תכנון מסלול בפארק קרוגר
-
בוקר טוב ושקט לכולנו,
אנחנו מתכננים נסיעה לד. אפריקה ומנסים להתאפס על ארגון המסלול בפארק -
קבלנו המלצה שמשדה התעופה לשכור רכב ולישון לילה ראשון מחוץ לפארק במקום שנקרא - NELSPRUIT האם יש למישהו המלצה למקום נחמד? מסודר עם מזגן שירותים ומקלחת ... אנחנו בירח דבש בכל זאת

חשבנו לנסוע ל - GOD WINDOWS ו - BLINED RIVER 9 (?)
משם האם הגיוני להזמין לינה ב - BERG EN DAL או שזה קרוב מדי וכדאי להיכנס יותר פנימה למשל SKUKZA?
קראתי כאן בטיפים על מקום בשם אוליפאנטס ...
בקיצור אני מבינה שהפארק עצום ולא הצלחתי להתאפס אשמח לעזרה !!!!!
המון תודה
-
תכנון מסלול בפארק קרוגרשלום!
במקרה אני גם בשלבי התכנון של ההסתובבות בפארק ולכן אני מזדהה עם תחושת חוסר ההתאפסות שלך

אני יכול לשתף אותך במספר שיקולים שלדעתי יש לקחת בחשבון, אבל אני שב ומדגיש שאני טרם עשיתי את הטיול ולכן אני מדבר רק על סמך הידע שקיבלתי מקריאת הטיפים פה באתר:
1. כאמור הפארק הוא ענק ואם הזמן מוגבל עליכם להתמקד באיזור שבו תרצו לשהות. כפי מיטב הבנתי, הפארק נחלק באופן גס לאיזור שמצפון לנהר האוליפנט )Olifants river) ומדרום לנהר. בכל חלק של הפארק סוגי צמחיה ובעלי חיים שונים. ע"פ רוב ההמלצות שקראתי פה, מרבית האנשים מסיירים בחלק המרכזי והדרומי של הפארק (מאיזור הנהר ודרומה). עליכם להחליט באיזה איזור תרצו לטייל וכמה זמן להקדיש לכך. כך תוכלו להחליט היכן להתחיל ואיפה לסיים (ישנן כמה נקודות כניסה ויציאה מהפארק).
2. אחרי שהחלטתם היכן לסייר בפארק ולמשך כמה זמן, תראו מתי תוכלו להגיע לאיזור הכניסה לפארק. שערי הפארק ואתרי השינה שבתוך הפארק נסגרים ונפתחים בשעות משתנות כתלות בעונה. כמו כן, מהירות הנסיעה בפארק מוגבלת ל50 קמ"ש על כביש סלול ו40 קמ"ש על כביש עפר (קראתי פה שאפשר להגיד שמהירות הנסיעה הממוצעת בפארק היא 25 קמ"ש אם לוקחים בחשבון עצירות לצפייה בחיות וכו'). עליכם לבחור את המקומות שבהם תישנו כך שלא תסתכנו בהגעה מאוחרת לאתר הלינה (הגעה מאוחרת כרוכה בתשלום של קנס). עליכם לעשות את השיקול האם אתם מעוניינים לרוץ ממקום למקום או לקחת את הזמן - זה כבר תלוי בכם. כמו כן, ישנן אטרקציות בתוך הפארק (כגון טיולים רגליים מודרכים, רכיבה על אופניים ועוד) שאם תחליטו לקחת אותן, הן יגבילו אותכם לאותו איזור ליותר מיום אחד.
3. שיקול לא פחות חשוב הוא הזמינות של מקומות הלינה. לא ציינת מתי אתם טסים אבל אם אסתכן ואנחש שאתם טסים באיזור החגים (ספט'-אוק'), אז כדאי להזדרז ולהזמין מקומות מראש שכן הרבה מהמקומות כבר תפוסים.
4. אני ממליץ לפתוח מפה של הפארק שכוללת בתוכה את שמות האתרים שבהם אפשר לישון ומיקומם. תחליטו איפה אתם רוצים לבלות בכל יום ותראו את אפשרויות השינה שיש בסביבה. אני ממליץ על האתר הבא בשביל לבדוק את זמינות מקומות השינה בכל אתר בפארק: http://www.sanparks.org. אפשר גם לבצע הזמנות דרך האתר.
5. אני ואשתי מתכוונים להיכנס לפארק מהכניסה הדרומית שלו מוקדם בבוקר. משם נסתובב עד שנגיע לאתר הראשון skukuza. ביום השני נצפין עד לכיוון הנהר המדובר ונעביר לילה בOlifants. נבלה עוד יום שלם בפארק ואז נצא מאחת הכניסות הצפוניות יותר ומשם אפשר להמשיך ולנסוע לBlyde river. זאת כמובן רק אופציה אחת, האפשרויות הן ממש אינסופיות

בכל מקרה, אני מקווה שהצלחתי לעזור ואשמח לעזור עוד אם יש לך שאלות נוספות.
שיהיה שבוע שקט ורגוע,
תכנון מסלול בפארק קרוגרהיי גיל
המון תודה על העזרה.
כמו שצפית .. רוב המקומות כבר בתפוסה מלאה ...
מה שעשינו בינתיים - זה להזמין מלון ב NELSPRUIT לשני לילות, נעשה את הסיור מחוץ לפארק לפניי הכניסה. בבוקר השני שלנו נכנס לפארק .. נסע עד לסקוקוזה - אבל נישן מחוץ לפארק. מה שגם שבאחד הטיפים היה כתוב שהמקום רועש ... אז הזמנו מלון מפנק. מה שאומר שנצטרך להכנס ולצאת באותו יום ולהיכנס שוב לפארק בבוקר. ממה שבדקתי העלויות לא גבוהות אבל לא בטוחה ... זה כרגע מה שהיה נראה נכון לעשות.
משם נסע ל - OLIFANTS שם הצלחנו להזמין חדר בתוך הפארק ייייה !! ... מה שבתקווה יאפשר לנו אולי להרשם לסיור לילה - צריך להירשם מראש ??
נשמע הגיוני ביחס למצב ההזמנות ???
שוב תודה
מיטל
-
תכנון מסלול בפארק קרוגרהיי מיטל,
אני שוב מדגיש, אני עדין לא הייתי שם.. אבל מלהסתכל במפה ובהתחשב בכך שאין מקום פנוי בתוך הפארק אז נראה שעשיתם בשכל
בקשר לסיורי לילה, לפי מיטב הבנתי ההרשמה היא במקום על בסיס מקום פנוי. מכיוון שיש לכם רק לילה אחד בתוך הפארק, הייתי מנסה להגיע למחנה לקראת הצהריים, לעשות צ'ק אין ולהרשם לסיור לילה. אחר כך הייתי ממשיך לסייר בפארק עד שעת סגירת השערים וחוזר בזמן לסיור הלילה.
דרך אגב, אם אני לא טועה אז מחנה Olifants מציע גם טיולי אופניים (יש להרשם מראש) ויש גם כמובן סיורים רגליים אם זה מעניין אותכם ...
בכל אופן שיהיה בהצלחה וטיול מהנה!

-
אני מגיעה לפארק קרוגר ב 4.8היי אני ובעלי מגיעים ל קרוגר ב 4.8 , ורק עכשיו נודע לנו שהפארק נגוע במלריה , אנחנו ממש לא רוצים לקחת את המלרון הכדורים למניעת המלריה , אשמח לדעת מה אתם חושבים לעשות אם אתם הולכים לקחת את הכדורים. ?
-
אני מגיעה לפארק קרוגר ב 4.8ברור שצריך לקחת את הכדורים. לא ברור לי למה לא חוץ מהמחיר הגבוה. מלריה זה לא שפעת, אל תסתכנו. או שתקחו מלרון או שתדלגו על קרוגר (וחבל!)
-
אני מגיעה לפארק קרוגר ב 4.8היי בוקר טוב קבענו תור למרפאת מטיילים .. אז עוד לא יודעת את כל המידע במדוייק אבל ידעתי בערך - לא נקח סיכון וניקח את הכדורים.
מבינה לליבך גם אני נמנעת מנטילת כדורים אבל לא נראה לי ששוה לקחת סיכון כאן.
נסיעה טובה