כמה שאלות על טנזניה
-
הי,
אנחנו שני זוגות, עדיין מחפשים יעד באפריקה לשבועיים וחצי - שלושה שבועות בתחילת אוקטובר.
חושבים כרגע על טנזניה וזנזיבר ויש לי כמה שאלות:
1. ממה שאני קוראת על הנדידה זה לא זמן טוב לטנזניה והנדידה נמצאת בקניה. מה המשמעות של זה? האם זה אומר שפחות מומלץ לצאת לספארי בצפון טנזניה בתקופה זו? האם כדאי להחליף את יעד הטיול לקניה בגלל זה?
2. התכנון הוא 5-6 ימים ספארי בשמורות בצפון טנזניה, 5-6 ימים טיולי יום ותרבות (אנחנו לא מעוניינים לטפס על הר) ולסיום 5-6 ימים זנזיבר.
אשמח לשמוע המלצות שלכם לאיזור מומלץ שאפשר לעשות בו טיולי יום ולחוות קצת תרבות:
- קראתי על איזור לשוטו שנראה מעניין וגם נראה שמשתלב טוב במסלול.
- קראתי גם על הפארק גומבה (Gombe) במערב בשביל לראות שימפנזות, האם יש מה לעשות באיזור הזה? טיולי יום? כפרים? כי נראה לי שפחות כדאי לסטות מהמסלול במיוחד, עם טיסת פנים הלוך וחזור בשביל יומיים.
- מה יש לעשות בצפון מערב טנזניה / איזור אגם ויקטוריה ? האם מומלץ להמשיך לשם אחרי השמורות בצפון?
- איזור אחר שפספסתי?
תודה רבה!
אורית
-
כמה שאלות על טנזניהבצפון טנזניה באזור אגם ויקטוריה חיים שלוש שבטים. ממערב למזרח:
שבט ה'יההאה' במחוז קאגרה (היכן שהייתה בזמנו הפלישה מאוגנדה). בירת קאגרה היא העיר בוקובה והאזור מצטיין בגידולי בננות וקפה.
במרכז: שבט ה'סקומה' שהם חקלאים חרוצים. בעלי שפה משלהם ומנהגים שונים כמו ההתאספויות שלהם לאחר האסיף לחגיגות 'תחרויות התיפוף' המסורתיות. 'הבירה המחוזית היא העיר מואנזה.
במערב: שבט ה'זאנקי' (שבט האב של הנשיא הראשון, מועלימו נייררה. שבט הזנאקי מקורב לשבט ה'לואו' מקניה השכנה). בירת המחוז היא העיר מוסומה.
בין לבין מסתובבים הרבה רועים מסאיים כאשר אין להם קונפליקט עם החקלאים המקומיים.
הרבה לעשות באזור עם המקומיים אין, אבל הנופים הם משגעים ויוצאי דופן.