סרנגטי וזנזיבר.
-
שלום לכולם.
אני ובן זוגי מתכננים 9 ימים בטנזניה.
4 ימי ספארי ו 5 ימים בזנזיבר.
נראה לי שניקח את הטיסה עם האתיופים שנוחתת בקילי וחוזרת מזנזיבר. נעשה 4 ימי ספארי ומקילי/ארושה טיסה פנימית לזנזיבר עם air precision.
זו פעם ראשונה שאהיה במזרח אפריקה, מגשימה חלום
מכיוון שבחרנו לעשות את הטיול הזה באופן עצמאי ולא מאורגן (חוסך אלפי דולרים) אני קצת חוששת מ״הפתעות״. השאלה שלי היא האם הסיכונים הרבה יותר גבוהים כשסוגרים טיול כזה לבד?אשמח גם לקבל טיפים לנחיתה רכה או כל דבר שחשוב שנדע מבעלי נסיון..
תודה מראש
יפית
-
סרנגטי וזנזיבר.אהלן,
לא נראה לי שארגון עצמאי חוסך אלפי דולרים...
הוא חוסך מעט, אבל משחרר אותך מהשאלה אם חלום חייך עומד להתנפץ בגלל בחירה לא נכונה של ספק...
מה גם, אתם מגיעים לזמן כל כך מועט, למה לבזבז זמן על ריצה בין חברות שונות? שלמו עוד 1000 שקל בערך ותשכחו מלוגיסטיקה...
-
סרנגטי וזנזיבר.היי עמית,
לא בדיוק...
טיול כמו שאנחנו מתכננים עולה 4100$ לאדם בחברה מארגנת.
אנחנו הגענו בחישוב פראי לבקושי 2500$.
חיסכון מאוד משמעותי...
אנו לא מתכוונים לבזבז זמן שם בבחירת ספק, אלא מתכוונים לסגור ספק ישירות מהארץ, רובם באים לאסוף אותך משדה התעופה.
-
סרנגטי וזנזיבר.יפית - אנחנו לפני טיול דומה (עוד שבועיים
). סגרנו מראש עם שני ספקים מקומיים. לא יכול ולא רוצה להמליץ, כי אנחנו עוד לפני, אבל בהחלט יש חברות מקומיות עם רקורד מצוין ועלויות הרבה יותר נמוכות מהחברות המארגנות הישראליות.עמית -
1. הלוואי שתמורת 1000 ש"ח אפשר היה לשכוח מלוגיסטיקה. הייתי לוקח בשתי ידיים.
2. "חלום חייה" של יפית עלול להתנפץ גם עם בחירה לא נכונה של ספק ישראלי.
3. למה נראה לי שהתשובה שלך מכוונת לספק מאוד מסוים?
-
סרנגטי וזנזיבר.אין מה לחשוש. בטח כשאת הספארי עצמו את בכל מקרה תעשי באופן מאורגן - דרך ספק תיירות מקומי או מדריך מקומי. כדאי לקרוא המלצות במדור הטיפים באתר.
כשאת קובעת איתם, את יכולה גם לבקש (זה בדר"כ מה שקורה בכל מקרה) שיאספו אותך משדה התעופה, לנחיתה יותר רכה.
בסך הכל, המדריכים מתפרנסים מהדרכות, מתפרסמים מהמלצות, ומעוניינים בטיפים. קשה לי להאמין שתצאי לא מרוצה מספארי בתקבעי באופן עצמאי עם מדריך מקומי שהומלץ עליו.
-
סרנגטי וזנזיבר.היי יובל,
גם אני הייתי מפרגנת אפילו 1500 שקל תוספת לחברה מארגנת בארץ, רק כמה חבל שהם גובים פי 4..

אשמח לדעת איך הגעתם אל הספקים שסגרתם איתם, האם יש המלצות ברשת?
בינתיים אני מתמקדת באתר SAFARIBOOKING.COM שם יש הצעות מעניינות ושוות לכל כיס.
-
סרנגטי וזנזיבר.יש המלצות במדור הטיפים באתר: בראש העמוד --> קהילות --> טיפים
-
סרנגטי וזנזיבר.היי עידו,
אני חושבת שעברתי על כל המלצה במדור הטיפים באתר.
כולם מכוונים למדריכים שמספקים ספארי פרטי. אנו מעוניינים בחברות שמארגנות ספארי קבוצתי ואת זה אני לא מוצאת שם

-
סרנגטי וזנזיבר.אם כך גם אני לא יודע לעזור. כל האפשרויות שבדקנו היו מדריכים לספארי פרטי

-
סרנגטי וזנזיבר.היי!
יש חברה שנקראת nomad tours שמתמחה בטיולים כאלה ברחבי אפריקה.
טיילתי איתם לפני כמה שנים בטיול שיצא מקייפטאון לנמיביה והיה להיט!
הייתרון הגדול שמטיילים בקבוצה עם צעירים מכל העולם. אני לא בטוחה איך המחירים בהשוואה לסוכנויות אחרות, אבל ממליצה לך לבדוק אותם.
בגדול הם חברה דרום אפריקאית, אבל הם מטיילים בכל אפריקה כמעט! ויש להם כמה אופציות של טיול בטנזניה.
http://nomadtours.co.za/this-year/serengeti-and-zanzibar-tre k-south/#itinerary
http://nomadtours.co.za/this-year/treasures-of-tanzania/#iti nerary
האמת שאנחנו גם מתעניינים בטיול מהסוג הזה וטרם ביררנו פרטים. תעדכני אם מצאתם משהו מעניין, ואיך המחירים בהשוואה לאופציות אחרות.
בהצלחה!
-
סרנגטי וזנזיבר.http://nomadtours.co.za/this-year/serengeti-and-zanzibar-tre k-south/#itinerary
לינק מתוקן...
-
סרנגטי וזנזיבר.אנחנו גם לפני טיול דומה. יוצאים בספטמבר (איזור ראש השנה). 6 ימים ספארי ו 3 בזנזיבר
בדקתי ספקים מקומיים, ולא היה הבדל ממש גדול במחיר. היה הבדל בתוכנית. ספקים מקומיים לא ששו שנטוס ישירות מהסרנגטי לזנזיבר. כולם ללא יוצא מן הכלל הציעו טיול מעגלי. אולי בגלל שאנחנו 4 אז ההבדלים פחות גדולים
מה שעושה את ההבדל האמיתי במחירים הם המלונות/לודג'ים והחזרה בטיסה מהסרנגטי לזנזיבר. וגם בחירת המלון בזנזיבר מאד משמעותית
דרך אגב, גם בין הספקים בארץ היו הבדלים מאד גדולים. בין שני ספקים שונים היה לי הבדל של כמעט 3000$ על טיול כמעט זהה.
-
סרנגטי וזנזיבר.קבוצתי או פרטי זה ענין של ביקוש.
אם תגיעו לחברה ויהיו להם עוד כמה לקוחות בודדים, יוכלו לצרף אותם אליכם לוואן.
יש חברות שיש להן כמה רכבים שיוצאים ביחד ויש חברות או מדריכים פרטיים שיוצאים עם רכב אחד.
תוכלו להגיע גם, להכיר עוד זוג או קבוצה בדרך ולקבוע איתם ביחד את הספארי.
לא רואה צורך לקבוע מראש, תכינו רשימת חברות/מדריכים מומלצים ותגיעו לבקר אותם אישית.