שאלה על דנגי פיבר
-
לד''ר אנט שלום שאלו את זה לפני אבל אני בכל זאת אשאל שוב (שאלה קצת ארוכה סליחה מראש). היה לי דנגי פיבר לפני כ 3 שנים בלאוס. הקאות חום גבוה חולשה ואחרי 5 ימים, בדיוק יום אחרי שהתחלתי לקחת כדורים שנתנו לי שם בבית חולים מקומי (אני לא אלך יותר לבית חולים בלאוס) גם סוג של רפיון או השתחררות בשרירים באיזור הלסת וקושי לבלוע רוק אין לי מושג עד לעצם היום הזה אם הסיפור בשרירי הפה והלסת זה קשור לכדורים שנתנו לי שם, לדנגי פיבר עצמו או ללריאם שלקחתי אז. עקב כך (הסיפור עם הלסת שדי הלחיץ אותי) ברחתי לתאילנד ושם החלמתי אחרי 3 ימים.. כל הסיפור סה''כ לקח 8 - 9 ימים. ושם גם אמרו לי שהיה לי בכלל דנגי פיבר. בכל מקרה לאחר ההקדמה הזו תכננתי לנסוע לצפון הודו בקיץ ואני מבין שלקבל דנגי בפעם השניה מעלה מאוד את הסיכוי לסיבוכים וכדומה. שאלתי היא.. האם יש איזושהי המלצה גורפת וחד משמעית למי שהיה לו דנגי פיבר בעבר לא להגיע לאיזורים טרופים נקודה? (כלומר אסור לי להגיע אי פעם להודו תאילנד וכדומה...) האם זה שאני מתכנן להיות רק בצפון (דרמסאללה מנאלי וכדומה) עושה את זה לסיכון סביר או שגם שם יש סיכוי טוב לקבל את זה? אין לי איזה DEATH WISH או משהו אבל לא לטייל יותר לעולם זו קצת גזירה קשה. אבל אם גורם מוסמך יגיד לי שבשבילי להיות באיזור טרופי זה כמו בשביל חולה סכרת להתחיל לאכול 5 חבילות סוכר ביום אני אאלץ לשקול את זה שוב :-). הייעוץ שקיבלתי במרפאה של המטייל בדיזנגוף ת''א היה די מפחיד והיה נשמע לי טיפה מוגזם הייתי רוצה לדעת איפה אפשר להתייעץ עם רופא מומחה של מחלקות זיהומיות או משהו כזה כדי לשמוע המלצה ממומחה.. תןדה רבה רבה עומר -
שאלה על דנגי פיבר:Reעומר שלום נכון במקרה הדבקה חוזרת בנגיף הדנגי מזן אחר בערך 2-4% מן הנדבקים מפתחים קדחת דנגי המורגית: Dengue haemorrhagic fever קיימים 4 זנים של הנגיף. ,מהלך זה של המחלה נפוץ בעיקר אצל ילדים מתחת לגיל 15 לרוב עקב הדבקה חוזרת בנגיף מזן סרולוגי אחר. הלם עקב המחלה: Dengue shock syndrome לעיתים נדירות חלה ירידה בלחץ דם והחולה מפתח הלם. ללא טיפול מתאים קיים שיעור תמותה גבוה כ40-50% עם טיפול טוב התמותה היא 1% או פחות. קח בחשבון שמרבית האוכלוסיה במזרח,מרכז ודרום אמריקה נדבקים מספר פעמים בקדחת הדנגי. ניתן להתיעץ עם מומחה למחלות זיהומיות איפה אתה גר? -
שאלה על דנגי פיבר:Reלד''ר אנט תודה רבה, כיום אני גר בת''א אז אני מעדיף לראות מומחה באיזור (אני בקופ''ח כללית אם זה משנה)אבל במקור אני מאיזור חיפה ככה שאין לי בעיה להגיע גם לשם אם צריך(אני פשוט זוכר שבזמנו הייתי במרפאת מטיילים בבי''הח בני ציון בחיפה אצל ד''ר פוטסמן) בכל מקרה אני מעדיף להתייעץ עם רופא באיזור ת''א. ולהמשך השאלה האם בכל הודו כולל איזור הצפון יש סיכון לדנגי? אין איזה גובה מסויים שאין סיכון? (לא שאני מתכוון להסתובב עם מד גובה או משהו אבל בכל זאת) תודה -
שאלה על דנגי פיבר:Reניתן להתיעץ עם ד''ר אלי שוורץ מב''ח שיבא. בד''כ יתושים לא חיים בגובה רב -
תודה רבה