Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?
-
הי לכולם,
במסגרת הטיול שלנו באוקטובר יהיו לנו כ- 8 ימים לאיזור סצ'ואן או חונאן. בתחילה חשבתי להקדיש 3 ימים לצ'נגדו, ואח"כ לטייל ב- Zhangjiajie. אנחנו תוהים:
1. בין Zhangjiajie ל- Jiuzhaigou ו- Huanglong: שני האחרונים נראים על המסלול הקלאסי של התיירות המערבית, ולכן חשבנו מתכתחילה על Zhangjiajie, אבל האם זאת בחירה נכונה?
2. אם בחרנו ב- Zhangjiajie, האם לקצר את צ'נגדו ביום אחד ולהיות ב- fenghuang יומיים ואז להמשיך ל- Zhangjiaji?
2. האם כדאי לקצר את צ'נגדו ליום אחד, ואז להספיק 3 ימים ב- Jiuzhaigou ו- Huanglong ועוד 3 ב- Zhangjiajie?
למשוואה צריך להכניס את העובדה שה- 8 ימים הללו מתחילים ב- 5/10, כלומר עוד תוך כדי החג הלאומי.
ישי
-
Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?הייתי בשלושת הפארקים, שלושתם מדהימים. בכולם הייתי לא בזמן חג, אך עדיין ג'יאוזאיגו היה הכי עמוס מכולם, בהפרש גדול.
בשורה התחתונה, מבין הגורמים שיקבעו עד כמה תהנו מהפארקים, הפקטור הכי חשוב הוא מזג האוויר, שלא ממש אפשר לצפות אותו מראש.. לכן יש כאן מידה של הימור.
לדעתי, אף אחד לא יכול להחליט בשבילך לאיזה מהפארקים לנסוע, ובכל מקרה אתם תהנו
-
Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?http://jiuzhaivalley.com/songpan/munigou
מדהים קטן ניתן לעשותו ברגל.
הגעתי ב 0900 בבוקר אין אנשיםשקט ושלווה.
חצי שעה מסונגופאן.
-
Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?אני קצת יותר נחרץ מקודמיי כאן. גם הייתי בשלושת הפארקים. לדעתי, Zhangjiajie ומערב חונאן לוקחים ובגדול, לא לשלב את הפארק עם צ'נגדו או סצ'ואן בכלל (זה לא קרוב כמו שזה עשוי להיראות על המפה), אלא לעשות טיול של 8 ימים שאת כולו להקדיש למערב חונאן (ואפשר גם לטעום קצת מפינות נסתרות שבמרכזה ובדרומה).
-
Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?תודה רבה!
לאור ההמלצות, המסלול הכולל המתוכנן הוא:
גווילין/יאנגשאו - 4/5 ימים
ליג'יאנג/דילוג הנמר - 5 ימים
מערב חונאן - 7-8 ימים
בייג'ין - 3-4 ימים
1. אז קודם כל - האם זה סביר?
2. לגבי מערב חונאן - חשבתי להתחיל ב- Zhangjiajie כ- 3 ימים, יומיים בדהאנג ויומיים בפנגהואנג. אני תוהה האם הסדר שלהם נכון, ובכלל האם כדאי 3 מקומות או שמא לצמצם רק ל-2 בלבד?
3. לפי התכנון נהיה ב- Zhangjiajie ב- 3 הימים האחרונים של החג הלאומי באוקטובר. האם כדאי בגלל זה להתחיל דווקא דרומה יותר?
תודה מראש לכל המשיבים
ישי
-
Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?ישי,
הסידור שלך לגבי מערב הונאן הוא אכן הגיוני.
אפשר לעשות בסדר הזה ואפשר גם בסדר ההפוך. המעברים בין המקומות באוטובוסים.
פנגהואנג גם מאוד מתויירת על ידי סינים, לכן גם שם לא מומלץ להיות בחג, ככה שלדתעי לא כל כך משנה.
לגבי ימי ביקור:
פארק ג'אנגג'יהג'יה - שלושה ימים
פנגהואנג - יומיים
ליד העיירה ג'אנגג'יהגי'ה (שעתיים נסיעה מהפארק) - ישנו פארק טיאנמן שאן (tianmen shan) מומלץ לביקור, למרות כרטיס הכניסה היקר. משך ביקור כחמש שעות (אפשר ביום ההגעה או ביום העזיבה).
דה-האנג - יש מספר מסלולי הליכה באזור. ההליכה למפלים (ללכת גם שמאלה וגם ימינה) - שווה כל רגע. יש גם טיפוס לתצפית שלוקח יום שלם - אני לא עליתי לשם כי הייתי עייף מכל המדרגות בג'אנגג'יהג'יה - ולכן לא יכול להמליץ.
לגבי שאר המסלול: אני במקומך הייתי מוציא את ליגי'אנג מהמסלול הזה כי כנראה שזה ייקח לפחות שתי טיסות להגיע לשם ולפחות שתי טיסות לחזור משם.
-
Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?כפי שכתב בוריס, מערב חונאן לא כל כך מתחברת עם יונאן (עוד פחות מתחברת ממה שהיא מתחברת עם סצ'ואן).
אם יש לך עוד חמישה ימים, תשקול
א. להצפין למערב חוביי (מאוד מאוד מאוד לא מתויר).
ב. לעשות סיבוב רחב יותר עם גיחה לדרום מזרח גוויג'יואו (טיפטיפה יותר מתויר).
-
Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?בוריס ושאויה - תודה רבה!
אנחנו מודעים למרחק של ליג'יאנג, פשוט זה מומלץ בכל מקום, ולקחנו בחשבון את הטיסות הלוך (דרך קונמינג) ולכיוון ז'אנגז'יהז'יה (דרך צ'ונגצ'ינג).
אם מערב חוביי - מה ההמלצות?
-
Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?ראשית כל, אם בכל זאת יונאן, תשקול שנית אם לא לחזור למסלול הסצ'ואני, זה יחסוך לך טיסות וטרטורים.
לגבי מערב חוביי, כמה דברים על קצה המזלג:
א. Badong וצפונה - תמצא את "שלושת הערוצים הקטנים" של היאנגצה.
ב. שמורת Shennongjia - שמורה יפהפיה, אבל סגורה ברובה לזרים וגם את החלק הפתוח אפשר לראות רק עם אישורים מיוחדים. השמועה אומרת שהכבישים באזור סגורים לזרים כי יושבות שם המפקדות של הטילים הבליסטיים האסטרטגיים של סין.
ג. אזור Enshi - סביב העיר המרכזית של מערב חוביי, אזור הררי ומאוד נידח, שהרבה מתושביו הם בני מיעוט ה-Tujia. יש שם שמורות טבע (כמו Enshi Canyon, חפש תמונות ברשת להתרשמות), וגם כפרים, בעיקר סביב עיר עוד יותר מערבית משם שנקראת Lichuan.
ד. המסלול היבשתי ממערב חוביי לצ'ונגצ'ינג פשוט חלומי. עם הרבה שמורות וכפרים מעניינים בדרך, כשגולת הכותרת הוא ה-Xiaozhai Tiankeng, הבולען הכי עמוק בעולם, שנמצא כ-20 ק"מ דרומית לעיירה Fengjie שבתחומי צ'ונגצ'ינג.
ואחרי שכל זאת נאמר, קח בחשבון שהאזורים האלה מאוד לא מטוילים, אף אחד שם לא דובר אנגלית, ולא תפגוש עוד תרמילאים או תיירים מערביים בדרך. אפשר להסתכל על זה גם כיתרון, אבל צריך לקחת זאת בחשבון.
-
Zhangjiajie או Jiuzhaigou ו- Huanglong?מצטרף לדברי בוריס לגבי ליג'יאנג ודילוג הנמר. במיוחד כי בסוף החג (7-8 לחודש) יהיה עומס לא מבוטל בתחבורה ציבורית כי המון סינים חוזרים לעבודה אחרי החופש.
לכן הייתי שוקל לוותר.
חוביי אכן מחוז יפה והרבה פחות מתוייר (מערביים) , כמו שכתבו.
מה שיכול להקל עליך את ההתניידות שם באופן משמעותי זה שיחון או אפליקציית תרגום.טיפ קטן שעזר לי במקומות ללא wifi - תירגמתי משפטים/שאלות שהייתי צריך לאותו יום וצילמתי את המסך, כך שיכולתי להראות תמונה עם שאלה בכיתוב סיני.
אפליקציה/מילון - pleco
אפליקציה עם משפטים מובנים - learn chinese.