התייעצות על חבל דורדון
-
שלום לכולם,
שוב חוזרת אליכם עם שאלות חדשות אולי קצת יותר ממוקדות.
עוד כשבוע אנו טסים והאמת שזאת פעם ראשונה שהמסלול טרם נסגר (אין קצת מצב רוח לזה).
כמו שהזכרתי באחד מההודעות שלנו אנחנו מפצלים את הלינה ל- 4 לילות בקאהור (חבל לוט) ועוד שבוע ליד סארלה (דורדון) מקריאה של חומרים באתר לא מצאתי יותר מדי מסלולים לאזור חבל לוט.
שאלות:
1. יום אחד נטייל בקאהור ומשם נסע לסירק לה פופי ומערת פש מארל ומה בשאר הימים?
2. איך ניתן לברר האם מתקיימים פסטיבלים באזור ובמיוחד פסטיבל בסגנון ימי הביניים?
3. אני זוכרת שקראתי באיזשהו יומן מסלול באתר שיש הופעה בסגנון ימי הביניים שקרובה לאזור, איך היא נקראת? היכן היא מופיעה? והאם היא שווה?
תודה,
שירי
-
התייעצות על חבל דורדוןשירי שלום,
פסטיבלי ימי ביניים בודקים כאן המספרי מתייחסים למחוזות. מספרו של מחוז לוט הוא 46. מספרו של הדורדון - 24.
רוקמדור ומערת פדירק הם אתרים של חבל לוט, אף על פי שלא מאוד קרוב לקהור, אבל אולי טיפה יותר מאשר לסרלה.
אנחנו היינו מעט מאוד בחבל לוט כך שאין לי המלצות. הייתי רוצה לראות את
מוזיאון שמפוליון ב-Figeac. לא יודעת אם מתאים לכם.
כמו בדורדון גם בחבל לוט יש הרבה מסלולי קייקים, פארקי חבלים, טירות, כפרים עתיקים ועוד אטרקציות לילדים. זכור לי שיש כל מיני פארקים עם בעלי חיים. תחטטתי באתר התיירות של חבל לוט. אולי תגלי משהו.
תסתכלי על טיילת הנהר הזאת שנמצאת בין סט סירק לפופי ל-Bouzies, ונראית לי ממש חובה. לא הייתי מחמיצה. אז אולי, מאחר שיש לכם זמן, תוכלו לטייל בנחת בסט סירק לפופי וכל מה שסביבה (כולל קייקים, כולל נסיעה לאורך הנהר עד פייג'ק) וכך תעשו גם ביום של פש מרל, רוקמדור וכו'. סתם רעיון. אין לי מושג אם לפצל או לא. צריך לעבוד על מכלול האתרים ולראות.
-
התייעצות על חבל דורדוןתודה על העזרה,
אשמח לעוד תגובות

-
התייעצות על חבל דורדוןסנופי שלום,
היינו בחבל הדורדון לפני שנה . איזור מדהים שיש שם המון מה לראות ולטייל. למשל 8-9 ק"מ מסרלה יש מקבץ של כפרים שחובה לבקר בהם : דום, לה-רוק קזיאק, ואחרים. יש אפשרות לשייט בנהר, לטייל בגנים יפים מאוד, וטירות מעניינות . צריך פשוט לקרוא טיפים . היינו גם בכפר שקצת מרוחק מסרלה ששמו לה-קולין רוז' שכל בתיו בנויים מחימר אדום . אני מצרף מס' תמונות של האיזור
-
התייעצות על חבל דורדוןשלום לך,
אתם נוסעים לחבל ארץ מקסים ביופיו. עצה שלי: קחו את הזמן לאט, זה לא אזור ל"ריצות" בין אטרקציות.
לכן, מציעה לכם להפריד בין הביקור בסן סירק לפופי - כפר יפהפה שיורדים ממנו מסלולי הליכה מקסימים - לבין הביקור בפש מרל. הביקור בקאהור יכול להיות יחסית קצר אם כי אכן מדובר בעיירה יפה מאד.
הציצו בפונט ולנטרה Pont Valentre, גשר מרשים ביותר מהמאה ה - 14 ממערב לקאהור.
אל תוותרו על ביקור בתהום פאדיראק:
קחו בחשבון שהתור לירידה לשם יכול להיות עצום (ממש עצום! שעתיים ואפילו שלוש) ולכן מומלץ להגיע עוד לפני שעת הפתיחה, בייחוד לאור העובדה שאתם לנים ממילא באזור. הביקור בקאהור יכול להיות אחר כך.
בשום אופן לא לוותר על ביקור ברוקמדור (כשעה צפונית מקאהור):

לדעתי אפשר בקלות לבלות שם חצי יום, ואפילו יותר.
באזור הדורדון כדאי לבקר בגני מרקסיאק (משם התמונה היפה של הצמחים המעוצבים בהודעה הקודמת), במערת לאסקו, ובקסטלנו, מבצר מימי הביניים המשמש מוזיאון מלחמה מעניין, והנוף הנשקף ממנו - מדהים ביופיו.
כמו כן, מעבר להמלצות שכבר קיבלתם, מציעה לעיין בספר של אביטל ענבר, "התענוגות של דרום-מערב צרפת", כדי לקבל השראה, ובכלל...
תיהנו,
אורנה