חזרתי מסין-תודות ורשמים
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםטוב אז לגבי המלון הראשון, מסתבר שהוא עשה אובר בוקינג ואת החדר שהזמנו חודש מראש הוא נתן לזוג teenagers סינים, הוא גם ברוב חוצפתו דיווח שלא הופעתי למלון כלל ולאחר כמה ימים בשנחאי קיבלתי מייל מבוקינג על חיוב בשל אי הופעה למלון. לאחר שסיפרתי את כל הסיפור במייל חוזר לבוקינג הם ביטלו את החיוב וגם אמרו שבעל המלון הודה שעשה טעות ובאמת הופעתי. הם ביקשו ממני חוות דעת למלון שעד היום לא פירסמו אותה משום מה. אז ראו הוזהרתם : XITANG BAY INN - לא להתקרב !!!
טוב המשכנו לטייל בכייף בסמטאות , היה אחר צהריים ורק רצינו לשתות איזה בירה על התעלות, אבל כל מה שמצאנו היו מסעדות קטנות שאמרו או שנזמין ארוחה או שבירה עולה, 75 - 100 יואן לבקבוק. סתם לסבר את האוזן, המחיר הכי יקר ששילמנו על בירה סינית צ'ינגטאו, במסעדה היה 15-20 יואן. בקיצור ויתרנו ולאחר שוטטות ארוכה בעיירה החל לרדת גשם חזק, מזל שיש פרוזדור ארוך ומקורה שמגן מפני גשם ושמש אם צריך. לאחר שוטטות וצילומים חזרנו לחדר וגילינו שכל הפתח של החדר התמלא במים, בעיות ניקוז כשמתחיל גשם חזק. קראנו לבעלת המלון הנחמדה שפתחה מייד חדרים אחרים והציעה לנו לבחור מה שבא לנו. בחרנו בחדר ממול, אומנם לא על התעלה אבל גבוה ויבש. וכמחווה השאירה לנו מפתח גם לחדר היפה אם נרצה להשאיר שם מזוודות או להתקלח שם ולישון בחדר היבש. באמת השתדלה.
הפעלנו מזגן, כי היה חם ואז התחיל ריח של עובש להציף את החדר החדש והיבש, התקלחנו וניגבנו ריצפה בחדר הישן והיפה, שגם החל להריח מעובש. טוב בינתיים הגשם נרגע והערב ירד ויצאנו לסיבוב, כי הכל יותר יפה בשעות בין הערביים.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםטוב אז אחד הטיפים שקיבלתי כאן היה שעיירות המים הכי נעימות אחר הצהריים, בלילה ובבוקר מוקדם , אחרי שכל התיירים עוזבים. אז זה אולי נכון לגבי עיירות אחרות אבל לא לגבי זו. התיירים לא עזבו לשום מקום, והסמטאות היו עמוסות לעייפה, כנ"ל הגשרים והתעלות. אולי זה תלוי עונה אבל באמת היה עמוס מאוד גם בשש, שבע,שמונה בערב, רק לקראת תשע וחצי בערב כשמקומות כבר החלו להיסגר, הסמטאות גם כן החלו להתרוקן.
אז הנה קצת תמונות לפני השקיעה ובאור דמדומים (העיירה פוטוגנית להפליא)
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםכשהחושך עטף את העיירה, מצאנו מסעדה חמודה ממש על התעלה, מתחת לאחד הגשרים, מסעדה משפחתית, לא משהו fancy, אבל האוכל היה טעם והבירה התאימה לאווירה וזרמה יופי עם האוכל, אחת המנות שהזמנו מהתפריט (תפריט מודפס בWORD על דף כמעט קרוע, אבל באנגלית !!!) היתה סלט תפוח אדמה. יחד איתו הזמנו עוד כ-4 מנות ועד סוף הארוחה לא הבנו איפה התפוח אדמה עד שקלטנו בסוף הארוחה, ולאחר מספיק בירות,שמה שחשבנו לקולורבי או ירק קשה בסגנון, היה סלט תפוח אדמה, לא מבושל אלא מגורד לרצועות קטנות וארוכות ומוחמץ עם הרבה רוטב, אבל טעים. סה"כ האוכל היה טעים וזול להפליא, בירה עלתה 5 יואן, לא להאמין כמה זול. בקבוק של 600 מ"ל בפחות מ-3 שקלים ולחשוב כמה אנחנו משלמים על זה בארץ.
צירפתי כאן שתי תמונות שצולמו מהמסעדה, על שפת התעלה, מתחת לגשר (נשמע כמו פתיחה של שיר -צ'ילי פפרס)...קסום.
אחרי שסיימנו לאכול הסתובבנו עוד קצת בסמטאות, שהחלו לאט לאט להתרוקן מלבד רחוב הבארים והמועדונים, שבהם היו הופעות חיות , שהתחרו בווליום , ובשידול אנשים שעוברים ברחוב, להיכנס אליהם. הרחוב הזה ממש מגעיל והורס את כל האווירה של העיירה, שגם כך עמוסה בתיירים גם בערב. הוא רועש , מסריח מאלכוהול וקיא, ונראה יותר כמו איזור של "בורדלים" בפריס של פעם מאשר כמו סין.
בדרך למלון עברנו ליד דוכן שמכר STINKING TOFU והייתי חייב לטעום. זה מסריח ברמות אבל להפתעתי היה טעים מאוד, עם רוטב פיקנטי. הפתעה נחמדה.
משם חזרנו למלון עייפים בציפיה להישפך על המיטה
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםשיטאנג ניראת יפה אך נישמעת ממוסחרת לעייפה כמו טונגלי (שבה ביקרתי)
בכל מקרה אם לא רוצים למכור בירה ב10 יואן אפשר להכנס למכולת ולקנות בקבוק ב1.5-2.5 יואן לקנות נשנוש מאחד הדוכנים ולהנות מהמים והיופי.
אגב סחטיין אני לא העזתי לטעום את הטופו המסריח
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםהאמת פפקין שזו עיירת המים הראשונה והיחידה שראיתי, אז לא יודע לגבי אחרות, אבל כן גם היא הייתה עמוסה בתיירים בעיקר סינים כרגיל. לפי מה שקראתי והבנתי היא יחסית לא היתה עמוסה בעבר (לפחות לא בשעות הערב והבוקר המוקדמות) אבל זה כנראה היה בעבר.
אז בחדר עם ריח העובש שיצא מהמזגן (אי אפשר לישון בלי מזגן - פשוט חם, לח וחנוק) לא ישנו הרבה בלילה, ובחמש בבוקר סיני זקן מאחד החדרים שסביב החצר הפנימית עשה רעשים ודיבר וזימר, אז נגמר לי הלילה. לקחתי מצלמה ויצאתי בחמש וחצי בבוקר להסתובב קצת ולצלם תמונות אחרונות. היה ערפל נחמד ואף אחד כמעט ברחובות מלבד מספר דייגים וכמה בעלי מזללות שהחלו כבר להקים את הדוכנים שלהם עם ארוחות הבוקר (עם חרוץ מאוד, ועובד קשה למחייתו).
הכנו קפה בחדר, כי בתי הקפה (יש כאלה שם) נפתחים רק אחרי תשע בבוקר, והתחלנו לבדוק דרכי מילוט מהעיירה, הספיק לנו, והיינו עייפים ורצוצים , ראינו גדודים של תיירים בסביבות 8-9 בבוקר שמתחילים לעזוב את העיירה, הלכנו אחריהם וראינו שמגיעים לכביש יחסית ראשי, בקצה אחת הסמטאות ושם המתינו הרבה נהגי ריקשות. ביררנו איתם והם יכלו להסיע אותנו לתחנת האוטובוס של שיטאנג. חזרנו צ'יקצ'אק עם הציוד שלנו ותפסנו 2 ריקשות כל אחד ריקשה (היה נחמד, 2 נוסעי הריקשות היו מקסימים, ומצחיקים, ועשו תחרות ביניהם, והצטלמו ועשו פוזות למצלמה, כך שעזבנו את שיטאנג עם חיוך גדול. בתחנת הרכבת תפסנו אוטובוס לשנחאי (דרום), שיוצא בכל שעה, תודות ללונלי (אפשר לסמוך עליו תמיד כשתוכניות משתנות שתמצא בו מענה).
מצרף תמונות אחרונות של בוקר מוקדם מאוד בשיטאנג.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםטוב אז לסיכום, הייתי מגיע לשיטאנג בלי ספק והיא יפה ושווה ביקור. אם היא שווה לינה ? לא , ממש לא. אם אפשר להישאר שם עד שעה מאוחרת ולראות אותה בשעות בין ערביים ובחושך כדאי מאוד, אבל לישון בה, לא נראה לי. היינו ב-2 מלונות שם והם היו עם ריח של עובש וטחב , מה אפשר לצפות מעיירת מים, שיש בה המון לחות וגשם שיורד יחסית הרבה. נראה לי שרוב אם לא כל המלונות שיש בין התעלות הם כאלה.
אולי שווה לישון לא באיזור העיר העתיקה אם יש שם בכלל מלונות.
פגשתי אמריקאי בין הסמטאות, שהסתובב עם מדריך סיני צמוד. הוא הגיע לבדוק 4 קווי ייצור שיש להם בסין, וחרש את סין לאורכה ולרוחבה במשך מספר שבועות, ועל הדרך גם טייל קצת.
הוא מאוד שמח לראות מערביים והתחיל לדבר איתנו, והוא קיטר ,כמה שהוא קיטר, כמו קטר ברכבת סינית מהירה, אי אפשר היה לעצור אותו.
אבל משפט אחד שלו התאים לי בול לסכם את חווית שיטאנג: "יש כאן מקומות מדהימים ביופיים אבל לא מתחזקים כאן כלום".
טוב סיימנו עם שיטאנג, בהמשך אעלה את הרשמים מסוף הטיול (שנחאי + סוז'ו).
אז תמונה אחרונה משיטאנג שמצאה חן בעיני בחמש וחצי בבוקר המחרת.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםהערפל מוסיף המון יופי ומסתורין למקום כזה תמונות מאוד יפות.
אגב בהרבה מלונות קטנים שנבנו בבתי תושבים,על גדות הנהר בעיירות המים יש את בעיית עובש
אבל נירא לי מקום נהדר לפתוח בו תה סיני ולהנות קצת מהטבע (לפני הגדודים הסינים)
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםמה זה יש כאן שני משתמשים בשם papkin ? או שזה אותו אחד?
טוב ממשיך את מה שנשאר, מקווה לסיים במהרה.
אז הגענו לתחנת רכבת הדרומית של שנחאי, רעש והמולה אבל עיר גדולה אמיתית עם כל מה שמשתמע מכך (לי היא דווקא הזכירה את ההמולה של לונדון שגרתי בה 4 שנים בעבר) ומייד נדלקתי. אז ראשית אני רוצה להודות לשאויה, שדי התעקש שכדאי לי להתפנק יומיים שלושה בשנחאי, משום שבתכנונים שלי הראשוניים, תכננתי רק לחזור ממנה לארץ בלי להקצות לה זמן מלבד לילה אחד של שינה. אז באמת תודה והיה שווה את 3 הלילות (כולל טיול יום לסוז'ו).
זה לא שיש בה המון מה לראות אבל זה כרך גדול ומודרני מאוד, עם מסעדות ואוכל טוב, וכן גם קניות שווה לעשות בה. המוכרים פחות מעיקים, גם בקניון הענק של הזיופים (טאובאו) וגם בחנויות. ואפילו המוכרים שמנסים למשוך אותך במדרחוב נאנג'ינג הרבה פחות נדחפים מהבייג'ינאים.
בקיצור מתחנת הרכבת/אוטובוס הדרומית למלון במטרו ממוזג ומודרני, הלחות היתה איומה ביום ההגעה אבל בהמשך הימים נהיה מעונן והחל לטפטף והחום והלחות נחלשו , תענוג.
התחלנו את הסיבוב בעיר צפונית למדרחוב נאנג'ינג, ולpeople square , הרבה מערביים, אנשים לבושים יפה, נשים מטופחות מאוד, גברים בחליפות (וגם יורקים קצת פחות).
מדרחוב נאנג'ינג נחמד ונעים למרות שעמוס מאוד, וגן עדן למי שאוהב שופינג.כל הרשתות הגדולות הגיעו כמובן גם לכאן. משם התגלגלנו לטיילת הבאנד שבאמת מרשימה מאוד עם קו הרקיע שלה ביום ועוד יותר בלילה. אני לא חובב של נופים אורבניים כל כך אבל זה באמת היה מרשים.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםלהגיע לטיילת הבאנד בערב זו חתיכת משימה, צפוף מאוד ואלפי אנשים, ברחובות ריקודי עם סיניים באמצע של נאנג'ינג לו להזכיר לנו שאנחנו עדיין בסין ולא באירופה,
טיפה ימינה ושמאלה מהמדרחוב, המון דוכני אוכל רחוב זולים ונהדרים ושם יושבים כל העמך ואוכלים והם יודעים למה כדאי לאכול שם ולאו דווקא היכן שהאורות מסנוורים וההמונים צובאים על הפתחים. שם גם מסתובבים ועובדים ויושבים המקומיים הפשוטים יותר שלא לובשים חליפות עסקים ולא מתארחים במלונות יוקרה.
קניון טאובאו של הזיופים בנאנג'ינג לו 580, שווה ביקור ולו רק לראות את כל האירופאים יוצאים משם עם שקיות שחורות ענקיות ,מלאות בנעלי ספורט ממיטב המותגים. קנינו אבל ממש מעט, חייב לציין שיש שם זיופים גם ברמה גבוהה מאוד, זוג נעלי אולסטאר גבוהות ב-50 ₪ ובאיכות מעולה בהחלט שווה. המוכרים גם קצת קופצים לכל מבט שלך לכיוון החנות שלהם, אבל לא נוגעים ופחות נדחפים. בקיצור יותר נעים בבייג'ין לדעתי (שוק המשי ושוק יאשו). עשיתי שם כמובן עוד זוג משקפיים אופטיות ב- 100 ₪ , שווה בעיני.
יש גם בתי קפה מצויינים ומאפים ואוכל מערבי בקיצור אחרי שבועיים בסין יש בזה מין הפינוק.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםאז בשביל לעשות סדר מדובר באותו פפקין (בבית אני רשום עם הסיסמא ובעבודה לא זכרתי אותה אז נרשמתי דרך פייסבוק)
אכן גם אני אוהב לסיים את הטיול בשאנגחאי
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםנדמה לי שההבדל הגדול בין החוויה של שנינו משיטאנג בלילה הוא לא הזמן שעבר (כבר שנים שהיא יעד תיירות די עמוס), אלא העונה - הייתי שם בדצמבר, כנראה חודש התיירות הכי מת בסין, ולכן היה תענוג גדול. ראיתי גם אז את רחוב הפאבים שכתבת עליו, אבל הוא היה די רדום.
בכל מקרה, אני חולק עליך לגבי מקומות הלינה, לי היה שם מלון לגמרי סביר - לא על המים, אלא בתוך הסמטאות, עניין של מזל אני מניח.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםראשית סליחה על העיכוב, לא הייתי בארץ כמה ימים, היום מסיים את הדיווח וזהו.
שאויה , ברור לי ששנינו מדברים על סמך חוויה אישית שלנו מאותו מקום בתקופות שונות ויכול להיות שיש מלונות אחרים סבבה לגמרי, אבל יצא לי להיות, בגלל התקרית עם המלון בשני מלונות שונים וב-3 חדרים שונים כולל אחד פנימי ולא על התעלה ,ובכולם היה ריח חריף של עובש.
עדיין אני חושב ששיטאנג שווה ביקור, ולא הייתי מוותר עליה גם אם הייתי עושה זאת שוב, רק לגבי הלילה שם (לינה), הייתי חושב פעמיים.
טוב ממשיך הלאה ומסיים....
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםטוב חוץ מיומיים מלאים בשנחאי היינו גם בטיול יום לסוז'ו, תפסנו רכבת מוקדם יחסית בבוקר. התעצלנו לגשת יום לפני לרכוש כרטיסים, ושילמנו על כך למחרת, כי נאלצנו לחכות בבוקר בתור דיי ארוך וגם הרכבת שכיווננו אליה , נמכרה כולה, אז הגענו לסוז'ו ברכבת מהירה מאוחרת יותר. משם במונית לאיזור של הגנים (HUMBLE ADMINISTRATOR ( ומוזיאון סוז'ו הסמוך לו. צריך לשין לב כשתופסים רכבת כי לסוז'ו יש 4 תחנות רכבת שונות, זו עיר ענקית וצריך את זו המרכזית , היא הכי קרובה לכל האטרקציות, ולאיזור העתיק.
אז הגענו לגן לגילינו שהתעריף התייקר מאוד בתחילת יולי, לכבוד עונת התיירות. אם אני זוכר נכון 80 או 90 יואן לאדם.
אם לא ראיתם עדיין כלום בסין, שווה את המחיר, אם כבר טיילתם שבועיים, לא שווה את המחיר בעיני. גן יפה בהחלט ודיי גדול אבל ראיתי מראות יפים יותר כולל גנים בשבועיים האלה ולא השתגענו. הגן גם היה דיי עמוס במטיילים, שוב סינים ברובם (הרבה מסתובבים עם חיית מחמד (חרגול ענק או ציקדה) בכלוב ורוד, הזוי ומקורי כמו שרק בסין יכול להיות (מצרף תמונה). האיזור היפה ביותר בגן לטעמי הוא העצים הננסיים ,בונזאי, שמרשים מאוד. חוץ מזה נערים סיניים ביקשו אוד להצטלם איתנו מחובקים (חתימות לא ביקשו), ועוד זוג ילדים סינים מתוקים ביקשו שנצלם אותם ואפילו דפקו חיוך למצלמה (מצרף גם אותם).
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםמשם עברנו למוזיאון סוז'ו - כניסה חינם, מבנה יפה ויש מה לראות בעיקר פריטים משושלות עתיקות יותר ,טאנג,סונג וכ'ו , לאחר כחצי שעת שיטוט הלכנו לאורך תעלה , טרפנו אוכל רחוב טעים וזול מעין פיתה דרוזית, קצת עבה יותר ועם מילוי כלשהוא לא מזוהה ועלי חסה ומעט רוטב חריף ,אבל טעים. והתגלגלנו רגלית ל -pingjiang LU ,רחוב עתיק ויפה לאורך תעלה, דיי ממוסחר אבל עדיין יפה, ואפילו פגשנו שם ישראלים בטיול מאורגן שקיבלו קצת זמן חופשי.
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםמשם תפסנו מטרו (יש שני קווי מטרו בסוז'ו כרגע , למרות שמתוכננים להיפתח עוד כמה בשנתיים הקרובות) והגענו לתחנת SHANTANG - שאמור להיות רחוב התעלות הארוך ביותר בסין לפי איזשהוא אתר אינטרנט, אז הוא לא מאוד מאוד ארוך (לפחות לא החלק המתוייר) , אבל הוא מאוד יפה ובשעת צהריים גם היה מוצל יחסית ונעים ללכת בו. קרוב מאוד לשם מעבר לכביש היה שוק מקומי של אוכל ולא שוק לתיירים, הייתה חוויה אחרת לראות את הסחר מכר הסיני. מוכרים שם כל חיה שניתן לאכול , וירקות ותרנגולים וביצים בתפזורת וסוגי סרטנים שונים בגיגיות בקיצור, הכל.
כל התמונות המצורפות מרחוב SHANTANG .
משם כבר חזרנו לתחנת הרכבת במטרו כי שעת החזרה התקרבה, וחזרה לשנחאי ליום אחרון וטיסה חזרה לארץ
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםלמחרת , היום האחרון בטיול, מלנכוליה קטנה התעוררה איתי הבוקר וליוותה אותי כל היום, כל התכנון וכל הטיול עומדים להסתיים. אז החלטנו את היום האחרון לקחת באיזי . הטיסה חזרה מפודונג היתה רק ב 1:30 בלילה כך שלפנינו יום שלם. פינינו את החדר בהוסטל המקסים ושמנו הכל בשמירת חפצים.
בדרך לתחנת המטרו ראינו ריקוד ברחוב, צוות שלם עם כל הספריות והספרים של מספרה, רקדו ברחוב לצלילי מוסיקה סינית קצבית, ועשו או התעמלות בוקר, או גיבוש של הצוות, או סתם פרסומת למספרה או אולי אפילו את שלושתם , עם חיוך ענק המשכנו משם מעט לטייל ברובע העתיק של שנחאי, איזור גני יואן והבזאר, (לגנים כבר לא נכנסנו, הספיק לנו הגן בסוז'ו). נחמד אבל עמוס מאוד ותיירותי מאוד מאוד.
אני חושב שזה היה המקום שבו ראינו הכי הרבה תיירים מערביים. יצאנו משם עם קצת מזכרות, טיילנו עוד קצת ברחובות הצמודים , נישנשנו אוכל רחוב (נכון ...טעים וזול),ותפסנו מונית לצד השני של הנהר לחנות דקאתלון הענקית , שניתן להגיע אליה גם במטרו אבל בנסיעה דיי ארוכה. נהג המונית טס על מחלפים וגשרים בתוך שנחאי במהירות של 120 קמ"ש, הרגיש קצת כמו לונה פארק אצלו במונית. חנות דקאתלון בהחלט שווה ביקור להשלמת או חידוש ציוד , מחירים טובים וסחורה נראית טובה מאוד. נעים להסתובב שם במזגן ביום חם ולח כמו שהיה לנו. זהו עוד קצת שיטוט חזר מעש ברחובות ובחזרה למלון להתקלח ולהחליף בגדים והביתה.................
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםהיי
אנחנו טסים בספטמבר לסצ'ואן ויונאן למשך חודש וממש נשמח להמלצות למקומות לינה...
לפי מה שקראתי שניכם בקיאים בתחום:)
המון תודה
שירלי
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםהי שירלי,
אני יכול לעזור רק במסלול שבו הייתי ובאופן כללי מהתרשמותי מסין. לאיזור סצ'ואן ויונאן לא הגענו ,מפאת קוצר הזמן העדפנו להתמקד יותר . אם יש לך שאלות לגבי בייג'ין והחומה, טונשי, הואנג שאן (ההר הצהוב), סוז'ו, האנגז'ו, עיירת המים שיטאנג, שנחאי, אשמח לענות ולעזור.
לאיזורים אחרים בסין מקווה בטיול הבא להגיע.
אבל כדאי לך לפתוח שרשור עם שאלות , יש כאן כמה וכמה שטיילו יותר ממני בסין וגם מכירים את האיזורים שציינת.
דבר אחד אני יכול להבטיח לך...זו חוויה יוצאת דופן , ובואו עם ראש פתוח ותיהנו מאוד מאוד
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםאז אחרי כמעט 4 שבועות "שמרחתי" את הדיווח הזה (בין אזעקה, ליירוט, לחדשות , לעבודה, לגיחה קצרה ), תם ונשלם עד הטיול הבא שכבר מתחיל להתבשל בישול איטי . אם למישהו יש שאלות וצריך עזרה או הבהרות אשמח לעזור .
בפעם האחרונה שוב תודה לכל מי שעזר והקדיש מזמנו ונתן טיפים ועצות....סאלאמאת
-
חזרתי מסין-תודות ורשמיםהיי יויו
נשמח למידע על שנחאי
איפה ישנתם? מה טווח המחירים שם?יש טיולי יום שאפשר לעשות ממנה? מה המקומות הכי יפים בעיר עצמה?
המון תודה!!