ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    ירח דבש בדרום אמריקה

    פורום דרום אמריקה
    4
    9
    2560
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • A m i t
      A m i t נערך לאחרונה על ידי

      שלום חברים,

       

      אני ואישתי לוקחים חודשים חופש מהחיים ויוצאים לירח דבש (אוקטובר - נובמבר). יצא לנו בעבר לטייל כמה חודשים בארה"ב, באירופה ובאזור הפסיפיק (אוסטרליה ניו זילנד). חיפשנו משהו שמזכיר במהות את ניו זילנד (נופים יפים, קל לטייל, אנשים חמים מסביב) וקיבלנו המלצה על ארגנטינה וצילה. כמו שאלות:

       

      1) מאחר והתקופה קצרה, האם כדאי לשכור רכב?

       

      2) בגילנו המופלג (30) אנחנו קצת פחות מחפשים אכסניות עם הרבה חברה בני 21 שעושים בלגן (והיתה תקופה עד לא מזמן שאנחנו היינו כאלה). האם יש אכסניות שמתאימים להגדרה הזאת? או רוב האכסניות מכוונות לגילאים האלו? האם יש Camp-Sites כמו שניתן למצוא באוסטרליה\ניו זילנד שאפשר בהם לישון באוהלים ברמה סבירה (מקלחות וכו').

       

      3) כמה קל לטרק שם? האם יש בקתות או שצריך לסחוב אוהלים?

       

      4) מדובר בסופו של דבר על ירח דבש, אז היינו שמחים לבלות כ 10 ימים במקום מפנק כולשהו. האם באזור דרום אמריקה יש איים או אזורים שמתאימים להגדרה הזאת (משהו בסיגנון המלדיבים או פיג'י עם אפשרויות צלילה?)

       

      אם יש אנשים שטיילו בניו זילנד או באוסטרליה ויכולים לתת השוואה יותר נקודתית, אני אשמח מאוד.

      תודה רבה ושבת שלום!

      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • SJM
        SJM נערך לאחרונה על ידי

        ירח דבש בדרום אמריקה

        היי,

         

        נראה לי שאני אחד מהממליצים בפוסט שפרסמת בפורום של אוסטרליה ניו-זילנד Smile

        אני בערך בגילכם, הייתי בפאסיפיק בגיל 22, ובארגנטינה וצ'ילה בשנה שעברה, אז הסיטואציה די דומה. אנסה לענות על השאלות:

         

        1. לדעתי לא כדאי לשכור רכב. העלויות גבוהות, המדינות ענקיות וכנראה שתצטרכו לחזור לאותה הנקודה שהתחלתם בה את הטיול כדי להחזיר את הרכב. התחבורה הציבורית די נוחה וכדאי לקחת נסיעות לילה באוטובוסים ולישון בהם כדי לחסוך זמן אור יום וגם כסף על לינה. האוטובוסים בארגנטינה הרבה יותר נוחים מהאוטובוסים באוסטרליה למשל. יש רמות של נוחות ואם תיקחו את הרמה השניה הכי גבוהה או הכי גבוהה (קמה או סופר-קמה), הכיסא באוטובוס יוכל לרדת למצב שכיבה כמעט מאוזן.

         

        תוכלו לשכור רכב ל3-4 ימים באיזורים ספציפיים כמו ברילוצ'ה, שם יותר נוח לעשות טיול באיזור שבעת האגמים עם הרכב.

         

        2. תוכלנו להימנע מאכסניות הבלאגן אם תלכו על רמת מחירים מעט גבוהה יותר מהאכסניות הכי זולות שיש. החבר'ה הצעירים בד"כ ילכו לאכסניה הזולה ביותר. הרמה היא טובה.. הייתי אומר שדומה לאכסניות הטובות באוסטרליה ולפעמים לאכסניות המקסימות שיש בניו זילנד אם בחרתם את האכסניה הנכונה. אתר נחמד לחיפוש אכסניות הוא http://www.hostelbookers.com/ , לרוב הביקורות שם פוגעות בול. אם תרצו המלצות ספציפיות לאכסניות, שלחו לי את המסלול שלכם בפרטי ונראה איך אוכל לעזור. יש גם Camp Sites בחלק מהמקומות, אך לא יצא לי לשהות בכאלה שלא נמצאים בתוך הפארקים השונים.

         

        3. קל מאוד לטרק אם יש לכם את הציוד המתאים. יש בקתות בחלק מהטרקים הפופולרים אך מדובר בתענוג יקר וקשה לתפוס מקום. לדעתי אוהל זה חובה אם אתם מתכננים לטרק לא מעט. ציוד בדרום ארגנטינה וצ'ילה זה דבר חשוב.. קר שם גם בשיא הקיץ, ואתם נוסעים עוד באביב, אז צריך אוהל איכותי, שק"ש חם וביגוד מתאים. קחו בחשבון שייתכן ובדרום מזג האויר לא יהיה יציב. די דומה למצב בניו זילנד, אבל יותר קר. Smile

         

        4. נסו לקנות כרטיס משולב עם יעד בקריביים או מרכז אמריקה.. בליז או משהו. אפשר גם גפלפגוס באקוודור אך זה סיפור יקר ואני לא בטוח שרמת המלונות שם היא ברמת ירח דבש.. (לא הייתי).

         

        מזל טוב ובהצלחה!

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • A m i t
          A m i t נערך לאחרונה על ידי

          ירח דבש בדרום אמריקה

          שלום Ser Jorah Mormont,

           

          זה אכן אתה שהמלצת לנו לבדוק את עניין דרום אמריקה Smile

          תודה על התשובות. כמה שאלות נוספות כתגובה למה שכתבת ואחרי עוד כמה בירורים שעשינו בסופ"ש.

           

          1. להבנתי משיחות שעשיתי עם כמה אנשים, להבנתי יש אזורים כמו הקרטרה שבהם כדאי להשכיר רכב. שם אין קנסות החזרה? או שאנשים עושים הלוך ושוב בדרך כלל? גם חלק מהאנשים טענו שהאוטובוסים הדרומים יותר "מפחידים".

           

          2. ה Camp Sites שכן היית בהם, הזכירו את ה Camp Sites בניו זילנד ברמת השרות? יש בכלל אנשים שישנים ב Camp Sites או שזה מחזה נדיר ורוב הלינה היא באכסניות?

           

          3. אנחנו מתכננים להגיע ב 25 לספטמבר לבואנוס. אני מבין שמזג האוויר בתחילת אוקטובר יכול להיות בעייתי ולכן אני מניח שנתחיל מבאונס ונרד דרומה (כי קר מדי להתחיל בדרום).  האם לדעתך יהיו טרקים סגורים שלא נוכל לעשות? אולי כדאי להתחיל צפונית לבואנוס ורק אחר כך להתחיל לרדת דרומה? האם בכלל כדאי להשקיע זמן בצפון או כדאי שאת כל החודשים והשבוע שיש לנו נבלה בדרום? אנחנו לא מחפשים לרוץ את זה.

           

          4. לא נראה שיש הרבה אופציות נוחות לאיים כמו פיגי' באזור. האם במקום יש איזה ערייה שקטה מול אול איזה אגם מטורף או הרים מושלגים שבא אפשר להשתקע שבוע? כולם אמרו סיפרו על ברילוצה, אבל היא לא מתוירת מדי?

           

          תודה!

           

          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • SJM
            SJM נערך לאחרונה על ידי

            ירח דבש בדרום אמריקה

            לגבי הקרטרה, אני אישית לא עשיתי את הדרך, אך הגיוני שניתן לשכור רכב בקצה אחד ולהחזיר בשני, משום שהרבה מטיילים עושים את הדרך בשני הכיוונים ולכן אין בעיה להחזיר את הרכב מקצה לקצה. לא עושים את זה הלוך חזור.. זו דרך של 7-10 ימים לפי מה שאני יודע. לרוב, החבר'ה הצעירים עושים את הדרך בטרמפים או בג'יפ מאורגן עם נהג.. כדאי לחכות לתגובה ממישהו שעשה עם רכב שכור.

             

            מה ז"א אוטובוסים מפחידים? חוץ מהאוטובוס בין אושואייה לפונטה ארנס, כל האוטובוסים שנסעתי בהם היו מצויינים.

             

            ישנתי לרוב באכסניות כשלא עשיתי טרקים. ב Camp Sites בתשלום הייתי בשניים סה"כ. כל השאר היו קמפינג חינמים של פארקים שבהם אין שום דבר חוץ משירותים כימיים ואדמה להקים עליה אוהל. Smile

            הקמפים שהייתי בתשלום היו בסיסיים ביותר.. מים זורמים, מקלחת (לעתים עם מים חמים), מקום להדליק אש ואיזור להקים בו אוהל. באחד מהם גם היתה מסעדה (שעלתה הון). לדעתי בניו זילנד מעט יותר מסודר.

             

            לגבי מזג האויר קשה לי לענות משום שהייתי בדצמבר/ינואר. אולי כדאי לחכות לתגובות ממישהו שהיה בחודשים הרלוונטים. מצפון לבואנוס הייתי רק באיגואסו. לא הייתי מוותר על איגואסו בשום מחיר. מקום מדהים.

            אני הייתי מבלה את רוב הזמן בפטגוניה (וזה גם מה שעשיתי בפועל), אך קשה לי לתת המלצה כנה משום שלא ביקרתי באיזורים הצפוניים, חוץ מאיגאוסו.

             

            ברילוצ'ה היא עיר די גדולה ומאוד מתויירת. לא יודע אם זה מתאים להגדרה של "נופש ירח דבש".. העיר מאוד כיפית, אבל לדעתי יהיה לכם די משעמם לשהות כשבוע בעיר עצמה בלי לעשות טרקים וטיולים. אני ביליתי באיזור בערך 9 ימים אבל זה כלל טרק של 3 ימים וגם סיבוב של שלושה ימים עם רכב באיזור שבעת האגמים, סן מרטין ו-ויז'ה דה אונגסטורה.

             

            אולי תשלבו שבוע בחופים של דרום ברזיל?

            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • tchuli
              tchuli נערך לאחרונה על ידי

              ירח דבש בדרום אמריקה

              שלום עמית!

              כמו שאמרו לכם-ארגנטינה וצ'ילה מזכירות מאוד את ניו זילנד (בייחוד פטגוניה), אבל החודשים בהן אתם מתכננים לטוס לא כ"כ מתאימים לטיול בהן (בדגש על פטגוניה), ולכן אני ממליצה לכם לדחות את הטיול בחודשיים, או לבחור יעד אחר.

              אם אתם לא יכולים לדחות, ובכל זאת מחפשים דרום אמריקה אני ממליצה לכם על פרו ואקוודור, ואולי להכניס בסוף שבוע באיי סן אנדרס (קולומביה) או באיים אחרים במרכז אמריקה (פנמה/הונדורס/ניקרגוואה וכו').

              באופן כללי-בכל מקום אפשר למצוא גם לינה לזוגות, ולא בהכרח בהוסטלים של תרמילאים. בפרו ואקוודור לא כ"כ נתקלתי בקמפינגים.

              תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • A m i t
                A m i t נערך לאחרונה על ידי

                ירח דבש בדרום אמריקה

                תודה על התגובות חברים.

                 

                Ser Jorah:

                "חוץ מהאוטובוס בין אושואייה לפונטה ארנס" - זה בדיוק מה ששמעתי. אפשר להבין מה בדיוק הבעיה עם הקו הזה? Smile

                 

                tchuli,

                שלום גם לך Smile

                שמעתי גם ממך וגם מ Ser Jorah המלצה על פטגוניה. זה מעניין כי כולם סיפרו על הדרום הרחוק יותר כמעניין יותר. אני מאוד אוהב נוף של הרים עם Bush נמוך כמו שיש בניו זילנד, אז אני ישקול לבלות את רוב הטיול בפטגוניה אם זאת ההמלצה שלכם.

                 

                לצערנו אנחנו לא יכולים לדחות כי אנחנו צריכים לטייל בתקופת החגים וכן היינו רוצים לבלות את החודשים באזור ארגנטינ. אני קצת מבולבל. בחלק מהמקומות כתוב ש - "העונה" מתחילה כבר באוקטובר. ואז מצבנו לא נורא כי אנחנו מגיעים ב ממש סוף ספטמבר (28 לחודש). כמה ימים בבואנס, כמה ימים באיגאסו בצפון ואני מניח שנתחיל להדרים בשבוע הראשון של אוקטובר. לא יהיה אפשר להסתדר עם מזג האוויר בתקופה הזאת?

                 

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • SJM
                  SJM נערך לאחרונה על ידי

                  ירח דבש בדרום אמריקה

                  מדובר באוטובוס שיוצא ב4 בבוקר, נוסע 12 שעות, לרוב בדרכי אפר, כולל מעברי גבול, מעבורת והמתנה ארוכה. לא נעים אך לא נורא. זו באמת הנסיעה היחידה שאני חוויתי שאפשר להגיד עליה שהיא קצת פחות נעימה.

                   

                  פטגוניה כוללת את השטח שנמצא בין ברילוצ'ה ועד הקצה הדרומי ביותר של ארגנטינה וצ'ילה, כולל ארץ האש (איזור אושואייה).

                   

                  לפי דעתי באמת מצבכם לא רע. ניתן לטייל בפטגוניה (ע"פ המידע הקיים באינטרנט) כבר בחודש אוקטובר. החשש היחידי הוא דרכים שעדיין יהיו סגורות בגלל השלג ואת זה כדאי לבדוק מראש ולתכנן בהתאם. נובמבר כבר מוגדר כ HIGH SEASON והכל כבר יהיה פתוח. תוכלו באמת להתחיל באיגואסו, בואנוס ואולי גם מנדוסה, ובאמצע אוקטובר להדרים.

                   

                  לא נראה לי שקצת קור ימנע מכם מלבקר באחד האיזורים היפים בעולם. אל תוותרו, גם אם זה כן מרתיע אתכם, בקרו באוקטובר באיזורים אחרים ובפטגוניה בנובמבר. לא תצטערו. Smile

                  תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • A m i t
                    A m i t נערך לאחרונה על ידי

                    ירח דבש בדרום אמריקה

                    אני מסכים שעם קצת קור אנחנו יכולים להסתדר Smile

                    מעניין אותי לשמוע חוות דעת של מישהו שטייל בתקופה הזאת, כדי להבין מה סגור\עשוי להיות סגור.

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • s amir
                      s amir נערך לאחרונה על ידי

                      ירח דבש בדרום אמריקה

                      שלום רב,

                      הסר דאגות מליבך. חודשיים החל מ 28 בספטמבר זה אומר אוקטובר נובמבר. התחילו בצפון ורדו דרומה. הכול יהיה פתוח. אומנם עברו כמה שנים טובות אבל האקלים לא השתנה במידה כ"כ רבה כך שניסיוני נראה לי מספיק מהימן. אנו היינו באזור האגמים בצ'ילה ובברילוצ'ה בסוף אוקטובר ותחילת נובמבר ובטורה דל פיינה, אל קלפטה ופריטו מורנו בחצי הראשון של נובמבר. ברור שאינני יכול לתת לכם תחזית מטאורולוגית לשנה הקרובה, אבל הסקירות הקלימטולוגיות מראות שחודשים אלה הם בשולי העונה: אפשרי לטייל ללא בעיות אקלימיות מיוחדות וגם פחות צפוף, אם כי פחות חם מאשר בשיא העונה.

                      אשר לשאלתך לגבי רכב, אנו עברנו ממקום למקום בטיסה. שכרנו רכב לשבועיים באזור האגמים ולשבועיים בפונטה ארנה. את הקרטרה לא עשינו. עד כמה שאני זוכר מבירורים שעשיתי בשנים האחרונות בנושא זה דמי ההחזר של רכב שנלקח בברילוצ'ה ומוחזר באל קלפטה הופכים את ההשכרה ליקרה ביותר עד לא כדאית.

                      בהצלחה!

                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון
                      ×