ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

8 ימים בשוויץ

פורום אירופה
    5
    12
    2128
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אלאת
      אלאת נערך לאחרונה על ידי

אנו זוג הורים עם 3 ילדים בוגרים מתכננים טיול של 8 ימים עם לינה בצימרים.

מה עלות מוצרי המזון בסופרמרקט? מה העלות השימוש ברכבל וברכבת לטיפוס בפסגות של שלושה הרים?

בברכה ותודה מראש

איתמר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • telo
        telo נערך לאחרונה על ידי

8 ימים בשוויץ

עלות האוכל דומה לארץ במיוחד אם קונים את המותג המקומי. חפשו סופרים גדולים.

אני מקווה שאתם מתכננים ללון בדירה אם מטבח אם אתם בונים על קניות בסופר.

העלויות של רכבלים משתנות. אי אפשר להשוות רכבל שעולה ל3000 מטר לרכבל שעולה ל1500 מטר. יש גם כרטיסי הנחות אזוריים והנחות נוספות.

• טובהמ
          טובהמ נערך לאחרונה על ידי

8 ימים בשוויץ

שלום 

כשאתה רושם 3 ילדים בוגרים - למה אתה מתכוון?

בשוויץ נוער עד גיל 16 נחשב לג'וניור - המשמעות הכספית מאוד גדולה .

כרטיס ג'וניור בעלות 30 פרנק שוויצרי (נכון לקיץ 2012) מזכה בנסיעה בכל  הרכבלים, רכבות  ותחבורה ציבורית נוספת בכל האיזורים למשך שנה .

מצרפת את הגלויה השוויצרית שלנו להתרשמות 

שוויץ יפיפיה 

טובה

• חגיתY
            חגיתY נערך לאחרונה על ידי

8 ימים בשוויץ

הכרטיס הזה כולל עלייה לכמה פסגות מדהימות. החיסרון שהוא לשלושה ימים עוקבים בלבד. לא חייבים לרכוש אותו עוד בארץ - אפשר שם.

אופציה שנייה: פאס לשישה ימים, אפשרות בחירה גדולה יותר, המחיר אמור לכלול רק50% מכרטיס העלייה ליונגפראו. כאן זה מומחש טוב יותר (לא להסתכל על המחיר, זה אתר בריטי).

יש גם את זה. הבחירה רחבה בהרבה, וניתן לבחור במספר ימים בהם מעוניינים. מסובך מדי מבחינתי...

הטיול שלנו היה לארבעה ימים, אז הספיק לנו הכרטיס הראשון (מושלם, מבחינתי...).

• אלאת
              אלאת נערך לאחרונה על ידי

8 ימים בשוויץ

שלום חגית,

הילדים בני 18,15,14.

אם אני מבין נכון כרטיס ה PASS לשלושה ימים עבור בוגר הוא כ 280 פרנק!

האם עלייה לטיטליס כלולה בו?

אני מבין שכדאי לרכוש את ה PASS ולא כרטיסים לכל סוג של נסיעה.

תודה איתמר

• חגיתY
                חגיתY נערך לאחרונה על ידי

8 ימים בשוויץ

הפאס לשלושה ימים עולה 200 פרנק לבוגר (דרך SWISS1). הוא לא כולל עליה לטיטיליס (שנמצא באזור אחר, ממש לא קרוב). תקראו בקישור הזה איזה רכבות ורכבלים הוא כולל. באתר זה, המחיר לבוגר הוא 235 פרנק.

האופציה השנייה לשישה ימים, כוללת גם שייט בברינץ, ועוד כמה רכבלים. נראה לי שווה ביותר אם אתם מתכננים להיות באזור הזה יותר מארבעה ימים.

בכל מקרה, "אסור" לקנות כרטיסים בודדים. זה הרבה יותר יקר. באתר הזה ניתן לראות מחירי רכבות ורכבלים: פה

• טובהמ

8 ימים בשוויץ

ועוד משהו -

נושא הכרטיסים מורכב ומשתנה משנה לשנה 

למשל - ביוני 2012 , נוער עד גיל 16 נחשב לג'וניור . כשנכנסתי לאתרים שחגית (היא "האשמה" העיקרית בבחירתנו  בשוויץ )צרפה ,ראיתי שהגיל ירד ל 15 .

בקייץ שעבר , ראיתי בפורום שמטיילים בהרכב משפחתי מסויים ,הגיעו למסקנה שיותר משתלם כרטיס   Half-Fare Card

כל שנה יש דיונים ,כי באמת זה מאוד מבלבל 

עוד ראיתי שלבסוף פנו לטוריסט אינפורמיישן על מנת לקבל את המידע העדכני והמלא .

הפס של- 3 ימים הוא איזורי ליונגפאו גרינדלואלד= איזור גיאוגרפי מסויים שבמקרה הזה לא כולל את טיטליס 

בד"כ בוחרים לעלות על הטיטליס או על יונגפאו .

מצרפת מהתחקיר והתובנות  שלי ב2012 - ושוב לקחת בערבון מוגבל :

חבילת 3 ימי פס לרכבות ורכבלים - גרינדלואלד

ביוני 2012 טיילנו בשוויץ והתגוררנו בגרינדלואלד במשך 5 ימים. אני מוכרחה להודות, שלמרות שקראתי הרבה שירשורים בנושא וגם נכנסתי לאתרים של "גורדון טורס" בארץ שמוכר את החבילות האלו וגם לאתרים בשוויץ וחשבתי שאני בקיאה בנושא, הסתבר לי שלא לגמרי. החלטתי לנסות ולהבהיר עד כמה שאוכל. רכשנו כרטיס ל-3 ימים שנקרא: Jungfrau Centenary Pass. עלות כרטיס למבוגר - 225 פרנק שוויצרי, לילד עד גיל 16 רוכשים כרטיס ג'וניור קארד בעלות 30 פרנק שוויצרי. בכרטיס חייבים להשתמש 3 ימים רצוף והוא כולל איזור גאוגרפי מסויים. הכרטיס שלנו כלל את:Grindelwald - Kleine Scheidegg - Lauterbrunnen Kleine Scheidegg - Jungfraujoch - Top of Europe -גרינדולד Grindelwald- Wilderswil - Schynige Platte - Grindelwald - First - Interlaken - Harder Kulm את הכרטיסים ניתן לרכוש בתחנות הרכבת וגם בטוריסט אינפורמיישן של העיירה. ההחלטה לרכוש את הכרטיסים בשוויץ נובעת מהעובדה שמזג האויר הוא שחקן ראשי בעליה לפסגות. אין טעם לעלות אם אין תנאי ראות. חשוב לציין, אי אפשר להספיק את הכל גם אם יש 3 ימים של תנאי ראות. הרכבות והרכבלים לפסגות נסגרים בסביבות 17 אחה"צ למרות שהחושך יורד ב-21.30 בעונה זו.

טובה

• אלאת
                    אלאת נערך לאחרונה על ידי

8 ימים בשוויץ

טובה וחגית המון תודה,

שאלה נוספת בבקשה,הזמנתי דירות מהארץ והמארחת כתבה לי כי היא מצרפת מס' חשבון בנק ואני צריך להעביר את מלא התשלום כבר עכשיו. 

האם כך נהוג בשוויץ? לא כך היה לי הדבר כשטיילתי באוסטריה והולנד ששם שילמתי ביום האחרון של הלינה.

בברכה

איתמר

• טובהמ

8 ימים בשוויץ

היי איתמר 

כך רשמתי בפורום לפני נסיעתי לשוויץ

"בנוסף היא רשמה שהיא שולחת לי את החוזה בדואר וני צריכה להחזיר לה בדואר עם חתימה מקורית .התשלום היא מבקשת בהעברה בנקאית.
                      הדירה ובעליה מאוד הומלצו ע"י אחד מהטיפים שהתארחו אצלהם בקיץ שעבר.
                      אני מניחה שאין מה לחשוש???!!!

וחגית ענתה :

"לגבי התשלום. אני אמרתי לבעלת הבית שהעברה בנקאית מאד יקרה אצלנו, שלחתי לה את מס' כרטיס האשראי והיא וויתרה לי. היה לי נסיון רע עם העברה בנקאית בארה"ב (לא בקטע של אמינות)- ומאז אני פשוט לא לוקחת את הדירה אם אלו תנאי התשלום, אבל אני לא חושבת שיש לך ממה לחשוש."

אז כן , כך נהוג שם ולנו לא ויתרו - הוא הסביר שכבר חווה ביטולים של הרגע האחרון והפסיד לקוחות וכסף .

דבר נוסף שהעירו את תשומת ליבי בפורום -

רצוי לבדוק בדירות הנופש אם הן מצוידיות במגבות וכלי מיטה .מייד ביקשתי פרטים והיא הגיבה שיש מגבות ומצעים אבל אין שמפו נייר טואלט ..בקיצור כל מה ששייך לדירה יש,חומרים מתכלים עלינו.וגם זה מקובל בשוויץ

טובה

• אלאת
                        אלאת נערך לאחרונה על ידי

8 ימים בשוויץ

ערב טוב,

אשמח לקבל הצעות למסלולים לשלושת הימים עם כרטיס ה PASS.

אני מבין  כי יום מלא אחד הוא טיול לפסגת היונגפראו.

איזה מסלולים מומלצים ליומיים הנותרים?

האים ניתן לוותר על הטיטליס אם חווינו את היונגפראו?

כל עצה להנות מפסגות מושלגות ולהוזיל בעלויות תתקבל בברכה .

תודה מראש

איתמר

• טובהמ

8 ימים בשוויץ

היי איתמר

אתה מבין מצויין - הטיול לפסגת היונגפראו = יום מלא

וכפי שרשמתי לך , בד"כ בוחרים לעלות על הטיטליס או על יונגפאו (גם לא נמצאים על אותו פס איזורי)

לנו יצא לנצל רק יומיים (ביום השלישי לא היו תנאי ראות ואין טעם לעלות) 

יונגפאו ולמחרת פירסט +אגם באכלפ .שתי הפסגות שונות ומאוד מומלצות 

אתה יכול להתרשם בבלוג שצרפתי לך בהודעה 3 (בתחילתו יש גם את הבלוג של חגית )

אני מאמינה שבהמשך יצטרפו  עוד "למטיילים " עם רעיונות נוספים

טובה

• ח.ג
                            ח.ג נערך לאחרונה על ידי

8 ימים בשוויץ

איפה תלונו?

אולי כבר ראית הכל בקישורים. רושמת לך לפי סדר ההעדפות שלי

1. הגעה ברכבת לוילדרסויל ומשם עליה ברכבת מיוחדת לשייניגה פלטה.

2. מגרינדלולד עליה לפירסט והליכה לבאכאלפזה. יש אפשרות לחזור לרכבל.. ויש אפשרות לרדת ברגל עד בורט כאשר צריך לקחת בחשבון שיש קטע הליכה (אחרון) לא קל בירידה ביער.

3. מגרינדלולד עליה למנליכן. הליכה רגלית נוחה למדי עד קליינה שיידג. נסיעה ברכבת לונגן. טיול בעיירה התיירותית מאוד. אפשר גם להגיע ברכבת ללאוטרברונן, להגיע למפלי טרומלבך (אם הם לא בתכנון ליום אחר. לחזור ברכבת ללינה .

אנחנו הגענו לונגן וחזרנו לגרינדלולד דרך קליינה שיידג כדי לראות שוב את הנוף בדרך זו .

מי שנוסע מאינטרלקן ברכבת רצוי שישים לב שיש קרונות נפרדים לגרינדלולד ולאוטרברונן כי מפרידים בדרך את הרכבת לשתיים.

4 מלאוטרברונן עליה בקרונית לגרוטשאלפ. אפשר להמשיך למיורן ברכבת או להמשיך ברגל.

חזרה ברכבת וברכבל. 

הכרטיס האזורי לא כולל עליה לשילטהורן. 

5. יש אפשרות לעלות באינטרלקן להרדרקולם. לא עשינו זאת.

שהינו בגרינדלולד שבוע. השתמשנו בכרטיס רק 4 ימים  הנ"ל והשתלם+ נסיעה באוטובוס לגרוסה שיידג  שאותה לא לקחתי בחשבון הכדאיות כי לא ידעתי אם הנסיעה היתה חינם בזכות כרטיס זה (לא מופיע בו) או כרטיס אורח של גרינדלולד אותו קיבלנו במלון. (עם כרטיס זה נוסעים בתוך גרינדלולד חינם. האם גם הפס נותן את אותה זכות? )

• 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון