ברלין לא ברלין כן
-
בוקר אור יקיריי, תודה שבאתם ביום ראשון החם הזה. בטוח יש לכם עיסוקים יותר חשובים. ואם לא שבו, תתרווחו. אנחנו נשתה בירה היום. כל היום. מי שלא רגיל כמונו, הברלינאים, לשתות את הבירה שלו מהבוקר עד הבוקר, מוזמן לטעום משקה תותים עם בזיליקום שמקרר לא פחות טוב אבל משאיר את הראש צלול (למי שזקוק לראש צלול). אנחנו תכף ממריאים אבל קודם כהרגלנו בקודש שתי הקדמות.
ברלין לא
בפעם הראשונה שרגליי דרכו על אדמת אירופה זה קרה בברלין. עידן הטרום אינטרנט או כפי שמכנה אותו הנסיך כשבעולם הסתובבו רק הדינוזאורים והחברים שלך מהפורום. טיול אחרי צבא, כרטיס פתוח לשנה, תיק גב. ושלושה חברים, שלושה אחים, מלח הארץ שירדו ממנה לברלין בניסיון לרפא את נזקי PTSD שהותירה בהם מלחמת לבנון. שלושתם הבטיחו לי בשיחת טלפון קצרה שישמחו לארח אותי ולהכיר לי את המולדת החדשה שלהם. כשדרכתי על אדמת ברלין כאמור, הסתבר שאח אחד כבר בכלא, השני ירד למחתרת והשלישי עסוק בהעלמת ראיות לפשע שמדורג גבוה מאוד בקובץ דינים פליליים של גרמניה (גם המערבית וגם המזרחית לצורך העניין).
אמנם היה לי איפה להתקלח ולהניח את הראש (מה שלא תמיד היה לי בהמשך הטיול), אבל בגדול נזנחתי לנפשי בברלין האפורה והלא נעימה. שוטטתי על קודא'ם, טיילתי בגן חיות, עליתי על במות תצפית על החומה, השוטרים וכלבי רועה גרמני שרק העצימו את תחושת אי הנעימות. יחד איתי גם רייגן ביקר באותם הימים בעיר ואמר
Mr. Gorbachev, tear down this wall!. והיה גם פסטיבל מוסיקה שנמשך שלושה ימים וכעבור שנים אמרו עליו שהיה אחד הקטליזטורים לנפילת החומה.
שלושה ימים של ג'נסיס, דיוויד בואי ויוריטמיקס או במילים אחרות סקס סמים ורוקנרול שאחריהם עזבתי את ברלין ללא צער וללא שום חשק לחזור אליה. בקיצור לפני יותר מ-25 שנים אמרתי לעצמי חד משמעית: ברלין לא
ברלין כן
כל מי שעבר גיל מסוים (נגיד 27) מכיר את הסיטואציה. ביקור שגרתי אצל רופא משפחה. הדוקטור מבלי להרים עיניים מהמחשב אומר "אוי, את כבר בת (נגיד 27) הגיע הזמן לעשות בדיקת גרפיה\קופיה\השד-יודע-מה-אבל-נשמע-ורא.
ונותן הפניה לרופא מומחה. כעבור שישה שבועות מגיע התור לרופא מומחה שמבלי להרים עיניים מהמחשב קובע תור לבדיקה. בעוד שישה שבועות. בתום הבדיקה נאמר לך להתקשר למוקד לקבוע תור לקבלת תוצאות. מכירים? אם לא, סימן שאתם עוד לא בני 27.
ובכן ערב חורפי אחד חזרתי מבדיקה כזאת של השד-יודע-מה-אבל-נשמע-נורא והרמתי טלפון למוקד מכבי לקבוע תור לקבלת תוצאות. נופר המקסימה בישרה לי שהתור (כמובן) בעוד שישה שבועות. סגרתי את הטלפון. שתי ברירות עמדו בפניי. האחת במשך שישה שבועות לחפש את כל הסימפטומים של כל מחלה אפשרית באינטרנט ואחר כך למצוא אותם אצלי אחד לאחד (למעט אולי פרוסטאטה וקדחת הלידה. אבל לא בטוח). אפשרות ב' הייתה לקנות כרטיסי טיסה ולהתחיל לתכנן טיול. וכך הודות למוקד זימון תורים של מכבי ושעות המראה נוחות מאוד של איזיג'ט, אי שם בסוף ינואר אמרתי לעצמי חד משמעית: ברלין כן
הבדיקה אגב אחלה, תודה ששאלתם. ועכשיו קדימה, להדק חגורות. אנחנו ממריאים.
-
ברלין לא ברלין כןהחברים שלי בשדה התעופה הודיעו לי שחזרת. ישר פתחתי את הפורום והנה...
הצלחתי!!!!!!
אני פה, ראשון , איתך
יאללה שוט
מוטי
-
ברלין לא ברלין כןהיי אלונוש,
איך הייתה לי הרגשה שתתחילי לספר היום?
אומנם אני "עסוקה" בעבודתי, אך מידי פעם אקפוץ גם אליך ללגום קצת בירה או מה שזה לא יהיה וכמובן לטייל איתך ועם נסיך.
-
ברלין לא ברלין כןאיזה כיף, סיפור של אלונה!
-
ברלין לא ברלין כןברוכים השבים!
אמנם קצת מוקדם לבירה, אבל איתך אני מוכנה לשתות תמיד, יחד עם סיפורים ותמונות, כמובן

לחיים!
מירה
-
ברלין לא ברלין כןותודה לאלוהי המונדיאל
החבר'ה של איזיג'ט מתקתקים את הצ'ק אין ביעילות מדהימה. היעילות הזאת נשארת שם, בקומה הראשונה. למעלה מתוך 8 מכונות שיקוף עובדות רק 2. קטן עלינו. מה שגדול עלינו זה תורים ומחירים במתחם האוכל. לא שלא אכלנו. אבל לפחות לא נהנינו. הטיסה יוצאת בזמן ונוחתת חצי שעה לפני הזמן.
לשכת תיירות וכרטיסABC לחמישה ימים שנותן לנסיך נסיעות בחינם ועוד פה ושם כמה יורו הנחה לאטרקציות. תוך עשר דקות אנחנו במונית. נהג חביב אומר "פלוס מינוס 40 יורו", פקקים אינסופיים וכעבור עוד חצי שעה אנחנו בפתח המלון. המונה מראה 39.90. מלון Hecker's נתעכב פה דקה. המחירים בבוקינג היו גבוהים מאוד. סביב 180 ללילה ויחסית לברלין עם ההיצע האינסופי שלה זה יקר. אנחנו לא מפונקים ובסך הכול רציתי מלון צמוד לקודא'ם אבל לא ממש עליו אלא מרוחק מקסימום 30 מטר ממנו, מזגן, אמבטיה, WIFI, א"ב, שתי מיטות נפרדות, מאפרה ושיהיה יותר גדול מ-20 מטר כי כמו שאומר טריקו, לא נוח לישון עם המזוודות עלינו. כאמור דרישות בסיסיות. אחרי שהזמנתי שלושה בתי מלון ועדיין לא הייתי שלמה עם אף אחד מהם פניתי במייל ל"הקר'ס" שאלתי "כמה" קיבלתי מחיר שלא יכולתי לסרב לו 112 יורו כולל הכול. מומלץ בחום.
-
ברלין לא ברלין כןעוד במטוס החלטנו לא לפרוק כלום, רק פיפי והחוצה כי הנסיך כבר מכיר בעל פה את האתר של רשת סאטורן ודחוף לו לקנות אוזניות שם ועכשיו. אחרת בשביל מה בכלל טסתי איתך לברלין. תוך כדי פיפי צעקה של הילד אמא, יש להם מתקן מיוחד לשטיפת רגליים. חשש כבד מתגנב לליבי וכשאני סוף סוף נכנסת לחדר הרחצה (ענק ומפואר) אני מגלה בנוסף למקלחון אסלה ואמבטיה גם בידה. לוקח לי כמה דקות להפסיק להשתעל מרוב צחוק ולהשביע את הנסיך לא לשטוף בו רגליים.
יציאה מהמלון שלושה צעדים והנה קודא'ם. אהה כמה טוב. סטארבקס לאספרסו עם קצפת ומשהו יקר להחריד לנסיך. כל מטר שאנחנו מתקדמים לכיוון אירופה סנטר גורם לנו להוציא עוד ועוד WOW. זה לא שלא ראינו כבר סטארבקסים מקדונלדסים או חנויות של אפל. באמת שראינו ובכמויות. אבל יש פה על קודא'ם אנרגיה מטורפת. משהו מדליק, משהו כייפי משוחרר, רענן ותוסס. תענוג של רחוב.
-
ברלין לא ברלין כןעוד חנות ועוד מסעדה ועוד חלון ראווה והכנסייה העתיקה והחדשה עטופות בפיגומים ומזרקה מוזרה מצחיקה וכשאנחנו קולטים את שני השלטים החשובים ביותר שיש -C של סאטורן ו-KFC מתחיל הגשם. יש יותר מושלם מזה? יש. חכו ותראו.
-
ברלין לא ברלין כןאיזה כיף!
עקבתי אחריך בבודפשט לפני שתכננתי טיול בנות לשם ועכשיו בתזמון מופתי כשאני חושבת על יעד לטיול בנות הבא חזרת עם ברלין!
מחכה לסיפור בקוצר רוח!
נעמה
-
ברלין לא ברלין כןאלונצ׳קה
חיכינו לך ....
אבל אני בעבודה וחייבת ראש צלול ( ככה זה כשעובדים עם מספרים) !!!
אז בלי בירה אבל עם המון תמונות וסיפורים - תרגישי חופשי להפריע.

לורה
-
ברלין לא ברלין כןאוקי. סאטורן. שוב, לא הראשון של הנסיך ובטח גם לא האחרון. מה שלא פוגם בהנאה שלו על גבול אקסטזה. 40 דקות. 40 פ...קינג דקות מהחיים שלי הלכו שם. קנינו? מה פתאום. הילד נהנה מהתהליך לא מהתוצאה. מדי עשר דקות הוא פולט בבקשה, מה כפת לך כולה 400 יורו. הסכומים משתנים אבל לא יורדים. אנחנו עולים לקומה שנייה למשחקי מחשב. כולם בגרמנית. זה לא מפריע לו לעבור אחד אחד ולהכריז זה יש לי, זה הורדתי, זה יש להראל, זה שיחקתי עם תומר. אז תקני לי טלפון, כולה 480 יורו. ברקע נשמעות שאגות של העובדים. גרמניה משחקת נגד ארה"ב. ובינתיים מובילה.
עוד חצי שעה מהחיים שלי נגזלת ואני די מיואשת. למזלי הרב הנסיך לוחץ על משהו לא נכון וברחבי סאטורן נשמעת אזעקה. הפעם האושר על גבול אקסטזה הוא שלי.
אנחנו בורחים החוצה ל-KFC. סוכם שזה יהיה הראשון והיחיד בטיול. להפתעתי הרבה הנסיך ממלמל דווקא בא לי אוכל נורמאלי ואנחנו נכנסים לסניף של Maredo
שפזורים פה כל עשרים מטר. מרק, בירה ראשונה לנסיך (בברלין מותר לו כבר בליווי שלי לשתות בירה), צלעות מצוינות והמבורגר מאכזב מה זה? זה מקדונלדס זה לא אוכל. החשבון סביב 40 יורו
-
ברלין לא ברלין כןהחוצה. ואז... הו אז... תראו בעצמכם מה הולך על קודא'ם אחרי שגרמניה ניצחה. התנועה כמעט נעצרת. רעש, צרחות, שירה, בירות, ריקודים.
-
ברלין לא ברלין כןאנחנו חוזרים למלון והנסיך לא מפסיק למלמל למה אנחנו לא יכולים לגור פה? אני שותקת. הפעם אין לי תשובה.
ברלין לא: ההמבורגר ב-Maredo ממש לא שווה.
ברלין כן: האנרגיה המשתוללת של העיר הזאת. זאת לא השתוללות של חוליגנים שיכורים חסרי חינוך. זאת השתוללות של נעורים, נטולת רסן, חסרת מעצורים, בועטת במוסכמות, נעדרת בושה והכול בתוך מסגרת נוקשה של החוק והטעם הטוב. לא בטוחה שהבנתם, כי אני לא כל כך מצליחה להסביר. ברלין בעיניי היא אמסטרדם החדשה, ניו אמסטרדם (כן, אני מודעת לכך שהשם לא מקורי) למרות שאין בה סמים זונות ובניינים יפים בכמויות שיש באמסטרדם. אבל אם באמסטרדם לפעמים את ממלמלת לעצמך "אני זקנה מדי בשביל השטויות האלה", הרי שבברלין את מייד מרגישה יותר גבוהה, יותר רזה והרבה הרבה יותר צעירה.
-
ברלין לא ברלין כןאלונה - איזה כיף שחזרת. שמחה שברלין עומדת בציפיות שלך ושל יורש העצר! באמת למה אי אפשר לגור שם???
-
ברלין לא ברלין כןמפני שאיני יודע איך יגיעו ההודעות למייל שלי-אז אני מגיב חד פעמית (אולי) כך שאוכל לשיםV על קופסאת ההרשמה ושהמקבץ הזה יגיע אלי מחר לרומניה.
בהתחלה לא ראיתי את ברלין ראיתי רק קודאם וויטרינות זכוכית.אבל הנה די מהר יצאה ברלין לרחוב ואני מקווה מאוד שנראה ממנה יותר. אני ממש אבל ממש מבטיח שאם זה יהיה ארוך ועם מעט תמונות אני פורש באמצע.
על יכולת הכתיבה המלבבת שלך ,שיגיבו אחרים ,מה אני חושב הרי את יודעת כבר ממזמן.
-
ברלין לא ברלין כןעוקבת בשקיקה!
כמה כיף לקרוא אותך.
-
ברלין לא ברלין כןאוקי, יקיריי, זה היה רק הפרולוג ויהיו לנו עוד ימים טובים ופחות טובים. אז קצת יחס ונמשיך.
א"א, תודה על השטיח האדום, באמת לא היית צריך אבל אני מעריכה את זה מאוד.
מרינוש, תבואי מתי שנוח לך אבל אם אפשר, תביא קצת אוכל. כי המקרר ריק לגמרי.
shellaa, תודה, מקווה שימשיך הכיף.
מירה'לה, גם אני איתך לחיים תמיד!
נעמה, ברלין תפורה על טיול בנות. פשוט היעד האולטימטיבי.
לורקה, אני אשמור לך כמה בקבוקים לערב, רק תבואי.
באפי יקירתי, גם אחרי תשעה ימים בעיר אין לי תשובה למה אי אפשר לגור שם.
אורי, יקר שלי, מחר רומניה? איך אני שמחה! יהיו עוד המון תמונות אבל (לצערך) גם המון מלל. מכיוון שאתה ממילא יודע שאני יודעת לכתוב, אתה מקבל פטור מלא מקריאה, רק תפתח את התמונות. כי ברלין תהיה בשיא כיעורה ותפארתה. מבטיחה!
שירליץ, בואי, בואי, שבי, כבר מוזגת לך.
טוב, עוד קפה וממשיכים.
-
ברלין לא ברלין כןיום של קולטורה ושופינג
ארוחת בוקר פנטסטית מחכה לנו. קטנה ואלגנטית. גבינות בוטיק ונקניקים מובחרים, לחמים חמים וריבות בצנצנות אישיות, מיץ תפוזים סחוט וסלמון מעושן והנסיך לועס קרואסון ריק ומקנח בקורנפלס ואומר חרא אוכל ואנחנו מוכנים לגמרי להתחיל את היום.
מהמלון למטרו ולצ'ק פוינט צ'ארלי. תזכירי לי מי זה צ'ארלי? נכון, סיפרת כבר חמישים פעם אבל אני לא זוכר. הקווים הירוקים על הכביש משרטטים את מיקום החומה. שני "חיילים" (או שהם באמת חיילים?) תמורת 2 יורו יצטלמו איתך בכל פוזה אפשרית. קצת מזכיר את הצילומים עם הבובות במאדאם טיסו. לא, תודה. עדיף להשקיע 7 יורו בסטארבקס שממול.
-
ברלין לא ברלין כןבחיי שנכנסתי לראות אם חזרתם כבר מברלין...
מצפה להמשך

-
ברלין לא ברלין כןמכאן ל- פנורמה אסיסי. כמובן שהילד מאוד רוצה: מה זה פנורמה. למה אני צריך את זה. אני לא נכנס. אחרי שלוש דקות אנחנו נכנסים לתוך הפנורמה עצמה והילד משתתק. מתחת לשכבה עבה של ציניות ואטימות של גיל ההתבגרות אני רואה לכמה שניות את הילד הרגיש שלי. והילד הזה המום. כי אי אפשר שלא. המקום הוא אגרוף בבטן. מעביר היטב את התחושה, את האימה, את הייאוש של התקופה ההיא, של החומה ההיא. התאורה, הצלילים והצללים כל אלה הופכים את החוויה למושלמת. עמדנו שם על הבמה מעץ, כמו הבמות ההן האמיתיות שהיו פזורות בצד המערבי לאורך החומה. עמדנו. שתקנו. צילמנו. תרשמו לעצמכם כמאסט.