ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אנמיה, G6PD, אסטמה

פורום בריאות
    2
    2
    995
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ninas
      ninas נערך לאחרונה על ידי

אני בת 38 ומתכננת להגיע ללאדק באוגוסט. 1. איך בודקים חוסר בG6PD? (אמי עירקית) 2. כיום ההמגולובין שלי 10 פריטין נמוך וכו` ( סובלת מאנמיה מחוסר ברזל) אך מטופלת בכדורים של 350 מ''ג ברזל ביום..- 3. אני סובלת מאסטמה, אך מטופלת בהצלחה עי''י משאף סריטייד ומסוגלת לפעילות פיזית מתונה. לאור הנ''ל האם עדיף לי לא לנסוע? - אני מניחה שערכי ההמגולובין יגיעו לרמת הנורמה הנמוכה על הנסיעה- ? תודה! דנה
      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ?
        אורח נערך לאחרונה על ידי

אנמיה, G6PD, אסטמה:Re
        דנה שלום בקשר לחוסר G6PD ניתן לבצע בדיקת דם פשוטה במרפאת קופת חולים שלך. לפני טיול הכרוך בקשיים רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל המכיר אותך. מומלץ להביא את כל התרופות שמשתמשים בהן ובנוסף תרופות למקרה חירום (סטרואידים). יש לשאת את התרופות במטען יד מכיוון שמזוודות הולכות לפעמים לאיבוד. יש לבקש מרופא המטפל מרשמים באנגלית שבהם רשומה התרופה בשם גנרי שהוא זהה בכל העולם.כדאי לשקול נטילת טיפול מונע נגד אסטמה (במשאף או סינגולר).לא פעם חלה החמרה בזמן טיול וחשוב היות מוכן ומודע לתסמינים המקדימים. תגובת חולי אסטמה לגבהים תלויה במשתנים רבים, וחלקם הגדול מרגישים מצוין בהרים הודות למיעוט אלרגנים (אבקות פרחים) מצד שני האוויר הקר והיבש בגבהים עלול לגרום להרעה במצב האסטמה. בין 70 %- 90 % מחולי אסטמה סובלים מהתקפים הנגרמים ע''י מאמץ או קור. חשוב שלפני הנסיעה האסטמה תהיה מאוזנת, ויש לאמת זאת בעזרת בדיקת תפקודי נשימה. חשוב לא פחות להתכונן בעזרת אימונים ולהגיע לכושר גופני טוב. לפני מאמץ (טיפוס) רצוי לקחת אחת התרופות המונעות קוצר נשימה הנגרם ממאמץ: טיילד, סינגולר בהתאם לייעוץ רופא המטפל. כאשר נתקלים באוויר קר ויבש בגבהים עוזר לכסות את הפה בעזרת צעיף צמר להשתדל לנשום דרך האף. לא צריכה להיות בעיה מיוחדת עקב חוסר ברזל כמובן בתנאי שתקפידי על הטיפול עד הטיסה נשארת שאלת הסתגלות לגובה תקראי על זה במדריך רפואי באתר מאד חשוב לעשות ביטוח רפואי המכסה על מחלה פעילה
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • 1 / 1
        • פוסט ראשון
          פוסט אחרון