ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

אופנועים בדרום הודו

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    3
    9
    1745
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • itziklevi99
      itziklevi99 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

באוקטובר הקרוב אני וחברתי נוסעים לשלושה שבועות בדרום הודו, ויש לי כמה שאלות קצרות :

1- האם שווה לקנות אופנוע בשביל תקופת זמן שכזו או שעדיף להשכיר ?

2- איך הדרכים בדרום הודו? אני יודע שיש את הכביש הארצי שהוא יחסית כביש מהיר, השאלה היא אם זאת נסיעה מהנה או שמרגיש כמו לנסוע באיילון. אם מישהו טייל עם אופנוע באיזור הדרום מאוד אשמח לשמוע ממנו. התכנון שלנו הוא להתחיל בגואה ולסיים בגואה, מה שנעבור באמצע גמיש.

תודה רבה,

איציק 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • FlyingOut
        FlyingOut נערך לאחרונה על ידי

אופנועים בדרום הודו

רק הערה אחת, למקרה שזה רלוונטי לך או לקוראים אחרים של השרשור...

רכיבה על אופנוע ללא רישיון מתאים מבטלת כל כיסוי ביטוחי.

• itziklevi99

אופנועים בדרום הודו

יש רישיון מתאים, תודה

• ידהידהידה
            ידהידהידה נערך לאחרונה על ידי

אופנועים בדרום הודו

1. לחלוטין לא כדאי לקנות לתקופה קצרה כ”כ. 2. כשאתה אומר ”או שמרגיש כמו לנסוע באיילון”, אתה מתכוון לזה כאופציה גרועה? כי בהודו חלק גדול מהכבישים נחלקים בין ”שביל בעבירות קלה” ל”שטח אתגרי”, ואני אומר את זה כאופנוען בארץ. כך אתה עוד תתגעגע לאיילון, כשתהיה כאן...

• itziklevi99

אופנועים בדרום הודו

היי,

קודם כל תודה על ההמלצה. בהתחלה אמרו לי שלקנות ולמכור זה עניין ממש פשוט ושאין טעם לשכור, אבל לאחרונה שמעתי מיותר ויותר אנשים שזו טעות אז כנראה שבאמת אשכור. 

לגבי הכבישים, הכוונה שלי בהשוואה לאיילון שהוא כביש מהיר ומונוטוני, ואחרי הכל אני רוצה להנות מחווית רכיבה, שתכלול נופים ופיתולים. גם בתור רוכב בארץ אני פחות נהנה מאיילון.

אז מה דעתך, איך הכבישים בדרום ? מהנים לרכיבה? בטוחים יחסית ?

תודה,

איציק

• ידהידהידה

אופנועים בדרום הודו

יש אנשים שנהנים מרכיבת שטח אינטנסיבית. אני לא נמנע ביניהם. אתן דוגמא אישית: כשהייתי בלה (זה בצפון) שכרתי אופנוע ליומיים, כדי לנסוע ל Pangong Lake. הדרך מדהימה. נסיעה של 6 שעות לכל כיוון עם נוף משגע. רק מה, כחצי מהדרך הזו, כפי שציינתי מקודם, היא ”שביל בעבירות קלה”, ויש גם קטעים של ”שטח” ממש עם כל מיני מעברי מים, שהמורכב צריך לרדת מהאופנוע כדי לעבור אותם. גם בדרום לא חסר כבישים ”מאתגרים”, כך ש”הנאה” זה עניין סובייקטיבי. ולגבי בטיחות – תשכח מזה. כבישים הודים מאוד מסוכנים, לפעמים אפילו ברמה מפחידה, בעיקר בגלל שהמושג ”זכות קדימה” לא קיים בהודו, במיוחד אם אתה על אופנוע. אתה צריך להיות תמיד, אבל תמיד מרוכז, כי הפתעות לא חסר. מהסיבות האלה לא קניתי אופנוע כדי לטייל בהודו, כי לא היה שווה לי המאמץ של לנסוע מרחקים לא קטנים על אופנוע בינוני, כבישים גרועים ונהגים שלא סופרים אותך. תאמין לי, יחסית להודו, כל הנהגים בישראל הם שומרי חוק, אפילו הערסים... בגלל זה הסתפקתי בלשכור אופנועים ליום–יומיים–שלושה במקומות שונים שהייתי בהם. זו דעתי.

• ידהידהידה

ועוד דבר

ממליץ בחום לא לבזבז כסף על אנפילד, אלא לקחת את Bajaj Avenger 220. תסתכל באינטרנט מה זה. מנסיון.

• itziklevi99

ועוד דבר

נראה ונשמע טוב, מספיק חזק בשביל להרכיב גם ?

תודה על כל העצות! עזרת לי הרבה, נראה לי שבאמת במקום לקנות נעשה את הטיול סביב גואה וכל פעם נשכיר שם לכמה ימים.

אה ודבר אחרון, מה דעתך על קסדות ? שווה את הטרטור של להביא מהארץ?

תודה ויום נעים,

איציק

• ידהידהידה

ועוד דבר

אין בעיה להרכיב עליו. בכל מקרה, תעשה נסיעת בדיקה לפני שאתה שוכר. ולגבי קסדות, זה עניין סובייקטיבי. ברוב המקומות שהייתי רכבתי בלי קסדה. כ”כ התרגלתי לזה, שכשמישהו התעקש שאקח קסדה עם האופנוע, הסתכלתי עליו בפליאה Smile באופן כללי, הקסדות פה הן על הפנים. איכות גרועה, אחרי שימוש של עשרות/מאות אנשים. אל תצפה גם לקבל אחת שמתאימה לראש שלך. האם שווה להביא? לא יודע. לשיקולך.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון