האלפים הצרפתים - כמה שאלות.
-
שלום,
יוצאים בעוד 11 יום לאלפים הצרפתים.
אשמח לקבל תשובות ממי שכבר התנסה.
1. קראתי רבות על ייחודה של שמורת Sixt-Fer-à-Cheval.
האם ניתן להגיע לשמורה וליהנות מיופייה גם מבלי לעשות מסלולי הליכה?
ואם "חייבים", האם יש מסלול קצרצר וקל?
ולאן כדאי עוד להגיע באזור זה? אולי Semoens?
2. הבנתי שהמסלול ב gorges du fier הוא קליל.
מה לגבי gorges de la diosaz? האם גם הוא קל באותה מידה?
ואם אבחר באחד, מי עדיף?
3. האם הנסיעה ברכבת Montenvers עד לקרחון Mer de Glace מעניינת בפני עצמה, גם אם לא יורדים למערת הקרח?
משאלותיי ברור שיש פה בעיית הליכה. לצערי יש לי בעיית "רגל" שמגבילה אותי.
לא יכולה ללכת מרחקים ארוכים, לא עליות ולא בדרך שאינה חלקה (גשרי עץ זה בסדר, שביל עם אבנים הוא בעייתי.)
אשמח לכל מידע.חבצלת
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.חבצלת, תשובות אחת לאחת
סיקסט פר א שבאל - לא חייבים ללכת, אלא, מהרכב עד המקום בו רואים את המפלים, גם ישיבה במרפסת בית הקפה והתבוננות בנוף מרחיבה את הנפש. בהמשך - מפל לה רוג'ט - בקצה הכפר סיקסט פר א שבאל - CASCADE LE ROGET , מגיעים עד המפל עם הרכב ובהחלט שווה ביקור, מפל מאד מרשים. ביקור בעיירה סאמונז מובן שאפשרי.
גורג' דה פייר - קל להליכה , יפה, מוצל, אין בעייה . גורג' דה לה דיאוסאג' - עלייה , לא מאד קשה, אבל עלייה במעלה הנהר - וצריך כמובן לחזור, מבחינת יפי המקום , לדעתי, גורג' דה פייר יותר מעניין. לא רחוק מגורג' דיאוסאג' - LAC VERT - האגם הירוק - מגיעים עם הרכב עד האגם - מקום חמוד , פינה מוצלת ונעימה מאד. אם יש זמן - ממליצה.
הנסיעה לים הקרח ברכבת - נוף יפה, אבל נוף יפה יהיה לך לאורך כל הדרך, המקום לא מאד מרשים ואצלי נרשם כאכזבה ... נדמה לי שהרכבל למערת הקרח סגור. לדעתי - אפשר לוותר, בפרט השנה שנחשבה באלפים כשנה "שחונה" לא ירד הרבה שלג.
הייתי שם לפני שלושה שבועות.
טיול נעים.
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.היי חבצלת,
לנו כרטיס נסיעה ברכבת האדומה Montenvers היתה כלולה בכרטיס עליה למון בלאן,כך שניצלנו ללא שאלות. דווקא נהנינו מנסיעה והנופים.לא ירדנו למערת הקרח כי היתה עדיין סגורה. סתם עשינו סיבוב,קצת נופים וצילומים וחזרנו לשמוני.בדיעבד הייתי נשארת על המרפסת של המלון ההיסוטרי ממול,מול הנוף המדהים.,אבל זה מצריך הליכה הלוך חזור,אולי פחות מתאים לכם.
קניון השטן,קשה הרבה יוצר להליכה.הירידה ובולי עץ שמתפקדים כמדרגות לא קלים.בקניון עצמו ירידה לפעמים תלולה על מדרגות ברזל.גשרונים בסדר.
בקניון השטן,לחברה שלי גם בעיה ברגל,היה קשה.
ביקרנו גם בשני הקניונים הנוספים.gorges du fier נעים יותר.gorges de la diosaz לא קשה במיוחד.
ללא קשר לקניונים ולא זוכרת את המסלול שלכם,מאוד אהבנו את עיירת שאנז וגם את הטירות כמובן.ניתן לסייר סיבן בכיי,לנוח...הנוף מקסים.
כרגע משום מה לא יכולה לצרף תמונה...
אמה
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.אגב,למי שלא רוצה,יש אפשרות להישאר בטבע ולהמתין.יש ספסלים.בעלי לא עשה את הקניונים מסיבה אחרת,הגשרים התלויים.בכולם המתין לנו וטייל עד הכניסה,לא שילם כרטיס גם.
אמה
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.היי,
יכול לענות רק לגבי המונטנוורס... המקום מקסים גם בלי לרדת, רק שימו לב לעלות רק כשאין עננות כי אחרת אין טעם.
ד"א אם את יכולה לרדת מספר מדרגות אז אפשר להגיע לרכבל שלוקח למטה למערה, שזה גם נחמד בלי ללכת את כל הדרך עד למערות.
גם הנסיעה ברכבת נחמדה ביותר.
תהנו, המקום מקסים מקסים.
אני יכול לתת המלצה לא קשורה לשאלות שלך.
מסלול נסיעה מטריף שעשינו מהצד האיטלקי, עולים לאט לאט למעבר סן ברנרד הקטן, עם מלא מקומות יפים בדרך, ואח"כ עוברים את המעבר ויורדים לצד הצרפתי עם עוד מקומות מדהימים בדרך.
שימו לב לשני דברים - המסלול ארוך מאוד, ולכן מומלץ להקדיש לו יום שלם. ודבר שני הנהיגה שם מעט מלחיצה.
תחשבו על זה.
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.תודה לכם על תשובותיכם הזריזות. עזרתם לי מאוד.
יש להניח שאחזור עם עוד שאלות...
kodon1, לא הצלחתי למצוא את סן ברנרד הקטן על המפה, אלא רק את הגדול, בין איטליה לשוויץ. יש לך נקודות ציון ברורות?
אשמח לבדוק את האפשרות.
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.https://www.google.com/maps/dir/Courmayeur+AO,+Italy/Chamoni x,+France/La+Thuile+AO,+Italy/Little+St+Bernard+Pass/@45.802 0205,6.7823874,11z/data=!3m1!4b1!4m26!4m25!1m5!1m1!1s0x47894 7729b2f6723:0xff6888e61dfb8dea!2m2!1d6.9689626!2d45.7969221! 1m5!1m1!1s0x47894c062dfe2ee7:0x408ab2ae4baa380!2m2!1d6.86943 3!2d45.923697!1m5!1m1!1s0x4789406b0d280e59:0x784f4122d4503c6 6!2m2!1d6.9486863!2d45.7168525!1m5!1m1!1s0x47896a17735e3631: 0x751f1ac32f22922a!2m2!1d6.8833803!2d45.6797428!3e0
בבקשה מפה משאמוני עד סאן ברנארד הקטן, משם ממשיכים בדרכי ההרים חזרה לשאמוני.
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.מצטערת , המפה לא עוברת בשלמותה,
תכנסי למפות גוגל , תכניסי את שאמוני , קורמאייר - COURMAYEUR, לה טוויל - LA THUILE, וסאן ברנארד קטן - LITTLE SAINT BERNARD PASS, משם תכתבי HAUTELUCE, ובהמשך MEGEVE ובחזרה לשאמוני.
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.חבצלת,תראי כאן על המפה.
תכננו קודם כך את הדרך משמוני לטלואר.לבסוף בילינו יומיים ולילה אחד בעיית קוגנה,אז עברנו דרך המנהרה,קיצר את הדרך.בחזור עברהו את עיירת מג'ב.
הבנו שמעבר מאוד מרשים גם אם תלול.
אמה
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.r.o. ואמה, תודה על פירוט המפות.
גיליתי שבתכנון שלנו ממש התקרבנו למעבר ההרים מבלי לדעת על קיומו. בעצם הגענו עד Maurice Bourg-Saint . (לפי התכנון: יציאה מאנסי, דרך מאגר רוזלנד).
ברור שכעת נמשיך עד למעבר LITTLE SAINT BERNARD.
או שנשנה כיוון וניסע מכיוון שאמוני (הלינה שלנו מתחלקת בין שאמוני לאנסי).
שאלה: האם יש משמעות מאיזה כיוון באים? האם כדאי מכיוון אנסי (מצרפת לאיטליה) או מכיוון שאמוני (מאיטליה לצרפת?איכשהו הכביש המפותל כל כך נראה יותר מפחיד בירידה!!!האמנם?
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.התגובה הקודמת (של YOSSISW) היא בעצם שלי (חבצלת, hos62).
בטעות נרשמה על שם בעלי.

-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.לא נסענו עליו,פחדנו שיאריך זמן נסיעה.גם לא הספקנו את הקניון ע' שמוני ומוזיאון קריסטלים שרצינו לראות.לכן מעמק אאוסטה חזרנו לשמוני להשלמות,משם למג'ב שהיתה ישנונית וחצי סגורה(מקום שיש לי בעיה בו עם קפה..מייד מקבל ציון נמוך
)נסי לטייל על המפה ולהתקדם בעזרת חצים,לראות איך נראה.נחמד,בכול מקרה.
אמה
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.היי חבצלת,
שבנו אתמול מהאלפים הצרפתיים.נהננו מאוד מאוד..
לגבי שאלתך על הקניונים-גם אצלנו שניים מתוך ארבעת המשתתפים סובלים מבעיות גב שמקשות על ההליכה אך עמדו בכבוד במשימות.
בקניון דו פייר ההליכה קלה עד מאוד ונעימה.גם בקניון דיוסאז ההליכה לא קשה במיוחד אך יש קצת עליות.
לגבי העליה ברכבת האדומה-נכון יש נופים אך לא אחרים מאלה שראית למטה ובדרך.אם אתם עם הילדים אולי יהנו מהנסיעה ברכבת קטנה המטפסת למעלה.
אין לי תשובה אפילו לעצמי אך פתאום מצאנו את עצמנו יורדים במדרגות לכיוון מערת הקרח.
יורדים ואחכ עולים 420 מדרגות לכל צד והתוצאה-מאכזבת.
לא ראיתי שיש אפשרות לרדת ברכבל לשם.
בשבילי זו היתה איזו סגירת מעגל כי ביקרתי במערה בהיותי בת 17 ומאז עברו המון שנים.לא זכור לי שירדנו במדרגות כה רבות.המערה היתה הרבה יותר אטרקטיבית.
בטוחה שתהנו מהאיזור.מקסים,מקסים,מקסים.
דבורה
-
האלפים הצרפתים - כמה שאלות.היי דבורה,
עקבתי אחר הכנותייך לטיול וחיכיתי לשובך. ברוכה הבאה !
תודה על התייחסותך לשאלותיי.
האם עדיף לעלות ל brevent, על פני עליה ברכבת Montenvers?
אני מקווה שתעלי פה רשמים יותר מפורטים עוד לפני שאנחנו יוצאים (הפעם בלי הילדים).