ברלין לא ברלין כן
-
ברלין לא ברלין כןמכאן דרך רחוב ZIMMERSTRASSE לחנות בשמים קטנה ומטריפה של פראו טוניס. מוכרת אדיבה שואלת מה הריח שלך, שילוב של מה עם מה, לבוקר או לערב, ליומיום או לביקורים הקבועים באופרה. ואחר כך היא מתחילה לפתוח בקבוקונים ובין לבין מגישה כוס עם פולי קפה לאוורר את האף. כיף? פינוק נפלא. יקר? מאוד סביר. הריח? גן עדן פרטי. הנסיך מחכה לי בחוץ וכשאני מסיימת מסכם את החוויה שלי במילים משלו כמה זמן, מה את צריכה בושם, מי מריח אותך בכלל.
-
ברלין לא ברלין כןבוקר טוב וברוכים השבים!
איפה אמרת משיגים את המשקה ההוא שלא דופק את הראש?
צריכה אותו היום במיוחד(את הראש) עוד לא סיימתי חציון

אז עוד קפה אחד ומידי פעם אני נכנסת...את מתקדמת??
והיית חייבת להזכיר שלא קבעתי תור ל.....
טוב גם זה צריך עוד לעשות. קפה קודם.
אמה
-
ברלין לא ברלין כןאנחנו חולפים ליד טופוגרפיה של טרור (איריס אמרה לא, אז אני לא) ומתקרבים למרטין גרופיוס באו. הלב שלי נעצר. שתי תערוכות שאני מתה לראות ואם יהיה תור הסיכוי שלי אפסי. ובכן, בשעה 11 בבוקר, ביום שישי בסוף יוני ישבו שישה קופאים בקופות של מרטין גרופיוס והשתעממו כי לא היו אנשים. בכלל. אני קונה ביד רועדת כרטיסים גם לתערוכת דיויד בואי וגם לתערוכה של האמן הסיני איי ווי ווי. ילדים עד גיל 16 חינם. קודם דיויד בואי. אסור לצלם בפנים.
מה אני אגיד לכם, אם אתם לא מעריצים שרופים של בואי - לא חובה. רגע, לא לסקול אותי. אני אומרת לא חובה אחרי שהייתי. וגם אתם תגידו לא חובה אבל רק אחרי שתהיו, כן? כי לשמוע באזניות של המדריך הקולי את מייג'ר טום ולקלוט שאת באמת עומדת בתוך התערוכה של דיויד בואי בברלין זה מסוג החוויות שאסור לפספס. למרות שמפית ספוגה בזיעה של המלך לא ממש ריגשה אותי. הנסיך שקט להפתעתי. נראה כי השלים עם מר גורלו ואולי כמו ברגע ההוא הקצר בפנורמה כשמתחת לשכבת הטמטום המתבגר צץ לו הבן שלי, אולי גם פה משהו בכל זאת עצר אותו מלהרוס לי את החוויה תוך כדי.
-
ברלין לא ברלין כןאלונה
ברוכים השבים.
התחלה מצוינת לשבוע החדש.
תמשיכי עם התמונות והתאורים המיוחדים שלך.
-
ברלין לא ברלין כןאחרי תערוכה של דויד בואי לא נהניתי בשיט. זה לא מוסיקה. זה זבל אנחנו נכנסים לתערוכה של הסיני בעצם התערוכה שלו מתחילה כבר לפני, באולם הכניסה הענק. הנה תראו מבט מלמעלה ואיך זה נראה מקרוב.
-
ברלין לא ברלין כןתקשיבו, זאת אחת התערוכות המרתקות ביותר שראיתי אי פעם. אי אפשר להסביר את התחושות ואת האסוציאציות שהיא מעוררת, אבל היא מטרידה, מפעילה את המוח, מעוררת אי שקט.
אנחנו נכנסים לחדר מלא בצילומים של אצבע משולשת של האמן על רקע אתרי מורשת תרבות עולמית כמו הבית הלבן, טאג' מאהל, מגדל אייפל וכו'. הנסיך מתעורר לחיים ואפילו מתלהב. אחרי עשר דקות הוא מתיישב על מה שנראה כספסל באמצע החדר. שומר מבוהל נובח לעברו בגרמנית ורק אז אני שמה לב לשלט שמדובר ברהיט של שושלת מינג מהמאה ה-14 בערך. הילד נעלב עד עמקי נשמתו למה מי זה מינג שאי אפשר לשבת עליו אם כואבות לי הרגליים.
-
ברלין לא ברלין כןאלונה
אם את לא ממשיכה מיד, ני לא אוכל לצאת מהבית לשום מקום ואהייה בריתוק

-
ברלין לא ברלין כןהתערוכה כאמור מרתקת. וזה שהנסיך לא נהנה לכל אורכה למעט התמונות עם האצבע, לא מפריע לי בכלל. כי הוא ראה. כי מתישהו, כשההורמונים יירגעו, כשהשכל יחזור לתפקד, גם אם זה יקרה בעוד עשר שנים (אני מאוד מקווה בכל זאת שלפני), הוא ייזכר, יחזור לפה, למוצגים המרתקים של אי ווי ווי, יחשוב עליהם, והם יטרידו את מנוחתו כשם שטרדו את מנוחתי עוד ימים ארוכים אחרי הביקור. תרשמו לכם כחובה.
-
ברלין לא ברלין כןאלונה,
איזה כייף שבאת. התעלפתי פה מצחוק בגלל הבידה. גם בדירה שהיינו ברומא, שלושת בניי היקרים עמדו מסביב לבידה וצעקו שיש מתקן לשטיפת רגליים. מה יש לנוער היום?
ואגב, לא פעם גם שטפו בזה רגליים....
מחכה להמשך.
טל
-
ברלין לא ברלין כןאיזה כיף שהתחלת לספר.
ככה אני אוהבת אותך כשאת מלאה אנרגיות

וולקאם שווה !
עוד בבקשה...
-
ברלין לא ברלין כןאיזה כיף שבאת והתחלת לספר .
נהנית לראות את ברלין מנקודת המבט שלכם ושמחה שהיה מוצלח וצבעוני בקוד׳אם .
-
ברלין לא ברלין כןאנחנו ממשיכים לפוטסדאמר פלאץ. אחרי שתי תערוכות אין סיכוי להכניס אותו לתערוכת דאלי כבר. נו שוין, נראה את דאלי בפעם אחרת. אנחנו מגיעים לכיכר, ברשותכם אקרא לה בקיצור פוץ-פלאץ. כמה שזה מכוער. ענק. עמוס. ומכוער. אחר כך מרכז סוני וחנות של סוני והנסיך נשאר ללחוץ על המקשים ואני יוצאת החוצה לרחבה של מרכז סוני ובוהה סביבי. אלוהים, כמה שזה מכוער. אפילו חתן כלה לא מוסיפים הרבה יופי.
-
ברלין לא ברלין כןאחר כך המעלית המהירה באירופה או בעולם שלוקחת אותנו תוך 18 שניות ו-11 יורו ל- תצפית על העיר. תצפית זה טוב. אם היה על מה לתצפת. בחיים לא ראיתי עיר כל כך כאותית וכל כך מכוערת, נטולת חן, בלי טיפת אלגנטיות. כל מה שאנחנו מכירים מעיירות גרמניות מצועצעות כנראה קיים ביקום המקביל. ברלין מדהימה בחוסר החן והיופי. אני לא אומרת את זה לגנותה. זה עוד משהו ייחודי רק לה.
-
ברלין לא ברלין כןאיזה כיף של יום. להתחיל אותו עם סיפור של אלונה. ממש "הטוב, הרע והמכוער", כל האמת בפנים.
אז על איזה בירה גרמנית את ממליצה? אני כבר רץ לטעום.
אלעד
-
ברלין לא ברלין כןבקיצור התצפית הייתה מיותרת לגמרי. אוכל סתמי, שוורמה לנסיך, נורד-סי לאמא. שופינג ארוך ומאוד פורה, אבל מתיש. ואז אפשר שוב לסאטורן? יש עוד כמה אזניות שלא בדקתי. בא לי למות על המקום. אבל אני מבינה שזה בדיוק מה שהוא הרגיש בזמן שאני זמזמתי ארט' קונטרול טו מייג'ר טום. אז אני נכנעת ורק סוחטת הבטחה לביקור קצר ב-C&A בדרך למלון. אנחנו שבים לאירופה סנטר, מתעכבים בעוד כמה חנויות, קונים כמה קילו של פירות יער מכל הצבעים והסוגים וסוגרים את היום.
ברלין לא: תצפית. כל תצפית. כי אין על מה לתצפת פה. העיר הזאת מכוערת, כבר אמרתי? והמטרו גם מכוער. פייר, אני מאוכזבת. מברלין ציפיתי ליותר. תחנות מטרו מוזנחות, לא הכי נקיות ונורא משעממות.
ברלין כן: תערוכה של איי ווי ווי. פנורמה אסיסי. שופינג. השופינג פשוט פטנסטי פה. אני כל כך מבינה עכשיו את גלוש. אי אפשר שלא לקנות פה. נוח, מזמין וכל כך מתבקש.
-
ברלין לא אבלאולי עוד תצליחי לשכנע אותי
איך שלא יהיה את והנסיך צוות לענין.
עם הרבה אהבה
רנצי
-
ברלין לא אבללא סגרתי את זה עם אורי, אבל אם הוא ״לוקח״ את החלק של התמונות, אני לוקחת את הסיפורים.
כנראה רבים מאיתנו עברו את אותה חוויה במפגש הראשון של ילדיהם עם בידה... אצלי גם התעקשו לבדוק....
אני מרגישה קצת מקורבת למשפחת המלוכה
ולכן יכולה בעיקר להתענג על הכתיבה ופחות להתייחס לעניינים פרקטיים. ובכ״ז: לגבי התצפית על ברלין אני הרגשתי בדיוק כמוך אבל ממגדל הטלוויזיה. עדיין מתלבטת עם תצפית מהכדור הפורח. מישהו היה ויכול לחוות דיעה?מחכה להמשך!
טל
-
ברלין לא אבלבחיי שפעם הנחיתה קשה במיוחד. טוב, קצת יחס ונמשיך.
עדי, הנה, חזרנו, תכף ממשיכה. אל תלכי.
אמהצ'קה, המשקה הזה עוד נגיע אליו, הוא מצוין. לגבי התור, עזבי אותך ממילא רק עוד שישה שבועות.
דובי, אצלנו בברלין עדיין סופ"ש. אבל הנה, ממשיכה כבר ממשיכה.
איתנין, כשאתה יוצא מהבית זה בדרך כלל ביאכטה או מסוק. תישאר בבית במזגן, תכף הסיפור ממשיך.
טל, חבל שלא צילמתי את הבעת הפנים של הילד כשהסברתי לו למה בדרך כלל משמש הבידה. אני שמחה שלא רק שלי כזה.
יעלוש מותקית שלי, אני עדיין על אדרנלין אבל הוא הולך ואוזל. חייבת להחזיק מעמד עד לטיול ערב עם הכלב כי הוד מעלתו מהבוקר כבר לא בבית.
איריס, כמה וכמה פעמים חשבתי עליך בברלין ועל הבחירות שלך ועל התובנות שלך והזדהיתי עם רובן. עשית לי הרבה שכל עם סיפור טיול שלך. תודה!
הי אלעד, שמחה כל כך שבאת. אני ממליצה על כל בירה כל עוד שותים אותה בברלין.
רנצ'י, אני לא אנסה לשכנע אותך. לקח לי יותר משני עשורים לחזור לעיר הזאת. יש לי הרבה מאוד התלבטויות לגביה. אבל על כך בהמשך. אתה נשאר, נכון?
גלינוש, אני רואה שגם שלך מוצלחים כמו שלי ושל טל. מצוין. לגבי תצפית מכדור פורח, לדעתי הנוף הכי יפה של ברלין זה מהמטוס של איזיג'ט...
טוב, אז מה, שנטייל עוד קצת? יום מרתק לפנינו.
-
ברלין לא ברלין כןכמו שהיית חסרה(ועכשיו הבנתי למה) כך את עכשיו נוכחת…ברוכה השבה!
מתה על סיפורי ההפכים בין בנך לבינך והכי אהבתי את התערוכה של הסיני,תודה על העניין הרב שאת מייצרת

-
ברלין לא אבלחצרות מוזרויות שוטטויות
את הבוקר אנחנו מתחילים בהאקשה הופה. לפני הכניסה אליה שוק קטן של עבודות יד יקרות אש ופירות יער. אנחנו מתדלקים בערימה של פטל ונכנסים להאקשה. אחר כך לסופי-גיפס הופה ולהופה השלישית – הקמן הופה. נעים פה. מאוד נעים.