ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרנו מבודפשט - תודות

פורום טיולי משפחות
    17
    37
    9229
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • גלית הותיקה
      גלית הותיקה נערך לאחרונה על ידי

שלום,

חזרנו כבר לפני כמה וכמה ימים. לצערי, מאורעות העת טורפים את כל מסוגלותי לשבת ולסכם.

ובכל זאת, לעונג הוא לי להודות לכל מי שסייע, עזר, תמך, ייעץ בכל סוגיה.

להזכירכם, טיול שני בשנה וטיפה. חווינו את בודפשט בסופת שלגים בפסח שנה שעברה והשנה, כאילו בא לפצות - מזג אוויר מופלא. זוג + בת 19 + בן 15.

יש פה המון סיכומים מופלאים ועל כן לא ארצה להוסיף סיכום מלא, אך כן להתייחס למספר נקודות:

1. כמעט ולא חזרנו על דבר מביקורנו הקודם. כך שבהחלט אמליץ על ביקורים חוזרים.

2. בהזמנה מראש, עלות החופשה מגוחכת: כ - 8,000 ש"ח כולל טיסה, רכב, מלון, בזבוזים, אתרים. 4 לילות, חמישה ימים מלאים לגמרי.

3. הרעיון הנפלא שעזרו לי פה ליישם, לשכור רכב ולצאת לטיולי כוכב היה מושלם. אגם בלטון היטיב איתנו, חוף הים ופעילויות המים היו מקסימים. הנסיעה לאורך ברך הדנובה היתה תחת גשם ומעטה ערפל שהפך את הטיול לייחודי.

עלות הרכב היתה זניחה:60 יורו ליום כולל כל הביטוחים לא כולל דלק לפולקסווגן פולו חמודה וזריזה. מכיוון שלא היה צורך בתא מטען למזוודות, לא היינו צריכים רכב יותר גדול בהרכב שלנו, הגם שבני הגבוה ישב באלכסון:)

רבות דובר על המדבקה לאוטוסטרדות. אנחנו שכרנו דרך טרוול ג'יגסו את הרכב בסוכנות יורופקאר שבמלון קמפינסקי במרכז. המדבקה הגיעה עם הרכב ולא היתה לנו סיבה לשבור את הראש בנושא. התקשרתי מראש לסוכנות וביררתי את הנושא.

4. נפילת הנפילות שלנו (והנפילה היחידה יש לציין) היתה המוזיאון הפתוח בסנט אנדרה. כנראה שמכמה סיבות ואני לוקחת עליהן אחריות מלאה: 

- היינו בעבר במוזיאונים פתוחים מרשימים ממנו ואקטיביים ממנו

- הגענו באמצע השבוע ולא היו הפעלות, הגם שבארצות הברית יש הפעלות בחודשי הקיץ בכל ימות השבוע

- הילדים אולי כבר גדולים מדי?

עבורנו היה מיותר לחלוטין ומייגע נורא.

5. הלנגוש המפורסם בסנט אנדרה באמת היה מעולה.

6. הקרקס היה מהנה ביותר. היתה לי אי נוחות בעניין החיות אבל בהחלט בשאר החלקים ישבנו מרותקים.

7. אקווה וורלד - עולם המים. הילדים היו מאושרים פעם קודמת והיינו מאושרים גם עכשיו.

8. הטיסות של UP היו מעולות. הטיסה לשם יצאה בדיוק בזמן. הטיסה בחזרה התעכבה בגלל המצב הבטחוני בארץ שגרם לצמצום הפרוזדור האווירי. הצוות היה נעים הליכות, הטיסה היתה שקטה וחלפה ביעף. הכי בבית בעולם (עבורנו).

9. סר לנסלוט לא איכזב שוב

10. ה DRUM CAFE, גם הוא לא איכזב

11. היינו בחדר משחקים. חוויה מדליקה והרפתקנית לכל המשפחה. לא צריך לדעת אנגלית בשביל לשחק. תודה לעפרה המקסימה שלחצה עלי לא לוותר 

http://claustrophilia.hu/en/index.html

12. בופה העוגות במריוט היה סיומת נפלאה לטיול שלנו. 2,200 פורינט לאדם. עוגות ופירות חופשי. קפה אחד ושמפניה.

13. הגלגל הענק: חוויה משכרת עבור הבן, מזוויעה עבורי.

14. לא היו לנו התקלויות אנטישמיות מכל סוג שהוא.

15. בפעם הקודמת נסענו הלוך ושוב מ ואל השדה עם הסעה מוזמנת מראש. הפעם, רק בהלוך. כשחזרנו, החלטתי לעשות את הדרך בתחבורה ציבורית. קלי קלות ומומלץ לכולם. אני מעדיפה את העצמאות שלי. פעם הבאה שאגיע לבודפשט אסע בתחבורה הציבורית.

אה...איך שכחתי...ברגעים שכל המשפחה התקשרה וסיפרה לנו שגם בעירנו בשרון הם יושבים במקלט ויש אזעקות, הפסידה ברזיל לגרמניה 7:0. מצב הרוח השפוף בגלל ההודעה מהבית גרם לנו לשקול בכובד ראש להקדים את השיבה ארצה להיות עם המשפחה אולם בסופו של דבר החלטנו שלא לשנות דבר.

את המשחק ראינו על מסכי ענק בכיכר דיק פרנץ.

היה נפלא, קסום, משפחתי. הילדים נהנו באופן מוחלט מהחופשה. היה מאד קשה להתנתק מהחדשות וחיפשנו אינטרנט בכל פינה, התקשרנו למשפחה כמה פעמים ביום. נהננו מאד אבל היה עוד הרבה יותר...עצוב בלב. נחתנו בארץ. הגענו הביתה. ישר לאזעקה ולממ"ד. ומיד לאחר מכן לוויה של חייל שנפל. עצוב מאד.

אם יש משהו שלדעתי חיזק אותי, זו ההבנה שאין לנו ארץ אחרת, גם אם אדמתנו בוערת.

בודפשט בפרט והונגריה בכלל האירו אלינו פנים. מאחלת לכולנו חופשות שקטות ומהנות.

ושוב, תודה על הכל ולכולם.

נ.ב. כתבתי את ההודעה הזו כבר כמה פעמים מאז שובנו אבל עקב תקלות טכניות היא נמחקה מהפורום שוב ושוב. אז מתנצלת שלא הודיתי קודם כי יש לכם חלק חשוב מאד בהצלחת הטיול.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • לִי
        לִי נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט - תודות

היי גלית,

ברוכה השבה!

ותודה על הסיכום הממצה והמועילno

תוכלי לפרט יותר על היעדים מחוץ לבודפשט (חוץ מסנטאנדרה/מוזאון פתוח/פארק מים)

לאיזה אטרקציות אתרים הגעתם?

ומוקדי הלינה..

בתקוה שהכל כאן יחזור לשיגרה במהרה והחיילים ישובו הביתה בשלוםyes

• מיכל ע
          מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט - תודות

תודה עבור המידע.

באיזה מחדרי המשחקים הייתם: The Wicklewood hertigae או Voodoo tales?

לאיזה גילאים זה מתאים לדעתך?

האם לדעתך ילדה בת 6 תוכל להעביר איתנו שם את הזמן או שעדיף שרק אחד ההורים ילך עם הגדולים (14 ו-10)?

• גלית הותיקה

חזרנו מבודפשט - תודות

לי ומיכל תודה.

לי:

עשינו טיולי כוכב. נשארנו ללון בבודפשט.

כשמדובר בברך הדנובה מדובר בשעה נסיעה לכל כיוון.

לאגם בלטון הקצאנו יום שלם עם עצירות בדרך.

העצירות:

בית הקפה שקראנו לו ב GPS "הקפה של טובה"

http://www.csutacukraszda.hu/page.php?5

בין שדות חמניות ריחניות ויפות.

מול בית הקפה היתה חנות הירקות המובטחת. שם קנינו שקית ענקית של דובדבנים טעימים בפחות משקל

המשכנו למערה התת קרקעית בטפולקה 

https://www.bfnp.hu/english/pages/lake_cave/

קצת כמו מערת חסמב"ה אבל הרפתקה חביבה והנופים מדהימים.

משם, לחוף הים בבלטון

Esterházy Beaches

Tagore sétány
            8230 Balatonfüred

עלות כניסה 900 פורינט לאדם. שכרנו סירת פדלים עם מגלשה וגלשנו למי האגם הקרירים. החוף מסודר ומקסים.

יצאנו ב- 9 בבוקר והגענו חזרה למלון בבודפשט ב- 8 בערב.

כמו כן, כשהיינו בברך הדנובה, הלכנו למגלשות האלפיניות

http://bobozas.hu/index.php

מיכל, 

היינו ב The Wicklewood hertigae

אם הילדה לא מפחדת להיות בחדר בלי חלונות ותנחי אותה לחפש כל מיני רמזים ולסייע, היא עשויה בהחלט לחשוב שזה בילוי יצירתי:) בכל מקרה, מתאים יותר לגדולים אבל חבל שאמא/אבא יפספסו את החוויה.

שדה חמניות
            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • איריס ס.
              איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט - תודות

הי גלית וברוכים השבים 

אני נוסעת בחורף עם הבת . האם יש טעם לשחק בחדר המשחקים הזה בזוג או שמתאים רק לקבוצה ? 

תודה

איריס

• גלית הותיקה

חזרנו מבודפשט - תודות

איריס, ככל שזו חוויה משפחתית שונה ויחודית, אין שום סיבה ששתיכן לא תהנו לבד. אולי לא תתקדמו כל כך קדימה ואולי אתן מאד יצירתיות ותפצחו את החידה, אבל זה בהחלט דבר שונה. מציעה להמתין לשמוע מה עפרה אומרת. אני יודעת שהיא גם הזמינה את החדר הזה.

• אורנה1
                  אורנה1 נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט - תודות

היי גלית,

גם אנחנו חזרנו לפני כשלושה שבועות, ופשוט לא יכולה להתחיל לכתוב! אכתוב בהזדמנות כמה הערות. 

פעם שלישית בודפשט. אם שוב יהיו מחירים זולים- תהיה גם פעם רביעית. היה נהדר.

תודה,

אורנה

• אמא שלהם
                    אמא שלהם נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט - תודות

ברוכים השבים!

אפשר גם שאלה?

לגבי UP, עשיתם צ'ק אין מראש בדרך חזרה? איפה הדפסתם?

תודה

• מיכל ע
                      מיכל ע נערך לאחרונה על ידי

תודה!
                      • קיפודה
                        קיפודה נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט - תודות

ברוכה השבה שוב(כי בעצם, כבר בירכתיך קודם, בהקשר של הדגלון).

תודה רבה על הטיפים ! קיבלתי רעיונות נהדרים למתישהו שניסע שוב.

איך המגלשות האלפיניות? ילדייך נהנו?

• lbd
                          lbd נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט - תודות

גלית----אתם הספקתם ב-5 ימים משאחרים גם בשבועיים לא יספיקו.

גם ביקרתם במקומות שתייר הקונוונציונלי לא מגיעה אליהם.

אני אישית מעדיף את הדווח התמציתי שלך על הסיפורים האינסופיים (מבלי להעליב את כותביהן)

• ע ע
                            ע ע נערך לאחרונה על ידי

תודה!

היי גלית,

כבר היינו בקשר לפני הנסיעה שלנו כך שאני יודעת שנהניתם מאוד 😊

חזרנו אחה״צ מבודפשט וסלובקיה. סה״כ 14 ימים. נהננו מאוד.

לענייננו:

איריס, לדעתי אם תהיו רק את והבת חלק מההנאה יפגם. כל העניין בחדרים האלו זה עבודת צוות מבחינת מחשבה והגיון. אני מנסה לדמיין אם היינו רק שניים האם היינו נהנים ואני חושבת שאולי היינו נהנים אבל בטח לא כמו שנהנינו כחבורה של חמישה.

אנחנו היינו בשני חדרי משחק: בזה שגלית היתה וב- Trap Medieval. אני נהניתי יותר ב-trap אבל שאר בני המשפחה נהנו יותר בשני.

אמא שלהם, אנחנו היינו ב-7 סיזנס. עשיתי צ׳יק אין לטיסה והעברתי את המייל עם קובץ ה-PDF למייל שלהם והם הדפיסו לי את הבורדינג פאס בשמחה וללא עלות.

• miki005
                              miki005 נערך לאחרונה על ידי

בודפשט

הי גלית כמו תמיד מפיקה תועלת מהמלצותייך. תודה על כך. 2 שאלות שאשמח לקבל תשובה 1. לגבי טיסה חזרה- האם הטיסה היתה לקראת חצות ? אשמח לדעת מנסיונך או מנסיונם של אחרים, האם ישנו מקום בו ניתן לאכול לפני הטיסה. 2. לגבי הנסיעה בתחבורה ציבורית לשדה תעופה. גם אני תיכננתי . האם רכשתם כרטיס תחבורה שבועי (הבנתי שהייתם פחות ימים) או שהנסיעה חזרה כלולה בכרטיס תחבורה יומי. איני צפויה להזדקק לכרטיס שבועי .

תודה מראש מיכל

• איריס ס.
                                איריס ס. נערך לאחרונה על ידי

בודפשט

עפרה וגלית תודה

יש לנו רק 3 ימים מלאים בעיר אז נראה לי שנשמור את המקום כאופציה למזג אויר סגרירי במיוחד.... אחרת נראה לי ש 3 ימים יעברו ביעף גם בלי חדר משחקים ( למרות שזו פעם שנייה..)

אבל טוב לדעת ותודה על הטיפים האלה ואלה שעוד יבואו ( עפרה  surprise )

יום שקט שיהיה

איריס

• לִי
                                  לִי נערך לאחרונה על ידי

שדה התעופה בבודפשט - מסעדות, בתי קפה וג'אנק פוד

גלית תודה על המידע של האתרים מחוץ לבודפשט, חידוש מרענן !

עפרה, ברוכה השבהsurprise מקווה שתספרי קצת יותר.. (על החלק של בודפשט)

מיכל, בנוגע לארוחה לפני הטיסה שמתאימה לילדים ומשפחות,

אפשר לשבת בKFC - בקומה העליונה של מתחם הדיוטי בשדה בבודפשט.

ועוד אפשרויות (בורגר קינג, היפופוטם, סושי, קפה קוסטה ועוד) נסגרות ב21:00 !

שימו לב שאם תמשיכו הלאה במעבר הבא.. לא תוכלו לחזור לאחור.

תבקשו לקחת טייק אווי לטיסה (או להמתנה בגייט) אם זמנכם קצר.

• אורה.ג.
                                    אורה.ג. נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט - תודות

הי גלית,

ברוכים השבים - נשמע שעשיתם ממש כיף חיים!!

שאלה לגבי הרכב, אני מבינה שלנתם כל הלילות בעיר.

היכן החנתם את הרכב בערב, כשחזרתם למלון?

האם בחניון ציבורי? או שהיתה חניה למלון עצמו?

האם זו לא היתה שחיטה מבחינת המחיר (של החניה, הכוונה)?

מעניין אותי לשמוע על זה קצת יותר.

המון תודות,

אורה

• miki005
                                      miki005 נערך לאחרונה על ידי

הי לי גם לך מגיעה תודה ענקית ולנביע את מלו הערכתי לבלוג שרשמת. לגבי המסעדות, החזרה עם אל על up והטיסה לקראת חצות. לכן שאלתי לגבי מקומות פתוחים.האפשרות הנוספת שנקנה מזון לפני שנגיע לשדה תעופה.

בימים אלו הכל מתגמד מודה שנית לך לי ולכל המוכנים לסייע מיכל

• מרינה ש
                                        מרינה ש נערך לאחרונה על ידי

חזרנו מבודפשט - תודות

היי גלית,

תודה על ההמלצות המועילות. לוקחת את כולם. גם לנו DRUM CAFE זכור לטובה.

בהחלט יום של אגם בלטון שיחוק ענק כשמזג האוויר מאפשר זאת.

תודה על השיתוף

• גלית הותיקה

תשובות לפי הסדר:

אורנה, מזדהה עם שתי הצהרותייך: גם לגבי הקושי בכתיבת סיכום וגם לגבי נסיעה עתידית, מבחינתנו, אין ספק שתהיה פעם שלישית (כבר יש תאריךwink).

אמא שלהם, גם אנחנו שהינו ב 7 סיזנס. גם אנחנו שלחנו את הבורדינג במייל אליהם והם הדפיסו.

קיפודה, המגלשות היו כייף אמיתי. הבת שלי פחדנית, הבן שלי בשמיים, בעלי נהנה. (אני פחדנית בהכחשה אז צילמתי:) ). היינו יחד עם קייטנות כך שהתור ארוך ואיתו גם ההמתנה. בסוף המסלול ירד מבול וזה היה חוויתי במיוחד. חשוב להגיד שהנוף בעלייה לראש ההר  מ ה מ ם! הרגשתי קצת כמו ביערות הגשם בברזיל.

LBD, תודה. עזרת לי בשתי נסיעותיי והידע שלך חשוב מאד. אני שמחה שאתה חולק אותו עם אחרים. מכיוון שרבים וטובים לפני שיתפו באריכות ואני קצת פחות טובה מהם בקטע הזה, אשאר עם נקודות החוזקה שלי שהם מידע קצר וענייני.

מיכל, לגבי אוכל: את חייבת! להתארגן קודם. גם אנחנו טסנו בחצות. לא היה כלום לאכול. המתבגר שלי היה מורעב. קניתי כל מיני חטיפים בדיוטי פרי כדי להרגיע מעט את קיבתו והוא כבר פיתח כאב ראש מרעב. תביאו סנדוויץ איתכם.

לגבי הנסיעה בתחבורה ציבורית, השתמשנו בכרטיס היומי הקבוצתי. אין צורך בכרטיס נוסף, עלות הנסיעה מכוסה בעלות התחבורה בבודפשט. המטרו עוצר ממש בתחנה הצמודה לאוטובוס. עוברים בגשרון ומגיעים לתחנה. יש שילוט מאד ברור ולא ניתן לטעות. באוטובוס הכרוז מכריז באנגלית וממילא זו התחנה האחרונה.

לי, שמחה לעזור. הבלוגים בנושא מאד עזרו ועוזרים וחשוב לעדכן אותם עם מידע חדש שפותח אפשרויות נוספות.

אורה, במלון בו שהינו יש חניון. צריך לשלוח אליהם מייל ולבקש להסדיר חניה. העלות ללילה 15 יורו. כשמגיעים בצ'ק אין הם מסבירים מה צריך לעשות בהקשר זה.

החניות מול המלון חינם משעה 8 בבוקר עד 8 בערב. בכל ערב בו הגענו לא היתה שום בעיית חניה, כך שלכאורה יכולנו להחנות על הכביש ומקסימום לשים למחרת עוד שעה חניה בתשלום ואז העלות הרבה יותר נמוכה. אבל החלטנו שיותר נוח לנו בחניון ונשארנו עם זה.

ועפרה...חשבתי עליך המון. נדבר באריכות כשהשפיות תחזור.

אשמח לענות על עוד שאלות אם יש.

• גלית הותיקה

מזג אויר בבלטון

מרינה, את 100% צודקת וזו הסיבה שבגינה נשארתי עם הלינה בבודפשט. קודם כל, אם היינו בוחרים לבקר רק באגם בלי לטייל בסביבה, הדרך מאד קצרה יחסית. אנחנו עשינו סיבוב כיוון שרצינו למצות יום שלם באזור היפה הזה.

אבל למחרת ירד מבול. ואם היינו שוכרים לינה באזור, לא היה לנו מה לעשות באותו יום. מכיוון שהיה לנו רכב ליומיים, ניתבתי את מועד ההגעה על פי מזג האוויר.

• 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון