סיכום מרומניה
-
סיכום מרומניהטוב אז לא הגענו לאגם בליאה על מנת להתבטל. 2034 גובה בהחלט נחמד אבל אנחנו רצינו קצת יותר... האגם מגובה כמה מאות מטר חשבנו ייראה הרבה יותר יפה.
כאן התעוררה בעיה קטנה, זוגתי שתחייה סחבה קצת רגל כמה ימים קודם והתלבטתי איזה מסלול לבחור. בזמנו דרך ריפ התוודעתי למסלול מאגם בליאה לאגם קפרא, סימסתי לו ערב קודם מסיזישוארה והוא הפנה אותי לענתנת שעשתה את המסלול, ממנה הבנתי שמדובר בסה"כ במסלול קצר יחסית 3 שעות הלוך חזור כולל הפסקה בפסגה, כשחלק ממנו לפחות די אתגרי ולא קל (ותודה שוב לשניכם על האינפורמציה)
כשהגענו לאגם בררתי אצל המקומיים בדוכני המכירה שעל יד האגם וגם הם אמרו שכל צד לוקח כ שעה + הליכה. זוגתי אמרה שהרגל בסדר ופשוט נעשה את זה לאט ,במידה של בעיה ניתן גם לרדת באמצע.
וכך יצאנו לדרך שמחים וטובי לב .הטיפוס אכן ארך שעה בהליכה איטית כשאנחנו נהנים מהנוף המדהים. שני השלישים הראשונים של הטרק די מתונים עם שביל די ברור ורחב דיו השליש האחרון די תלול רצןף סלעים גדולים ודרך לא תמיד ברורה .כשמגיעים לפסגה ניצב סלע עליו מצוין הגובה 2507 מטר. וכאשר ממשיכים קצת הלאה כ 20 מטר מתגלה במלוא יופיו אגם קרפא. בנקודה זו כבר נעשה ערפילי ומעונן, ישבנו להפסקת ארוחת צהרים, בשלב מסוים החל לרדת גשם, ויתרנו על הירידה לאגם(סיפור קצר של כ 10 דקות) וירדנו חזרה.
היה יופי של מסלול, לא ארוך מדי לא קשה מדי,(השליש האחרון קצת אתגרי כאמור) כל חובב טבע ובעל כושר סביר יכול להתמודד אתו לדעתי.
ממליץ בחום.
-
סיכום מרומניה -
סיכום מרומניה -
סיכום מרומניהתמונות מאגם קפרא
-
סיכום מרומניהתמונות קודמות רק שתי התחתונות הן מאגם קפרא
-
סיכום מרומניהיורדים למטה משקיפים שוב על אגם בליאה ועל עדרי כבשים
-
סיכום מרומניהמקסים!
-
סיכום מרומניהגולני - כל הכבוד לאישתך
יופי של תמונות ובכלל
-
סיכום מרומניהתודה רבה למגיבים ולמגיבות

לקראת סיום...
מאגם בליאה התחלנו לרדת לכיוון אגם ווידרו , אגם מלאכותי שהוקם ב 1965,שם הזמנו לינה במלון POSADA מלון נחמד כ 200 מטר מסכר ווידרו הממוקם על שפת האגם.
למחרת הבוקר הלכנו לסכר הענק המוקף מצוקי ענק וממנו ניתן לעלות על מגדל מדרגות על מנת לזכות בנקודת תצפית טובה לאגם.
-
סיכום מרומניה -
סיכום מרומניהמאגם ווידרו שמנו פעינו לעיר קורטה דה אגרש שם הלכנו לראות שני אתרים המהווים את מוקד התיירות העיקרית של העיר, כנסיית - DOMNESCו מנזר קורטה דה אגרש שהינו אחד המנזרים החשובים ברומניה ובו קבורים מלכי רומניה. הוא בעל מראה ייחודי כיוון שנבנה בסגנון ביזנטי עם שילוב אלמנטים מהאומנות הפרסית, הגיאורגית והארמנית.
-
סיכום מרומניההגענו עם ערב לבוקרשט והתמקמנו בפנסיון מקסים (קראנו לו הפנסיון הסגול משום חיבת מעצביו לצבע הסגול) באוטופני. התמקמנו שם כיוון שהטיסה חזרה הבייתה הייתה בשעה 6 בבוקר והפנסיון מארגן לשוכניו הסעות חינם לשדה התעופה. כך שהחזרנו את הרכב השכור ערב קודם לשדה ואנשי הפנסיון באו באו לאסוף אותנו חזרה לפנסיון.
הפנסיון AMETHTST מופיע בבוקינג מארחים יוצאים מן הכלל , מומלץ בחום.
ביום בו בילינו בבוקרשט טיילנו בעיר העתיקה, נחמדה, בניינים עתיקים ויפים, המון מסעדות ובתי קפה. ניצלנו את הזמן לבקר בבית הפרלמנט של רומניה, מבנה מדהים בגודלו, השני בגודלו בעולם אחרי הפנטגון. מגלומני להחריד, מומלץ ביותר. מתקיימים סיורים בני שעה או שעה וחצי. כלה 25 רון, צילומים בתוך המבנה בתשלום.
-
סיכום מרומניהכך נראה מבחוץ בית הפרלמנט
-
סיכום מרומניהלסכום.
הנאה גדול ה הפקנו מטיולנו ברומניה, טעימה קטנה של 11 יום ממדינה גדולה בעלת הרבה פוטנציאל תיירותי. נופים יפים, אתרי טבע מרשימים, אוכל טעים ובעיקר אנשים נפלאים - חמים, מקבלי אורחים, פתוחים ולבביים. ממש התרשמנו לטובה.
כמובן גם זולה יחסית משכנותיה. בממוצע שילמנו כ200 ש"ח למלונות טובים מאד. ארוחת ערב זוגית הגונה עלתה לנו כ 100 ש"ח בממוצע והמחירים לאתרים השונים שבתשלום שפויים בהחלט.
תודה שוב לכולם על העזרה והסיוע, הייתה זו בהחלט בחירה מצוינת.
-
סיכום מרומניהגולני,
טיול מקסים היה לכם,מצולם כל כך יפה,הצלחת להקיף מקומות יפים,ומסלולי נליכה מיוחדים.ואפילו לקנח בבוקרשט שהצטלמה היטב
תודה על השיתוף,
אמה
-
סיכום מרומניהגולני ערב טוב
היה נעים לטייל איתך ברומניה ולראות את המקומות שאני לא טיפסתי אליהם
לראות את אגם בליאה מגבוה - נראה נהדר
אולי בפעם הבאה אעשה מאמץ.
גם והמבט מסכר וידרארו תמונה נהדרת.
אהבתי גם את אגם קאפרה אפילו עם הערפל ששרר שם.
תודה לך על השיתוף ותעדכן אותי כשתספר על לדאק בשנה הבאה.
רחל לבון
-
סיכום מרומניהבוקר טוב גולני.
התפניתי לקרוא את הדיווח שלך במלואו ומצטרף לכל אוהבי רומניה וטיולים כאלו-בתודה.
מאוד הטרידה אותי הקביעה של צילה:"אפילו אנדורה יותר מרשימה בנופיה- וכן גם אירלנד , שלא לדבר על ההימליה. אבל שמחה שנהניתם "
כל אחד כמובן רשאי ויש לו מערכת טעמים משלו ויש מקומות אפילו מרשימים פחות בעיני אחרים שנראים בעיניו עדיפים על אחרים.אבל קביעות כאלה גורפות על מקום שלא היתה בו-הן לא במקום ,ביחוד לא ממוחית לטיולים.כל מקום יש לו את היחוד היופי והאופי שלו,אז אייך יודעים ברמה האישית אייך לדרג עדיפות? שהרי לא נצליח אפילו בחיים ארוכים להיות בכל מקום.המודל שלי לקביעת עדיפות למקום ,ארץ, או טיול :היא השאלה האם היית? האם תרצה לחזור אליו שוב?- ואתה, האם תחזור שוב לטיול ברומניה?
אני לאירלאנד לא חזרתי, את הפירינאים כולל אנדורה כבר חרשתי כשרומניה היתה אסורה עלי בכניסה ולא אחזור לשם. לטעמי הקוקז מרשים פי כמה מהפירינאים ואנדורה קרובה יותר למלכודת תיירים ולא אחזור אליה.בהימליה לא הייתי ,סתם ככה ולצערי כנראה שלא אהיה .הגיל והיכולת הגופנית כמעט סגרו בפני את האופציה הזו.יום יבוא וגם אתה לא תוכל
להתנייד.לרוסים יש פתרון
-
סיכום מרומניהממש לא הצליחה לי העברת הלינק אחרי שלושה נסיונות ולחיצה על כפתור העריכה.
הללויה הלינק עבר ואפילו אני אוכל לעשות עם הפתרון הזה טרקים בלאדאק.
-
סיכום מרומניהסרטון ענק אורי, ממש לא מציע לך לאמץ את הפתרון הרוסי...מזכיר לי קצת את החברה שעשו את מסלול הטרק סובב אנפורנה בנפאל על אופניים...
ולעצם העניין, לדאבון לב הזמן מוגבל, גם המשאבים וכפי שציינת אף הכושר הגופני ואילו הארצות והמקומות האטרקטיבים בעולם אין סוף להם, כך שחייבים לעשות סדרי עדיפויות.
והיופי כמובן הו בעיני המתבונן.
לצערי בטיולים השונים אנחנו כל הזמן עורכים השוואות עם מקומות שהיינו בעבר וביננו לבין עצמנו (לא רק...) מחלקים ציונים.
ההשוואה זו מחלה קשה אבל כנראה אין אפשרות להמלט ממנה.
לפני שנתיים טיילתי בגיאורגיה (טיולים רגליים רוב הזמן) ואמרתי לעצמי חתיכת חמור אתה לא עושה עכשיו השוואות לנפאל שמעת !!!
אבל החמור עשה...וזה קצת קילקל, אבל במרחק הזמן אני בטוח שעוד אחזור לגיאורגיה מדינה יפייפיה ומדהימה.
איך הגעתי לרומניה?, חיפשתי יעד סביר מבחינה תקציבית ואטרקטיבי מבחינת נופים וטבע והדיווחים בשנה האחרונה בפורום אירופה ומשפחות שכנעו אותי שזה מקום ראוי.
כששאלו אותי כשחזרתי איך רומניה עניתי "לא הילדה הכי יפה בגן"...אך מקסימה, חיננית וחביבה להפליא. יש כאלו שזה מספיק להם ויש שחייבים רק
את "מלכת הכיתה..." אם נדבר על אירופה אז שוויץ למשל...
וגם הטיול הזה לא היה חף מהשוואת, במרץ השנה טיילתי שבוע באירלנד, במסגרת ביקור משפחתי ,נפלתי על מזג אוויר טוב רוב הימים ונפלתי גם מתדהמה מהיופי והטבע הפנטסטי הטמון בארץ היפייפיה הזו.
אז קיבלתי המלצה לבקר באגם ספנטה אנה למשל ,ותצדיק אותי אם לא נפלתי מהרגליים אחרי שבמרץ ראיתי את האגמים האלו..
ואני יודע שזו השוואה לא הוגנת ולא נכונה אולי ,ולכל מקום יש את היופי והייחוד שלו אבל אי אפשר להימלט ממנה.
לעצם השאלה אם אחזור לרומניה עדיין לא סגור על זה ואם כן אז נקודתית לשמורות טבע כמו רטזאט ששמתי עלייה עיין לטיולי טרקים של מספר ימים.
שבת שלום ושקטה.
-
סיכום מרומניהאני בניתי אחד מוצלח יותר

נהניתי מאוד מ 2 התעודים, כל הכבוד על השיתוף אורי וגולני