מלוס אנג'לס לסן דייגו
-
הייי!
במסגרת הטיול אנחנו רוצים לבקר בשתי הערים, ולפנינו שתי אופציות ואפס יכולת להחליט בינהן

תכננו טיול שמסתיים בסנטה ברברה, ולאחריה מספר ימים ללוס אנג'לס וסן דייגו. ההתלבטות היא האם מסנטה ברברה לנסוע ישר לסן דייגו (להקיף את אל איי איכשהו), לבלות שם, לחזור ולהחזיר את האוטו באל איי ואז לטייל בה, או ליסוע מסנטה ברברה לאל איי, ולעשות day trip לסן דייגו בתחבורה ציבורית (איך הרכבת? שווה את זה או שעדיף עם רכב?)
השיקולים הם בעיקר זמני נסיעות ופקקים, והאם יש צורך ברכב באל איי....
-
מלוס אנג'לס לסן דייגואני אישית לא נשארתי זמן רב בלוס אנג'לס, אבל הקונצנזוס הוא שצריך רכב כדי לטייל בה ביעילות. הייתי מעדיף פקקים מאשר לנסוע בתחבורה ציבורית.
הנסיעה בין לוס אנג'לס לסן דייגו היא כשעתיים וחצי - שלוש ללא פקקים. לא חושב שיש דרך לנסוע מסנטה ברברה לסן דייגו לא דרך איזור לוס אנג'לס, העיקוף יהיה גדול מידי.
תוכלו לנסוע מלוס אנג'לס לסן דייגו בשעות הערב, לישון בסן דייגו ולטייל בה למחרת, וכך לחסוך קצת מהפקקים של הבוקר.
-
מלוס אנג'לס לסן דייגואני ממליץ שתפנקו את עצמכם ותיסעו לסן דייגו ברכב שכור.
קשה להתנייד בדרך אחרת וגם ההפרש הכספי זניח אם בכלל.
-
מלוס אנג'לס לסן דייגוההפרש הכספי דווקא נראה לי לטובת הרכב השכור (37 דולר לכיוון ברכבת לבנאדם זה הגיוני? כי נראה לי שזה מה שמצאתי...). יוצא של4 נסיעות (2 הלוך-חזור) נוציא כמו על 3 ימים של רכב

הדילמה הייתה האם יש בכלל צורך ברכב בתוך סן דייגו, מכם אני מבינה שזה רעיון טוב, ואני אלך על זה.
לגבי הנסיעה, כדי לחסוך כניסה מיותרת לאל איי חשבתי אולי לחתוך מסנטה ברברה לbig bear ללילה ואז להמשיך לסן דייגו ולחזור לאל איי. הרעיון הזה עלה ממש לאחרונה ועוד לא ברור לי מה זה הדוב הגדול הזה והאם הוא שווה נסיעה ושהייה, אז פה אתם נכנסים

-
מלוס אנג'לס לסן דייגולמה לא נשארת הרבה? היא לא שווה את זה?
-
מלוס אנג'לס לסן דייגוהעדפתי לבקר בעוד כמה אתרי טבע במקום לשהות בלוס אנג'לס.. האטרקציות שיש לה להציע לא ממש מעניינות אותי. גם לסן דייגו הגעתי רק בשביל הביקור בגן החיות. הרושם שקיבלתי ככה במבט חטוף הוא שסן דייגו עיר יותר נחמדה מלוס אנג'לס.
לגבי Big bear, לא הייתי אבל לפי התמונות זה נראה כמו מקום נחמד. בדיוק כשהייתי באיזור בחורף שעבר, היה שם את הסיפור הזה עם השוטר שרצח שוטרים אחרים, והיה נגדו מרדף של איזה 10 ימים.. בסוף הוא התבצר בבקתה בביג בר והתאבד שם. זה היה שם בטלויזיה וברדיו בלי הפסקה. האמריקאים יכולים להיות אובססיביים לפעמים.
http://en.wikipedia.org/wiki/Christopher_Dorner_shootings_an d_manhunt
לא רציתי לבאס.. סתם נזכרתי בזה. זה באמת נראה כמו אחלה מקום להעביר בו לילה

-
מלוס אנג'לס לסן דייגולגבי לוס אנגל'ס:
יש לנו פנטזיות (שנובעות מהרבה סרטים כמובן) שזו עיר מדהימה, שברור שיש מה לעושת בה גם שבוע ויותר.
אז לא בדיוק.
כלומר כן, יש המון מה לעשות בה. בכל זאת זה העיר והמטרופולין השניים בגודלם בארה"ב (אחרי ניו יורק כמובן).
אבל לא - זו לא עיר בדומה לניו יורק, פריז או לונדון שמושטטים המון ברחובות ורואים המון דברים וגם נכנסים לאטרקציות.
לנו כתיירים אין הרבה מה לחפש ברחובות, כמעט רק אטרקציות וכמה נקודות עניין.
האטרקציות הבולטות כוללות כמובן את דיסני (2 פארקים) ויוניברסל. אם רוצים זה 3 ימים מלאים. ויש שם סיקס פלגס קרוב.
כמה נקודות עניין בולטות זה לשוטט בשדרות הוליווד (2-3 שעות ודי ממצים את החוויה לדעתי), סיבוב בברלי הילס ורודיאו דרייב (המפורסמים אולי גרים שם, אבל הבתים כלכך גדולים שתראו את הפינה של החומה מרחוק), פארק גריפית ותצפית לשלט.
החופים מככבים אולי בפנטזיה שלנו, אבל הם הרבה פחות נעימים לרחצה לעומת החופים של תל אביב. אפילו בקיץ קצת קריר.
וכמובן שיש המון אטרקציות קטנות יותר - שפע מוזיאונים כולל מוזיאון ילדים, מדע, מוזיאון ריפלי, מוזיאון השעווה. מופעים, ודברים אחרים. אבל שום דבר שמיוחד לעיר הזאת, או שהאטרקציה היא ברמה גבוהה ממקומות אחרים.
ולכן אבים מעדיפים לקצץ בשהיה בעיר עצמה. להקדיש לפארקים כמה שרוצים, אבל לכל שאר העיר יום אחד או פחות. יותר כיך לחבר את מוזיאון המדע לסן פרנסיסקו למשל (אם רלוונטי), את השעווה לניו יורק וכו'. לא כי הם יותר טובים שם, אלא כי יותר נעים לשוטט שם.
בכל מקרה - למרות שאפשר להסתדר עם תחבורה ציבורית, די נוח עם רכב (למרות הפקקים). רק חשוב להביא בחשבון שבהרבה מקומות החניה היא בתשלום ולא זול.
-
מלוס אנג'לס לסן דייגואכן, פנטזיות ומציאות לחוד אבל בלוס אנג'לס יש אפשרות לביקור באולפני טלוויזיה/סרטים פעילים (לא דגם כמו באורלנדו) - אני הייתי בסיור האולפנים של וורנר ברודרס כבר 4 פעמים ובכל פעם החוויה שונה.
המים של האוקיינוס הפסיפי תמיד קרירים כך שגם באמצע הקיץ צריך אומץ כדי להיכנס אבל יש את החופים של מאליבו וסנטה מוניקה בהם ניתן לראות גולשים בני כל הגילים.
יש גם אפשרות לנסות ולהשיג כרטיסים להקלטה של תוכנית טלוויזיה (אירוח/פיילוט/קומדיה).
אבל, וזה אבל חשוב מאוד, כמעט ולא ניתן להסתדר בלוס אנג'לס ללא מכונית.
למתי מתוכנן הביקור בלוס אנג'לס/סן דייגו?
אביה
-
מלוס אנג'לס לסן דייגוהיי!
האמת שבאל איי כבר הייתי, אנחנו חוזרים לשם רק בשביל בן זוגי. גם אני אישית לא התלהבתי... הלכנו את הוליווד, נסענו קצת מסביב, וזהו. לא יוניברסל ולא מוזיאונים. לא הקטע שלי... השיא דווקא היה הצילומים של ג'יי לנו...
התכנון ללסו אנג'לס וסן דייגו הוא ב 27.9 הגעה (מכיוון כביש 1, לא יודעת באיזו שעה) וטיס חזור ב1.10. בתוך הזמן הזה רצינו ליסוע לסן דייגו אבל כרגע נראה שנוותר.
אם אנחנו עם רכב, כדאי אולי לדחות את ההגעה לאל איי (לא חסר מה לעשות בדרך..) ולהחזיר אותו רק ב29, ככה שנטייל עד ההחזרה עם מה שצריך רכב ב30-31 בלי רכב בתוך העיר, או שעדיף לשמור את הרכב איתנו?
-
מלוס אנג'לס לסן דייגויצאתי סתומה. הסתכלתי והיה נראה לי לא הגיוני שנשאר לנו ימיים שלמים באל איי, ואז שמתי לב שאין 31 לספטמבר

בקיצור, האם חצי יום עם רכב ויום שלם בלי יספיקו לנו? אנחנו סביר להניח רק נקפוץ לוניס ביץ' ומאליבו (ברכב? בתחב"צ? מה עדיף?), והשאר באיזור הוליווד.
-
מלוס אנג'לס לסן דייגולמה לא להחזיר את הרכב ב LAX לפני הטיסה חזרה? הכי נוח עם כל המזוודות.
לפי דעתי אם לא התלהבת, אז בן זוגך יסמוך עליך - סעו לסן דייגו במקום

-
מלוס אנג'לס לסן דייגורצינו להימנע מלהסתובב עם רכב וחניות וכאלה בתוך העיר, כי מבחינתנו להחזיר בשדה זה באמת הכי נוח שיש, השאלה מה עד שם וכמה פקקים יהיו לנו לשדה בבוקר..

-
מלוס אנג'לס לסן דייגולגבי הפקקים, תלוי מאיזה כיוון מגיעים לשדה. גם אם באים מדרום או מצפון, יש כמה כנסיות מהן אפשר להגיע לשדה. אם יציאה אחת פקוקה מדי, אפשר להמשיך להיציאה הבאה, בתמונה המצ"ב יש דוגמה.
יש לקחת בחשבון שהחזרת הרכב מתבצעת מחוץ לשדה, בתחנת ההשכרה שנמצאת במרחק כרבע שעה נסיעה מהשדה. יש שאטלים ללא תשלום.
-
מלוס אנג'לס לסן דייגואם ההשכרות הן מחוץ לשדה הכניסות הפקוקות רלוונטיות, או שמחזירים את הרכב לפני?
-
מלוס אנג'לס לסן דייגו -
מלוס אנג'לס לסן דייגותודה רבה!!!
הטיסה שלנו ב13 בצהרים ככה שנראה לי שנדפק עם הפקקים בכל מקרה

-
מלוס אנג'לס לסן דייגושתחזירו את הרכב עד 10:30 זה בסדר. ב-11 תהיו בטרמינל. תבררו מראש מאיזה טרמינל ההמראה, כי השדה ממש גדול. בטרמינלים יש שילוט ברור של איזו חברות תעופת נוחתות/ממריאות שם. אפשר לבדוק כבר עתה בהתאם לחברת התעופה שלכם.
אבל, כמובן, תמיד עדיף להגיע לשדה מוקדם יותר. לא לפחד מהפקקים. להיות סבלני. אני הגעתי ל-LAX בכל מיני שעות ולא נתקלתי בפקקים ממש חריגים או נוראים.
-
מלוס אנג'לס לסן דייגואני מסכים עם ראובן שיש מידה של הפרזה בחשש מפקקיי התנועה בל.א.
לא צריך לחשוש יותר מדי מהתנועה .צריך להשתדל לקחת חצי שעה "שפיל" ולא להגיע ברגע האחרון והכל יהיה בסדר.