ויזות - תאילנד והאיזור
-
הי, אני יוצא לטיול שיכלול כניסה לבנגקוק ב 19 לספטמבר והמראה ב 25 לאוקטובר (37 יום בדיוק, כולל). אני מתכנן לצאת ולהכנס מספר פעמים לתאילנד - יוצא ונכנס לסירוגין, ובתכנון קמבודיה, ויאטנם, ואולי בורמה.
1. איזו סוג של ויזה אני צריך לעשות לתאילנד והאם רצוי לעשות זאת מהארץ ומראש ?
2. כמו כן מהי הדרך המומלצת להוציא את הויזות לויאטנם, קמבודיה ובורמה במקרה כזה ?
המסלול יכול בהחלט להיות:
תאילנד לקמבודיה (יבשתי)
קמבודיה לויאטנם (יבשתי או טיסה)
ויאטנם לתאילנד (טיסה)
תאילנד לבורמה (טיסה)
בורמה לתאילנד (טיסה)
אודה על כל אינפורמציה!
-
ויזות - תאילנד והאיזורהיי... אז ככה
1. ויזה לתאילנד אין צורך לעשות מראש. בנחיתה בשדה תקבל ויזה בחינם ל30 יום.
בהמשך הטיול אם תצא ותיכנס יבשתית (לא בטיסה) תקבל שוב ויזה בחינם אבל רק ל15 יום.
2. ויזה לבורמה ניתן להוציא בשגרירות בורמה בבנקוק. תהליך פשוט שאורך שלושה ימים ועולה 810 באט (כ81 ש"ח). אם תרצה לקצר את הזמן זה אפשרי, קח בחשבון שהמחיר יעלה (ויזה מהמיום למחר עולה כ1120 באט שהם 120 ש"ח לערך). ניתן להוציא את הויזה גם בארץ כמובן.
ויזה לקמבודיה תוציא במעבר הגבול, עולה 20$. תשאיר 100 באט לשוחד לפקיד. אם לא בא לך אתה יכול לסרב. הוא ייבש אותך מחוץ לתור אבל אתה תקבל אותה בסוף (אני שילמתי את השוחד, אנשים שסירבו חיכו משהו כמו 10 דקות בצד וקיבלו את הויזה). אם תגיע לויאטנם בטיסה תוכל להוציא אותה באינטרנט ואז היא תחכה לך בשדה, תאסוף אותה כשתנחת. אם תכנס יבשתית מקמבודיה תוציא את הויזה בפנום פן או סיהנוקוויל. ציין בבקשה את היום המדויק בו אתה נכנס אחרת הויזה תספר מהיום שתקבל אותה ותאבד ימים. הויזה עולה 60$ (אני הוצאתי דרך גסטהאוס בפנום שלקח 2$ עמלה וסידר לי אותה ביום אחד).
רק עוד הערה קטנה אתה נוסע ל37 יום. ציינת פה כמות מדינות שמתאימה יותר למשהו כמו 3 חודשים. אני ממליץ לך מאוד לבחור עד 2 מדינות (אני מניח שאתה לא מתכוון לטייל בתאילנד אלא רק לעבור שם) . אני הייתי הולך על בורמה וקמבודיה. מרצף בלוג מהטיול שלי בבורמה. תבלה!