חודש ימים בארה"ב - עיצות
-
אז אני ואבא שלי מתכננים את הטיול לארה"ב (למרות שעדיין לא קיבלנו ויזה חח אבל אופטימיים)
ובכ"ז רציתי לקבל חוות דעת מהמנוסים כאן לגבי עד כמה התוכנית שלנו ריאלית..
התכנון הוא כמובן לנחות בניו יורק, לשהות שם במשך כ-7 ימים ולטייל בכל האטרקציות המרכזיות (טיימס סקאור, פסל החירות, סנטרל פארק, ברודווי..). אולי גם להקדיש יום שלם לנסיעה למפלי הניאגרה.
מניו יורק לטוס ללאס וגאס, לשהות שם במשך יומיים, ללכת להופעה ולטייל במלונות,בתי קזינו וכל מיני אטרקציות למיניהן.
משם להשכיר רכב ולנסוע ללוס אנג'לס הקרובה, לטייל שם גם במשך כ-7 ימים (שדרות הוליווד, בברלי הילס, אולפני יוניברסל ודיסני וכל מיני דברים שנמצא)...
ואז יישארו לנו שבועיים בערך להיות עם הרכב ולחרוש את כל אמריקה.. וכאן הטיול נהיה הרבה יותר ספונטני:
חשבנו לנסוע מלוס אנג'לס למקסיקו סיטי, שזה יומיים נסיעה עם עצירות, לטייל בעיר יומיים בערך, ומשם לנסוע עעעעעעד מיאמי-פלורידה-אורלנדו (כן, אני יודע שזה נסיעה ארוכה, אבל חוויה לא?), לפי גוגל MAPS זה בערך 32 שעות נסיעה רצופה, כנראה ייקח לנו יומיים וחצי נסיעה כשבדרך נעצור ונטייל בכל מיני מקומות אז זה בעצם 4-5 ימים..
בפלורידה יש לנו משפחה, נשהה שם גם במשך יומיים שלושה, אולי נלך לדיסנילנד באורלנדו, ומשם ניסע בחזרה לניו יורק כשנעבור בוושינגטון וכל מיני מקומות שניתקל בדרך ואם יהיה זמן. כל זה גג שבועיים-שבועיים וחצי
נשמע ריאלי או שלא יעבוד? נסיעה כזו ארוכה תהיה יקרה מדי?
אגב אנחנו לא מתכננים לישון בבתי מלון, במקרה הכי גרוע נישן ברכב / בחוץ עם אוהל וסק"ש, או במוטלים זולים שנמצא בדרך...
אשמח לקבל חוות דעת ורעיונות לשיפור
-
חודש ימים בארה"ב - עיצותמקסיקו סיטי זה במקסיקו, כן? אני מניח שהתכוונת למדינת ניו-מקסיקו. בכל מקרה, אתה בכלל לא בכיוון. המסלול שלך עם הרכב בין וגאס לניו יורק דרך ל.א ומיאמי הוא בסביבות ה 7000 ק"מ, שזה בכיף מעל 75 שעות נסיעה (לא כולל עצירות בנקודות עניין). יוצא שתבלה חצי מהטיול בנהיגה. לגמרי לא מציאותי. אגב, אם אתה עוד לא בן 25, אז רק אבא שלך יוכל לנהוג אלא אם תשלם הון בשביל שגם אתה תוכל לנהוג.
אתם צריכים להחליט באיזה איזור אתם מתמקדים.. יש אנשים שעושים את המסלול שתיארת גם ב3 חודשים. מה מעניין אתכם? טיול עירוני? טבע? לפי זה אפשר להחליט באיזה איזורים להתמקד.
לפי מה שאני מבין, יש לכם חודש סה"כ לטייל. אני הייתי מתמקד בשני איזורים - איזור ניו יורק ואיזור דרום מערב ארה"ב, אבל אני מבין שאתם רוצים לבקר משפחה בפלורידה, אז אפשר לעשות 5-7 ימים באיזור ניו יורק, 3-5 ימים בפלורידה ועוד כ-20 ימים בדרום מערב (סאן פרנסיסקו, לוס אנג'לס, וגאס והפארקים שנמצאים בסביבה כמו יוסמיטי, הגראנד קניון, ציון וברייס). את המעבר בין האיזורים לעשות בטיסות פנים (ניו יורק - פלורידה - קליפורניה/לאס וגאס).
בקיצור, לפי אופי הטיול ותחומי העניין שלכם ניתן יהיה להמליץ על מסלול יותר ממוקד.
-
חודש ימים בארה"ב - עיצותמקסיקו סיטי אכן במקסיקו ואי אפשר לקחת רכב שכור מארה"ב למקסיקו. בנוסף, עם ענייני הויזה בגילך, לא הייתי בונה על יציאה מארה"ב וחזרה אליה במהלך הטיול הזה. יכול מאד להיות שיתנו לך ויזה לכניסה חד-פעמית.
הערות לתכנית, גם בלי מקסיקו סיטי -
1. אין שום חובה לבקר בניו יורק או לנחות בה
אפשר לטייל יופי של טיול גם בלי ניו יורק. לא שיש בה פסול, אבל ציינת "כמובן" אז חשבתי להבהיר. אל תניח מראש שאתה חייב שום דבר, וגם אל תניח מראש שבטיול הזה תראה את כל ארה"ב. תאמין לי, במשך למעלה מעשרה חודשים כבר טיילנו בארה"ב וממש לא מיצינו (אפילו עדיין לא היינו בפלורידה למשל). זו הזדמנות טוב להפנות אותך לפוסט שכתבתי בנושא טעויות אופייניות לתכנון טיול ראשון בארה"ב. 2. מפלי הניאגרה זה לא טיול של יום שלם מניו יורק, אלא של שלושה ימים לפחות. יש לך נסיעה ארוכה מאד של יום אחד לפחות (רבים מחלקים אותה ליומיים), יום ביקור במפלים ועוד יום נסיעה בחזרה לניו יורק.
ימי טיסת פנים נספרים כימים מלאים בטיול. ההגעה לשדה תעופה, עלייה לטיסה, הגעה לשדה בנמל אחר (שלא לדבר על טיסה ארוכה בין ניו יורק לוגאס). שבוע בניו יורק + מפלי הניאגרה + טיסה לוגאס + יומיים בוגאס + שבוע בלוס אנג'לס, רק זה היה יוצא לך שלושה שבועות ולא שבועיים. זה לא קריטי, כי זה לא המסלול שתעשה

בלוס אנג'לס אין מה לשבת שבוע. נניח יום אחד של טיול תיירותי באתרים העיקריים: שדרת הכוכבים, סנטה מוניקה ובברלי הילס ועוד יום ביוניברסל סטודיוס או דיסנילנד. אם תרצו שני פארקים, אז שלושה ימים. אלא אם כן אתם מתכוונים לחרוש שם מוזיאוני אומנות וכד', רוב המטיילים לא נשארים בלוס אנג'לס, כשיש מקומות נפלאים אחרים לטייל בהם בדרום-מערב (סן דייגו? סן פרנסיסקו? כביש 1? יוסמיטי? סקויה אנד קינגס? הגרנד קניון?)
נסיעה מלוס אנג'לס, גם לא דרך מקסיקו סיטי, עד פלורידה, תיקח לך שבוע לפחות. 35 שעות בגוגל מפס זה מינימום 40 שעות בפועל על הכביש. בדרך יש שלל מקומות ששווה לטייל בהם אם כבר מגיעים עד שם, אבל תאמין לי (ועשיתי קוסט טו קוסט כבר ארבע פעמים) שהרבה עצירות תיירותיות לא תספיק לעשות גם בשבוע. לפי התכנון המקורי שלך, תגיע לפלורידה ותטוס משם לישראל. קח בחשבון ששכירת רכב בנקודה אחת והחזרתו בנקודה אחרת כרוכה הרבה פעמים בתשלום קנס על החזרה בלוקיישן אחר. התשלום מחושב לרוב ע"פ המרחק ובקוסט טו קוסט זה יצא לך קנס של $500-$1000 דולר.
בסיכומו של דבר, בחודש אתם יכולים לעשות טיול יפה שיכלול את דרום-מערב ארה"ב + כמה ימים בניו יורק. המסלול הקלאסי מתואר כאן, עם הרחבות. אם תוריד את ההרחבות, תוכל להקדיש 5-6 ימים לניו יורק. לחלופין, באיזור ניו יורק, להרחיב ליומיים-שלושה בוושינגטון די.סי. או בבוסטון.
מתקנת: אני רואה עכשיו את עניין המשפחה בפלורידה. אם כך, ההמלצה היא לשלושה שבועות בדרום-מערב לפי המסלול שבקישור + שבוע בפלורידה ואת ניו יורק תשאירו לפעם אחרת.אם חשקה נפשך בקוסט טו קוסט, תצטרך להחליט אם אתה עושה אותו מעגלי, מה שלא יותיר לך הרבה זמן לטייל בחופים עצמם (שם מרוכזים רוב האתרים שתיירים מגיעים אליהם), או לעשות קווי ואז תשלם קנס החזרה באחד הצדדים. במקרה כזה, לא בטוח שהנתיב האידיאלי הוא הדרומי דווקא, אבל זה כבר תלוי בעונה בה תסעו.
הערה לגבי הלינה: ברמה העקרונית, אסור סתם לחנות ולעשות קמפינג איפה שרוצים. צריך למצוא איזור מתאים לקמפינג, לרוב בתוך פארק טבע ולרוב זה בתשלום. הרי גם תרצו להתקלח ולהתארגן, כך שאלו תנאים די מינימליים גם ככה. חדר במוטל יעלה לכם $60-$100 לזוג. מחוץ לערים, אפשר למצוא מוטלים ב$50-$70 לזוג ללילה. בתוך הערים, הלינה יקרה הרבה יותר. במנהטן, קשה לי להאמין שתמצאו משהו בפחות מ-$150-200 ללילה (וגם מסביב למנהטן, בברוקלין למשל, לא זול מאד). אם אתם דחוקים בתקציב, יכול להיות שעדיף לוותר על ניו יורק בסיבוב הזה, או מקסימום לבלות בה יום או יומיים.
-
חודש ימים בארה"ב - עיצותאגב, זה בסדר גמור להגיע לראיון בשגרירות עם תכנית טיול. הם שואלים על זה לפעמים. רק שים לב שהתכנית צריכה להיות ריאלית
(בשביל זה אנחנו פה לעזור).