שאלות למומחי אוסטריה
-
ערב טוב,
אנחנו משפחה עם 3 ילדים - 6, 11, 13. אנחנו נוסעים בסוף יולי לאוסטריה לזלצבורלנד.
ריאית שיש מספר מכרות מלח ומספר מערות קרח. תהיתי אם משהו עשה יותר מאחד מהן ויוכל להמליץ או לדרג אותן.
תודה מראש, דפנה
-
שאלות למומחי אוסטריהמכרה המלח המפורסם נמצא בבאד דורנברג ליד הליין בסמוך לזלצבורג. יש מכרה נוסף ליד הלשטאט.
למעשה למכהר בהליין יש גם כניסה מהצד של המובלעת הגרמנית בברכסטגדן. היתרון של הצד הגרמני הוא שאין הגבלת גיל. בצד האוסטרי ניתן להיכנס מגיל 4.
הסיור הוא אותו סיור הכולל נסיעה ברכבת כורים, גלישה במגלשות עץ ושייט ברפסודה בתוך המכרה וחלוקת מלחיות קטנות בסיום הסיור.לגבי מערות קרח: יש שתיים. המפורסמת, היקרה והיותר מומלצת היא זו שבוורפן. השנייה היא בדאכשטיין.
-
שאלות למומחי אוסטריהתודה אלון.
הבנתי מהסיפורים וההמלצות בפורום שמערת הקרח בדאכשטיין יותר קלה, מבחינת הטיפוס שעושים בפנים. האם זה נכון? אני לא בדיוק בכושר מזהיר, ואם נוסיף לזה את הקטן בן השש, לא ממש מתחשק לי לסבול מקיטורים גם...
דפנה
-
שאלות למומחי אוסטריההסיור במערת הקרח אייסרנוולט בוורפן כרוך במאמץ פיזי מאוד לא מבוטל.
שני קטעי עלייה משמעותיים ברגל ולאחר מכן 700 מדרגות כפול שתיים בתוך המערה.
המקום יפהיפה אבל כאמור - דורש השקעה...

עבור בן 6 - עלול להיות מאוד גבולי..
-
שאלות למומחי אוסטריהבעניין מכרה המלח לאחר שהייתי פעמיים בהליין ופעם אחת בהאלשטט, לטעמנו המכרה בהאלשטט מוצלח יותר, גם מתגלשים פעמיים וגם מקבלים בנוסף נוף משובח.
בעניין מערת הקרח. היינו רק בוורפן (פעמיים, אחת ללא ילדים ואחת איתם). נראה לי שמגזימים פה בתאור קשיים ההליכה. בסה"כ ההליכה הינה הליכה איטית. מה שחשוב זה להתלבש היטב (לנו יש ילד אחד רזה מאוד שצוייד בשקיות חימום).
-
שאלות למומחי אוסטריהתודה רבה לכל המגיבים.
-
שאלות למומחי אוסטריהלליב ברעם רק רציתי לציין שגם בהליין מתגלשים פעמיים ....