פורטוגל או דרום ספרד?
-
זוג צעיר שמעוניין בטיול עם נופים ואתרים היסטוריים מעניינים (עם רכב שכור), על איזה מבין שני האזורים האלה הייתם ממליצים?
אני מתכוון לשני המסלולים הקלאסיים בכל מדינה.
ספרד - מדריד, קורדובה, גרנאדה, סביליה וכו'.
פורטוגל - ליסבון, פורטו, קוימברה, סינטה תומר וכו'.
אני מבין שפורטוגל קצת יותר זולה, אבל קשה לי להעריך את "איכות" הנופים והאתרים.
תודה מראש!
-
פורטוגל או דרום ספרד?פורטוגל מקסימה נעימה מעניינת. ידידותית. אוטוסטרדות בקצור שווה שווה.
-
פורטוגל או דרום ספרד?שני האזורים מעולים לטיול, אך דרום ספרד טיפה יותר מעניין (לדעתי).
בכל מקרה, מציע להוסיף טולדו למסלול בספרד, ואובידוש עם אלקבצ'ה בפורטוגל. דווקה על קורדובה ופורטו אפשר לוותר.
-
פורטוגל או דרום ספרד?שלום לכם
מייעץ לכם בתור חובב נופים הרים וגם קצת ערים
א. למה לקחת את המסלוליים הנדושים ולא לבנות מסלול מותאם לכם
ב. אתם עם רכב אין לכם הגבלת תנועה
טיילתי שבועיים באנדלוסיה (דרום ספרד) וחושב שיש שם עוד מה לראות
גם טיילתי בפורטוגל מצפון עד ליסבון
2 המדינות מאד מרשימות ואני חולק על דעתו של קודמי אותי פורטו מאד הרשימה
גם בסיור לילה לאורך הנהר וגם בסיור יום
אתם יכולים להיכנס לבלוג שלי ולהוריד את המסלולים ולקחת מהם מה שאתם אוהבים
נ.ב את פורטוגל כדאי לעשות לא בתור טיול מעגלי
ב ה צ ל ח ה
-
פורטוגל או דרום ספרד?תודה רבה על התשובות.
לצערנו יש לנו רק שבוע, לכן צריך לקבל החלטה.
-
פורטוגל או דרום ספרד?בפורטוגל - לא כדאי לוותר על פורטו.
באנדלוסיה שבספרד - למה לוותר על קורדובה ?
מכיוון שיותר מטיילים חוזרים לספרד מאשר לפורטוגל - הרי שלמשך שבוע עדיף לבקר באנדלוסיה. לפורטוגל תקדיש לפחות שבועיים. לספרד עוד תחזור לבקר.
ובניגוד לתגובה 4 - מניסיוני, טיול מעגלי בפורטוגל הוא מוצלח מאד.
שמיל
-
פורטוגל או דרום ספרד?דווקא לזוג צעיר הייתי ממליצה לטייל בפורטוגל (לא הייתי אבל מאוד מקווה לטייל בה בקרוב) לספרד (טיילתי שבועיים) יצא לכם לחזור במהלך השנים(עבודה, טיול בר/בת מצווה וכו')
-
פורטוגל או דרום ספרד?אם יש לכם רק שבוע לכו על דרום ספרד. יום בקורדובה יום בגרנדה יומיים בסביליה ויתר הזמן באתרים שבינהן ימצו לכם את האזור.
את פורטוגל תשאירו לזמן בו יהיה קו ישיר מנתב"ג אחרת תבזבזו לפחות יום נוסף בהשואה לדרום ספרד רק על הגעה וחזרה
רנצי
-
פורטוגל או דרום ספרד?אם יש לכם שבוע ואתם הולכים על ספרד, אל תכניסו למסלול לא את מדריד ולא את טולדו וגם לא ממליצה לטוס למדריד כדי לקחת אוטו שם ולרדת לאנדלוסיה. זה יהיה טירונות ולא טיול הנאה. היינו בטיול מעגלי כזה (3 ימים מדריד, יום טולדו ועוד 4 ימים סביליה, גראנדה וקורדובה) וחזרנו ממנו הרוסים מעייפות. המרחק ממדריד לאנדלוסיה גדול, כמו גם בחזרה. זה מסלול קשה ולא נכון. טוסו למלגה, קחו רכב ותטיילו באנדלוסיה וחופים שבוע. או אם רוצים מדריד, אז תקדישו כמה ימים למדריד ותצאו לטיולי יום לטולדו (שווה אפילו יומיים לדעתי), יום סגוביה, יום אל אסקוריאל ויום פמפלונה למשל. מבחינה היסטורית מדריד וסביבתה יהיו מעניינים מאוד.