה רצוף ולסיים עם זה.
יש גם טיסות ישירות מקלפטה לברילוצ'ה, אבל יכול להיות שהן פעילות רק בחודשי הקיץ. אם מזמינים מספיק זמן מראש, הטיסה לא תהיה הרבה יותר יקרה מנסיעה באוטובוס, אבל כנראה שזה לא רלוונטי אם מדובר באוגוסט הקרוב.
לגבי השכרת ציוד, אמנם לא הייתי שם בחורף, אבל יש חנויות שמשכירות ציוד לטרקים אז אין סיבה שלא ישכירו ציוד לסקי.
לגבי הטיסה לסנטיאגו, אין לי מושג. באוטובוס, אם אני לא טועה, תצטרכי לקחת אחד עד אוסורנו ומשם לסנטיאגו. אני מניח שאפשר גם דרך מנדוסה. אוטובוס ישיר אין לפי מה שאני יודע.
-
דרום ארגנטינה באוגוסט- Please help!!אכן בין בארילוצ'ה לקאלאפטה יש אוטובוס צרך צ'לאטן אבל הוא פעיל רק בקיץ. מה שכן יש (ולמיטב זיכרוני פעיל גם בחורף, אבל שווה לבדוק את זה) זה אוטובוס שנוסע ביניהם על כביש מס' 3 - זה די סיבוב אבל זה הכל על כבישים סלולים.
לגבי בארילוצ'ה סנטיאגו, לדעתי אם טיסות סדירות ואוטובוס צריך או להחליף במדוסה או באמת להחליף באוסורנו. הייתי הולך על האפשרות השניה פשוט כי האוטובוסים בצ'ילה מעט זולים יותר.
ולגבי סקי אין מה לדאוג, בבארילוצ'ה יש את האתר סקי מס' 1 של ארגנטינה ואם תגיעי בחורף כל מה שתראה זה חנויות להשכרת ציוד
-
תגובה ל-Ser Jorah Mormontתודה רבה על התשובות!
מדובר באוגוסט הבא, פשוט התקציב לא מספיק לקרוב לכן דחיתי.
תוכל לתת לי קישור או שם של חברת האוטובוסים שנוסעת ישר מאל קלפטה לברילוצ'ה? לא מצאתי...
לגבי הטיסות מאל קפלטה לברילוצ'ה לא מצאתי בארגנטינס איירלינס וגם אקספדיה (כל מנועי חיפוש שמצאתי). ניסיתי לשחק עם תאריכים לחודשי דצמבר-ינואר (אלו נחשבים כעונת שיא) ואין (רק טיסות דרך בואנוס איירס). חיפשתי במקום לא נכון?
לגבי סנטיאגו אני אבדוק עם דוד שלי, בטוח שהוא יודע.
תודה רבה!!
-
תגובה ל-Ser Jorah Mormontיש בוודאות טיסות ישירות בחודשי הקיץ.. תחפשי באקספדיה למשל ב12 בנובמבר 2014.
לגבי האוטובוס, חברת TAQSA ונראה לי שגם VIA BARILOCHE עושות את הנסיעה בין קלפטה לברילוצ'ה בקיץ, אך לפי חיפוש זריז שעשיתי, כנראה שכביש 40 (המסלול של האוטובוס הזה) פתוח בחודשים נובמבר עד אפריל.
כמו שאיתי אמר, אפשר לעשות את הדרך הזו דרך הכביש שעובר על החוף, אבל מדובר בעיקוף מטורף. אולי באמת כדאי לוותר איזור קלפטה הפעם ולהתמקד בברילוצ'ה וצפונה.
-
תגובה ל-Ser Jorah Mormontתודה רבה על התשובה!
הפעם המזל שיחק לטובתך כי אפילו בתאריך 12 בנובמבר 2014 אין טיסות ישירות, רק עצירה בבואנוס איירס.
אולי אתה מוותר על אל קלפטה אבל אני לא מוותרת. "פוריטו מורנו" והאטרקציה של הליכה על הקרחון זה משהו שאני מוכנה לנסוע לשם למרות הקור ואני כן אסע. (תודה לאל שאני מוותרת על אושואיה כי אין מה לעשות שם חוץ מלהפליג לקוטב הדרומי).
מה יש בצפון לברילוצ'ה? (הרי אני לא אהיה בסלטה, קורדובה ומנדוסה)
-
תגובה ל-Ser Jorah Mormontיש טיסות, צירפתי תמונה.
אני לא צריך לוותר כי כבר הייתי שם

את בטוחה שהפארק בכלל פתוח בחודשי החורף? נשמע לי מוזר שאפשר לטייל על הקרחון באוגוסט. באושוואיה דווקא יש המון מה לעשות חוץ מההפלגה..
צפונית לברילוצ'ה יש את הערים שציינת.. וגם את איגואסו (לדעתי יותר שווה מפריטו מורנו, ואני בכלל חובב נוף אלפיני ושלג). בטח יש עוד מלא דברים באיזורים שנוח לטייל בהם בחודשי החורף, אבל אני לא הייתי שם אז קשה לי לענות על זה.