המלצות על גואנגש'י
-
שבוע הבא אני אהיה באזור גווילין ואז אני גם אסע ליאנגשוואו. אני יודע שעכשיו מאוד עמוס בתיירים, לכן אני מחפש משהו קצת פחות מתוייר (כמה שאפשר כמובן). אז אם למישהו יש המלצות, בסגנון של טיולים בין כפרים, בטבע או משהו כזה שקצת יוצא מהאזורים העמוסים אני אשמח לשמוע.
תודה
-
המלצות על גואנגש'ייש המון מה לראות בסביבה, גם ביאנגשו וגם מחוצה לה.
בסביבה הקרובה של יאנגשו אפשר לנסוע ליאנגדי, כפר קטן וחביב על גדת הנהר עם טבע יפה מסביב. אפשר להשאר שם לילה ולטייל בסביבה, או להמשיך באותו היום במסלול שהולך בצמוד לנהר עד לכפר שינגפינג, גם הוא כפר קטן ומעניין. משם אפשר להמשיך בהליכה, או בכלי תחבורה כלשהו חזרה ליאנגשו. האזור הזה אמור להיות פחות מתוייר מיאנגשו.
בנוסף, ממליץ לנסוע לכמה ימים בלונגשן, לטרסות האורז. יש כמה כפרים מעניינים בסביבה, שנמצאים ממש בלב טרסות האורז, ולהיות בהם זו חוויה מעולם אחר. אפשר לישון בדאז'אי, או בפינגאן, ויש מסלול שעובר בין הכפרים. מאוד מומלץ להשאר לפחות לילה באחד הכפרים באזור, ולטייל בניהם.
ביאנגשו עצמה ניתן גם כן לשכור אופניים ולהתרחק קצת מההמון. נסיעה קלאסית אחת היא לגשר הדרקון. כמה שעות של רכיבה בנופים יפים, ומגיעים לכפר קטן שבמרכזו גשר יפה על הנהר. שם זה מתחיל להיות קצת תיירותי עם כל הבמבו ראפט (ראפטיג על רפסודות במבוק) אבל בכל זאת זו חוויה מאוד נחמדה. את הדרך חזרה אפשר לעשות על אחת הרפסודות, עם האופניים.
לא ציינת כמה זמן תהיה שם, אבל זה בכיף ימלא לך שבוע (אם אתה לא מאוד ממהר).
-
המלצות על גואנגש'ילא תיירותי (יחסית) סביב יאנגשואו וגווילין, מהקל אל הכבד:
1. Huangyao
2. רכס הרי Langshan, על הגבול עם מחוז חונאן.
3. הכפר Shuiyuantou, לא רחוק מהעיירה Xing'an מצפון מזרח לגווילין.