ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ניו יורק למתחילים פרק ב

פורום צפון אמריקה
    7
    15
    2895
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • 0rkr
      0rkr נערך לאחרונה על ידי

לכל חברי הפורום הנפלאים.

הפעם, אחרי תלאות רבות והתלבטויות לא פשוטות  עד כדי ייאוש (ועזרה ענקית אחת מאדם מקסים ) מתגשמת המשאלה לצאת עם כל המשפחה , (הורים -וילדים בטווח גילאים 19-27 - ביחד חמישה) למשך 7 לילות ו-8 ימים, בתחילת אוגוסט, לניו יורק.

אני זקוקה לעזרתכם ואנסה להיות ממוקדת (בדכ אני מעופפת - כמו בהקדמה הזאת).

1. סנטרל פארק - איפה הכי כדאי לשכור אופניים?

2. בטח שאלו את השאלה הזאת מיליארד פעמים - (כמו את השאלה הראשונה) - מה עדיף לחמישה? רכב שכור או תחבורה ציבורית או חלק מהזמן כך וחלק כך?

3. הצגה בברודווי - מה הכי מומלצת? מלך האריות? מתי ואיך ואיפה קונים כרטיסים?

4. בית מלון - הזמנו חדר לארבעה (לפני שידענו שנזכה בהצטרפות החמישי- כיף עולמיwink )- מה נהוג לעשות? לבקש מיטה נוספת? חדר נוסף?

5. מקומות שאסור להחמיץ - זאת אמורה להיות הפעם השנייה שלנו (והפעם הראשונה לבן הגדול), פחות או יותר  המקומות  ידועים - אך אשמח לדעת איך אפשר לשלב בין הידוע  למקומות מומלצים ופחות מתויירים.

חמש שאלות הן יותר מדי. נכון?

תודה מכל הלב על עזרתכם.

אורה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • טובהמ
        טובהמ נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק למתחילים פרק ב

היי אורה

אתחיל מהסוף - בשבועות האחרונים הצעתי (אומנם למתחילים פרק א') 

תכנון מסלול ל 9 ימים -+ תגובות וטיפים מועילים של המשתתפים בשרשור (תקראי עד הסוף) אולי תמצאי בו עיניין 

הצגה - 

בשרשור שלמעלה בסוף IM רשמה:

רוצו טוסו לראות את רוקי . 

באנו עם אפס ציפיות ויצאנו נדהמים . הפקה - אחת המדהימות שראיתי - "

היתה המלצה מעניינת של zulie - לגבי, ה-Sleep no more

"מופע אוף ברודווי - sleep no more - משהו שאי אפשר ממש להסביר במילים. תעשי קצת גוגל ותקראי. בגדול ההפקה שכרה מבנה ישן בן חמש קומות והפכה אות ו למעין מלון, השחקנים מתרוצצים בין החדרים והקומות, והצופים אחריהם, במסכות, רואים קטעים שמבוססים על מקבת מאת שייקספיר. ספוקי...ומשהו אחר לגמרי. אנחנו נהנינו. חוויייתי.

לא חייבים להישאר בחדרים ללא הפסקה. יש בר נחמד בקומה השנייה, שם אפשר להתאוורר בכל שלב שמתחשק לכם, לשתות משהו ולשמוע מוסיקה חביבה. יצאנו פעמיים להתאוורררות וחזרנו לסיבוב נוסף מרצוני החופשיlaugh שימי לב כי באופו עקרוני מחלקים בכניסה מספר לפיו קוראים לך פנימה וזה לא תמיד אותו מספר לבני הזוג(אבל אף אחד לא ממש בודק לך את המספר...blush)"

ויש כמו "אנשים טובים " שיותר מתחברים לג'אנר של  המופע STOMP או

Blue Man Group 

ויש כאלו שמתחברים למופעי ספורט , לאחרונה בחור שמתעניין בטניס ורוכש כרטיסים ל

U.S. Open

או קרקס מיוחד של סירק דה סוליי 

טיפים למופעים בניו יורק מכל הסוגים 

מנסה לומר שקשת האפשרויות היא כמו ניו יורק =ארץ האפשרויות הבלתי מוגבלות 

תחבורה - רק ציבורית!!!אין חניה ובכלל התחבורה הציבורית מאוד יעילה ונוחה .

תרכשו מטרוקארד שבועי בעלות 30 $ שטוב לתחתית ולאוטובוסים .

אני מאמינה שאת ניו יורק אוהבים דרך הרגליים וכשמתעייפים עולים על תחבורה ( אפילו מונית לא יקרה להרכב משפחתי אם נקלעתם לרגעים קשים /לחוצים בזמן)

מצרפת את ניו יורק שלי - עם תמונות לחימום האוירה

והתפנה לך מקום לעוד 5 שאלות wink

טובה 

• 0rkr
          0rkr נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק למתחילים פרק ב

טובה את  כמו אנציקלופדיה מהלכת. כל הכבוד!

הבנתי את רעיון הזרימה ואת מגוון האפשרויות האין סופיות (מתוך כניסה לכל הלינקים שצרפת).

אנחנו נוחתים ביום שישי בבוקר - בהכנת המסלולים יש להתחשב בימים בשבוע ובמזג האוויר .

עדיין הכל אצלי מבולבל - כנראה מרוב שפע.

אשמח לקבל דעות נוספות  וגם תשובות לשאלות 1 ו-4 

המון תודה על כל עזרה

• karnielr
            karnielr נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק למתחילים פרק ב

חדר לארבעה אנשים קשה מאוד להפוך לחדר לחמישה אנשים...בייחוד כשהחמישי הוא מבוגר....לדעתי לחמישה מבוגרים צריך מלון דירות או שני חדרים. מציעה שתפני למלון שהזמנת ותבררי מה יש להם להציע. אינני מזכירה את האפשרות לשכור דירה מאתרים כגון airbnb מכיון ששכירת דירה לפחות מחודש אינה חוקית בעיר ניו יורק בשלב זה.

• טובהמ
              טובהמ נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק למתחילים פרק ב

צהריים טובים

אז עד שיתעוררו האחרים (חלקם בשעון ניו יורק) 

העיסוק שלי בניו יורק ,נעשה בכייף גדול ותוך כדי תשובות ועזרה ,אוספת לעצמי את הטיול הבא לארץ האפשרויות 

ימי השבוע - ימי ב ' רב המוזיאונים סגורים 

השוק ביוניון סקוור פתוח  בימים שני רביעי שישי ושבת 

בניין האו"ם סגור בסופי שבוע 

ברוקלין פלי - נדמה לי רק בשבתות 

חוצ'מזה זו ניו יורק ,הכל פתוח וסידור הימים לפי איזורים (לא לבזבז זמן על קפיצות מיותרות מקצה לקצה זה גם מאוד מעייף ) וכמובן שיש כאלו שמעדיפים את ההמולה של סופ"ש בסנטרל פארק ויש שמעדיפים את אמצע השבוע ...

השכרת אופניים ב סנטרל פארק -

טיפ 1

טיפ 2 

טיפ 3

אפשר גם סיורים מודרכים -  לי לא יצא ,אבל נראה שהם מאוד שווים ובכל מיני נושאים כולל סיורים לילים ,באופניים בסנטרל פארק , סיורי אוכל ..

מזג אויר - את יודעת למי ניתנה הנבואה .. במיוחד השנה הזו :החורף האחרון ,היה מהקשים שידעה העיר ניו יורק 

ושסופה טרופית פוקדת בימים אלו לאורך החוף המזרחי, כולל קוני איילנד בניו יורק

סטטיסטית בחודש אוגוסט   חם ולח מאוד 

אז עד שיתעוררו האחרים (חלקם בשעון ניו יורק) ויוסיפו 

שתהיה שבת טובה 

• israelimom
                israelimom נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק למתחילים פרק ב

אם אתם מתכוונים להשאר בניו יורק כל הזמן, אכן אין טעם לשכור רכב. זה לא שאי אפשר לנהוג במנהטן או למצוא בה חניה, אבל זה לא הכי נוח ואלא אם כן נפלתם על איזה דיל לרכב, לשכור בניו יורק זה גם יקר. אני חושבת שהקונצנזוס בפורום בנושא זה ברור - תחבורה ציבורית.

לטעמי המאד אישי, תשעה ימים בתוך עיר עם משפחה/ילדים זה לא מעט. אין לי בכלל ספק שאפשר למלא אותם בתכנים מהנים, אבל אישית, הייתי לוקחת רכב באיזשהו שלב ויוצאת מהעיר. אבל ממש לא חובה.

• yaffabe
                  yaffabe נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק למתחילים פרק ב

לגבי אופניים אנחנו הזמנו באתר זה לעוד שבועיים.

לגבי מזג אויר היינו כבר פעמיים ביולי וירד כמעט כל יום או לילה גשם, אבל היה חם, אז תצטיידו במטריות קטנות.

לגבי הצגות יש אין סוף אפשרויות שמתאימות לכם כמשפחה: מלך האריות, מכושפות, פנטום אופרה ועוד.

לגבי המלון, חדר לארבעה לא יתאים ל5 מבוגרים.

מקווה שהזמנתם חדר עם אפשרות ביטול ותוכלו להתחיל לחפש סוויטה או 2 חדרים או דירת סטודיו. נסו לבדוק את הדירות של ענת סתיו

• 0rkr
                    0rkr נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק למתחילים פרק ב

תודה בה לכל העונות החביבות (הגברים כנראה במונדיאל מדמיינים שהם מסי או נייאמר...).

תודה על המידע לגבי האופניים  וההצגות והתחבורה הציבורית..

אז ככה:

1. לגבי מלון לחמישה - הצלחתי להזמין באותו מלון חדר נוסף - עלות כוללת של שני חדרים פלוס ארוחת בוקר קונטיננטלית ל- 7 לילות והיא: 4500$. עכשיו כשאני כותבת את המחיר, חוטפת פיק ברכיים. מה דעתכם? המחיר סביר? ניתן לבטל ללא קנס...אם לא סביר, אשמח לקבל מידע על בתי מלון אחרים המציעים מחירים זולים יותר. ניסיתי, אגב, בהתחלה אצל  ענת סתיו, אך גם שם לא היה זול...

2. ברודווי - הצגה - איך מוצאים מחירים זולים להצגות?

3. תחבורה ציבורית - איך מסתדרים איתה?

אשמח לעזרתכם.

תודה

אורה

• cbebmh1
                      cbebmh1 נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק למתחילים פרק ב

לגבי מלון ל5 מה דעתך על airbnb

https://www.airbnb.com/s/New-York?guests=5&neighborhoods %5B%5D=Times+Square%2FTheatre+District

• אורן
                        אורן נערך לאחרונה על ידי

באיזה מלון מדובר?
                        • 0rkr
                          0rkr נערך לאחרונה על ידי

Belvedere Hotel

מלון מומלץ. במיקום טוב

• karnielr
                            karnielr נערך לאחרונה על ידי

הצגות ותחבורה

הפורום פשוט מוצף במידע על הנושאים האלו, אני ממליצה לך לחפש כמה סיכומי טיולים וכמה שאלות שנשאלו לאחרונה בחיפוש פשוט בפורום, היו כמה שרשורים מצוינים ומקיפים לאחרונה. לגבי מחיר המלון, נשמע לי סביר.

• yaffabe

ניו יורק למתחילים פרק ב

אורה

לא מאמינה שדירה לשבוע תעלה לך 4500$..

למלון שני חדרים לשבוע זה מחיר סביר , באיזה מלון מדובר?

לגבי תחבורה ציבורית, תקנו לכל אחד כרטיס שבועי ללא הגבלת נסיעות,שטוב גם לתחתית וגם לאוטובוסים(אם אני לא טועה בעלות של 30$ לכרטיס). בכל תחנה יש מפות ומהר מאד תלמדו ותשתלטו על העניין.

לגבי מחיר זול להצגה, להצגות הכי מבוקשות קשה למצוא הנחה. לאחרות ניתן לקנות ביום המופע בצהרים(אם אני לא טועה מהשעה 14:00) בטיימס סקוור.

ברודווי לכל כיס: איך להשיג בזול כרטיסים להצגות בחו"ל

נסו פה  להזמין מראש.

קופות ביום המופע TKTS Ticket Booths

• 0rkr
                                0rkr נערך לאחרונה על ידי

ניו יורק למתחילים פרק ב

יפה'לה את אחת האלופות בענייני ניו יורק.

איפה אתם תלונו?

אנחנו הזמנו ב- Belvedere Hotel. היה אז מבצע . על איזה דירות את ממליצה מלבד ענת סתיו? חוצמזה כבר כתבו בפורום שאסור על פי החוק לגור בדירות. לא בא לי לעשות פדיחות אחרי שכל המשפחה מצטרפת.

איזה מסלולים קבעתם השנה?

לגבי התחבורה הציבורית אני קצת היסטרית מזה. בפעם שעברה, לפני שש שנים, כשהיינו, הסתבכנו כהוגן בקורי העכביש המסועפים של הרכבת התחתית. יש לזה פיתרון לוגי פשוט? (השאלה הזו מופנית לכל מטיילי ניו יורק האלופים) 

• yaffabe

ניו יורק למתחילים פרק ב

הי אורה

אנחנו נלון במלון Blakely ברחוב 55.

לגבי דירה כן או לא, לפעמים חודש בדירה עולה פחות משבוע במלון...

נסי לבדוק כמה עולה חודש בדירות צ'לסמור , הייתי שם בפעם הקודמת, מיקום מעולה.

לגבי הרכבת התחתית זה באמת מאד פשוט.

כיוון הנסיעה הרשום הוא התחנה האחרונה שבכיוון הנסיעה שלכם.

בכל התפצלות מדרגות אתם יכולים למצוא את התחנה אליה אתם רוצים להגיע ולרדת בהתאם לרציף הנכון. לעקוב במהלך הנסיעה בשמות התחנות שרשומים על קירות התחנות באופן ברור וגדול.

אם צריך להחליף רכבות אז מוצאים במפת התחתית נקודת מפגש בין הקווים , יורדים והולכים בהתאם להוראות בתחנות המוליכות באופן ברור בין הקווים השונים.

לגבי מסלולים, היכנסנו יום אחד בברוקלין וגם הזמנו שם "סיור גרפיטי" של חברת Tours by Foot, New York ויום נוסף סיור שלהם בסוהו, ליטל איטלי וציינה טאון. הבת שלי ביקשה גם לצאת לסיור בעקבות כנופיות ניו יורק של חברת bigonion.

כל אחד מסיורים אורך שעתיים אז זה משאיר הרבה זמן לשיטוטים אחרים בעיר. את חברת BIG ONION אני מכירה מהפעמים הקודמות והיה מוצלח, מקווה שגם הסיורים של TOUR BY FOOT יהיו טובים.

בנוסף לבקשתה גם הצלחתי להזמין מקום בסיור של הבנק הפדרלי, הכולל ביקור במרתפי הזהב. היה קשה כי אפשר רק 30 יום מראש ובשעות הבוקר כבר אין מקום, אז עשיתי את זה ב5 לפנות בוקר...

ליום ראשון הזמנו אופניים לסנטראל פארק ויש גם יום בצ'לסי והאזור

כמובן שיש גם יום קניות בג'רסי גרדן ...וברחוב 34..

כרטיסים קנינו למחזמר סינדרלה וגם לבלט "אגם הברבורים" בפסטיבל לינקולן סנטר 

חשוב לזכור שזה לא ביקור ראשון  שלנו בעיר הנפלאה הזו...

ומכיוון שאנחנו טסות ל11 לילות, נצא גם לסיור יומיים, מאורגן בעברית לוושינגטון ופילדלפיה.

אני בטוחה שגם אתם תסתדרו!!!

• 1 / 1
                                  • פוסט ראשון
                                    פוסט אחרון