ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ברלין לא ברלין כן

פורום טיולי משפחות
    57
    198
    48415
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • glasha
      glasha נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

בשש בערב מתחיל המשחק נגד צרפת. התוכנית הייתה להגיע לשער ברנדנבורג למתחם האוהדים הענק, במחצית השנייה להישאר עד סיום המשחק ולחגיגות ומשם להמשיך לביקור בכיפת הרייכסטאג. אבל כרגיל תוכניות לחוד ומציאות לחוד. אין כניסה למתחם עם מסכי ענק, דוכני בירה ואוהדים. מלא כבר. כנראה שהיינו אמורים לתפוס מקום הרבה הרבה לפני שריקת הפתיחה. שוטרים אדיבים ששומרים על הגדרות מציעים לנו ללכת כשני קילומטר לנקודה הבאה במחסומים, אולי שם ייתנו לנו להיכנס. אולי כן ואולי לא, מה שבטוח שאנחנו מוותרים מייד. מוצאים בית קפה קטן עם בירה ומסך טלוויזיה בגודל סביר. המשחק מסתיים בניצחון הגרמנים.

שירה ומוסיקה עולים מאזור המתחם. אנחנו כאמור לא רואים כלום אבל שומעים מצוין ומתים מקנאה. 

הזוג שהסתיר את המסךצופים במשחקאוהדת נלהבתחוגגים
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • glasha

ברלין לא ברלין כן

מכאן לרייכסטאג כי יש לנו תור לשמונה בערב. בדיקות ביטחוניות, קבוצה של כעשרים איש עולה במדרגות הרייכסטאג. אנחנו נכנסים למעין תא זכוכית, הדלת מאחורינו נסגרת וזאת שלפנינו טרם נפתחה. כעשרים איש מצטופפים. עניין של כמה שניות. הנסיך מרים את הראש ואומר ועכשיו, גז!

עולים במעלית אל הכיפה. המראה מרהיב. הכיפה, התצפית, מיליוני המראות, העלייה למעלה, מנוחה קצרה, עוד צילומים, עוד ועוד. וברקע עדיין מוסיקה ושאגות שעולות ממתחם האוהדים.

מנוחה קצרהרייכסטאגממרומי הכיפהמיליוני מראות
        • glasha

ברלין לא ברלין כן

לא לקחנו מדריך קולי או כל מדריך שהוא. ספגנו בכוחות עצמנו. מרשים, מאוד מרשים. מרשים ומטריד בו זמנית. את מסתכלת על דגל האיחוד האירופי והדגל הגרמני שמתנוססים מעל הרייכסטאג ולא יכולה שלא להגיד לעצמך ב-9 במאי 1945 התנוסס כאן דגל אדום. גם אם ניסינו לעקוף ככל הניתן את "אתרי השואה והמלחמה" בטיול הזה, זה כאן, זה תמיד כאן, זה תמיד יישאר כאן. כאן ובעיקר בתת מודע שלנו. 

ועוד משהו קטן, אל תשכחו להיכנס לשירותים כשאתם שם למעלה. אין בהם שום דבר מיוחד. למעט הרגע הזה שאת מבינה שאת עושה פיפי ברייכסטאג. 

ברלין לא: לא לוותר על מלון עם מזגן. חם בברלין בקיץ

ברלין כן: ביקור בכיפה השקופה. אני מעזה להגיד אפילו חובה. 

למעשה כאן מסתיים הטיול שלנו לברלין. עוד כמה מילים ונעבור לתובנות ותודות.

בשקיעהמראות מראותדגל האיחודהכיפה
          • glasha

ברלין לא ברלין כן

ארוכה הדרך הביתה

ב-11 אנחנו כבר בשונפלד. נעמדים בתור של החזר מס (29 יורו שלמים) רק כדי לגלות שקודם צריך חותמת מכס ואיש המכס מגיע שעתיים לפני הטיסה. איזה טיסה? כל טיסה. לא הגיוני בעליל אבל זה בדיוק מה שכתוב על השלט שלו. אנחנו עומדים בתור ולפנינו קבוצה של 22 (!!!) תיירים מרוסיה. לכל אחד מהם שקית אימתנית עם קבלות. שלוש פעמים אנחנו מחליטים לוותר על 29 יורו ועומדים לעזוב את האזור. בכל פעם מגלים שממילא צ'ק אין עדיין סגור. בינתיים ישראלים מצטרפים לתור. מהר מאוד דוכן המכס הופך לאזור הנפיץ ביותר בשדה – ישראלים ורוסים אלה מול אלה, לכל אחד מעטפות ענקיות מ-HM, CA, KDW. הטיסה למוסקבה ב-14:00 ולתל אביב ב-14:05. בהיותי ישראלית ממוצא רוסי אני מרשה לעצמי לזגזג בין שני המחנות והתורים המאולתרים שנוצרו כאן. אז קחו בחשבון שאם יש לכם החזר מס לקבל, פקיד המכס מגיע במקרה הטוב שעתיים ורבע לפני הטיסה. איזה טיסה? כל טיסה מסתבר.

אחרי שאנחנו מקבלים את ה-29 יורו שלנו אנחנו מלאי תקווה לבזבז אותם מייד על אספרסו ואוכל בדיוטי פרי. אשרי המאמין. תור אינסופי לשיקוף מזוודה. אחריו דלפקי איזי ג'ט כרגיל יעילים מאוד ותוך חמש דקות אנחנו כבר בתור הבא לבדיקת כרטיסי עליה למטוס, אחר כך תור לשיקוף תיק יד. זמן לסיגריה וקפה כבר אין. הנסיך רץ לבורגר קינג קונה ארוחה To go אני תופסת כמה סנדוויצ'ים וקדימה, עוד כמה דקות נסגר הבורדינג. בדיקת דרכונים, שער העלייה למטוס ושוב - הפתעה - שיקוף של תיקי יד ושיקוף גוף חלקי. מה זה זה? ממתי זה זה? איזה סיוט זה זה. הנסיך מתנהג למופת אגב.

זהו יקיריי המראנו ונחתנו אבל אל תלכו עדיין יש לנו תובנות לגבש.

ברחבי העירברחבי העיר
            • glasha

ברלין לא ברלין כן

תובנות סובייקטיביות

1. העיר הזאת מכוערת. אלא אם אדריכלות של ברזל וזכוכית עושה לכם את זה. אני מעדיפה את הבתים המצועצעים של אמסטרדם, את הארמונות של וינה או את הצבעוניות של מוסקבה הישנה. המבנים החדשים בעיר קרים כל כך והישנים מכוערים עוד יותר.
              2. ברלין מרגישה אימפריה. כלומר עיר בירה של אימפריה. לא של סתם מדינה. זאת התחושה. בהתחשב בהיסטוריה של גרמניה, לא בטוחה שזאת תחושה חיובית.
              3. העיר הזאת אדירה. אין לי מילה אחרת, בעצם יש לי המון. היא מדהימה, היא מהפנטת, היא מרתקת, היא נהדרת, היא העיר היחידה שהייתי מוכנה לגור בה (להוציא את הכפר הנידח בבולגריה). העיר הזאת פותחת את זרועותיה לרווחה ומקבלת כל אורח בחיבוק חינם. היא מקסימה, היא חמה, חכמה, משעשעת, אנרגטית, צעירה ומאוד ידידותית לתייר.
              4. זאת עיר שיש בה הכול. באמת הכול. כל רשת, כל מותג, כל טעם, כל צבע, כל זרם אמנותי, הכול. בהיותנו תיירים או טיילים בעיר הזאת אי אפשר שלא להתרשם מהנוחות שהעיר מציעה. החל מתחבורה ציבורית ועד לסטארבקס כל מאה מטר.
              5. להפתעתי הגדולה העיר שקטה מאוד. עם כל המסיבות שלה, כל ההשתוללות שלה היא שקטה. הפעם היחידה שבה שמענו מוסיקה בוקעת מהאוטו הייתה בקרויצברג והשיר היה בערבית.
              6. אפשר לטייל בברלין מבלי להקדיש דקה אפילו ל"אתרי השואה". אפשר לטייל בעיר ולראות רק את מה שמתחבר למלחמה ההיא. כדאי מאוד לשלב במינונים הנכונים.
              7. העיר הזאת מנציחה את חטאיה ולצורך העניין את חטאי גרמניה כולה בקפדנות ודייקנות. יש לי תחושה שאי שם במרתפי רייכסטאג יש רשימה מסודרת מאוד של כל החטאים ומולם מסומן V. כל חטא מקבל את הסליחה שלו, את אתר ההנצחה שלו. לא אומרת את זה לא לחיוב ולא לשלילה. זאת עובדה. 
              8. ובכל זאת אני חייבת ווידוי. מדי פעם, לעתים רחוקות מאוד, כשראיתי כמויות גדולות של שוטרים (כולם מאוד ידידותיים אגב) במדים שחורים וכיתוב Polizei מאחורה, כשבמטרו נשמעה המילה Achtung, כשההמונים החוגגים הניפו עשרות דגלי גרמניה, צמרמורת קלה עברה בי. קשה לי להסביר את זה, זה כנראה ב-DNA . מדי פעם. משום מקום. צמרמורת קלה בגב. זה לא פגם בטיול, להפך, זה הוסיף לו רובד נוסף מבחינתי, כזה שמאלץ אותך, רוצה או לא רוצה, לחשוב. אגב לנסיך זה לא קרה. כנראה שהתחושה הזאת תיעצר בדור שלנו.
              9. אז ברלין כן או לא? כן בהחלט. חד משמעית כן והרבה. אני את התשובה שלי נתתי. עכשיו תורכם. 
              כן בהחלטכן והרבה
              • glasha

ברלין לא ברלין כן

תודות אובייקטיביות

תודה לאוסי, מלכת אנגליה שלי, שכבר כמה שנים טובות מתעקשת שאני אסע לברלין. תודה לנעה מלכת סקוטלנד וליעל מלכת אירלנד על הידיים והכתפיים שלהן, תודה לפיה הטובה שלי יעלי גולן על החיבוקים בחינם, תודה לגלוש על הכרטיסים לבלו מן גרופ ועל ההסברים (לפחות חמישים פעם, האחרונה מהמלון בברלין) לגבי החזרי המס, תודה למלאכית שלי ג'ן שעודדה ותמכה בבחירה הזאת, תודה לג'מוסינו על עדכונים שוטפים ממגרשי המונדיאל, תודה לכל מי שנסע לפנינו ודיווח ועזר לי להתגבש על התוכנית, תודה לצוות הקרקע שתמיד היה שם כשהייתי צריכה.

ומילה אחרונה לנסיך: אמא אוהבת אותך עד הירח והכוכבים. אמא נורא נורא נורא תתגעגע אליך בכל הנסיעות הבאות שלה לחו"ל. אמא תביא לך המון המון מתנות, ואתה תשמור טוב טוב על הכלב והבית שלנו בכל פעם שאמא תיסע בלעדיך, נכון?

זהו יקיריי, קיץ ארוך לפנינו, הלוואי ויהיה רגוע. אז תמריאו בקלות ותנחתו ברכות ורוצו לספר לחבר'ה.

שלכם, בברלין ובגבעה,

אלונה והנסיך

אלונה והנסיך
                • טל גלינה10
                  טל גלינה10 נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

אלונה, יקרה,

יש לך 4 שעות לגבש מסקנות ותובנות ולהעלות אותן באתר. בתמורה אני שולחת לך בפרטי טלפון של טכנאי מזגנים מוצלח wink.

כמו תמיד אני מתמוגגת מהסיפורים שלך, והפעם ההנאה כפולה וכוללת גם עצות פרקטיות, וגם הכנה נפשית (למשל, דירה בלי מזגן.... למזלינו לפחות בימים הראשונים שלנו התחזית חוזה מזג אוויר נעים. לטיול עם מתבגרים אני לא זקוקה להכנות. הכל ידוע sad).

כידוע אנחנו נזכה לראות את משחק הגמר בברלין !!!. חבר של הבן, שחי בברלין 3 שנים הזהיר אותו אתמול לא ללכת לצפות במשחק בשער ברנדנבורג. הוא תיאר את החוויה, שעבר אותה לפני 4 שנים כלקחת את במת יום העצמאות בכיכר רבין כפול מאה לפחות (במדד הצפיפות והשיכורים). מכיוון שאחד היתרונות היחידים בגיל ההתבגרות הוא הפטור שלנו מללוות את הילדים למסיבות יום העצמאות, שמחנו עד מאוד, כשהבן קבל מחבר את העיצה שקיבל מאיתנו בלב חצוי.... הוא הציע לעשות בדיוק את מה שאתם עשיתם בסופו של דבר (אגב, אותו חבר אמר לו, שאם יגיע השלב שבו אנסה לקחת אותו לפוטסדאם - ואני לא - שיקשור את עצמו למיטה.)

טל

• שמוליק ל
                    שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

אלונה היקרה,

אז הנה שתי תובנות ושאלה משלי -

היה נפלא ומרתק כרגיל לקרוא אותך!

חשבתי על ברלין קודם. 

חושב עליה הרבה יותר - עכשיו

משלא נכנסתם לפאן זון - הפור נפל. בעוד ארבע שנים את ברוסיה - במונדיאל הבא. 

והשאלה - לאן עכשיו?

הלכתי להמשיך לארוז... שרק יימשך השקט הזה...

שמוליק

• טל גלינה10
                      טל גלינה10 נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

שוב אני.  אני רואה שכתבנו במקביל.

את יכולה להסביר את התהליך של החזרי מס לאחת שמעולם לא עשתה אותו בשום ארץ שהיא (הבנתי שזה ניתן רק בקנייה בחנויות מסוימות וברכישה מעל סכום מסויים. איזה סכום? האם בקנייה אחת? האם צריך להראות את המוצר או רק קבלות? ).

שוב תודה

• יולי ד
                        יולי ד נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

כמה ימים לא הייתי באתר והנה הבונוס- איזה כיף לקרוא הכול רצוף מהתחלה עד הסוף...נפלא כרגיל. עד כדי כך נפלא שכשגמרתי לקרוא ואחרי בדיקה זריזה- יש כרטיסים במחיר סביר לחמישה ימים לברלין לי ולתינוק (13), ליום חמישי הקרוב. נמאס לי מהאזעקות האלה ונמאס לי לשים חלומות במגירות- כרגע יש שם את סין, את מונגוליה ואת פרו. הודעתי על חופש קטן בעבודה וקראתי שוב את כל מה שכתבת, הפעם גם כתבתי הערות בצד- נראה לי שזה פחות או יותר יספיק ויש לי עוד ארבעה ימים שלמים להתכונן. יחי הספונטניות ותודה לך ולנסיך הכתר!!

• מרינה ש
                          מרינה ש נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

אלונוש, דרלינג,

כמעט אחרי כל יום רציתי לכתוב לך והחזקתי את עצמי כדי לא להפריע לך.

רציתי לכתוב כמה שאני מבינה אותך וכמה שאני מזדהה איתך ואת הרי יודעת את זה-אבל ארגנת טיול קליל ומקסים שדי מתאים למתבגרים שלא צריכים כלום ושום דבר לא מעניין אותם והכל חרא (רק אצלנו זה נקרא דראק)

רציתי לכתוב לך שהנסיך ממש נהיה חתיך על ותכף תבוא מישהי לגנוב לך אותו. blush

רציתי לכתוב לך שברלין שלך מאוד קורצת לי, אבל יחד עם זאת תצטרך לחכות לי קצת.

ונראה לי שרק מהתמונות שלך התחלתי כבר לאהוב אותה.

ולסיום, מאוד מקווה שנסיך התאפס על עצמו עוד שנה ולא יוותר על עוד טיולים איתך, כי הוא עדיין לא מבין שמפסיד המון.

• glasha

ברלין לא ברלין כן

מהר מהר לפני שטל עולה על המטוס חייבת לה תשובה:

בכל חנות בכל סכום תבקשי "טקס פרי". תקבלי חשבונית שעליה חותמת טקס פרי ואליה מצורף החשבון. ב-C&A למשל את מקבלת מעטפה עם טופס. בחנויות אחרות רק חשבונית + החשבון בלי המעטפה. מעל 20 יורו לדעתי, פחות מזה לא ביקשתי חשבונית. אחר כך במלון בתוך הפתק הזה או הטופס שקיבלת תצטרכי למלא (אחד אחד) פרטים שלך ולחתום. יהיה רשום לך בדיוק כמה החזר מגיע לך. את הקניות שימי במזוודה למעלה. אצלנו לא ביקשו לפתוח כלום. הבנתי גם שבטקסל כל הפרוצדורה הרבה יותר קלה. ג'ן תכף תבוא ותסביר לגבי טקסל ואת תקראי את זה כבר משם. 

שמוליק, עוד ארבע שנים מי יודע מה יהיו גבולות רוסיה. בכל מקרה האוהדים הרוסים והשוטרים הרוסים הרבה יותר מפחידים מאלה שבגרמניה. היעד הבא? כרגע כנראה וינה בכריסטמס אבל מי יודע? תודה על הליווי הצמוד ושיהיה אחלה סיפור מבלגיה, כן?

יולי, אין עליך. רק שתביני שאני כבר כמה שנים חוזרת לסיפור רומא שלך ורק עכשיו התגבשתי לקראת פסח הקרוב. שאפו על הספונטניות ואני לשירותך לשאלות ברלין. 

מרינוש, כבר הגיעה, כבר גנבה. לפחות בלונדינית ממוצא בריטי. למרות שאני כמובן שונאת אותה בכל מקרה. ולגבי הטיולים המשותפים שלנו בעתיד, כרגע לא אופציה. אבל מי יודע.

זהו, צריכה לנסוע לראשל"צ, מקווה שלא מצפה לי יותר מדי אקסטרים בדרך. 

• ע ע
                              ע ע נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

אלונוצ'קה יקירתי,

מהתמונות הראשונות שהעלית בפייס ידעתי בבירור שברלין ואת זה כן אחד גדול! לברלין יש להציע את כל מה שאת אוהבת ובגדול. זו בעצם גדולתה של ברלין - היא יודעת ויכולה להציע לכל אחד את מה שהוא מחפש.

היינו בברלין בחורף. מזג האוויר היה אפור, קר וגשום. זו היתה הפעם הראשונה שלנו  בברלין. אנחנו בחרנו לעשות את המסלול של התייר המתחיל וכן ללכת לסיורים "הקונסרבטיביים" של נדב. עבורנו זו היתה החלטה טובה אבל בהחלט הם גם הוסיפו לנו עגמומיות ואפרוריות בלב בנוסף לאפרוריות בחוץ. 

בערבים  זה קצת השתנה כאשר אורות שווקי חג המולד נדלקו בשלל צבעים וריחות. 

אני מסכימה עם כל התובנות שלך. בביקור ברייכסטאג גם לי היתה תחושה שיש להם רשימות של החטאים ואיך אפשר עוד להנציח. בברלין היתה הפעם הראשונה שמחשבה כמו OVER הנצחה עלה בראשי.

ובעודי כותבת נשמעת אזעקה.... טוב, נקטע לי חוט המחשבה ואני לא מסוגלת להתרכז.

אה.... כשנכנסתי לשרותים בכיפת הרייכסטאג הרגשתי בדיוק את מה שהרגשת... blush

אני חושבת שכן מומלץ לקחת מדריך קולי. 

כשנסענו לשדה התעופה אהוד אמר לי שהוא לברלין לא רוצה לחזור. היה לו קשה מידיי. בהתחלה הסכמתי איתו אבל ככל שעבר הזמן שיניתי את דעתי ולי ברור שאני רוצה לחזור לברלין אבל באביב. לא בחורף.

המלצה שלי - מי שנוסע לברלין בפעם הראשונה שיסע באביב לא בחורף. את ראית הרבה דברים שאני לא ראיתי. המון. מה שמביא אותי למסקנה שרואים אותם רק כשהשמים בהירים (גם בחוץ וגם בפנים).

ובקשר למכתב שכתבת בסוף לנסיך - תקראי את הכתבה של דנה ספקטור ב-7 ימים של השבת angellaugh

המשך שבת שקטה,

עפרה

• טובהמ
                                טובהמ נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

ועוד קריאת ביניים - לפני ,מי זוכר   ..הרבה שנים כשהם התחילו להופיע בניו יורק 

אמרתי לחברתי שגרה שם ( כמו תמיד התיירים מביאים את מידע הפנים)

שתכין לנו כרטיסים ל"מופע החדשני בפורמט אינטראקטיבי "... (הייתי בתנופה  אחרי חוויה טובה  של לורי אנדרסון בארץ) אז היה להם אולם משלהם (לא זוכרת איפה רק שלא בברודווי ) ..

3 דברים אני כן זוכרת 

1. שכרטיס עלה 150 $(בניו יורק מופעים תמיד יקרים)

2. שיישבנו כמו סימן שאלה בסוג של ספסלים עם זווית בלתי אפשרית באולם קטן ומאוד לא נח

3. שחברה שלי קיללה אותי שגררתי אותה לשם ועד היום ...

מצטערת , אבל זו החוויה הפרטית שלי 

• glasha

ברלין לא ברלין כן

בוקר אור יקירותיי

טובה'לה, אני מצטערת שזאת החוויה שלך מהאנשים הכחולים. אהבנו אותם מכל הלב. אולי בפעם הבאה, כשהם לא יהיו בברלין תתני להם עוד צ'אנס?

עפרה'לה, צודקת לגמרי ברלין היא עיר בשבילי. ואגב, איך היא בכריסטמס באמת? אני מניחה שאין שום דבר שמזכיר את הכריסטמס בקולמר או פרייבורג ובכל זאת, שווה להקדיש את נסיעת שווקי חג המולד לברלין? או שהם הולכים לאיבוד בחורף האפור שלה? 

שיהיה לנו יום שקט. 

אלונה 

• קיפודה
                                    קיפודה נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

שמעו נא לגבי הblue men group : כלמודת ניסיון (6 פעמים במצטבר ) הדעות על המופע לרוב טובות(כמונו למשל) אך מידי פעם יש אנשים שלא אוהבים את הז'אנר או את סוג ההומור. נקודה נוספת היא שיש להם את המופעים בהמון מקומות סימולטנית (בהמון מקומות בארהב, בברלין ואפילו בספינת קרוז) כלומר הgroup הוא בעצם הרבה מאד groups  והמופע הזה הוא גם תלוי הגרופ והקאסט הספציפי במקום.

טובה, אנחנו היינו גם בניו יורק וצחקנו ברמות של ממש להחזיק את הבטן= הנאה ענקית מבחינתנו.

מאידך, משפחה של חבר של בני שאותו אני מכירה היטב, עם חוש הומור דומה מאד לשל בני, לא נהנו בכלל בברלין.

לדעתי, כיוון שהמופע לא זול כדאי להתכונן אליו לפני שקונים את הכרטיסים ולודא שיש סיכוי סביר מאד שתאהבו את המופע.

• יעל גולן
                                      יעל גולן נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

אלונוש,

השלמתי קריאה ואנ'לא מגובשת בכן או ולא. יש לי שש שנים לחשוב על זה blushangel.

מה שבוודאות אני יודעת שברלין שלך היא colourful ! ולא רק בגלל אמנות הרחוב (מתה על זה). תיארת, הסברת, קישרת, צילמת בדרך כנה ואמיתית את ברלין שלך.

תודה דרלינגה תענוג היה לטייל איתכם !

• dke
                                        dke נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

באיחור אופנתי הגעתי גם אני

לא יכול להיות יותר "באנקר" מזה - גם ברלין גם אלונה,חגיגה,מי צריך יותר ?

ובכל זאת- מה שאפין הפעם שכל קטע טיול נסיתי לראות דרך העיניים שלי,שנשטפו לא מעט במראות ברלין. כמו שקרה לכולם כאן,לא תמיד ראיתי באותן עיניים,ולא אגלה את אמריקה אם שוב אומר - בערים מסוג זה (ברלין,לונדון,ניו יורק וכד) כל אחד מוצא את מה שהוא רוצה (ןלקוראת יעל - לא מה שיוצא אני מרוצה....),או -ההצע כל כך גדול שאפשר להרכיב את הטיול במגוון אופנים.

דעות סוביקטיביות - רק טוב,תארו לכם שכולנו נסכים על אותו הדבר (ודרך אגב,פורומים למיניהם לא חפים מGROUP THINK ולכן כל כך מרענן לראות דעות חלוקות...

2 הגרוש שלי-

בסיכום שלי משנה שעברה,בהודעות 12 ו-19 קצת דיברתי על שני סיורים שעשיתי בנושא אמנות רחוב

שניהם היו מוצלחים,אחד של החברה של נדב,"ברלין האלטרנטיבית" והשני שהוגדר יותר כסיור אמנות רחוב (בכל מקרה זה לא הסיור שלך,אלונה,כיוון שלא השתתפנו בסדנה בסוף)

הסיור השני לקח אצלי בהפרש קטן.

לגבי ילדים/בני נוער -   חסרון-באנגלית.    יתרון- יחסית רך בתכנים.  מדברים גם על תופעות כלליות בברלין של ימינו-מעניין

הסיור בעברית הוא אכן בעברית....הוא לא עוסק רק באמנות רחוב (המדריכה לקחה אותנו למתחם הURBAN SPREE שביקרתם בו בסיור שלכם) אלא בהסבר של ברלין של ימינו.

חסרון מסויים - דוקא כאן תכנים קצת יותר "בעייתיים" - לדוגמה,אנדרטה לזכר שואת הקהילה ההומולסבית (סביר לעיכול) וביקור ברובע עם שלל חנויות שלא הייתם הולכים עם המתבגר /מתבגרת שלכם.  ואכן המדריכה המליצה שנעשה כרצוננו - שתינו קפה במקום. 

• osi30
                                          osi30 נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

אלונוצ'קה,

איזה כיף שהצלחתי להגיע סוף סוף לפה, ודווקא היום - עיתוי מושלם, בדיוק כשסיימת לכתוב, וכך כל התענוג המרוכז הזה הוגש לי במנה אחת גדושה ונהדרת.

טוב, את יודעת שאני משוחדת ושאצלי ברלין הכי כן.

יש מקומות כאלה, שהמפגש איתם עושה לך מיד חץ בלב, לעומת אחרים שככה מחלחלים וגדלים בתוכך אט אט. ברלין ממש עשתה לי מכת ברק.

ולא יודעת לשים את האצבע על משהו ספציפי. אבל זו היתה הרגשה חדשה שלא פגשתי בעצמי במפגש עם ערים אחרות. לא היה דומה לכלום ולא הזכיר שום חווייה מוכרת.

שמחה שהצלחת לראות את זה גם את, ונדמה לי שהצלחת להראות את זה גם כאן לכולם.

וחייבת להודות שברלין לא מכוערת בעיני. אבל אסתטיקה זה באמת תחום מאוד רחב...

אהבתי מאוד את סיור אמנות הרחוב והיה לי כיף לזהות עבודות של LITTLE LUCY שפגשתי גם בתכל'ס ומאוד אהבתי (זאת דמות הילדה עם העין הקרוצה והמטרידה, שיש גם על אחד הקירות בתמונות שלך וגם בסטנד בסטודיו של האמן "שלך").

ומרגש אותי שהנסיך היה מרותק. הצליח לך איתו לגמרי, אפילו שהיו לך הרבה רגעים בטיול הזה שבטח סיווגת ככישלון. אבל הם הכי נורמלים בעולם, למרות שהם מעצבנים, ולך כל הקרדיט על זה שהנסיך שלך מתבגר נורמלי, עם לב במקומות הנכונים.

כמו אמא שלו. wink.

שיודעת לטייל טוב, ושהכי יודעת לספר טוב אח"כ לחבר'ה.

כיף שנהנית בבלו מן גרופ. הם אדירים בעיני ו"תפורים" עליכם.

ולקחתי איתי את התובנה החשובה על הפיפי ברייכסטג!

המון תודה על עוד מאסטרפיס מבית היוצר שלך,

אוסי

נ.ב. ועכשיו, כשאת מומחית קצת בעצמך, ויש לי חצי יום בברלין בסוף הטיול, מה את אומרת - איפה כדאי לבלות אותו (עם הילדים הקטנים, את יודעת. זה לא אני לבד שיכולה לברוח לשופינג, ברור...)

• טובהמ
                                            טובהמ נערך לאחרונה על ידי

ברלין לא ברלין כן

קיפודה - השלישיה הראשונה של הכחולים (אותם ראיתי בסוף ה80 או תחילת 90  )התחילה /פרצה בניו יורק

ואז עדיין לא היו תעשיה של מס צוותים במס' מדינות (לדעתי השלישיה הראשונה יושבים היוםרגל על רגל )ולמרות זאת נקראו אז group  (גם עוד לא חילקו מעילים..)

אני חושבת שחוסר ההנאה נבע כתוצאה מהאולם וצורת הישיבה (אומנם הייתי צעירה יותר ובכל זאת) 

אלונה מתארת  חווית  צפיה שונה   

ואולי כי צריך לראות את הכחולים בברלין  כן (למרות שאני וברלין לא)

אלונה - תמיד כייף לטייל איתך (אפילו בברלין)

ועכשיו במיוחד 

תודה  

• 1
                                            • 2
                                            • 6
                                            • 7
                                            • 8
                                            • 9
                                            • 10
                                            • 9 / 10
                                            • פוסט ראשון