מטוסון לילו סטון
-
היי אשמח להתייעץ..
האם סביר לעשות טיול מטוסון לילו סטון וחזרה לטוסון ב10 ימים? (כמובן עם עצירות) לפי המפות זה לוקח 16 שעות נסיעה לכל כיוון.
תודה תודה
-
מטוסון לילו סטוןמדובר ב-16 שעות נהיגה רצופות במידה שאין פקקים, עבודות בכביש, התנועה זורמת וכד'.
למה שלא תשקלו טיסה לסולט לייק סיטי, לדוגמה ? משם לשכור רכב ולנצל את הימים לביקור מעמיק בילוסטון, גרנד טיטון וכל האזור היפה הזה ? יש טיסות ישירות מפיניקס או טיסות מטוסון עם עצירה בפיניקס. כך תנצלו את הזמן העומד לרשתוכם.
כ"כ, לא ציינתם באיזה עונה/תקופה מדובר, גורם חשוב ביותר לתיכנון הטיול.
אם בדקתם במפות את המרחק, תבדקו מקומות עצירה ולינה שמעניינים אתכם ותעשו את החשבון אם כדאי לכם לעשות זאת ברכב.
-
מטוסון לילו סטוןהערכת אצבע שלי היא שכל כוון יקח שלושה ימי נסיעה. אינני יודע כמה נהגים אתם וכמה שעות אתם מוכנים לנהוג ביום. שוב, כבעל נסיון, לנהג אחד יהיה קשה לעשות זאת בפחות מ- 3 ימים, לדעתי.
אם נניח 3 ימים לכל כוון, זה משאיר לכם 4 ימים לילוסטון ולגרנד טטון. זה אפשרי, אבל השאלה היא האם זה כדאי. לנהוג 6 ימים בשביל 4 ימים בפארק נראה לי יחס קצת בעייתי בין ימי הנהיגה לימי הביקור.
אני לא יודע אם אתם יכולים לשקול טיסה במקום נהיגה, ושכירת רכב בנמל התעופה בו תנחתו. זה יכול לחסוך לכם הרבה זמן, ואולי תוכלו לשלב ביקור במקומות נוספים באיזור של ילוסטון.
-
מטוסון לילו סטוןזה יכול להיות אחלה road trip. בהחלט בר מימוש בעשרה ימים (כמובן, אלו לא יכללו את הביקור בילוסטון). כדי לנסוע את זה בבת אחת, להערכתי מספיקים יומיים בכל כיוון (גם לנהג יחיד), אבל אכן מדובר ביומיים של נהיגה כמעט בלי הפסקה (שלא מתאימה לכל אחד) ובלי לראות כלום בדרך. בחמישה ימים לכל כיוון, יש לכם זמן לעצור ולבקר במקומות בדרך - ויש איפה. אפשר לבנות מסלול קצת מעגלי, כך שלא תעברו כל הזמן באותו הכביש בחזור, ותראו עוד חלקים מיוטה.
-
מטוסון לילו סטוןאני פוגשת חבר בטוסון שמגיע עם רכב שלו. הייתה מחשבה על ברייס, גרנד קניון אולי ציון. פשוט נורא חבל לי לא להגיע לילו סטון נשמע מדהים שם.
-
מטוסון לילו סטוןהנסיעה אגב באמצע אוג'. חם ..... אני יודעת
-
מטוסון לילו סטוןשלום,
אם רוצים להגיע לילוסטון ויהי מה, אז בהחלט אפשר להקצות 2.5-3 ימים לנסיעה בכל כיוון, מה שישאיר 4-5 ימים לילוסטון (וטיטון הסמוך לו) וזה בסדר. רק שבדרך תספיקו יחסית מעט, מלבד הנופים שיחלפו על פניכם. אז אם השאלה אם זה אפשרי וסביר, אז התשובה היא כן. אם אתם שואלים על חלופות, אז בעיני בטוח שעדיף את עשרת הימים הללוט לנצל לטיול במקומות הרבה יותר קרובים.
-
מטוסון לילו סטוןמסכימה עם אורי. בפרט אם אתם שני נהגים. אפשר את הדרך לעשות ביומיים לכל כיוון. לטעמי, ילוסטון אכן שווה ביקור גם במחיר של נסיעה כזו, אבל זה עניין אישי. מזג האוויר שם נעים יותר מאשר בפארקים של יוטה, אבל אם אתם מגיעים מאריזונה אז רוב המקומות בארה"ב יהיו קרירים יותר

-
מטוסון לילו סטוןתודה רבה על תגובותיכם! (-:
-
מטוסון לילו סטוןמבקשת שוב את עצתכם. יש לי 10 ימים. יציאה מטוסון. איזה מסלול הייתם ממליצים?
-
מטוסון לילו סטוןמה החלטתם? נוסעים לילוסטון או לא?
-
מטוסון לילו סטוןכנראה שלא.. )-: עוד לא סגור. בודקת אופציות אחרות.
-
מטוסון לילו סטוןמצרף סיכום הטיול שלי מסתיו 2011 באריזונה ודרום יוטה. משך הזמן היה ארוך יותר משלכם, אבל אני מקוה שתמצאו כמה מקומות שכדאי לבקר בהם משם.
באוגוסט איזור פיניקס ומדבר sonoma ממש חמים. כלומר, מעל 40 מעלות ויכול להיות הרבה מעל. באריזונה יש גם מקומות גבוהים ובהם מזג האויר נסבל יותר. אפילו טוסון "קרירה" לעומת פיניקס. אני מציע להתרכז בצפון אריזונה ואולי גם להכנס ליוטה.
-
מטוסון לילו סטוןמציעה שקודם תחליטו ואז תתייעצו בקשר למסלול מדויק. יש אינספור מסלולים בעשרה ימים מעגלי מטוסון.
-
מטוסון לילו סטוןענת, נראה לי שמה שהם מבקשים זה הצעה למסלול.
אישית אני הייתי מעט מאד באיזורים הללו, אז הצעה מסודרת משלי אין לי. נראה לי שהייתי בונה מסלול שמתחיל בניו-מקסיקו ל-3-4 ימים, נכנס לדרום מערב קולורדו לעוד 3 ימים (מסה ורדה, כביש 550, אולי הגניסון וכו') ואז חזרה דרך דרום מזרח יוטה ומרכז אריזונה.