כרטיס זלצבורג
-
היי, אשמח לקבל פרטים לגבי כרטיס זלצבורג לנד. הבנתי שאפשר להזמין חוברת הביתה ( באנגלית) הכוללת את כל האטרקציות המשתתפות בכרטיס אבל לא הצלחתי למצוא קישור להזמנה, אשמח לעזרה בנושא.
כרטיס צלצבורג לנד וכרטיס זלצבורג הם שונים?
-
כרטיס זלצבורגכרטיס זלצבורג וכרטיס זלצבורג לנד הם שני כרטיסים שונים. ביחד עם זאת כרטיס זלצבורג לנד מקנה יום אחד(24 שעות) בכל אתרי העיר זלצבורג בחינם. הספירה מתחילה עם השימוש באטרקציה הראשונה של העיר זלצבורג.
ניתן לרכוש את הכרטיס ל 6 ימים או 12 ימים. רוב המטיילים מעדיפים 6 ימים. עלותו 59 יורו למבוגר וצי מחיר לילד. מילד שלישי בחינם.
הכרטיס מאד כדאי וחוסך מאות יורו (מניסיון).
ניתן לרכוש באינטרנט ולקבל בדואר וניתן לרכוש במקום עצמו. רשימת מרכזי המכירה נמצאת באתר האינטרנט של הכרטיס ושם גם ניתן לראות את כל 190 האטרקציות.
כמובן שניתן גם להזמין בדואר את החוברת בחינם.
אטרקציות לדוגמא: כמעט כל הרכבלים גם הכי יקרים כמו בעמק שטובכטל(24 יורו לכרטיס).
בריכות שחייה כולל מקורות ויקרות - 4 שעות בחינם עם הכרטיס. קניוני טבע, מצודות, מוזיאונים ועוד.אתר האינטרנט של הכרטיס:
WWW.SALZBURGERLANDCARD.COM/ENGLISH -
כרטיס זלצבורגהאם אפשר להשתמש עם הכרטיס לאותו אתר (למשל מגלשת הרים) יותר מפעם אחת ביום? או פעם אחת בכל יום? או פעם אחת וזהו?
-
כרטיס זלצבורגסיגונוי, אין תשובה אחת לשאלתך, משום שלכל אתר יש את הכללים שלו לגבי ההטבה שהכרטיס מקנה בו. בחוברת הכרטיס (אותה ניתן לקבל בדואר גם בלי לרכוש את הכרטיס) הכל מפורט.
כמה דוגמאות: במגלשות אבטנאו הכרטיס מקנה גלישה אחת חינם, במרחצאות באד הופגשטיין כניסה אחת ל-4 שעות. בגאסטיין יש שני רכבלים שנמצאים במרחק כמה ק"מ זה מזה (אחד מהם מוביל לגשר התלוי והשני לאטרקציות קרטינגים וסקוטרים) - שניהם כלולים בכרטיס אבל תצטרכי לבחור אחד מהם - הכרטיס לא יכסה את שניהם. יש אתרים (מכרות נחושת וכיו"ב) שהכניסה אליהם עם הכרטיס חופשית כמה פעמים שרוצים (אבל מי ירצה יותר מפעם אחת?). ויש כאלה שהכרטיס מקנה בהם רק הנחה זניחה (הגרוסגלוקנר).
-
כרטיס זלצבורגלגבי הדוגמה הספציפית ב Bad Gastein. אם תמצאו את עצמכם מתלבטים בין רכבל האטרקציות לבין רכבל הגשר התלוי, הרשו לי להזכיר שליד Schladming ישנו גשר תלוי חדש ומדרגות לשומקום. אטרקציה מקבילה אך כנראה שווה יותר.
-
כרטיס זלצבורגשמוליקיפוד, אתה צודק, ואף עשיתי עבודת דוקטורט השוואתית קטנה בין שני המקומות
, מכיוון שבשניהם יש גם גשר תלוי וגם קרטינגים. כן, אשכרה הכנתי טבלה... למה גאסטיין (כנראה, החלטה תתקבל ברגע האמת בשטח) ניצח?1. בעיקר עלות - בשמאלדינג הכל יקר מאוד, ושום דבר לא כלול בכרטיס
2. נסיעת הקרטינגים בשמאלדינג הרבה יותר קצרה (15-20 דקות בהשוואה ל-40 בגאסטיין) - ובגאסטיין ניתן לבחור גם סקוטרים במקום קארטינגים - שהבעל והבת הבכורה מעדיפים (הם גם זולים יותר אבל זה לא שיקול) - עדיין על המשפחה עושה את הטיול ביחד - כל אחד בכל המועדף עליו.
3. בשמאלדינג גם יש ארמון קרח, שזה מצד אחד יתרון, אבל מצד שני נראה פחות שווה ממערת הקרח בדאכשטיין, כך שאם יהיה לנו יום אחר בדאכשטיין (עם תצפית 5 האצבעות, שנראית דומה הן מבחינת האטרקציה והן מבחינת מיקום גיאוגרפי ונוף לגשר לשומקום), אין טעם להוציא הון, וגם נראה לי מגוון ונכון יותר - להעביר את יום הגשר תלוי-קרטינגים בגאסטיין.
אבל כאמור - החלטה תתקבל במקום. בכל אופן תודה על הטיפ ועל ההזדמנות לחלוק עוד מידע...
-
כרטיס זלצבורגנו?
אז אטרקציות עם עליה ברכבל בחינם ב Bad Gastein, בשילוב דברים אחרים באזור וגשר תלוי ב Schladming בתוספת דברים אחרים באזור שם ביום אחר.
אולי הלינקים הבאים יעזרו להחלטה ( לא שאני החלטתי - יש לי עד אוגוסט

http://www.mako.co.il/travel-world/magazine-attractions/Arti cle-
-
כרטיס זלצבורגהתלבטויות, התלבטויות.....

כל יום אני מגלה משהו חדש (לא נעים לי להודות כמה חודשים אני כבר "על" הטיול הזה, אבל ההודעות שלי בפורום יסגירו...). למשל... הידעתם כי בגולינג יש לא רק מפלים, אלא גם "שועל מעופף" (מסתבר שבאוסטריה זה שם קוד לאומגה) מעל נהר ועוד שלל הרפתקאות מזילות-ריר באיזור יפהפה?
העיקר שכל המידע בידינו (ובראשנו) כך שכשנהיה במקום נקבל כבר החלטה לפי מזג האויר, החשק, הכוח, התקציב וכל שיקול רלוונטי אחר..
שוב תודה על המידע

-
כרטיס זלצבורגאכן הרבה אפשרויות וכל נבירה מעלה עוד אפשרויות...
אפשר קישור לאומגות בגולינג?
תודה,
רותי.
-
כרטיס זלצבורגגם אני לא שמעתי על השועל המעופף בגולינג
אבל כן קראתי על אומגות מעלפות ב GROMBING
http://www.zipline.at/en/projekt/luftlinie.php
שלא מתאים לנו מבחינת הגילאים
לגבי המדרגות לשום מקום, גם נראה לי מהמם, אבל העלות היא יקרה מאוד, אין כרטיס משפחתי, ולכן, השילוב של מערת הקח ותצפית חמש האצבעות נראית לי עדיפה.
אגב נוספה שם אטרקציה חדשה בשם תצפית הכריש:
The Dachstein shark on the Heilbronn circular trail
-
כרטיס זלצבורג -
כרטיס זלצבורגסקינמון, באניף, לא רחוק מזלצבורג, יש עוד פארק חבלים ובו אומגה "רגועה" יותר מזו האקסטרימית של גרובמינג, והיא מעל אגם:
~~http://www.kletterpark-salzburg.at/en/
הפארק הזה נראה חמוד ומוצל, והוא זול יותר מזה של גרובמינג אם מגיעים בין 10 ל-11 - שכן אז מבוגרים משלמים מחיר של כרטיס ילד. אצלנו זה חסכון משמעותי כי הילדה שלנו (כן, לדעתי 16 זה עדיין ילדה, לא משנה מה יגידו באוסטריה!) משלמת כבר כרטיסי מבוגר באוסטריה...
-
כרטיס זלצבורגיש בעיה עם הקישור - פשוט לכי לאתר הבית של גולינג (חפשי בגוגל - Golling). באתר הבית כבר תראי תמונה של ילדה על אומגה...
-
כרטיס זלצבורגבוקר טוב,
הגעתי לקישור, תודה.
נראה הכי מקסים בעיקר בגלל הנחל.
נראה לך שצריך להזמין מקום מראש? לפי הבנתי הם יוצאים רק פעמיים ביום...
-
כרטיס זלצבורגהי רותי,
אין לי מושג, והאמת שאצלנו הדבר הזה הוא רק בגדר "רזרבה" כי כבר מזמן נגמרו לי הימים לכל מה שאני רוצה לעשות...
. מה שבטוח - כאשר מדובר במשהו שיש לו שעות פעילות מסויימות, כמו הסיור המאורגן שלהם - בכל מקרה הייתי מתקשרת למקום לפני שמתחילים לסוע לשם כדי לברר את כל הפרטים. -
כרטיס זלצבורגבחוברת של כרטיס זלצבורגלנד מצויין ליד כל אטרקציה המחיר ביורו וכן בחלק מצויין גם זמן כניסה כלשהו.
השאלה שלי זה האם המחיר שמצויין זה הסכום שיש לשלם ללא הכרטיס לאטרקציה ? יחד עם הכרטיס כל הכניסות בחינם?
לפי מה שהבנתי יש זמן מוגבל לכל אטרקציה ,אם רוצים מעבר צריך לשלם ?
תודה לכל העונים

-
כרטיס זלצבורגהי טלי,
כן, המחירים שכתובים שם הם מחירי כניסה ללא הכרטיס.
ליד זה כתוב גם מה הכרטיס נותן לך - כניסה חופשית חד-פעמית - one free admission, (ראי למשל קניון ליכטנשטיין בעמ' 54 בחוברת), או כניסה חופשית בלתי-מוגבלת - unlimited free admission (ראי את קניון לאמר באותו עמוד).
יש עוד מגבלות כאלה ואחרות - למשל בבאולינג בגאסטיין יש משחק אחד חינם על בסיס מקום פנוי בלבד, יש בגאסטיין שני רכבלים שכלולים בכרטיס אבל ניתן לבחור רק אחד מהם, וכו'.
בקיצור - לכל מקום ההטבה שלו, ואם את לא בטוחה שהבנת את תנאי ההטבה לגבי מקום מסויים, עדיף תמיד להתקשר למקום או לשלוח מייל (הפרטים בחוברת) ולברר.
-
כרטיס זלצבורגאוקיי , תודה !
יותר ברור עכשיו