מרחצאות בזלצבורג - עזרה !
-
היי לכולם , במשך ההכנות לטיול אספתי מידע על מרחצאות בזלצבורג. יש הרבה מאוד והכמות מבלבלת !!!
אז מה עדיף, מרחצאות באד הופגשטיין? הכניסה כלולה בכרטיס זלצבורג, אבל הבנתי שהמקום מאוד מתויר וטיפה רחוק לנו מבחינת המסלול.
מרחצאות tauern spa zell am see - kaprun ? לא ראיתי מידע על המקום בלמטייל. המלצות...
?
ויש גם בגולינג, aqua salsa golling?
אשמח לקצת סדר בבלאגן, תודה

-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !הייתי במרחצאות בבאד הופגסטיין ובאד גאסטיין ואני יכול לומר לך שהם מעולות. אני מניח ואולי אני טועה שאם רוב המטיילים בזלצבורגלנד מבקרים דווקא במרחצאות אלו אז סימן שהם קצת יותר טובות מהשאר. אפשר לשלב את המרחצאות בבאד הופגסטיין עם הגרוסגלוקנר ואת באד גאסטיין עם טיול במסלול הגשר התלוי שלידם.
בימים של גשם הביקור בהם הוא מצויין. אנו ביקרנו בהם כבר פעמיים בשעות אחה"צ (אחרי 1700) והיינו כמעט לבד. מתוייר זה לא שלילי זה אומר שהמקום כנראה שווה ביקור. ממליץ בחום. האקווה דום אני חושב שזה באיזור טירול אז זה בהחלט לא באיזור.
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !חזרנו אתמול והיינו בהרבה מרחצאות
את אלו בבאד גסטיין שילבנו עם הגשר התלוי- הם מצוינים אבל הללו של באד הופגסטיין אף יותר (שילבנו עם הגרוס)
האחרים שציינת אינם כלולים בכרטיס זלצבורגלנד ויחסית הכניסה יקרה.
מוצלח גם הללו באטלמרקט ובוואגרין.
היינו ששתי ברכות פתוחות- אחת היתה פושרת השניה קפוא לגמרי (שתיהן מחוממות)
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !היי תודה על התשובות המהירות , במרחצאות הפעילות העיקרית היא בריכות מחוממות?
חייבת לציין שהצימר שלנו נמצאה בעיירה Wagrain כך שנקבל כרטיס לעולם המים, שווה להגיע גם למרחצאות בבאד הופגסטיין בשביל בריכה?
אנחנו מאוד מתעניניים לגבי הגשר התלוי והמדרגות לשומקום ברכס הרי דכשטיין,
אשמח אם תוכלו לפרט, להמליץ לגבי מקומות אלו.
kerenshem, נשמח לטיפים

תודה רבה!!!
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !המדרגות לשום מקום ברכס הרי דאכשטיין נמצאים ליד העעירה שלדמינג הכניסה לעבר אתר הרכבל שמעלה אותך לרכס עובר דרך כביש אגרה מפותל עם דמי כניסה לרכב שעוולה 8$ . מהרכבל העולה ומהפסגה נשקף נוף מהמם. ברכס בנו מן גשר שבנוי על צלע ההר ממנו יוצאים מדרגות תלויות באוויר לתצפיות שונות.הנוף מהמם ויש על הרכס שלג גם בסוף ספטמבר . על הרכס יוצאים מספר מסלולי הליכה והנוף שנשקף מדהים.
ממליץ בחום בכל זאת לבקר לפחות בבאד הופגסטיין יש שם כמו גם במרחצאות בבאד גאסטיין גם מגלשות מים לילדים וגם אבובים לגלישה .שווה במיוחד בימי גשם.
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !אני חושבת שבאד הופגסטיין שווים את המאמץ. הברכה שבמתחם המשפחה מאפשרת לצוף והמים סוחפים בנעימות את הצפים במסלול נעים- חוויה מקסימה לאחר ימים עמוסים!
אנחנו שמנו לב לכרטיס אירוח רק בתום השהות - לא היה ברור אם הכניסה בחינם או בהנחה - בהחלט שווה להכנס לקראת סוך היום - אמבטיה ולמיטות.
יש לי הרבה המלצות ואני אכתוב בטח סיכום יותר מסודר- אבל עד אז: הרכבל שהילדים היו הכי מאושרים היה הר הרוחות, לאמרקלאם כדאי להגיע בשעות הערב כי יש שם אורות ומוזיקה מיוחדת שמוסיפה לקניון המרשים, הרשת הסופר הזולה ביותר זאת HOFFER היא מצויינת ומאד זולה, האגם שהכי נהנתי בו הוא דרומית לווארגין (קלינר לדעתי), הרכבל בוואגרין מקסים לילדים הנוף לא מיוחד אבל מהנה מאד- לא מסלול קל!, לא לעלות לחמש אצבעות ללא ראות טובה- זאת הטעות שלנו בטיול לא רק שזה בזבוז כסף ההליכה לא נעימה בערפל וקר מאד!, חיפוש המים בנהר בראוריס רחוק מהעיר כ 30 דקות- זאת נסיעה ארוכה למדי- האטרקציה נחמדה - דווקא לא לילדים מאד קטנים- לא בטוח ששוה את הנסיעה הארוכה. פארק רופלדינג ליד מינכן שווה עם ילדים קטנים- ואני ממליצה למרות התקרית הלא נעימה שלנו היתה, הרכבל שבו היתה תצפית דרמטית הוא איקורס משם יוצאים מצנלי רחיפה בעירה עצמה ניתן לקבל אופנים מכל מיני סוגים חלקם בחינם (לקטינים) וחלקם במחיר מציחק.
לשים לב לפסטיבלים היום בו נהננו במיוחד היה בפסטיבל בוורפן בטירה שם היו הפעלות מדהימות לילדים ואח"כ בפסטיבל ימי ביניים בסנט מיכל שעיר שלמה הפכה לעיר ימי ביניים- משהו מיוחד מרשים ומלהיב!
דווקא מאגם גוסאו לא התלהבנו במיוחד אולי בשל גודל הצפיה ומזג האוויר הסגרירי.
גם במכרה הנחושת נרשמה אכזבה
טוב נשאיר עוד לפוסט נפרד אבל אם יש שאלות אשמח לענות.
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !הי קרן, ברוכה השווה!
תוכלי לפרט עוד קצת על קניון הרוחות ולאמרקלאם - זה באותו מקום?
עד היום זה לא נחשב כאטרקציה מרכזית לפי סיפורי הפורום.. ואצלך זה נשמע ממש מגניב. אשמח לשמוע עוד מהתרשמותך.
ובכלל - אנחנו נוסעים ממש-ממש בקרוב..... ואשמח מאוד לקבל טיפים טריים חמים מהתנור (בלי לחץ, כן?
).ושיהיה ערב שקט לכולם.

-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !אני לא נהניתי בבאגים היה לי מחניק כי הרוב סגור והרגשתי בחמי געש מצד שני מאוד נהנינו בבריכה wagrinrin עשר דקות מפלא כמו מארבע אחת או משהו כזה כניסה חינם מאוד מזכיר את שפיים שלוש מנהרות גלישה אחת חשוכה עם אורות חלק עם אבובים תהנו!!!
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !sharoncc, המדרגות לשומקום והגשר התלוי ניראה כחוויה מדהימה !
אני מתקשה למצוא את האתר הרשמי על המקום, ידוע לכם אולי על המחיר לאתר? כמו כן גם הכתובת ? או שמספיק להגיעה לעיירה שלדמינג ומשם השילוט?
מתכננים להגיע גם לתצפית חמש האצבעות, האתרים שונים ?
קרן, תודה על הטיפים אנחנו לא נוסעים לטיול עם ילדים קטנים, אבל אני בטוחה שרבים יעזרו בטיפים שלך

כתבה על המדרגות לשומקום והגשר התלוי
תודה לכולם

-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !הי יונה וקשת
ההרכב שלנו שונה משלך- ולכן הר הרוחות באלפנדרוף עשוי להיות ילדותי למתבגרת אבל לגילאים 3-11 זה התאים בול. זה כאמור רכבל שנמצא בסנט גוהן (ליתר דיוק באלפנדרוף). אחרי הרבל יש ללכת 20 דקות לאוטובוס נחמד ומשם מגיעים לעולם רוחות שבכל עמדה מדביקים מדבקה על מדליות. זה איפשר לילדים ללכת לא מעט כי יש תגמול כל כמה דקות.
למארקלאם הוזכר כאן בקניון על הדרך ואכן כך גם אנחנו עשינו אותו. החלק היפה של הקניון הוא עשר דקות הליכה קלה. (שימי לב שיש שתי כניסות האחת שמאפשרת ישר כניסה לחלק המעניין והשניה מחייבת את כל המסלול) אנחנו הגענו לקראת סוף היום בסביבות חמש וחצי וכבר התחילו האפקטים של המוזיקה והאורות. זה נותן תחושת דרמטיות וחוויה שונה מהקניון של לכיטנשטיין ולכן אני ממליצה עליו במיוחד נוכח העובדה שתוך 10 דקות זה נגמר.
לא להחמיץ את האגם דרומית לוואגרין- לוקחים שם סירת משוטים והמקום לא מתיור כל כך ומאפשר חיבור מרגש עם הטבע. המסדה במקום גם מומלצת.
לגבי מסעדות אנחנו אכלנו בכמה מסעדות איטלקיות מעולות (הילדים אוהבים פסטות ופיצות). האחת בקושל היתה פשוט מצויינת והמפתיע הוא המחיר הזל של המסעדות מנה עולהכ 8 ארו ).
בשל מזג האוויר פיצלנו את הביקור בזלצבורג- ביום הראשון הינו במכרה המלח בהאלין- יחסית נהנו במקום למרות שלדעתי מה שהלהיב היו המגלשות- הסיור בגרמנית ואנגלית לא במיוחד מעניין וגם ה"שייט" לא ממש שייט - יחד עם זאת לא מאמינה שמי שמבקר באזור לי יבקר שם. אח"כ נסענו למוזיאון הטבע והמדע- היינו שם שלוש שעו מהנות במיוחד. החניה יקרה (כ20 ארו לכל היום אבל היה שווה). משם היינו בבית של מוצרט- הוא זכה לביקורות מאד צוננות בפורום אבל הוא היה נחמד ועל הדרך. אח"כ המשכנו למצודה. בכניסה ראינו את הצלמניה שהומלצה בפורום בדיוק נסגרת. נכנסנו והתלבשנו בבגדי התקופה- היה יקר אבל מומלץ- מזכרת יפה. אח"כ ראינו שיש עוד צלמניה כזאת במדרחוב קצת יותר זולה (וגם בוינה בפארטר). הפיצול איפשר לנו יותר זמן למחרת גם להתחיל את היום במוזיאון הצעצועים (היה גשום וזאת למעשה משחקיה משודרגת לילדים)+ מזרקות הלבורן+ גן חיות ואח"כ מפלי גולינג (את הגשר בבישפורן לא הספקנו)
בקיצור מומלץ לפצל את זלצבורג
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !לגבי הרכבל לקרחון דאכשטיין את צריכה לכוון את הגי פי אס לעיירה בשם RAMSAU
ממנה השילוט לאתר הוא מצויין ובולט אי אפשר לפספס. גם אנחנו לא ממש ידענו את הכתובת המדוייקת וכיוונו את עצמנו לרמסאו ומשם עקבנו אחרי השילוט.
לגבי הגשר התלוי בבאד גאסטיין יש רכבל מתוך העיירה שמעלה אותך לעבר האטרקציה רק שצריך להגיע לשם לפני השעה 1600
תצפית 5 האצבעות גם היא יפה כשלעצמה ניתן לשלב יחד איתה גם מערת קרח מקומת הביניים של הרכבל שמטפס לתצפית. הנוף שנשקף מהפיסגה יפה לא פחות אנחנו ביקרנו ב2 המקומות ואהבנו. היתרון של האתר בדאכשטיין ששם היה שלג גם בתקופה שבה היינו בסוף ספטמבר ואילו בתצפית 5 האצבעות היה קצת יבש מבחינת שלג. בכל אופן תלוי בהחלט במזג האוויר שיהיה בתקופת שהותכם ואם מזג האוויר אינו בהיר והראות לקוייה אז תוותרו.
אני לא זוכר עלויות של רכבלים כמדומני מדובר ב 18-20 אירו.
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !קרן תודה רבה על ההסברים ועל הטיפים השווים!

עכשיו נחכה בסבלנות לסיפור המלא

-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !תודה רבה על התשובה המפורטת. רק על מנת לוודא, קרחון דאכשטיין והגשר התלוי לא נמצאים באותו האתר ( רכס הרי דאכשטיין) ? בבאד גאסטיין יש רכבל המוביל לגשר התלוי וברמסאו יש רכבל המוביל לקרחון דאכשטיין?
תודה על ההבנה! קצת התבלבלתי, כל כך הרבה דאכשטיין
טלי
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !טלי, יש גשר תלוי גם בדאכשטיין וגם בגאסטיין.
-
מרחצאות בזלצבורג - עזרה !מדובר בהחלט ב2 אתרים שונים הרחוקים זה מזה אחד עולים ברכבל לפיסגה מושלגת בדאכשטיין ומה שמפורסם בו זה המדרגות לשום מקום התלויים באוויר ובנויים על צלע ההר יש שם גם גשר תלוי. בבאד גאסטיין גם יש רכבל שעולה לכיוון מסלול רגלי וגשר תלוי ונוף אחר לגמרי.