ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

תקציב רואד טריפ לחודשיים

פורום צפון אמריקה
    6
    14
    2575
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ?
      משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

היי,

אני וחבר מתכוונים לטוס לארה"ב בשנה הבאה לרואד טריפ,בו נטייל בעיקר בפארקים לאומיים,ואטרקציות אחרות, גילאים 25-26

תאריך הטיול- אוגוסט 15,לא לפני בגלל בעיית הגיל(אהיה בן 25 באוג' 15 ועלויות השכרת הרכב ירדו משמעותית)

הכוונה שלנו היא להשכיר רכב וללון במוטלים בצדי הדרכים,וכאשר נהיה בפארקים לאומיים,נלון מס' פעמים גם בפארק עצמו בקמפגראונד(אוהל)...

השאלה שלי היא מהו תקציב שפוי ונורמלי לטיול כזה,במידה ואנחנו לא בזבזנים גדולים,אבל כן נרצה לפנק את עצמנו פה ושם בדיינרים,מסעדות יחסית זולות של מזון מהיר,אטרקציות כאלו ואחרות כמו פארקי מים,ראפטינג וכו'...

ההערכה שלי היא באיזור ה27-28 אלף כולל טיסה,השכרת רכב,דלק,מוטלים,אוכל,אטרקציות למיניהן.מה אתם אומרים?

תודה רבה על העזרה...

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

תקציב רואד טריפ לחודשיים

מחיר ליחיד או לזוג?

מאד תלוי לאן בדיוק תסעו ומה תעשו, אבל באופן כללי:

כל החישובים לזוג:

טיסה - אוגוסט מעבר לפינה ויקר. כולל טיסות פנים אני מניח שלא תרדו מתחת ל-1300 דולר לאדם אן 2600 דולר לזוג. ויכול לעלות גם הרבה יותר.

הוצאות כלליות - ציוד, ביטוח, 2 כרטיסי סים וכו' - סדר גודל של 2000 ש"ח לשניכם, תלוי מה בדיוק צריך (רק הביטוח למשל זה למעלה מ-500 ש"ח)

רכב שכור - תלוי מאד איפה תהיו, האם ההשכרה מעגלית וכו'. אבל אני מניח שלא

תרדו מתחת ל-40 דולר ליום להשכרת רכב, 20 דולר לדלק, ובהתאם לאופי הטיול קצת כבישי אגרה, קצת חניה וכו'. נניח שהכל ביחד סדר גודל של 54 דולר ליום בממוצע.

מוטל ברמה לא גבוה מחוץ לעיר מתחיל ב-50 דולר ליום. באיזורים מסויימים אפשר להגיע בקלות גם ל-100 (למשל צפון מזרח, אתרי תיירות וכו'). אני מתעלם לצורך העיניין באוהלים בהנחה שזה חלק קטן מהימים. נניח 60 דולר בממוצע. תביאו בחשבון שזה נכון מחות לעיר. ימים עירוניים מקפיצים את התקציב. לא רק מנהטן שבה קשה לרדת מתחת ל-200 דולר, אבל גם בערים אחרות תאלצו להגיע ל-100 דולר בקירוב.

אוכל - ברור שאפשר לאכול רק מהסופר, אבל אני מניח שאם כן תשלבו קצת מסעדות, מקדונלדס וכו' - 50 דולר ליום לזוג נשמע התחלה סבירה. השונות פה בין אנשים שונים הוא גבוהה מאד.

אטרקציות ואתרים - אםתתמקדו באתרי טבע זה יכול להיות סכום זניח כמו 80 דולר לכל התקופה (לאתרים פדרליים). אבל השאלה היא האם באמת תסתפקו רק באתרים כאלה. אבל אם תשלבו גם אתרים נוספים, מוזיאון, דיסני וכו' המחירים יעלו בהרבה. זה לא רק מוזיאון אומנות. גם סיור למשל במפעל של הארלי דיוודסון זה 34 דולר לאדם. זה כמובן סתם דוגמא ויש עוד הרבה כאלה. אם תבחרו דיסני או סיקספלגס זה 40-100 דולר ליום. ואם תבחרו בסיור ג'יפים, כדור פורח - השמיים הם הגבול. גם אם תנסו על הדרך לתפוס הופעה טובה המחירים יכולים להיות יותר גבוהים בהרבה.\

כך שטווח המחירים מתחיל ב-200 דולר ליום לזוג, ויכול לעלות בקלות ל-400 ויותר.

בחושדיים מדובר על 12-20 אלף דולר. אם נצרך את הטיסות והכללי אז התקציב הוא 15-30 אלף דולר כלומר 50-100 אש"ח לשניכם

בהנחה שהסכום שהזכרת הוא לאדם אז יש סיכוי, אבל תאלצו להשאר בקצה התחתון של רמת הטיול ולספור כל דולר.

• israelimom
          israelimom נערך לאחרונה על ידי

תקציב רואד טריפ לחודשיים

הצעות להוזלה - 

אם אתם מתכוונים להיות כל הזמן ביחד, לא חייבים סים לטלפון. אפשר להיות בקשר עם הבית גם רק ממקומות עם וויפיי. 

רכב, בהרכב של שני צעירים, לגמרי אפשר לשכור רכב זול יותר, בפרט אם תתחילו בנקודה יותר זולה (בפלורידה או במערב). אין סיבה לקחת יותר מפורד פוקוס ב-$30 ליום או אפילו רכב זול יותר קצת. תתמקחו על המחירים כי אתם לוקחים רכב לשכירות ארוכה, ותבנו מסלול מעגלי או לפחות כזה שאין בו קנס החזרה (למשל בין קליפורניה ונבאדה אין).

לינה - אם מתאים לכם גם להתחבר עם צעירים מקומיים ולהכיר יותר מקרוב את התרבות, ממליצה לשלב קאוץ' סרפינג. זה לא מתאים לכל אחד, אבל למי שכן, זה גם יחסוך בעלויות. עוד על קאוץ' סרפינג.

אני מניחה אגב שהטיול שלכם יהיה במערב, כי ציינתם דגש על פארקים לאומיים. חודשיים זה מצוין, אבל תצטרכו להיות ממוקדים יחסית, כי זה לא הרבה ביחס למה שיש לעשות ולראות.

• ?

תקציב רואד טריפ לחודשיים

תודה רבה לכם על התשובות.

התקציב הוא 27-8 לאדם,ויכול להיות שאם יחסר נוריד את המשך הטיול בהתאם.

שאלות:

אם אין לי רכב כאן בישראל משמע אין לי ביטוח זה אומר שאשלם משמעותית יותר גבוה נכון?אם כן,כמה?

במידה ונתחיל את הטיול מהמערב,האם זה באמת יוזיל משמעותית את עלויות ההשכרה,שכן הטיסה יקרה יותר לא?

אנחנו רוצים לטייל גם במזרח,במערב יש את ילוסטון 4-5 ימים,גרנד טטון,גליישר,רוקי מאונטיין,קרייטר לייק,במעבר חד וגאס,קליפורניה,סאן פרנסיסקו שמעתי גם שנחמדה...אמנם במזרח אנחנו לא בקיאים כ"כ,אבל רוצים לבקר בנ"י,אטלנטה... אז מה אתם אומרים? מסלול מעגלי,או נק' התחלה וסוף שונות,וכמה זה יקפיץ את המחיר?

תודה רבה

• SJM
              SJM נערך לאחרונה על ידי

תקציב רואד טריפ לחודשיים

לא תשלם יותר, אתה לא צריך ביטוח בארץ בשביל לשכור רכב בחו"ל.. העיקר שאתה עובר את גיל 25.

טיסות פנים בארה"ב זה דבר זול יחסית.. אני די בטוח שטיסה תהיה זולה יותר מהקנס שתקבל אם תיקח את הרכב בניו יורק ותחזיר בקליפורניה למשל. שמישהו יתקן אותי אם אני טועה.

אני חושב שבתקופה של חודשיים עדיף לכם לפצל את שכירת הרכב לסיבוב במערב וסיבוב במזרח. למשל לשכור בקליפורניה ולנסוע למעלה על החוף עד וושינגטון ומשם לגלשייר ואז דרומה לילוסטון, קולורדו, יוטה ולסיים בוגאס (לא יהיה קנס בכלל), ואחרי זה לטוס לחוף המזרחי ולשכור רכב לסיבוב המזרחי.

• israelimom

תקציב רואד טריפ לחודשיים

אפשר לפצל לשני טיולים, במזרח ובמערב. אפשר, לטעמי, גם להתמקד רק בצד אחד, כשההעדפה שלי היא בפירוש למערב, מבחינת הדרמה של הנופים. תאמין לי שאפשר גם שנה לטייל רק במערב ולא למצות. 

מקומות שלא ציינת במערב ושלעניות דעתי עולים ביופים על כל מה שראיתי במזרח:

פארק אולימפיק במדינת וושינגטון

איזור מואב ביוטה

זאיון וברייס

הגרנד קניון

יוסמיטי

מערות קרלסבד (דרום ניו מקסיקו)

הרדוודס של צפון קליפורניה

הרי סן חואן בקולורדו

הרוקיז של קולורדו בכלל (מעבר לפארק רוקי מאונטיין)

הגבעות השחורות של דקוטה

הבדלנדס של דרום דקוטה וצפון דקוטה

יש עוד המון - אבל אלו הבולטים שעולים לי לראש עכשיו. בחודשיים לא תוכל לראות את כולם, גם לא בשלושה. וכל זה בלי לדבר על לחצות את הגבול לרוקיז הקנדיים למשל.

אפשר גם לעשות קוסט טו קוסט, אבל אז זה יצמצם לך כמובן את הזמן בשני הצדיים (המערב והמזרח) וייקר את שכירת הרכב (יש קנס על החזרת רכב בצד השני.

• israelimom

תקציב רואד טריפ לחודשיים

"לשכור בקליפורניה ולנסוע למעלה על החוף עד וושינגטון ומשם לגלשייר ואז דרומה לילוסטון, קולורדו, יוטה ולסיים בוגאס" - סיבוב מצוין שלטעמי צריך להקדיש לו חודשיים לפחות, אם לא יותר.

• SJM
                    SJM נערך לאחרונה על ידי

תקציב רואד טריפ לחודשיים

כן.. האמת שחשבתי על שישה שבועות בשביל זה אבל חודשיים באמת נשמע יותר טוב. גם אני ממליץ להתמקד בצד המערבי ולשמור את המזרחי לפעם אחרת.

• albert_sh
                      albert_sh נערך לאחרונה על ידי

הצעה לרוד טריפ

איזה כיף לכם!

הנה ההצעה שלי: 

טיסות- תלוי דרך איזה חברה וכמה אתם מוכנים להתפשר.

לינה- הייתי באמת הולך על עניין הקאוצ'סרפינג שהזכירו בתגובה למעלה, אחלה דרך להכיר אנשים חדשים ולהוזיל עלויות, מסיפורים ששמעתי מחברים מאוד מומלץ, או מקסימום תשנו רוב הזמן במוטלים (הם לא יקרים). משפחה יש לכם בארה"ב? אולי זה לכמה להיות פתרון טוב למספר לילות.

אוכל- אני חושב שבממוצע 30$ יכול להפסיק לכם (אל תשכחו שבארה"ב האוכל בא בכמויות גדולות יותר ובמחיר הרבה יותר זול מבארץ- אפילו שתייה, בהרבה מהדיינרים והמסעדות הזולות אתה משלם 1-2 דולר ואתה שותה ללא הגבלה- מה שנקרא
                      ריפיל")

רכב- ממליץ לכם להשכיר כבר מהארץ דרך אלבר, היא הזכיינית של טרפיטי ודולר בעולם תבדוק בלינק. - יש להם דילים טובים. 

קשר- תשמרו על קשר עם המשפחות שלכם על ידי שימוש בסקייפ או וואצ'אפ (מומלץ WIFI).

תיהנו והכי חשוב תשמרו על עצמכם 

• גדליהו מהגרעין
                        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

תקציב רואד טריפ לחודשיים

לגבי לינות וקמפינג- אנחנו עשינו טיול של קמפינג. אתר לאוהל יעלה בערך 25$ ללילה, לעיתים קצת יותר בפארקים גדולים, או פחות במקומות יותר זניחים. יצא לנו גם למצוא מקומות שהם בחינם, אבל אז אין תנאים ( אם כי מקלחת אפשר למצוא למחרת בבריכה עירונית שיכולה להיות זולה וכו')

לגבי אוכל- אנחנו בד"כ מתארגנים שיש לנו צידנית עם קרח. שקים של קוביות קרח אפשר לקנות בכל תחנת דלק ולהחליף עם מה שנמס. ואז הבוקר הוא קורנפלקס עם חלב

צהריים הוא לכיוום יקרות-לחם -שימורים, כדי שלא נבזבז זמן על חיפושי מקומות לאכול, ובערב אנחנו נאכל משהו פשוט ( דיינר, פיצה וכו') משהו כמו 85$ מספיק לנו ל-5 אנשים ליום. לפעמים אנחנו מחליפים את סגנון ארוחת הערב והצהריים ( כי יש לנו גם מטבח נייד איתנו)

קחו בחשבון עצירה בקוסקו או וולמארט על ההתחלה להתארגנות על ציוד.

נסיעה טובה!

• ?

תקציב רואד טריפ לחודשיים

קודם כל גדולים אתם תודה רבה על הסיוע.

בשבוע שבועיים הקרובים אני אתחיל לפרסם את המסלול שבחרנו ואשמח לעצות...

שבוע נפלא!

• ?

תקציב רואד טריפ לחודשיים

היי

כמה שאלות קטנות לבינתיים:

מה זה backcountry permits? שלא תהיה סיטואציה חלילה שנגיע לפארק ויגידו לנו "פה אתם לא יכולים לטייל..." אלא שנוכל לחקור את הפארק כולו.

בנוגע להזמנת בקתה בילוסטון מראש...כמה זמן מראש?כמה זה עולה?

ובאופן כללי-בנוגע להזמנת מקום לינה בקמפגראונדס...כמה זמן מראש... למשל בקרייטר לייק יש ב mazama campground בסה"כ כ-200 מקומות לינה וחלקם אם אני לא טועה עבור RV ככה שזה יעוף מהר לא? וד"א אנחנו צריכים להביא איתנו ברכב אוהל? או ששם מקבלים?...

רוב הסיכויים שהטיול יחל בעשירי לאוג' 15,אז אהיה בן 25 ואוכל להשכיר רכב בפחות יקר...

• אנשיםטובים
                              אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

תקציב רואד טריפ לחודשיים

אני מניח שיש אפשרויות גם להתחיל את הטיול כמה ימים קודם, כשרק חלק מהזמן יהיה עם תוספת נהג צעיר, או שאולי החבר (אם הוא מבוגר יותר) ינהג בימים הראשונים, או שתתחילו בכמה ימים בלי רכב.

בקיצור יש המון אפשרויות.

בכל מקרה - שיקול עלויות הטיסה יכול להיות גדול בהרבה מתוספת נהג חדש. לא טוען שדווקא לטוס שבוע קודם יותר זול (בכל מקרה סוף אוגוסט זה לא דבר זול), אבל לא הייתי ננעל על התאריך הזה דווקא.

• ?

תקציב רואד טריפ לחודשיים

אחלה תודה על המידע,אנחנו עדיין לא סגורים אמנם על התאריך,אבל כנראה שנצא בעשירי לאוג' 15.

בנוגע לשאר השאלות שרשמתי בתגובה מס' 12,אני אשמח אם מישהו יענה לי,תודה!

• 1 / 1
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון