חשוב עקב המצב במדינה
-
אחי היה אמור לנסוע בסוף שבוע זה ל- 10 ימים להולנד עם משפחתו.
הוא ביטל את זה הבוקר מאחר ובנו נמצא בלחימה בעזה. הוא לא מרגיש שזה הרגע לנסוע לטייל בזמן שבנו נלחם.
פנה להשכרת הרכב הרץ אמרו שאין בעיה ורק גבו ממנו 9 $ דמי ביטול
פנה לארקיע ביטלו וגבו ממנו 150$ לכרטיס
פנה לחברת NOYA HOLIDAYS בארץ וביקש לבטל את הצימר בפארק והם היחידים שגבו את מלוא הסכום ולא מוכנים להחזיר כלום.
אני החלטתי לכתוב במקום אחי מאחר וראשו לא נתון בימים אלו להתחיל להתמודד עם זה.
רציתי לכתוב בכדי שכל מי שחושב לנסוע שיחשוב אם מי כדאי לעשות עסקים. חוסר ההתחשבות זועק לשמיים.
זה רק מלמד אם מי כדאי ליצור עסקים בפעם הבאה.
ולסיום שנשמע רק בשורות טובות ושכל חיילינו יחזרו הביתה בשלום
אמן
-
חשוב עקב המצב במדינהשלום כדי ורצוי {למרות המתח לגבי הבנים/משפחה}לפרסם לפרסם וגם בפיסבוק.שיגמר וכולם יחזרו בשלום בריאים ושלמים. שוש
-
חשוב עקב המצב במדינהמצטרפת לתפילתך שכל חיילנו ישובו הביתה בשלום, ושהשקט ישרור בארץ.
מה שכתבת חשוב מאוד, וכשכל זה ייגמר, הייתי אפילו מציעה לרכז רשימה של ספקים ונותני שירותים בתחום התיירות, כי מסתובבים סיפורים, גם יפים וגם פחות - מי נרתם בעת הקשה ויצא מלך, מי יצא קטנוני, מי חושב על לקוחותיו גם רגע אחרי שקיבל את פרטי האשראי, ומי לא סופר אותנו.
כדי שנדע לפעם הבאה, שמי ייתן ולא תגיע, אבל כולנו יודעים איפה אנחנו חיים

-
נקודת מבט לא ריאליתאתה בעצם דורש מעסקים בחו"ל להעניק לך הטבה בגלל המצב הביטחוני בארץ.
זה אולי יראה כחוסר רגישות מצידי אבל אני חושב שהביקורת שלך לא הוגנת. לכל עסקה, בין אם מדובר בהשכרת רכב ובין אם מדובר בכרטיס טיסה, יש תנאים שכוללים בין השאר את תנאי שינוי וביטול העסקה. כשאתה מבצע עסקה זה רק הגיוני שתיקח בחשבון תרחיש כזה או אחר שעלול לגרום לך לרצות לבטל את העסקה - ובהתאם תשלם קצת יותר כדי להבטיח שתקבל תנאי ביטול נוחים יותר. על גמישות כזאת צריך לשלם, זו המציאות.
חברות ישראליות רבות מציעות בימים אלו ללקוחותיהן תנאי שינוי וביטול מיוחדים, לפנים משורת הדין, בשל המצב הביטחוני בארץ. הן עושות את זה מתוך סולידריות לאומית, מתוך ניסיון לבנות מוניטין חיובי ואולי מתוך תמריץ שניתן להן ע"י המדינה או כל סיבה אחרת. אבל קשה, שלא נאמר לא סביר, לצפות ליחס דומה גם מצד חברות בינ"ל שאינן פועלות בכלל בישראל. למה שמלון באירופה יבוא לקראתך ויעניק לך הטבה שלא מגיעה לך מתוקף החוזה שחתמת עליו? כי המדינה שלך נמצאת במצב לחימה? מצידך זו אולי נראית כמו התחשבות נדרשת - אבל מבחינתו זה מדרון עסקי חלקלק לביטול אינספור עסקאות ע"י אינספור לקוחות שחיים במדינות בהן יש מצב מיוחד שדורש התחשבות. מבחינה עסקית נטו אין לו תמריץ אמיתי לבוא לקראתך. החברה שהזכרת, Noya Holdings, גם אם היא פועלת בישראל - אתה מצפה שהיא תספוג את כל העלות של העסקה אם בית העסק בחו"ל מסרב לאפשר ביטול?
שוב, זה ההגיון העסקי מאחורי הדברים ואי אפשר להתעלם ממנו. אני מתנצל אם הודעה זו פוגעת במישהו ונראית כחסרת התחשבות. בעולם שכולו טוב אכן היה צריך לאפשר לכל אחד לבטל נסיעה במצב כזה ללא קנס. בעצם, בעולם שכולו טוב לא היינו במצב כזה.
-
נקודת מבט לא ריאליתפליינג, אתה צודק, אבל אני רואה את זה מנקודת מבט אחרת.
אני לא "מצפה" או "דורשת" מעסק כלשהו, ישראלי או לא, לספוג עלויות בגין נזק שנגרם שלא באשמתו.
אבל אני כן אכניס למכלול שיקולי בתכנון נסיעות בעתיד, למשל, את העובדה שאל על הלכה לקראת לקוחותיה בסיטואציה כזו.
לא הייתי עושה "שיימינג" לכפר נופש הולנדי שסרב לחרוג מכללי הביטול בשל המצב בארץ (כן אעשה שיימינג לצימר הגרמני שהפר חוזה בבוטות וביטל אירוח של משפחה ישראלית ברגע האחרון כפי שפורסם כאן לאחרונה, אבל זה באמת סיפור אחר).
אבל כן אשמח לדעת מי הגיב איך, כי, כאמור, המצב שקורה כאן כעת קרה כבר בעבר ועלול חלילה לקרות שוב בעתיד, ואני רוצה לדעת מי נהג איך. נראה לי שיש כאן שקיפות לגיטימית שהיא חלק מצרכנות נבונה והוגנת.
-
נקודת מבט לא ריאליתצריך לשים לב לפרטים - ארקיע לא בטלו בלי עלות. הם גבו 150 דולר דמי ביטול - כנראה כי אילו היו תנאי הביטול של הכרטיס
הרץ גם הם גבו דמי בביטול - בהתאם לתנאי העסקה
כלומר אף אחד לא עשה לו טובה.
ככל נראה העסקה עם NOYA היתה בתנאי NON-REFUNDABLE , והם לא מוכנים, וכנראה גם לא יכולים כלכלית, לבטל לכל מי שרוצה לבטל ולספוג את העלות של זה.
ובינינו (למרות המצב, ולמרות הבן במלחמה) - למה שהם יספגו ולא הלקוח?
המסקנה - לא להזמין שום דבר NON-REFUNDABLE, גם אם זה יותר זול, בלי להיות מוכן לספוג את העלות של זה במקרה הצורך.
-
נקודת מבט לא ריאליתאני מסכים עם שתיכן.
זה בסדר גמור לפרסם בפורום ניסיון אישי עם עסק כזה או אחר, בחו"ל או בארץ, שפעל בדרך זו או אחרת כלפי לקוח בסיטואציה מורכבת כזאת. למען הניסיון הקולקטיבי של כולם. אבל בהודעת פתיחת השרשור היה טעם של "לא פייר" כאילו שאותו עסק פעל באופן לא תקין ("חוסר ההתחשבות זועק לשמיים"). ואני, כמוכן, מאמין שאין כאן מהלך פסול בהנחה שמדובר בהזמנה שלא ניתנת לביטול.
המסקנה המתבקשת היא, כפי שריקי ציינה בצדק, שתמיד כדאי להעדיף הזמנות אשר כן ניתן לבטל במקרה הצורך - מכל סיבה שהיא. ומי שמעוניין להנות ממחיר זול יותר בתמורה לתשלום מראש לא יכול להניח, לצפות או לדרוש שהעסק יבוא לקראתו לפנים משורת הדין אפילו תחת נסיבות מיוחדות. אם כן יבחר לבוא לקראתו - כל הכבוד, נקודה לזכותו, אבל מדובר בחריג ולא בכלל.
ושוב, חברות ישראליות רבות מאפשרות מהלכים כאלו מסיבות שונות שרובן, כך להערכתי, אינן מוסריות/ערכיות/פטריוטיות. בראיית דברים רחבה מלון בהולנד ייפגע במידה כמעט בלתי מורגשת גם אם כל עם ישראל יטיל עליו חרם קולקטיבי - בעוד אלעל תיפגע דרמטית אם תבנה לעצמה מוניטין של חברה לאומית שלא מתחשבת ברגשות העם בזמנים כאלו.
נ.ב.
סיפור ביטול האירוח של משפחה ישראלית ברגע האחרון בשל המצב בישראל הוא מקומם מכל בחינה ואני משוכנע שגם בניגוד לחוק. אם לאותו לקוח יש את הזמן והכוח הנפשי אני חושב שיש מקום להגיש תביעה בעניין ולו רק כדי להעניש את העסק ולהוציא לו שם רע.
-
נקודת מבט לא ריאליתאת עיני צדה דווקא רמת ההשתתפות העצמית הגבוהה שארקיע דרשו בימים אילו - 150 דולר לכרטיס זה לא מעט. זה לא בחסד. - כאן יש מקום להתערבות ממשלתית. אבל במדינה זרה?..
פליינגאאוט הסביר זאת טוב מאוד. תנאי הביטול הם שקובעים.
מישהו חשב שהולנדים כל כך תומכים בנו שאם קורה כאן משהו הם יספגו הנזק? רובם ממש לא. הם אפילו לא יודעים מה באמת קורה כאן.
המצב הבטחוני בארץ תמיד גורם מלחיץ ומי ייתן ולא נדע עוד ימים קשים כאלה.
היה נעים לשמוע שתגובת חברה זרה תהיה "אם יימצא לקוח אחר תקבל החזר " אבל זו כנראה אוטופיה.
ישראלים ימשיכו לטוס ולישון בפארק אם יש עליו חוות דעת טובה.
חזרו מהר מאוד לטוס לחופשה בטורקיה למרות היחס העויין של ארדואן .
אנחנו באופן עקרוני לנים רק במקומות עם אפשרות ביטול כמה שיותר קרוב למועד הגעה.
ובינתיים -שיילך הכסף.(ואני משוכנעת שלא מדובר בסכום פעוט). העיקר הבריאות. שיחזרו הבנים בשלום ונזכה כולנו במהרה לשינה טובה בשגרה שאינה שגרת מלחמה .
-
חשוב עקב המצב במדינהשלום רב
קודם כל הייתי בודקת אם ניתן לשנות שם ולמכור את יחידת הנופש למישהו שמעונין בנופש ברגע האחרון. אולי לפרסם פה בפורומים ובכך למזער את הנזק הכספי. אני מאמינה שנויה כסוכן העביר כבר את הכסף לרשת לנדל ולכן לא יוכל לתת החזר.
חברות תעופה כן צריכות לבוא לקראת הלקוח במקרים כאלה לדוגמא אחותי ביררה ביטול הגעה לארץ עם KLM והם הציעו להשתמש בכסף ששולם עד שנה מהיום לכל אחד מיעדי החברה. וכך היא לא תפסיד קרוב ל 2000 יורו.
-
חשוב עקב המצב במדינהמעניין מה קורה עם הביטולים בצד הנגדי. כלומר, איך בתי עסק ישראליים נוהגים כלפי תייר חוץ?
בטח יש כאלה שהזמינו נופש בבית מלון באילת לעכשיו אבל לא מוכנים להגיע עקב הרקטות שנפלו בעיר או בכלל עקב המצב. האם בתי מלו. מחזירים להם כסף? האם למשל אל על או ארקיע מחזירים גם? איך זה עובד?
-
חשוב עקב המצב במדינהכמו הרבה סיפורים הזויים שמופיעים בימי מתח בכלי התקשורת, גם כאן המרחק בין האמת לשקר גדול מאוד.
אנחנו מעולם לא טענו שלא ניתן לבטל יחידות – ואם מישהו ענה כך בחברתנו, ארצה לדעת מיהו הפקיד שפעל בניגוד מוחלט למדיניות החברה.
נויה הולידייז אינה נטע זר בישראל. גם לנו בנים ובעלים ואף עובדים שנמצאים בחזית. אנחנו דואגים לא פחות מכל ישראלי אחר ומתפללים לחזרת כל החיילים בריאים ושלמים. וכמובן, גם אנחנו מבינים את הדילמה הקשה כאשר משפחה לא יכולה או לא רוצה לצאת לחופשה בגלל המצב.
מכיוון ולא אנחנו הבעלים של היחידות אלא landal Greenparks בהולנד – האישור צריך לבוא מהם. אנחנו כנציגים של הרשת כבר שילמנו עבור כל ההזמנות שנעשו לקיץ וההולנדים אמורים להחזיר לנו את הכספים או לאשר את דחית החופשה. עד עכשיו לא התבקשנו לעשות זאת ע"י אף לקוח ולכן, בתור מנכ"ל החברה, אין לי מושג בכלל במה או במי מדובר! לא נתננו תשובה שלילית כי בכלל לא בקשנו זאת מההולנדים! כמובן נעשה כל מאמץ לשכנע את הרשת לבוא לקראת לקוחותינו! בכל מקרה: כל העלויות הקשורות למיסים מקומיים, נקיון וכו' יוחזרו במלואם, ללא כל קשר לתשובה של ההולנדים לגבי עלות השכירות.
מדיניות בהיטולים בענף התיירות נקבעת ע"י כללי החוק ("חוק טיבי") והנחיות של התאחדות סוכני הנסיעות בישראל. כל אדם שארגן לעצמו ביטוח נסיעות הכולל ביטוח כנגד דמי ביטול, בכלל יקבל את כל כספו בחזרה, עד השקל האחרון. במידה והלקוח לא עשה כך, המארגנים, בינהם נויה הולידייז, עושים את כל המאמצים למזער את הנזקים. אין לנו עניין להוסיף עוגמת נפש לאף ישראלי!
בתקוה שימים קשים אלה יעברו מהר ככל שאפשר,
דב קלמן,
מנכ"ל נויה הולידייז
-
חשוב עקב המצב במדינהבוקר טוב
תודה לכל המשיבים .ותודה למר דב קלמן מנכ"ל נויה הולידייז על תשובתו.
רציתי לעדכנכם שמר דב קלמן יצר קשר עם אחי ועושה כל מאמץ לעזור לו בכל צורה שהיא
(לנסות להזיז תאריכים) שכולם יהיו מרוצים יישר כח.
לידיעתכם הלילה התקשר הבן של אחי שיצא למנוחה קצרה . וכשאחי אמר לו שהוא לא נוסע אלא שבע"ה שהכל יסתיים יסעו ביחד הבחור היה מאושר.
הצעה חשוב לרענן את העובדים שישנם מיקרים רגישים והתשובות צריכות להיות בהתאם.
טוב לחברה שיש מנכ"ל כזה
שנשמע בשורות טובות
ושכולם יחזרו בשלום
-
חשוב עקב המצב במדינהיפה
כל הכבוד!
-
חשוב עקב המצב במדינהערב טוב
רציתי לעדכן שבסוף הכל נגמר בצורה טובה
הפארק בהולנד היה מוכן לסייע לכל אותם הישראלים שבגלל "צוק איתן" אינם יכולים לצאת והם החזירו 65% מסך התשלום עבור ההשכרה . ולכן ישנו סכום של ביטול שגם הוא במידה ובכל זאת יצליחו לצאת במהלך הקיץ יקבלו את דמי הביטול כהנחה על ההזמנה החדשה.
אין ספק שמר דב קלמן מנכל נויה נרתם למשימה והתוצאה לא אחרה להגיע.
שוב תודה ואני שמחה שהיה למי לפנות והיתה אוזן קשבת.
שנשמע רק בשורות טובות
-
תודה רבה על התשובה והתייחסות -
איזה עוצמה יש לפורום הזה!תרתי משמע
-
איזה עוצמה יש לפורום הזה!כל הכבוד
-
איזה עוצמה יש לפורום הזה!למה לחיצת אנטר גרמה לשליחת התגובה טרם סיומה?
בסה"כ רציתי להוסיף עוד סמיילי אחרי כל הכבוד.
אם כל הכבוד למנכ"ל אני לא בטוחה באמיתות המוחלטת של דבריו. העיקר שתיקן את המעוות.
מה שמלמד שבכל פניה טלפונית הנענית בשלילה צריך לבקש את שם הדובר מעבר לקו, אם לא רשמנו אותו מלכתחילה ולבקש לדבר עם המנהל. לא פנוי ? שיחזור אלי אח"כ.
-
משמח לשמועאני חושבת שדב קלמן,מנכ"ל בפרט ונויה הולידייז בכלל
ראויים לשבח וזכו פה להרבה נקודות חן ובצדק

ade - רצוי לרשום על כך טיפ !!
הודעות פורום מטבען נבלעות בדפי ההסטוריה מהר מאוד
שנדע ימים שקטים וטובים
טובה
-
משמח לשמועלכאורה החברה בארץ וגם זו בחו"ל לא חייבים לשנות ולבטל ללא עלות, אך בכל זאת ולפנים משורת הדין עושים ככל שיכולים כדי לסייע וזה מחמם את הלב.
רוצה להוסיף שבעקבות המצב בוטלה לנו טיסה, כמובן שוויזאייר מיד נרתמו לסייע בתאריכים חלופיים או החזר כספי מלא.
גם בוקינג נרתמו והשיגו לנו החזר מלא מהמלון, למרות שפקע מועד הביטול ללא תשלום. ביטלו והחזירו מלוא הסכום.
זה לא מובן מאליו שמלון בפראג יספוג עלות הביטול, לפחות הלילה הראשון.
אז גם אצלנו תודה לוויזאייר לבוקינג ולמלון vitkov פראג. מאוד מחמם את הלב לקבל בנוסף להודעת הזיכוי מילים כמו, אנחנו מבינים מאוד את המצב הרגיש ומאחלים לימים טובים ושקטים יותר לישראל!