טיול בצפן רומניה
-
שלום לכולם,
אנחנו משפחה עם שלושה ילדים גדולים (21,18,14) יוצאים לטיול עם רכב שכורבצפון רומניה.ננחת בקלוז נאפוקה.
אנחנו זקוקים לעזרה בבניית המסלול כך שיתאים גם לבנות הגדולות טבע, נופים, אגמים ,מערות,וגם עיר.
זו הפעם השנייה שלנו ברומניה במסלול הקלסי מבוקרשט לסינייה וברשוב וכו' כבר היינו.
נודה מאוד לעזרה
אלכס
-
טיול בצפן רומניהאלקס,לכמה זמן הטיול?
עכבת אחר ביקור של אורי באופסאני??חלק בפורום אירופה וחלק משפחות...
על אזור קלוג' יש טיפים של המטייל המתמיד ושל REEF,וגם סיכומים שלהם,גם של דויד,צביקה,אלי.
אנחנו טיילנו די מעט,3 ימים.עלינו מטארגו מורש צפונה.במקרה עברנו את עיירה RODNA.קצת אחריה מתחיל פארק רודנה עם מסלולי טיול רגליים.נפגשנו שם אם מטיילים מקומיים.אנחנו רק עשינו הפסקת קפה איתם.והמשכנו.דרך מעבר פריסלופ,מנזר בארסאנה,כנסיות עץ...
ויומיים בבוקובינה.תוכל לקרוא בבלוג שלי..
לאיזה כיוון חשבת?
אמה
-
טיול בצפן רומניהאמה תשובה לשאלתך בכותרת ההודעה של השואל
-
טיול בצפן רומניהאלכס לא ציינת לכמה זמן הטיול
ומהיכן החזרה
-
טיול בצפן רומניהתודה רבה.
אנחנו מתכוונים לטייל שבוע נוחתים וממריאים מקלוז .
היינו רוצים לכלול את מערת הקרח, קניון ביקאז, מרחצאות, אגם (פאנטנלה?) למנוחה, מעניין אותנו מרמורש והכפרים שעצרו מלכת בזמן.
כמו כן מחפשים פארק חבלים ומשהו אתגרי לבן ה 14.
פחות מסלולי הליכה ארוכים.
שוב תודה
-
טיול בצפן רומניהיהודה,מי כמוך יודע שצפון רומניה שטח גדול מאוד.
ולצערי לא ראיתי את תשובה בגוף השאלה.צפון רומניה-לא צפון ישראל.
המרחקים גדולים,המקומות רבים.עכשיו כשיודעים שהטיול לשבוע,ומעוניינים גם בקניון ביקז,גם מרחצאות,גם עיר...לטעמי די לחוץ.
גיל הילדים הבוגרים מצריך לחשוב היטב על מסלול.
הייתי שולחת קודם כל לספר רומניה-מולדובה הגדול והמקיף.
לקריאה על האזור,כדי שתדעו מה יש,מה יכול להתאים לכם.
טיול זוג מבוגר לא אותו טיול למתבגרים בני 21,18,14. מתוך נסיון חופשה קצרה עם בני ה-20.
האם כוונה למרחצאות בפליקס או סובטה? לפי תאורים של אורי,נראה לי פליקס יתאים פחות לצעירים שלכם..אולי רק ליום אחד...לטעימה.
עיר גדולה יכולה להיות קלוג' או אורדאה,בתמונות של אורי היא הצטלמה נהדר!
-
טיול בצפן רומניהצרפתי מפות 2 מסלולי מסגרת בהתאם למקומות שציינת.אורך המסלולים האחד קצת למעלה מ 1000 קמ וזה סביר לשבוע באזורים אלה,והשני כ 800 קמ עם טעימה מאזור אוטנטי במאראמורש
רוב הכפרים שפעם עצרו מלכת במאראמורש איבדו מציביונם.והיום רובם כפרים בדרך למודרניזציה מתקדמת.
אני ממליץ שתקרא את הפוסטים של אורי לטיולו האחרון באזור האפוסן,שם תוכל למצוא יותר כפרים שהזמן נעצר בהם
במפה שהעליתי פארק האפוסן ובסביבתו מערת הקרח ואגם פנטנלה,
מרחצאות בין היתר במסלול הצפוני יש בואטרה דורני,סובאטה,אוקנה מורש [ליד טרגו מורש] אוקנה סיביאולוי [ליד סיביו]
דווקא בבאילה פליקס יכול להיות יותר עניין לצעירים,כי יש בבריכה הציבורית במרכז היישוב מגלשות מים,וגם ישנו קומפלקס עם מספר אפשרויות לשעשועי מים
אני מציע לאחר שתקרא את 2 הפוסטים של אורי ,תמרכז שאלות כדי שנוכל לעזור בהתאם,כי יכול להיות שתסתפק באזור האפוסן,אם כן מהאפוסן תוכל להוסיף את מכרה המלח בטורדה,את אלבה יוליה
-
טיול בצפן רומניהא. מסגרת הזמן צפופה מאוד.
ב. אכן באיילה פליקס מתאימה יותר לילדים כפי שכתב יהודה.במאמר מוסגר ובלי להכנס לעימות עם אמה שמאוד אהובה עלי,אני באמת מבקש לא להמליץ על ענינים שלא נבדקו אישית כי זה גורם להטעיות.
ג. מציע בכלל להוריד את פליקס ואוראדיה מהמסלול -כי איין מספיק זמן.
ד.
יום 1.יציאה מהשדה בקלוג' בצהריים-תאפשר טיול בטורדה ובקניון טורזי- לינה באזור.
יום 2.טורדה אלבק מערות הקרח והדובים עליה למוזיאון הכפרי והמפל.לינה על הכביש ביין
ארישן לאלבק.
יום 3.אלבק פונטנלה ולפחות עד באיה מארה. אם אפשר להגיע עד ואדו איזה רצוי.
יום 4. (כדאי שזה יהיה בויק אנד) מאראמורש כולל בית הקברות הצוחק ועמק האיזה.
יום 5. עליה לאזור המנזרים המצויירים.
ימים 6/7 ירידה דרך הביקאז ,מרחצאות והגעה לקלוג'.
בהצלחה -צפוף נורא.
-
טיול בצפן רומניהאורי,לאור מה שרשמת לגבי אוכלוסיה במיימי פליקס ולאור מה שביררתי לקראת נסיעה שלנו,לאור סיפורים מאנשים שנסעו לפליקס לא פעם אחת,הנחתי שיהיו מקומות מעניינים יותר לבני 21,18,14
מספיק לקרוא את סיכומי טיול של משפחות עם מתבגרים כדי להסיק מסקנות מה מתאים יותר לנוער שלנו,שקצת שונה מנוער רומני,אולי.מה שיתאים לנו,אנשים בוגרים,מה שיתאים לי,לבעלי שחולם על חכה כסא נוח ואגם...לא בטוחה שיהיה נכון לבני 21,18,14.
הפיקניקים ורחצה באגם ספנטה אנה למשל ,עם צעירים רומניים היו מלבבי עין.להביא לשם את ילדי הבוגרים למשל...הייתי חוטפת בוז.
לזה התכוונתי. אלקס צריך לעשות שעורי בית מול חומר של שלל אפשרויות באזור ולהתאים אותו להרכב שלהם.כמובן תוך עזרה של מי שהיה וגם לא. לפעמים זה עוזר לא פחות.
אני ממש לא מתיימרת לעשות מסלול לאף אחד,אפילו לא לחברים,לא עכשיו,,רק מעירה מתוך תחושת בטן ונסיון טיול עם מתבגרים, אישי וגם עקיף.
אורדאה,בתמונות שלך וגם מה שרחל צירפה,הצטלמה כעיר מאוד נעימה גם למתבגרים שמחפשים קצת עיר, שופינג, ציויליזציה...
ובכלל,,האם רשום מתי בכלל הטיול?אולי היה רשום בהודעות קודמות,סליחה מאלקס על חוסר זכרון.
רצוי לפתוח אשכול עם כמה שניתן פרטים, כדי לא לשלוח מישהו לפארק מיים פתוח באירופה, בסוכות

-
טיול בצפן רומניההיי אמה
את טועה ומטעה עוד יותר , כשאת מסיקה מסקנות כאילו שאני כתבתי על עיירה שלמה.אני כתבתי רק על מלון אינטרנשיונל היקר!!!!שמלא בישראלים קשישים ורומנים שמנים ואפילו לשם (לא כתבתי
)הגיעו בוויק אנד מאות רומנים צעירים וילדיהם.בכל רומניה יש מעט גני שעשועים ופרקי מיים ברמה שמתאימה לילדים שלנו.בפליקס יש ,גם אם די עלוב ויהודה הזכיר אותו.כאן נמחקה המשך ההודעה שלא הייתה לגופו של דיון אלא לגופו של גולש.
-
טיול בצפן רומניההיי אלקס
יש לי ממש כאב בטן מהתכנית הלחוצה שהצעתי לך.
אם אתה יכול להחליף את הטיסה בחזור מיום שני ליום שישי יהיה לך מספיק זמן לתכנית כזו. אם אינך יכול ויש לך רק שבוע ,אז תחזור ממארמורש לקלוג' ותוותר על קטע צפוני שלם. או שתוותר על האפוסן.
-
טיול בצפן רומניהאורי מסכים איתך,לא פעם נסחפים לחוויות של אחרים,או ניזונים מקריאה,אין כמו סיפורי החוויה האישית בקריאה ישיר
מסכם מאוד עם הטעויות וההטעיות
אלקס,אני מציע להוריד את אזור ביקאז אכן זה אזור יפה,אך בהתאם לבקשתך המסלול יהיה עמוס